جمعی از دامداران اهوازی :


دام هایمان که مریض می شوند، تب می کنیم!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />



دامداری و دام پروری در کشور آن طوری که باید و شاید ، جدی گرفته نشده است.


شاید هم برای مسوولان ما ، اهمیت چندانی نداشته است. هر چند که می شنویم و می خوانیم : سازمان های جهاد کشاورزی و تعاونی های روستایی و نیز امور عشایر ، به دامداران و دام پروران کمک هایی کرده اند.


اما وقتی که پای صحبت های عزیزان دامدار بنشینید و به حرف ها و درد دل هایشان گوش فرا دهید ، متوجه می شوید که از حرفو وعده تا عمل ، فاصله تا آسمان است!


بعد ازظهر یک روز آفتابی و تقریبن گرم ، میهمان انجمن صنفی خدمات کشاورزی و مکانیزاسیون استان خوزستان بودیم. عده ای از دامداران خوزستانی از مسیر های کوت عبدا... علیا و سفلی ، کوی مشعلی ، شهید محسنی ، کعب عمیر ، تصفیه قند و شکر ، دغاغله ، عبدالخان و گبیر یک و دو آمده بودند تا مسایل و مشکلاتشان را مطرح کنند.


در این جلسه که سید صاحب سید نور معاون کمیته امداد امام استان نیز حضور دارد ، رییس انجمن صنفی خدمات کشاورزی و مکانیزاسیون خوزستان ، در سخنانی به اهداف حوزه ی مسوولیت خود برای کمک به حل مشکلات دامداران می پردازد.


" حاج محمدعلی حمیدی نصر" رزمنده و جانباز جنگ تحمیلی می گوید : این انجمن قصد دارد با تشکیل شرکت مادرتخصصی و شرکت های تعاونی و اتحادیه ها با همکاری اداره کل تعاون خوزستان ، مشکلات شما دامداران را حل کند و موانع را از پیش پایتان بردارد.


وی از دامداران می خواهد عضو این انجمن شوند تا با حمایت و پشتیبانی از آنان بتوان مسایل و مشکلات را پیگیری کرد.


وقتی که از دامداران درباره ی خوراک دام هایشان سوال می شود : یکی از آن ها با تعجب می گوید: کود اوره؟! برای اولین باری است که اسمش را می شنوم.


دیگری می گوید: سهمیه سبوس هر دو ماه یک بار 6 کیلو می دهند. آرد خبازی هم آزاد می خریم . هر کیسه 40 کیلویی به قیمت 5500 تومان.


یکی دیگر از دامداران از کمبود داروخانه و پزشک گله می کند و می افزاید: حضور پزشکان همیشگی نیست. جایشان هم پرت است! داروخانه هم بیشتر وقت ها تعطیل است.دکتر اورژانسی هم نداریم.


وی می افزاید: برای وام دامداری به سازمانجهاد کشاورزی نامه نوشتیم. بعد از زیر نویس نامه توسط رییس این سازمان و بعد از گذشت چهار ماه اعلام کردند که نامه ات آماده است! وقتی مراجعه کردیم ، گفتند: باید از کوت عبدا...کوچ کنید تا وامتان را پرداخت کنیم. چون کوت عبدا... جزو شهر است.


به مسوولان گفتیم: گله ی گاومیش هایمان را کجا بفرستیم؟! گفتند: ما نمی دانیم.


این دامدار می گوید : امور دام جهاد که مراجعه کردیم ، منطقه ی خضریات در 30 کیلومتری اهواز را برایمان تعیین کردند. در صورتی که ما نمی توانیم در آن منطقه سکونت کنیم.


دامداردیگری که تعداد گوسفند هایش از 50 راس به 10 راس رسیده است می گوید: بیش تر اوقات جلوی پای ما سنگ قرار می گیرد ! متاسفانه هیچ سازمان و نهادی هم تا کنون به کمک ما نیامده اند!


دامدار دیگری عنوان می کند: من هم 50 راس گاومیش داشتم . به علت مشکلات و عدم رسیدگی و دلال هایی که دور و برمان را گرفته بودند ، 48 راس آن را فروختم و حالا فقط دو راس برایم مانده برای امرار معاش. برای همین نیز ازجاده مشعلی به کوی شهید محسنی نقل مکان کردم.


وی می افزاید: یکی از مشکلات ما تهیه ی علوفه و سبوس است. تا چندی پیش شرکت توسعه نیشکر مسیر آبادان به ما تفاله شکر رایگان می داد اما حالا آن ها را می سوزاند!


دلیل اش را هم نگفته اند. فقط این را می دانیم که محیط زیست را آلوده می کنند!


یکی دیگر از افرادی که در این جلسه حضور دارد ، می گوید: از پایه برق پاسگاه شهرک جدید رامین تا اولین چاه عمیق که متعلق به حاج بدوی است کمتر از یک کیلو متر فاصله است. اما اقدامی برای برق کشی نشده تا ما بتوانیم با رساندن برق به چاه های عمیق ، به گاو میش هایمان آب برسانیم. به نظر شما این گونه می خواهند دامداری ما رونق پیدا کند؟!


