آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر و نقض علیت! -آکا - نقض علیت ویلر

برگزیده ها: بیگ بنگ: جان ویلر فیزیکدان نابغه ای بود و شاگردی چون فاینمن داشت، وی آزمایش دو شکاف را به سطحی جدیدتر ارتقا داد. ویلر در سال ۱۹۷۸ گفت اگر یکی از شکاف ها را ببندیم و دستگاهی داشته باشیم که پس از فعال سازی شلیک ِ الکترونی و عبور الکترون از میان شکاف، شکاف دوم را لحظاتی پیش از رسیدن الکترون به حسگر باز کند، آن وقت به الکترون حقه زده ایم و اصولا باید روی حسگرمان الگوی تداخلی ظاهر نشود چون یک شکاف نمی تواند الگوی تداخلی بیافریند.

نقض علیت ویلر

نقض علیت ویلر

برگزیده ها: آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر و نقض علیت!

به گزارش برگزیده ها: از چپ به راست تصویر فیزیکدانان برجسته: آلبرت اینشتین، هیدکی یوکاوا و جان ویلر را می بینید.

به گزارش بیگ بنگ، معلوم است که الکترون هم بر نمی گردد تا ببیند یکی از شکاف ها را باز کرده ایم اما ما در جهان عجیب کوانتومی قرار داریم، در سال ۲۰۰۷ گروهی از دانشمندان فرانسوی موفق به طراحی چنین دستگاهی شدند و نتیجه این شد که الکترون واقعا از ماجرا مطلع می شود و الگوی تداخلی می سازد! به عبارت دیگر، الکترون گذشته اش را تغییر می دهد و این ناقض اساسی ترین اصل علمی است: اصل علیت. او از راهی بسیار زیبا و متقاعد کننده نشان داد که یک آزمایشگر می تواند تنها با عمل اندازه گیری، تاریخ را عوض کند! یک آزمایشگر، می تواند با تصمیم گیری در مورد مسیر اندازه گیری یک چیز، تعیین کند که چه چیز در گذشته اتفاق بیفتد!!!

طبق نظر ویلر، نکته شگفت انگیز این است که آزمایشگر می تواند با گزینش تاخیری، گذشته را تغییر دهد. در واقع پس از واقعیت اتفاق افتاده، در حال تعیین این هستیم که فوتون از کدام مسیر حرکت کند. ما پس از اینکه فوتون مسیرش را طی کرده، تصمیم گرفته ایم که فوتون از کدام مسیر حرکت کند، تنها صفتی که بتوانیم برای این رویداد باور نکردنی بکار برد این است که این یک رویداد کوانتومی است. ویلر بعدا ایده عجیب و غریبش را به مقیاس های کیهانی هم تعمیم داد. پاسخ ویلر به خلقت، تاریخ و آغاز جهان این است که ما باید نگاهی دوباره به آزمایش گزینش تاخیری بیاندازیم. بر طبق این آزمایش، مشاهده گر بر مسیر انتخابی فوتون های قابل مشاهده از یک همگرایی گرانشی تاثیر می گذارد.

,آزمایش تقض علیت,آزمایش کوانتومی,آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر,[categoriy]

بنابراین ما یک آزمایش کوانتومی در مقیاس های کیهانی داریم؛ به جای فواصل کوتاه در آزمایشگاه، اینجا با فواصلی نظیر میلیاردها سال نوری سر و کار داریم. نکته اساسی این است که مشاهده گر پس از پیمودن مسیر بر آن تاثیر می گذارد و تاریخ گذشته مسیر فوتون را در زمان حال(یعنی زمان مشاهدهٔ نور کوازار) می سازد. بعضی ها معتقدند که می توان پیش آگاهی را بر اساس همین امواج تاخیری ویلر توضیح داد. هر چند هر مبحثی در مقابل عجایب کوانتومی، عادی جلوه می کند، اما این آزمایش اثباتی دیگر است بر اینکه امواج کوانتومی در ورای زمان و مکان و علیت و درک بشر وجود دارند، ما کوانتوم را نمی فهمیم فقط می دانیم بی شک درست است.

نویسنده: میلاد اسکندر دوست/ برگزیده ها


مجله آسمان شب شماره ۱۹

اطلاعات بیشتر: sciencemag , Retrocausality

VN:F [1.9.22_1171]please wait...امتیاز: ۴٫۹ از ۵ (۲۱ نفر)آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر و نقض علیت!, ۴٫۹ out of 5 based on 21 ratings

مطالب مرتبط

  • ,آزمایش تقض علیت,آزمایش کوانتومی,آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر,[categoriy]

    شگفتی های دنیای کوانتوم: در هم تنیدگی کوانتومی!
  • ,آزمایش تقض علیت,آزمایش کوانتومی,آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر,[categoriy]

    دوگانگی موج-ذره و عدم قطعیتِ کوانتومی دو روی یک سکه!
  • ,آزمایش تقض علیت,آزمایش کوانتومی,آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر,[categoriy]

    آیا “تک الکترون ویلر”در زمان سفر می کند؟
  • ,آزمایش تقض علیت,آزمایش کوانتومی,آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر,[categoriy]

    دنیای عجیب کوانتومی

,آزمایش تقض علیت,آزمایش کوانتومی,آزمایش گزینش تاخیری جان ویلر,[categoriy]


توجه : هرگونه استفاده از این مطلب بدون ذکر نام "برگزیده ها" و لینک به این مقاله غیر قانونی و از لحاظ اخلاقی غیر انسانی می باشد، لطفا به حقوق مولف احترام بگذارید.


,