دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور

منصور واعظي گفت: از كل آمار سرانه مطالعه، 15 دقيقه مربوط به كتاب‌، 32 دقيقه مربوط به روزنامه‌، 21 دقيقه مربوط به قرآن و ادعيه و 5 دقيقه مربوط به نشريات است كه اين آمار نشان دهنده افزايش سرانه مطالعه قرآن و ادعيه است.


به گزارش روابط عمومي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، منصور واعظي صبح امروز در نشست خبري دبيركل نهاد كتابخانه ها با اصحاب رسانه به منظور ارائه گزارش آخرين سنجش هاي شوراي فرهنگ عمومي، با اشاره به دستاوردهاي نهاد كتابخانه‌ها گفت: در سال 87 كه اولين سنجش ملي در دوره جديد صورت گرفت، حدود 2000 نفر در سطح كشور در اين سنجش حضور داشتند كه نتايج آن را اعلام كرديم و نشان داد كه مجموعه مطالعه در كشور حدود 70 دقيقه است. در حالي‌كه باور جمعي در كشور به گونه‌اي بود كه سرانه مطالعه را در كشور دو دقيقه مي‌دانستند و از اين جهت ما با بعضي از نخبگان فرهنگي كه اين انتقادها را داشتند، دچار درگيري شديم، چرا كه آ‌ن‌ها مطرح مي‌كردند مردم ما اهل مطالعه و كتاب ‌خواندن نيستند و اين سرانه تنها دو دقيقه است.

وي افزود: آن‌ها همچنين اين موضوع را مطرح مي‌كردند كه شما قرآن و ادعيه را هم جزو سرانه مطالعه درنظر مي‌گيريد كه البته ما در سال‌هاي بعد قرآن و ادعيه را تفكيك كرديم.

دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي در ادامه با اشاره به اين‌كه امروز حرف‌هاي جديدي در انتقاد به نهاد كتابخانه‌ها مطرح مي‌شود، گفت: الآن ديگر كسي نمي‌تواند عنوان كند كه سرانه مطالعه كشور دو دقيقه است. البته هستند افرادي كه هنوز اين تهمت را مي‌زنند. اما امروز حرف‌هاي جديدي بيان مي‌شود، مثلا اين‌كه شما اصلا به حوزه‌هاي مختلف توجهي نداريد و توجه ويژه‌تان به كتاب‌خواني در حوزه دين است. يا اين‌كه شما چرا فقط مي‌گوييد در دوره جديد نظرسنجي صورت گرفته است و اشاره‌اي به نظرسنجي در سال 78 نمي‌كنيد، كه اين موضوع نادرست است و ما هم به نظرسنجي سال 53 و هم سال 78 اشاره و در مورد آن‌ها صحبت كرديم. در همان نظرسنجي سال 78 هم وقتي سرانه سنجش ارائه شد، سرانه مطالعه دو دقيقه نبود. همچنين اولين سنجشي كه در مورد مسائل فرهنگي و مطالعاتي انجام شد، در سال 53 توسط دكتر اسدي از اساتيد دانشگاه تهران بود كه گزارش كار ايشان هم امروز موجود است.

واعظي در ادامه با اشاره به نظرسنجي‌هاي بعد از سال 87 اظهار كرد: در سال 87 ما چهار نظرسنجي انجام داديم كه يكي از آن‌ها ملي و سه تاي ديگر استاني بودند كه نظرسنجي صورت‌گرفته در سطح ملي نتايجش با ضريب خطاي دو درصد ارائه شد و نتايج سه نظرسنجي در سال 87‌، 88 و 89 در همه كتابخانه‌هاي عمومي كشور موجود است.

دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور با اشاره به سنجش صورت‌گرفته‌ي ديگري گفت: ما همچنين سنجش گذران اوقات روزانه ايراني‌ها را انجام داده‌ايم كه انجام اين سنجش بسيار دشوارتر بود؛ چون مقاطع زماني اوقات فراغت را 10 دقيقه به دقيقه تقسيم بندي كرديم. اين نوع سنجش از جهاتي اطمينان بيش‌تري دارد و از جهات ديگري هم اشكالاتي به آن وارد است. يعني فرد در اين نوع سنجش مي‌تواند بگويد كه در هر مقطعي از هر روز چه كاري انجام مي‌دهد. برنامه ما در سال جاري و در آينده اين است كه هم سنجش پرسشگري و هم اوقات فراغت روزانه را انجام دهيم.

