تصویر احضاریه دادگاه انقلاب برای گوگوش، هایده، حمیرا و لیلا فروهر - لیلافروهر

هایده نامی که همه او را شنیده اند، خواننده ای که صدای جادویی او هنوز بعد از سال ها که فوت کرده است باز هم گوش را نوازش می دهد، در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد هایده و بیوگرافی هایده را آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.   هایده , لیلا فروهر , لیلافروهر

هایده

هایده

  بیوگرافی هایده  نام : معصومه دده بالا

 نام هنری : هایده

تاریخ تولد : 1321

محل تولد : کرمانشاه

 تاریخ وفات : 1368

محل وفات : آمریکا

 

هایده در سال 1321 هجری شمسی در یکی از روستاهای کرمانشاه بدنیا آمد.وی کارش را در رادیو با برنامه گلهای رنگارنگ آغاز کرد و از همان اوایل نام خود را در شناسنامه موسیقی ایران به ثبت رسانید.

 هایده از سال 1345 فراگیری موسیقی و آوازخوانی را نزد موسیقی دان معروف علی تجویدی آغاز کرد. تجویدی در میان آهنگسازان ایرانی، معروف شده است به "کاشف صداهای ناب"! البته صدا ها راکشف کرده، پرورش داده، معرفی کرده، ولی چند صباحی نگذشته که آن ها را از دست داده است. یا خودشان به راه دیگر، غالبا راه کاباره، رفته اند و یا "رنود" آنها را از او به غنیمت گرفته اند. هایده به گمان از آخرین کشفیات درخشان تجویدی باشد. شانسی که هایده آورده، این بوده که تجویدی آهنگ تازه ای را در "مخالف سه گاه" و در پیوند با شعری برانگیزاننده از "رهی معیری"آماده اجرا داشته است. این ترانه با زیر و بالاهایی که دارد، معرف دقیقی برای صدای

گسترده و پر توان هایده شده و صدای هایده نیز متقابلا ترانه "تجویدی - معیری" را تاثیر بیشتر بخشیده است.

هایده به گفته بسیاری دارای یکی از بهترین صداهای تاریخ موسیقی ایران بود.

زنده یاد هایده در 7 شهریور 1357 مانند بسیاری از هنرمندان دیگر وطن را به قصد لندن ترک کرد و پس از مدتی به آمریکا رفت و کار هنری خویش را در آنجا ادامه داد.مهاجرت به "شهر فرشتگان" (لس آنجلس) پس از انقلاب کار را دیگر یکسره کرد.

 مهاجران مخاطب موسیقی آن قدر خسته و شکسته بودند که دیگر به ارزشها نمی اندیشند و تنها "تفریح و سرگرمی " می خواستند. سرمایه نیز در جایی به کار می افتاد که مخاطب انبوه داشته باشد.

بر بستری چنین تنیده از "تفریح و تجارت"  موسیقی معروف به "لس آنجلسی" به دنیا آمد و بیشتر خوانندگان مهاجر از جمله هایده را نیز به خدمت خود درآورد.

 سر انجام، در سی ام دی ماه  سال 1368 در شهر سانفرانسیسکو، به سکته قلبی درگذشت و در گورستان "وست وود" لس آنجلس به خاک سپرده شد.

آلبومها
در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ آثار هایده در ایران به صورت صفحه گرامافون و نوار کاست منتشر شد. بیشتر این آثار و همچنین کارهایی که هایده در دهه ۱۹۸۰ در آمریکا خواند، در دهه ۱۹۹۰و همچنین ۲۰۰۰ از نو روی سی.دی منتشر شدند. قرار دادن ترانهها در سی.دیها اغلب از نظم ویژهای پیروی نمیکند.
دو آلبوم پایانی هایده «ای زندگی سلام» و «سوگند» رسما به شکل آلبوم روی نوار و سی.دی منتشر شدهاند.
نام سی.دیهای منتشر شدهٔ دیگر از هایده که بیشتر نام یکی از ترانههای سی.دی را بر خود دارند عبارتند از:
«روزای روشن»، «خراباتی»، «پادشه خوبان»، «خدا حافظ »، «شب عشق »، «فریاد»، «گلواژه»، «آزاده»، «بزن تار»، «رفتم»، «شانههایت را برای گریه»، «آشنایی»، «بلبلی که خاموش شد»، «ناشنیدهها»، «اومدنت محاله»، «دشتستانی» و «بزم نوروز ۱۳۶۴».
سه سی.دی نیز از ترانههای هایده همراه با معین، ویگن و مهستی به نامهای «گلهای غربت»، «هم خون ه» و «اوج صدا» منتشر شدهاست.

