هواشناسي: آخر هفته 20 استان گرفتار ريزگردها مي شوند

هواشناسی و پیش بینی وضعیت آب و هواي بندر بوشهر : سازمان هواشناسي كشور پيش‌بيني كرده آخر هفته جاري باز هم ريزگردها ميهمان 20 استان كشور خواهند بود. بر اين اساس گفته مي‌شود تا پايان روز سه‌شنبه گرد و خاك رقيق در استان‌هاي ايلام، خوزستان، بوشهر و جنوب كرمانشاه ادامه داشته و از روز چهارشنبه تا پايان هفته شرايط براي ايجاد يك توده گرد و غباري در عراق فراهم باشد.
به همين دليل نيز پيش‌بيني شده از عصر چهارشنبه تا جمعه، ابتدا در استان‌هاي كردستان، كرمانشاه، ايلام، خوزستان، بوشهر و سپس آذربايجان‌ غربي و شرقي، زنجان، همدان، لرستان، چهارمحال و بختياري، كهگيلويه و بويراحمد و بوشهر و در استان‌هاي قزوين، البرز، تهران، قم، مركزي و اصفهان گرد و خاك سبب كاهش كيفيت هوا و ديد افقي شود.
بروز ريزگردهاي عربي حدود شش سال است به صورت جدي و به فاصله چند روز در نقاط بسياري از كشور اعم از شهرها و روستاهاي غرب كشور تكرار مي‌شود. مدت‌هاست مسوولان سازمان محيط‌زيست كشور هم پيرامون اين مساله وعده‌هاي بسياري مي‌دهند، حال آنكه هيچ كدام از آنها تاكنون اندك تاثيري در كم شدن ريزگردها نگذاشته است. از آن سو و به گفته برخي مسوولان سازمان جنگل‌ها و منابع طبيعي و سازمان هواشناسي، تعداد استان‌ها و مناطق گرفتار در ريزگردها در طول دو سال گذشته از 17 به 20 استان افزايش پيدا كرده است. براساس اطلاعاتي كه سازمان هواشناسي كشور منتشر كرده است شش كانون عمده گرد و غبار در مناطق غربي و كشورهاي عراق، سوريه و عربستان وجود دارد كه چهار كانون آنها در عراق است و بيشترين گرد و خاك نيز از اين كانون‌ها وارد كشور مي‌شود.
علاوه بر اين، تحقيقات اين سازمان درخصوص نتايج جديدترين بررسي‌ها درباره پديده گرد و خاك از روي تصاوير ماهواره‌اي نشان داده ديد افقي در كشور به دليل بروز پديده گرد و غبار طي پنج سال گذشته كاهش يافته است.
اين را بهرام صناعي، رييس سازمان هواشناسي كشور به ايسنا گفته است. صناعي همچنين اضافه كرده: «بررسي‌هاي انجام شده طي 10سال گذشته نشان مي‌دهد در استان‌هاي هرمزگان، خوزستان، آذربايجان‌ شرقي و غربي، يزد، كهگيلويه و بويراحمد، لرستان، كرمانشاه، ايلام، مركزي و گيلان با افزايش تعداد روزهايي كه ديد به زير دو كيلومتر رسيده، مواجه شده‌ايم. علاوه بر اين در مطالعه ديگري درخصوص پديده گرد و خاك مشخص شده طي 10سال گذشته در استان‌هاي كرمانشاه، ايلام، لرستان، فارس، هرمزگان و يزد تعداد روزهايي كه گرد و خاك در آنها ثبت شده است، 40‌درصد افزايش يافته و از سوي ديگر در استان‌هاي آذربايجان غربي، كردستان، همدان، مركزي، كهگيلويه و بويراحمد و فارس غلظت گرد و غبار 30‌درصد افزايش داشته است. همچنين چهار استان كشور طي 10سال گذشته بين 120 تا 140 روز با پديده گرد و خاك روبه‌رو بوده‌اند و مشخصا در منطقه زابل در استان‌هاي سيستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان طي 10 سال گذشته بين 120 تا 140 روز پديده گرد و خاك را داشته‌ايم.»
رييس سازمان هواشناسي كشور با اشاره به وضعيت تهران گفته است: «در تهران تعداد روزهايي كه با مشكل گرد و خاك مواجهيم، كمتر از 10 روز در سال به طور ميانگين طي 10 سال گذشته بوده است بنابراين وضعيت تهران در اين زمينه در مقايسه با ساير استان‌هاي كشور بحراني نيست.» آمارها و محاسبات سازمان هواشناسي نشان مي‌دهد، اين بحران هر روز بدتر از روزهاي گذشته مي‌شود. در اين شرايط اميدي به وعده‌هاي مسوولان براي حل اين مشكل نيست، پس بهترين و تنها چاره رعايت برخي اصول بهداشتي براي حفظ سلامتي در برابر اين معضل است.


مطالب مشابه :


استخدام در شرکت ملی نفت

كرمان/ لرستان/ كردستان/ ايلام/ مازندران/ گلستان/ آبادان (ايلام/ كرمانشاه/ كردستان




بو زانیاری

كردستان شيرين - بو به مين مربوط به مناطق كردنشين «ايلام» كرمانشاه كردستان و مناطق كردنشين




هوره

در مناطق كرد نشين غرب كشور خصوصاًَ استانهاي ايلام كرمانشاه و كردستان هستند




کردها، بزرگترین قربانیان مین در جهان/ بهزاد خوشحالی

به كردستان و ويراني در حال حاضر، در استان هاي ايلام، كرمانشاه، خوزستان، آذربايجان




هواشناسي: آخر هفته 20 استان گرفتار ريزگردها مي شوند

استان‌هاي كردستان، كرمانشاه، ايلام لرستان، كرمانشاه، ايلام، مركزي و




عكس هايي ديدني از استان ايلام

کردنشینان - عكس هايي ديدني از استان ايلام - معرفی و دیدن تصاویر جالب از مناطق کردنشین




برچسب :