نکات ایمنی جوشکاری، برشکاری، سنگ زنی و ماسه سائی ( SAND BLAST )

نکات ایمنی در جوشکاری، برشکاری، سنگ زنی و ماسه سائی ( SAND BLAST )

جوشکار نباید به تنهایی کار کند، باید یک نفر برای موارد اضطراری در نزدیکی او باشد.

آتش سوزی و انفجار

کلیه مواد قابل اشتعال باید از محل انجام کار برداشته شوند. مواظب ریسک خطر و وجود تابلو " سیگار نکشید"  در محل کار، مایعات دارای نقطه اشتعال پایین، مواد شیمیائی سریع الاشتعال، سمی، و خورنده باشید و آنها را در محفظه های بسته، در فاصله ایمن نگهدارید. اگر نمی توان مواد قابل اشتعال را از محل کار برداشت، آنها را از حرارت، جرقه هایی که پرتاب می شوند و ذرات بریده شده محافظت کنید،  بویژه مواظب باشید که ممکن است چوب و چیزهای دیگر در پشت قسمتی از محل کار پنهان باشد. بخاطر داشته باشید که جوشکاران نمی توانند آتش کوچک و جزئی را از درون ماسک های خود ببینند، اگر این احتمال است فرد دیگری را برای مواظبت بگذارید. اطمینان حاصل نمایید که پس از ساعات کار، فردی برای دیدن هرگونه آتش سوزی گمارده شده است و نیز در صورت بروز آتش سوزی، راهی آسان برای فرار وجود دارد. در کارگاه، قبل از شروع کار، بررسی شود که اخطار بروز آتش سوزی چگونه داده می شود، دستگاههای خاموش کننده آتش کجا هستند و چگونه باید آنها را بکار برد ، در محل انجام کار، خاموش کننده مناسب در اختیار داشته باشید و روش استفاده از آنها را به افراد حاضر در محل آموزش دهید.

در هر کارخانه یا محلهای عملیاتی، مخازنی که حاوی مواد قابل اشتعال یا انفجار هستند یا بوده اند، اگر حرارت ببینند، منفجر می شوند. قبل از انجام کار در درون یا روی آنها، باید تحت نظارت فردی مجرب، ایمن گردند. بوی خطرناک و یا کمبود اکسیژن، برای کار کردن در درون یک مخزن می تواند مشکل زا باشد. ممکن است تهویه مکانیکی و دستگاه تنفسی مورد نیاز باشد. چنانچه جسم داغی روی میز کار جوشکاری باشد، اگر لازم است روی سایر اجسام دیگر اخطاریه بگذارید.

موقع از پیش گرم کردن قطعه کار ( پیش گرمایش ) ، سایرین را آگاه کنید و پیشگیریهای مناسب انجام دهید. هنگام جوشکاری و برشکاری با گذاردن حفاظ، دیگران را از شعله یا نور ناگهانی و پرتاب ذرات مذاب فلز محافظت نمایید.

شوک برقی و حرارت

ادوات اصلی باید بطور مناسب، اتصال زمین گردند. مداد جوشکاری باید با کابل دارای اندازه مناسب در شرایط خوب با اتصالات و متعلقات مانند انبر پوشش دار نگهدارنده الکترود ( باری ) محکم متصل باشند. پوشش ضعیف ممکن است شوک یا جرقه ایجاد کند و اتصالات سست و کثیف داغ خواهند شد.

کابل برگشت جریان جوشکاری باید بطور مناسب به قطعه کار و یا میز کاری که روی آن قرار داد متصل باشد. اگر شکی هست تا آنجا که در عمل مقدور است، آنرا به نزدیکترین جائی که جوشکاری می شود، وصل کنید تا از صدمه احتمالی به الکتریسیته یا قطعه کار جلوگیری گردد. میز کار یا قطعه کار رابا کابلی همانند کابل مدار جوشکاری، به اتصال زمینی که توسط فرد مجربی تأیید باشد، متصل کنید. بطوریکه قادر باشد برای هر نقصی در جریان برق اقدام کند.

