هدفهای آموزش انشا

هدفها ی آموزش انشا

دانش‌آموزان بتوانند آنچه را که مي‌انديشند و مي‌خوانند به ديگري بگويند و بنويسند.

دانش‌آموزاني که تخيل قوي و استعدادي بيشتر در نويسندگي دارند بشناسيم و در مسيري صحيح هدايت کنيم

پرورش قوه استدلال،تفکر و دقت دانش‌آموزان و وادار کردن آنها به درست ديدن و شنيدن،سپس ديده و شنيده خود را به طرز ساده و روشن بيان کردن و نوشتن است.

ساده‌ترين موضوع،انشايي است که زياد احتياج به تفکر و تعقل نباشد مثل يک توصيف کلاس،در اين حالت شاگرد آنچه را که به چشم خود مي‌بيند به صورت جملات کوتاه به روي کاغذ مي‌آورد.اگر اين موضوع براي بعضي از دانش‌آموزان مشکل بود و ندانستند که از کجا و به چه ترتيب شروع کنند معلم مي‌تواند با توصيف شفاهي آنها را راهنمايي کنند تا بتوانند بنويسند .
انواع انشا

1)توصيفي يا وصفي:

ساده‌ترين نوع انشاء است دانش‌آموز چيزهايي را که در اطراف خود مي‌بيند يا مي‌شنود يا احساس مي‌کند وصف و تعريف مي‌نمايد.

گزارش‌نويسي
برخي گزارش‌نويسي را نوعي انشاي نقلي به حساب مي‌آورند.

وقتي دانش‌آموزان به گردش علمي مي‌روند معلم مي‌تواند از آنها بخواهد که گزارش از آن روز تهيه کند.غالباً براي تهيه گزارش نياز به تحقيق،سؤال و جستجو ميباشد.

انشاي نقلي:براي بيان سرگذشت خود يا ديگران به کار ميرود يا معلم ميتواند براي آموزش انشاي نقلي تمرينات زير را انجام دهد داستان‌گويي،نوشتن خلاصه متن خوانده شده نوشتن خلاصه کارهايي که در زمان معيني انجام شد مثلاً روز جمعه چه کار کرده.

برگرداندن شعر به زبان ساده و نثر امروز:معلم مي‌تواند شعرهاي مناسبي را از کتاب فارسي يا خارج از کتاب به دانش‌آموزان داده و بخواهد که اشعار را به نثر ساده امروز بنويسند شاگردان بايد توجه کنند در اين نوع نوشته از حاشيه رفتن خودداري کنند و تنها مفهوم را به زبان ساده و گويا و کوتاه بنويسند.
انشاي تخيلي:محصول ذهن و ساخته و پرداخته افکار دانش‌آموز است و غالباً اساس خارجي ندارد اين نوع انشاء فرصتي است براي شناخت افکار دانش‌آموز و گرايشات دروني او که در چه دنيايي و آرزوهاي درست و غلط او چگونه است.معلم مي‌تواند شروع داستاني را بگويد و دانش‌آموزان آن را تمام کنند يا از شاگردان بخواهيم قلم،کاغذ،دفتر يا تخته سياه و سرگذشت اشياء را بيان کند.

خلاصه‌نويسي:موجب پرورش قدرت نويسندگي و گسترش از کودکان ميشود و آنها را آماده مي‌کند که در موقع لزوم بخوانند اصل مقصود يک درسي يا يک مقاله را استخراج نمايند.
نامه‌نگاري:نامه بيان کتبي موضوعي است براي مخاطبي که حضور ندارد نامه‌اي را که ما مي‌نويسيم معرف شخصيت فرهنگ،ادب و ذوق و سليقه ماست و بايد همان اثر را در مخاطب بگذارد که شخصيت خود ما مي‌گذارد
.
انواع نامه:


نامه‌هاي خصوصي-نامه‌هاي رسمي و اداري

داشتن حاشيه سفيد نامه‌ها الزامي است حاشيه سمت راست بيشتر از سمت چپ است.

در نامه‌هاي اداري گذاشتن تاريخ در بالا گوشه سمت چپ لازم است.

نامه‌هاي خصوصي بايد ساده و بيان‌کننده روح صميميت و يکرنگي باشد.اما در نامه‌هاي اداري جنبه رسمي بودم مراعات ميشود و نامه‌هاي اداري نبايد خودماني نوشته شود.

براي نوشتن نامه نبايد از مداد استفاده کنند.