مستند
پژمان اکبرزاده فیلم مستندی درباره فعالیتهای هنری و آثار هایده ساخته که در ژانویه ۲۰۰۹ برای نخستین بار در آمستردام اکران شد.
این مستند یکصد دقیقهای با عنوان «سخن از هایده» دربرگیرنده بررسی فعالیتهای هایده، گزیدهای از اجراهای او در سبکهای گوناگون و گفتگو با دوستان و همکاران نزدیک اوست. مستند در جشنواره فیلم نور در لوس آنجلس نامزد دریافت جایزه بهترین مستند شد اما به گزارش تلویزیون فارسی بیبیسی، «برخی از بستگان و دوستداران هایده به دلیل بازگویی بی پرده برخی مسایل به آن اعتراض کردند»؛ از سویی در تهران، مستندساز از سوی خبرگزاری فارس به دلیل ساخت فیلم درباره «خواننده معلوم الحال طاغوتی» مورد انتقاد قرار گرفت.
مستند «سخن از هایده» بیستم ژانویه ۲۰۱۰ در بیستمین سالگرد درگذشت هایده، توسط شبکه ایرانیان هلند منتشر شد و نسخه کوتاه شدهٔ آن نیز از شبکه فارسی تلویزیون صدای آمریکا پخش شد. در ژوئن ۲۰۱۰، کمی پیش از نمایش فیلم در جشنواره ایرانیان سیاتل، «روز آنلاین» در نقدی، مستند را «تلنگری برای یادآوری فضای شوم دهه شصت» خواند.

 

تصویر زیر، احضاریه ای منتشر شده در روزنامه اطلاعات را نشان می دهد که بر مبنای آن، آیت الله محمدی گیلانی حاکم شرع و رئیس دادگاه های انقلاب اسلامی در سال 58، خوانندگان دوران قبل از انقلاب را به دادگاه احضار کرده است.

این عکس را جهان نیوز منتشر کرده است.

عکس های قدیمی لیلا فروهر باحجاب , دوستی پارسا ولیلا فروهر , نامه احضاره دادگاه به گوگوش وهایده

لیلا فروهر

عکس هایده

 

در ادامه تصاویر هایده را برای شما آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.


عکسهای ده سال پیش لیلافروهر , لیلا فروهر سن , عکس بازیگروخواننده قدیمی گوگوش

لیلافروهر

هایده

هایده خواننده , تاریخ تولد گوگوش و لیلا فروهر , آخرین تاریخ حمیرا

عکس های قدیمی لیلا فروهر باحجاب

بیوگرافی هایده

نامه احضاریه خوانندگان به دادگاه , لیل فروهر , لیلا. فروهر.

دوستی پارسا ولیلا فروهر

هایده

لبلافروهر , عکس خوانندهای قدیم ایران , لیلا فروحر

نامه احضاره دادگاه به گوگوش وهایده

عکس هایده

لیلافروهر پ , آموزش کیبورد ارگ در تلگرام ابراهیم تاتلس , عکس هایده و حمیرا

عکسهای ده سال پیش لیلافروهر

هایده

عکس بدون ارایش حمیرا , احضاریه ی حمیرا و گوگوش , عکس بدون آرایش لیلا فروهر

لیلا فروهر سن

بیوگرافی هایده

خوانندگی لیلا فروهر برای شاه , دانلود عکس انداختن شاه و هایدا , دادگاه انقلاب گوگوش

عکس بازیگروخواننده قدیمی گوگوش

عکس هایده

جوکهای تصویری گوگوش , عکس خانواده لیلا فروهر بدون آرایش , عکس هایی از فروهر مصری

هایده خواننده

هایده

خواننده مهستی

تاریخ تولد گوگوش و لیلا فروهر

هایده



منبع: isna.ir