ریسک شوک محسوس، در جوشکاری دستی یا برقی وجود دارد، بویژه در محل کار، جائی که ممکن است لباس کار نم داشته باشد، پوشش نارسانای اجسام کاهش یافته باشد یا جوشکار به اجسام رسانائی که با شرایط درهم و نامطلوب ، اتصال زمین شده اند، تماس پیدا کند. ریسک خطر نخست با انتخاب کمترین ولتاژ جریان غیرمستقیم، مناسب الکتردهای ( باری های ) مورد استفاده و در ثانی با تغییر جریان مستقیم کاهش می یابد. در وضعیت اضطراری باید یک سویچ یا ابزار قطع کننده مناسب دیگری در فاصله کمتر از 10 متر باشد.

محافظت از چشمان

جرقه الکتریکی که برای جوشکاری به کار می رود خیلی روشن است، جوشکار نیاز دارد که از طریق یک صافی سیاه به محل جوش نگاه کند و جرقه را در امتداد اتصال هدایت نماید. همانند نور قابل رؤیت، جرقه نیز نور فرابنفش زیادی ساطع می کند. این می تواند به سطح بیرونی چشم اثر بگذارد و باعث برق زدگی به چشم گردد که که چشم سرخ شده و سوز می زند و مصدوم سر درد می گیرد و تحمل نورهای روشن را ندارد. وضعیت موقتی است ولی ممکن است دو روز طول بکشد. برای جوشکاری و برشکاری با گاز نیز صافی لازم است. هر دو پروسه یا روند جرقه الکتریکی و گاز، قادر به ساطع کردن نور و شعله و نیز پرتاب ذرات مذاب فلز رها شده از محل جوشکاری می باشند. لذا حفاظت چشم در مقابل آنها ضروری است. صافی ها انواع گوناگون دارند که علاوه بر کنترل نور قابل رؤیت، نور فرابنفش را نیز تا سطح پایین عبور می دهند. کلاه و ماسک جوشکاری عایق الکتریسیته بوده و محافظ اصابت سر می باشند. چنانچه نیاز به تعمیر داشته باشند، باید از لوازم یدکی اصلی استفاده شود. کلاه هایی موجود است که دارای صافی تارکننده خودکار هستند که استفاده از آنها راحتتر است. برای جوشکاری و برشکاری باز گاز، عینک هایی که فقط چشمان را می پوشانند ترجیح داده می شوند. هنگام سنگ زدن یا رنده کردن، حفاظت چشم در برابر ذرات پرتاب شونده لازم است. این را با عینکهای سفید جداگانه می شود انجام داد که بعضی اوقات در زیر کلاه جوشکاری پوشیده می شوند و یا یک صافی روی آنها گذارده می شود.

پوشش بدن

پوشش باید درمقابل سوختن و پرتاب ذرات مذاب مقاوم باشد. چرم، کتان مقاوم در برابر شعله و مواد پشمی بیشترین کاربرد را دارند. پوست بدن نباید در معرض نور جرقه جوشکاری قرار گیرد. چون وضعیتی نظیر آفتاب سوختگی ممکن است رخ دهد. دستکش های چرمی، پیش بندها، شنل ها و غیره برای محافظت پوست و پوشش از نور و جرقه وجود دارند.

پوتین های مقاوم جهت محافظت پاها برای بیشترین کارها پیشنهاد می گردند و باید روکش دار و یا با زبانه یکپارچه باشند که ذرات فلز در آنها نرود. پوتین ها و پوشش باید در وضعیت خوب بوده و تا آنجا که ممکن است خشک باشند که حداکثر عایقی را در مقابل شوک برقی داشته باشند.

دود، بخار ، گرد و غبار

بسیاری از عملیات جوشکاری مقدار بسیار زیادی دود یا بخار و گرد و ایجاد می کنند که از منابع جریان اکسیداسیون آرام فلزی که جوش می خورد و رنگ یا سایر روکش هایی که می سوزند، برخاسته میشوند. برای مثال : وقتی فولاد گالوانیزه جوش داده می شود دودهای حاوی فلز روی حاصل می شود، اگر جوشکار اینها را استنشاق کند ممکن است از "تب دود فلز" با علائمی مانند آنفلونزا رنج ببرد. گرچه در بسیاری از موارد اثر فوری آن مشاهده نمی شود ولی تنفس مقدار زیاد دود می تواند در دراز مدت به شش ها آسیب برساند. بنابراین باید احتیاط های لازم را بعمل آورد.