وي سپس با اشاره به آمار سرانه مطالعه در سال جديد كشور گفت: آمار سرانه مطالعه در كشور را در سال جاري در نماز جمعه هفته گذشته عنوان كردم. در سال جديد اين آمار 75 دقيقه و 34 ثانيه بيان شده است كه البته حوزه مجازي را هم دربر مي‌گيرد. از اين ميزان زمان 15 دقيقه مربوط به كتاب‌، 32 دقيقه مربوط به روزنامه‌، 21 دقيقه مربوط به قرآن و ادعيه و 5 دقيقه مربوط به نشريات است كه اين آمار نشان دهنده افزايش سرانه مطالعه قرآن و ادعيه است.

واعظي همچنين اظهار كرد: بيش‌ترين ميزان مطالعه در بين استان‌ها مربوط به استان تهران است با 93 دقيقه و 54 ثانيه و پايين‌ترين آن براي استان چهارمحال و بختياري با 48 دقيقه و 59 ثانيه است.

دبير شوراي فرهنگ عمومي در بخش ديگري از سخنانش گفت: يكي ديگر از انتقاداتي كه به ما وارد مي‌شود، از جانب برخي دوستان است كه مي‌گويند شما كتاب‌هايي را براي كتابخانه‌هاي عمومي خريداري مي‌كنيد كه مخاطبي ندارد. تا به حال هزار و 200 كتابخانه عمومي كشور به شبكه نرم‌افزاري متمركز متصل شده‌اند و يكي از مواردي كه به كمك اين سيستم مورد بررسي قرار داديم، اين بود كه 100 كتاب اول پرمخاطب در كتابخانه‌ها چيست. طبق اين بررسي 74 درصد كتاب‌ها قصه و رمان بودند. از ميان اين رمان‌ها هم 15 درصد آثار خارجي بودند و باقي آثار ايراني.واعظي گفت: از 100 كتاب اول 52 درصد كتاب‌ها عناويني بودند كه طي چند سال اخير خريداري شده بودند. بنابراين طبق اين شواهد، ذائقه و سليقه اعضاي كتابخانه‌هاي عمومي كشور با اين ادعا متفاوت است.

وي در پايان اظهار داشت: ‌انصافا يكي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي و دولت نهم و دهم، ارتقاي مطالعه و سامان‌مند شدن بحث مطالعه است و آن هدفي كه به عنوان مطالعه مفيد تعريف شده، تحقق يافته است و به مرور آثار و نتايجش ديده مي‌شود و من از تمام كساني كه در تحقق اين برنامه‌ها به ما كمك كردند، تشكر مي‌كنم.


مطالب مشابه :


آگهی استخدام در سه ردیف شغلی در شرکت فرآورده های لبنی اصیل گلپایگان

استخدام در تبریز کاریابی و بازار کار آگهي استخدام و اخبار استخدامي جديد سراسرکشور را اينجا




آگهی استخدام شرکت سازه های خودرو دیار- آذر 92

شرکت سازه های خودرو دیار جهت تکمیل کارد فنی کارخانه واقع در گلپایگان از افراد ذیل دعوت به




استخدام رویای نیمه کاره

استخدام رویای نیمه کاره . پس از مشورتهای طولانی و نداشتن کار نون و آبدار و عدم موفقیت در




از دیار گلپایگان

در سال ۱۳۸۲ به منظور تولید خورد های شاسی بلند و وانت بار های ارزان قیمت چینی در گلپایگان




آگهی استخدام ۳۳۸ نفر در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ( همه استانها )

استخدامی - آگهی استخدام ۳۳۸ نفر در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ( همه استانها ) - آگهی و چاپ




دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور

در حالي‌كه باور جمعي در كشور به و بنای تاریخی مسجد جامع گلپایگان واقع استخدام.




پیام تسلیت دبیرکل نهاد در پی درگذشت خواهر گرامی رهبر معظّم انقلاب

کتابخانه آیت الله محمدی گلپایگانی(ره) - پیام تسلیت دبیرکل نهاد در پی درگذشت خواهر گرامی رهبر




جزئيات آزمون دعوت به همكاري نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور اعلام شد

احمدي در خصوص دريافت كاروت ورود به و بنای تاریخی مسجد جامع گلپایگان واقع استخدام.




شیفت شب کتابخانه ملی احیا شد

در اين جلسه يكي از اعضاء كتابخانه و بنای تاریخی مسجد جامع گلپایگان واقع استخدام.




برچسب :