نامه‌هاي اداري يا رسمي را ميتوان تايپ کرد اما اگر نامه دوستانه را تايپ کنيم نشانه بي‌صميميتي ما نسبت به گيرنده نامه خواهد بود.

روش آموزش انشا


زمينه يادگيري انشاء مانند کودکي مي‌ماند براي سخن گفتن،غذا خوردن،راه رفتن از ساده به مشکل نياز به کمک بسيار ما دارد اين دانش‌آموز و يا نوآموز براي اينکه بهتر بنويسد و بهتر بيان کند و مطالب را آنچه که هست بازگو کند نياز به کمک و راهنمايي و هدايت ما دارد.


*
پايه نوشتن صحيح و مستقل از همان کلاسهاي اوليه گذاشته ميشود.دانش‌آموزان از سال اول تحصيل مي‌آموزند که چگونه منظور خود را درست بيان کنند در کلاس دوم علاوه بر جمله‌سازي و تکميل جمله‌هاي ناقص،با کلمه‌هاي آشنا جواب سؤالات را به صورت کتبي مي‌نويسند و از کلاس سوم نوشتن انشاء عملاً آغاز مي‌گردد و دانش‌آموزان ابتدا براي هر انشاء طرح‌ريزي مي‌نمايند و اين طراحي در مرحله اول به طور شفاهي انجام مي‌گيرد و بعد به صورت کتبي درمي‌آيد.


*
براي دانش‌آموزان انشاء آموزگاران بايد دانش‌آموزان را هدايت و راهنمايي کنند که شاگردان نظم فکري داشته و در مشاهدات خود دقيق باشند،درست بينديشند،خوب بيان کنند و به قاعده بنويسند.

تنها دادن موضوع براي نوشتن انشاء کافي نيست دانش‌آموزان لازم است که بياموزند که قبلاً فکر کنند و ريزه‌کاريها را دقيق مشاهده نمايند و پس از آنکه فکر و مايه‌اي براي نوشتن پيدا کردند ما به کارگيري اصول نگارشي را که از آموزگار خود فرا گرفته‌اند شروع به نوشتن انشاء نمايند.
*يکي از شرايط نوشتن انشاء تسلط و مهارت يافتن در خواندن است براي اين کار يکي از بهترين روشها جمع کردن کتاب داستان دانش‌آموزان و دادن کتابها به دانش‌آموزان که آن کتابها را نخوانده‌اند و به همين ترتيب تا همه دانش‌آموزان در مدت يکي دو هفته متوالي بتوانند تمامي کتاب داستانها را بخوانند و خلاصه‌ي آن را در دفتر خود بنويسند.گاهي اوقات نوآموز نمي‌تواند فکر خود را روي موضوعي متمرکز کند و يا مايه ذهني لازم و کافي در آن زمينه ندارد.در اين صورت معلم مي‌تواند معاني و مفاهيم را به او القاء کند و شاگرد به آن معاني لباس مناسب بپوشاند و به صورت مکتوب درآورد


مطالب مشابه :


قسمتی از انشای من درباره زیبایی های زمستان که نمره بیست گرفت

كلاس ششم. نوشته های آن گاه كه دانه هاي ظريف برف رقصان بر زمين می نشينند.




درس پنجم فارسی ( زنگ انشا )

معلم ابتدایی - درس پنجم فارسی ( زنگ انشا ) - فعاليت هاي كلاس ششم ابتدایی - معلم ابتدایی




ارزشیابی نگارش انشا ششم

معلم ابتدایی - ارزشیابی نگارش انشا ششم - فعاليت هاي كلاس ششم ابتدایی - معلم ابتدایی




هدفهای آموزش انشا

معلم ابتدایی - هدفهای آموزش انشا - فعاليت هاي كلاس ششم ابتدایی - معلم ابتدایی




شيوه ارزش يابي انشا فارسي كلاس ششم

براي ارزش يابي انشا كلاس ششم بايد به اين 10 نمره طرح سوال از بخش فعاليت هاي انشايي




امتحان انشا و نگارش ششم دبستان

لينك هاي روزانه امتحان انشا و نگارش ششم/آذرماه 93پایگاه اینترنتی




خلاقيت دردرس انشا

13-بهتر است در جلسه هاي اول انشا هر ساعت يك قطعه خوب ادبي در كلاس خوانده شود كه داراي پيام و




دانلودمستقیم+آزمون+ششم+املا+انشا+نوبت دوم

اول تا ششم كلاس ششمي هاي دانلودمستقیم+آزمون+ششم+املا+انشا+نوبت




برچسب :