دود و بخارات منابع خاصی از اجسام خطرناک که ممکن است هنگام انجام درست عملیات جوشکاری و برشکاری در هوا آزاد شوند عبارتند از: مس، نیکل، کرم یا سرب. مانند فولاد زنگ نزن، آلومنیوم یا آلیاژهای منگنز، مس، برنج، برونز و نیکل.

در عمل نور فرابنفش از جرقه جوشکاری بخارهای گدازنده می توانند تجزیه و متلاشی شوند و مواد سمی تر تشکیل دهند. ازن در هوا نزدیک جرقه شکل می گیرد. بویژه هنگامیکه دودی قابل رؤیت نیست. شعله های پیش گرمایش فلز سرد، اکسید نیتروژن زیان آور تشکیل می دهند.

از قرار گرفتن کارکنان در معرض دودها، بخارها و گرد و غبار تا آنجا که در عمل مقدور است باید جلوگیری گردد. این کارمعمولاً با گذاردن دستگاههای خارج کننده دود در نزدیک محل جوشکاری انجام می گیرد که برای بسیاری از فلزات تمیز و پاک مطلوب است. اگر عایق لوله ها حاوی پنبه نسوز است مقررات مربوطه را ( از نطریق تماس با مسئولین ذیربط ) رعایت کنید.

محافظت از سیلندرهای گاز

سیلندرهای گاز را با احتیاط حرکت دهید، ترجیحاً در چرخ دستی.آنها را در وضعیتی که نیفتند محکم کنید و در جایی که ریسک یا خطر پرتاب جرقه روی آنها نباشد بگذارید. اطمینان حاصل کنید که سیلندر، حاوی گاز مورد نظر است و برچسب درست زده شده و اتصال آن تمیز، صدمه ندیده و عاری از گریس و روغن است. از تنظیم کنند مخصوص گاز و فشار سیلندر که در وضعیت خوب است استفاده کنید. هرگز از ادوات صدمه دیده یا معیوب استفاده نکنید.

وقتی در محل محصور کار می کنید حتی در مخزنی که سر آن باز است دستگاه تخلیه هوا بکار ببرید. برای جلوگیری از تراکم گاز، تمام ادواتی را که در مورد استفاده نیستند، جدا کرده و به بیرون ببرید. تنها کافی نیست که از ظروف محتوی گاز را بیرون بگذارید. شیلنگ جوشکاری و شیرهای بستن گاز ممکن است نشت داشته باشند، مواظبت نمایید.

جوشکاری و برشکاری با گاز

اگر مشعل نازل برای لحظه ای گرفته شد، مثلاً با ذرات مذاب، ممکن است گازهای مخلوط شده در درون مشعل بسوزند. شعله در ظاهر تغییر می کند شاید صدای غرش بدهد و بدنه مشعل داغ شود. در این صورت شیر مشعل را فوری ببندید. ریسک کمی وجود دارد که گازها با صدا منفجر شوند و بعد شعله به عقب، به طرف سیلندرها برگردد. اگر این احتمال می رود، برای جلوگیری از رسیدن شعله به سیلندر و ایجاد انفجار، فوری شیرهای استیلن و اکسیژن را  ببندید. سیلندر را لمس کنید، اگر داغ است:

خدمات اضطراری را مطلع کنید، محل را از افراد تخلیه کنید، اگرممکن است سیلندر را به محل باز و ایمن ببرید، یک شیلنگ قرار دهید که آب خنک روی سیلندر بریزد، محل را ترک کنید، شیرها را ببندید چون در صورت نشت گاز آتش می گیرد.

در صورت بروز مشکلات  :

از ادواتی که معیوب هستند استفاده نکنید، سیلندر را با یادداشت حاوی عیوب، به قسمت تهیه کننده آن بفرستید.

سیلندرها را جهت نشت یابی بشرح زیر بررسی کنید:

-          نازل را با برقو درستی تمیز کنید

-          دستگاههای نگهدارنده "برگشت شعله" دارای شیر فنری هستند که با ماشه خودکار فشاری که از برگشت شعله حاصل می شود، جریان گاز را قطع می کند.

-          ممکن است شیر برگشت بعلت فرسودگی، کارآیی لازم را نداشته باشد و لذا بایستی بررسی و در صورت لزوم تعویض گردد.