دامداری که تاکنون سکوت اختیار کرده است می گوید: تعاونی روستایی ما سبوس را به دلال می دهد. اما از طرف دیگر می گویند سبوس آزاد است! کارخانه به تعاونی سبوس را کیلویی 120 تومان می دهد، ما هم از دلال کیلویی 135 تومان می خریم!


وی می افزاید: چه نظارتی بر اعمال تعاونی ها ی روستایی از سوی دولت می شود؟! چرا ما باید از دلال سبوسمان را بخریم؟! باور کنید مایوس شده ایم.


وی ادامه می دهد: از دیگر مشکلاتمان نداشتن بیمه دامی است. گاومیش هایمان که مریض می شوند خودمان هم تب می کنیم! وقتی که گاومیش مان در حال تلف شدن است ، مجبوریم آن را که دو میلیون تومان ارزش دارد به قیمت 300-400 هزار تومان به قصاب بفروشیم.


وی اضافه می کند: ما شیر را به مغازه دار کیلویی 350 تومان می فروشیم. اومشتقات این یک کیلو شیر را 2 تا 3 هزار تومان می فروشد! اگر تعاونی یا اتحادیه ای داشتیم و کارخانه ای راه می انداختیم ، سود این شیر به جیب خودمان می رفت.


یکی دیگر از دامداران اظهار می دارد: اگر مسوولان ذیربط صدای ما را می شنوند ، موانع و مشکلات را از جلوی پای ما بردارند.


وی می افزاید: مهندس اسکندری ، وزیر جهاد کشاورزی ، بچه ی همین منطقه ی کوت عبدا... است. مشکلات این منطقه را هم در نظر بگیرد.


دامدار مسیر تصفیه قند شکر می گوید: با بیشتر مشکلات گفته شده هم ما مواجه هستیم. تا کنون کمکی از تعاونی به ما نشده است. ما که تولید کننده ی گوشت قرمز هستیم ، چرا نباید علوفه ی ارزان قیمت دریافت کنیم و دیگر کمک هایی که مسوولان می توانند به ما کنند. اگر به ما کمک می شد، مطمئن باشید که گوشت قرمز نیز ارزان به دست مصرف کننده می رسید.


وی ادامه می دهد: بانک کشاورزی که باید پشتوانه ی ما باشد کمک درست و حسابی به ما نمی کند. نامه هایی که امور دام جهاد به ما می دهد ، برای بانک قابل قبول نیست! وام 9 ماهه به ما می دهند که به دردمان نمی خورد. تازه ، حداقل 4 ماه باید انتظار بکشیم تا این وام به دستمان برسد! از سوی دیگر، دو ماه جلوتر باید دام هایمان را بفروشیم تا وام بانک را بدهیم!


وی می افزاید: هیچ خدمتی به جز سبوس که امور دام به تعاونی مان می دهند ، به ما نمی کنند. اگر هم دو سه روزی دیر تر برای گرفتن سبوس مراجعه کنیم ، سهمیه گیرمان نمی آید!


حالا این سهمیه ی ما کجا می رود ، نمی دانیم. اما گمان کنم دلالان بهتر بدانند!!


انتقاد هم که بکنیم ، هیچ گوشی بدهکار نیست. به راحتی می گویند بروید شکایت کنید! هرچند که از سال 82 تا کنون نیز شکایت هایمان به نتیجه نرسیده است!


از سوی دیگر برای دادن وام دو درصد می گیرند! حواله سبوس هم که می گیریم ، دفترچه ای هزار تومان می پردازیم!


در ادامه ی این نشست ، معاون کمیته امداد امام استان ، در سخنانی می گوید: مسوولان نظام جمهوری اسلامی این است که استان خوزستان به جایگاه واقعی خود برسد. متاسفانه در گذشته دراستان ، تنگ نظری ها حاکم بود که حق به حقدار نرسیده است.


علی رغم این که به فرمایش امام راحل ، خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرده است ، اما دولت های ما دین خود را به خوزستان ادا نکرده اند! ما بی توجه بودیم. پیگیری نکردیم. افراد سود جو ما را عقب انداختند.


سید صاحب سید نور، خاطرنشان می کند: اگربه تاکیدهای مقام معظم رهبریدر مورد آبادانی خوزستان توجه می شد ، امروز خوزستان بهشت ایران نام می گرفت.


وی ضمن بیان برنامه های دولت نهم برای عمران و آبادانی استان و تلاش استاندار خوزستان در این مورد ، در خصوص امنیت می گوید: بیش تر ناامنی ها ریشه در فقر دارد. اگر فقر نبود ناامنی به وجود نمی آمد. مردم وفادار خوزستان دنبال مامن هستند. افراد امین می خواهند. آن ها باید احساس کنند که مدافع دارند ، تا همیشه در صحنه ها حضور داشته باشند.