سنگ زنی

دستگاه سنگ زنی دستی ترجیحاً باید دو جداره باشد اگر نه، اتصال زمین باید مرتب بررسی گردد. در تمام دستگاههای سنگزنی صفحه سنگ باید مناسب میزان سرعت دستگاه بوده و بدرستی توسط فرد مجربی در شرایط خوب نصب گردد. حفاظت از چشمان ضروری است اگر گرد زیاد است ماسک بزنید.

جوشکاری مکانیکی

از جوش دادن قطعه ای که از چرثقیل آویزان است خودداری کنید، اگر ضروری است سیم برگشت جوش را مستقیماً به قطعه ای که جوش می شود وصل کنید تا از برگشت جریان جوشکاری از طریق سیم جرثقیل جلوگیری گردد. به جوش ریز ( تک TACK ) برای نگهداری یا جوشهایی که آزمایش نشده اند، هنگام نصب و ساخت اعتماد نکنید.

دسترسی به محل کار

وسائل ایمن برای دسترسی به محل، برای انجام هر کاری باید فراهم باشد. کار کردن در ارتفاع معمولاً نیاز به داربست مناسب دارد. بطوریکه جوشکار بتواند از درون ماسک ببیند و چون هنگام تغییر الکترودها (باریها ) ، در معرض شوک برقی هستند داربست باید دارای دستگیره باشد که از افتادن آنان پیشگیری گردد.

محلهای مسدود

جوشکاری در محلهای مسدود مخاطرات زیادی دارد و مهم این است که شرایط مناسب و ایمن فراهم گردد. فهرست زیر موارد عمومی را یادآوری می شود :

-          آیا ایمنی شرکت مقرراتی جهت کسب اجازه نامه کار در محلهای مسدود دارد؟

-          هوای درون محفظه برای تنفس کافی است؟ اگر نه، قبل از ورود باید اقدام لازم بعمل آید.

-          آیا خطر و ریسک آتش گرفتن یا منفجر شدن اتمسفر محل مسدود وجود دارد؟ اگر چنین است باید آزمایش شود و قبل از ورود، محل ایمن گردد.

-          شرایط دسترسی و خروج اضطراری تدارک دیده شود.

-          آیا احتمال می رود بخاراتی که آتش گیر، قابل انفجار و یا سمی باشند، تولید گردد. اگر چنین است احتیاط های لازم تدارک دیده شود و بررسی گردد که تمهیدات دیده شده مؤثرند.

-          آیا احتمال می رود که جوشکار بیهوش شود، مثلاً در اثر دود زیاد؟ اگر چنین است آیا فردی در محل هست که کمک بخواهد و یا بداند که چه کند؟

-          می توان فرد بیهوش را به محل ایمن انتقال داد؟

-       در جوشکاری یا برق، آیا احتیاطهای بیشتری در مقابل شوک برقی لازم است؟ نظر به اینکه در محل مسدود ممکن است بدن جوشکار با فلز سازه تماس بگیرد، باید جوشکار بطور مؤثر در وضعیت و شرایط عایق قرار داشته باشد، مانند کارکردن روی میز کار با لباس خشک.

-          در جوشکاری با گاز، آیا سیلندر خارج از محل مسدود گذاشته شده و دستگاه" نگهدارنده برگشت شعله" نصب شده است؟

 

 

 

انجام کارهای دستی

از کار کردن روی ادوات گردان باید جلوگیری گردد. ادواتی که به بارهای آویزان وصل می شوند، نباید از ظرفیت مجاز بار تجاوز کنند. مسیر مناسب برای برگشت جریان جوشکاری فراهم شود.

درجایی که سروصدا زیاد است باید از گوشی مناسب استفاده شود.

رادیوگرافی

در جاهایی که بعد از جوشکاری ، رادیوگرافی می شود ، بیرون از محدوده ای که مخاطره آمیز اعلام گردیده بایستید و به اخطاریه ای که در محل نصب گردیده توجه نمائید .

نکات ایمنی عمومی در جوشکاری با گاز

1-       روغن و گریس نباید با اتصالات سیلندر اکسیژن تماس داشته باشد.

2-       از عینک، ماسک صورت یا کلاه با شیشه تاریک استفاده کنید.

3-       شیر سیلندر را به آرامی باز کنید. وقتی مورد استفاده قرار ندارد آنرا ببندید.

4-       هنگام جوشکاری در نزدیکی مواد قابل اشتعال، مواظب پرتاب جرقه های داغ و جوش باشید.