وی تصریح می کند: بعضی ها ، برآیند قومیت ها را تهدید می دانند. اما ما فرصت می دانیم.


با توجه به این که امسال ، سال انسجام ملی است ، ضرورت دارد که پشت سر عالمان ،متحد و منسجم حرکت کنیم و از نظام جمهوری اسلامی دفاع کنیم. به دامداران و کشاورزان که توجه چندانی نشده است و امنیت شغلی ندارند ، کمک و مساعدت نماییم. اما متاسفانه حاضر نیستیم که درد دل این عزیزان را – که همه وفادارو دوستدار ولایت و دولت هستند-بشنویم . در صورتی که همه ی ما وظیفه داریم که به خدمتگزاران و تولید کنندگان این مرز و بوم خدمت کنیم.


در ادامه ، رییس انجمن صنفی خدمات کشاورزی و مکانیزاسیون استان خوزستان ، تصریح کرد: این انجمن ، حامی و پشتیبان جامعه ی روستایی نشین ، از دامدار گرفته تا کشاورز و ... است. ما ، با حمایت و کمک مسوولان دلسوز استان ، حق شما را می گیریم و به صورت عادلانه بین تان تقسیم می کنیم. همچنین موانع موجود بر سر راه شما برای گرفتن وام را نیز با توکل به خداوند برخواهیم داشت.


در پایان این نشست ، دامداران ضمن موافقت خود برای عضویت دراین انجمن ، اعلام کردند در صورتی که علوفه دام هایمان به قیمت مناسب تامین شود و بانک کشاورزی نیزمدت سررسید وام های پرداختی را افزایش دهد ، حاضریم قیمت گوشت قرمز و لبنیات را تا حد زیادی کاهش دهیم.


این گزارش حاکی ست : دامداران عضو شرکت تعاونی نجات یاراهواز نیز در جلسه ای جداگانه که در محل انجمن صنفی خدمات کشاورزی و مکانیزاسیون استان تشکیل شد ، ضمن بیان مشکلات و موارد صورت گرفته توسط تعاونی خود ، خواستار رسیدگی جدی به مشکلات شدند.


دعوت نکردن از دامداران برای شرکت در انتخابات و برگزاری انتخابات به صورت صوری ، فروش سبوس به طور مستقیم یا غیرمستقیم به دلالان! اخذ مبالغی بابت دادن فاکتور برای خرید علوفه یا دام! به تعاونی ، تشکیل نشدن مجامع عمومی سالانه ، دریافت مبلغ 20-30 ریال از فروش هر کیلو سبوس به دامداران توسط تعاونی ، علاوه بر قیمت اعلام شده ی اتحادیه! ، اخذ مبلغ هزار تومان بابت کمک به تعاونی! و ندادن تسهیلات بانکی با بهره ی کم به دامداران از جمله مشکلات و... است که دامداران خواستارپیگیری و رسیدگی توسط مسوولان ذی ربط شده اند.



مطالب مشابه :


جمعی از دامداران اهوازی :

دامداری و دام پروری در کشور آن طوری که باید و شاید ، جدی گرفته نشده برای وام دامداری به




سامانه الکترونبک جهاد کشاورزی

پــیــشــخــوان دولـــت - سامانه الکترونبک جهاد کشاورزی - خدمات رسانی آنلاین مخابرات . بیمه




تسهیلات و وام ها ی بانک کشاورزی

تسهیلات و وام ها ی بانک کشاورزی (مانند فیش حقوقی --دفترچه کشاورزی --دفترچه دامداری و




دریافت هر نوع وام در سریعترین زمان و با پائینترین کارمزد

دریافت هر نوع وام در سریعترین زمان و با ۵ـ دامداری: بهره وام ۱۲٪ الی ۱۷٪ میباشد و متقاضی




انتقاد اجتماعی – اقتصادی به پیدایش گاوداری ها و مرغداری های صنعتی ایران از :دکتر محمدخالقی مقدم- جا

مقدم- جامعه شناس روستایی شیوه یادگیری ملت ایران و فهم آنان از دامداری وام اقتصادی در




یک بانک در ازای 17میلیارد تومان وام، خانه 170 میلیاردی را تصرف کرده/به داد اسلام برسید

EPSnews - یک بانک در ازای 17میلیارد تومان وام، خانه 170 میلیاردی را تصرف کرده/به داد اسلام




شرایط اعطای وام بانک کشاورزی

آب + خاك = زندگی - شرایط اعطای وام بانک کشاورزی دامداری (تولیدشیر- گوشت ، پوست وپشم )




روستای اجیرلو عملکرد طرحهای عمرانی در طول چهار سال سازندگی مهندس کا ظم شیرزاد اجیرلو [ 85 -84 -83 -

- پیگیری وهمکاری با بانکهای شهر در جهت دادن وام دامداری به اهالی محترم روستای اجیرلو.




برچسب :