5-       سعی نکنید که مخازن یا محفظه های مسدود را جوشکاری کنید مگر اینکه پیشگیری های لازم و کافی انجام گرفته باشد.

6-       از سیلندرهای گاز بعنوان تکیه گاه استفاده نکنید.

7-       مشعل را وقتی بکار نمی رود در محفظه های مسدود نگذارید.

8-       مواردی را که به محلولها آغشته است جوش ندهید مگر اینکه کاملاً خشک باشند.

9-       نگذارید هیچگونه حرارتی به سیلندرها برسد.

10-مواد گالوانیزه یا فلزات پوشش دار را جوش ندهید ، بدون اینکه پیشگیری های لازم درمورد دودها و بخارات بعمل آمده باشد.

11-شیلنگها را از مسیر تردد خودروها دور نگهدارید.

جوشکاری با برق

1-اطمینان یابید که ماسک، کلاه و عینک شما دارای شیشه های صافی مناسب و درست باشد.

2-البسه استحفاظی مناسب، دستکش چرمی بلند و عینک روشن برای کار برش و قطع قطعات کوچک فلزات ( Chipping ) استفاده شود.

3- وقتی لازم باشد،  کارکنان همجوار وعابرین را از جرقه جوشکاری محافظت کنید.

4- اطمینان یابید که کابلها و اتصالات در شرایط خوب هستند و محکم متصل شده اند.

5-اطمینان یابید که ادوات جوشکاری ، میزکار و قطعه کار به درستی اتصال زمین شده اند.

6- بررسی کنید که انبرباری کاملاً نارسانا باشد و همیشه وقتی مورد استفاده نیست آنرا درجایی که اتصال زمین است بگذارید.

7- وقتی زمین نمداراست روی زیرپایی خشک بایستید.

8- برای جوشکاری ، تهویه خوب ترتیب دهید. ولی در محلهای مسدود برای تهویه، اکسیژن بکار نبرید.

9-از جوشکاری درنزدیک مواد قابل اشتعال خودداری نمایید.

10- هرگز محفظه مسدود را جوشکاری نکنید. بشکه یا مخزنی که حاوی مواد قابل اشتعال بوده، نباید جوشکاری گردد، مگر اینکه با بخار و آب داغ پاکسازی گردد و یا از گاز خنثی پر شده باشد.

11- درون محفظه های مسدود را جوشکاری نکنید مگر اینکه احتیاطهای لازم و کافی برای ایمنی شما بعمل آمده باشد.

12-دنباله کابلهای جوشکاری را درجاده ها و پیاده روها نگذارید. در جایی که امکان دارد به ادوات ثابت هوایی محکم نمایید.

گاز اکسیژن

1-       اکیسژن گازی قابل اشتعال نیست ولی وقتی در هوا رها شود آنرا از نظر کیفی توسعه داده و موجب می شود که مواد قابل اشتعال با شدت بسوزند.

2-       اکیسژن می تواند باعث آتش گرفتن خودبخود روغن یا گریس گردد. بنابراین نباید روی پیچ ها و یا اتصالات سیلندرها بکار رود.

3-       سیلندر اکسیژن، شیر یا هرگونه اتصالات آنرا با دستهای گریس آلوده یا کهنه آلوده به گریس جابجا نکنید.

4-       برای اینکه شیلنگ و دستگاه تنظیم کننده فشار بی مورد تحت فشار نباشد، ادوات آنرا ببندید.

5-       سیلندرهای اکسیژن و سایر گازهای قابل اشتعال را در یک جا انبار نکنید.

6-       سیلندرها، شیرها و ادوات خروجی آن نباید معیوب باشند.

7-       از سیلندرها برای غلطاندن یا حرکت دادن اجسام و مواد استفاده نکنید.

اکسیژن نباید در موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد:

1-       تهویه مکانهای مسدود.

2-       خنک کردن خود وقتی گرممان است.

3-       پاک کردن گازهای قابل اشتعال یا سایر بخارات از محفظه ها یا مکانها.

4-       زدودن گرد و غبار از لباس افراد.

5-       کوبیدن یا فشار دادن ابزاری که با فشار هوا کار می کند.

سیلندرهای گاز فشرده

1-       پیچ هر سیلندر را محکم ببندید و با احتیاط جابجا کنید.

2-       برای حمل سیلندر چرخ دستی بکار ببرید و سیلندر را در آن محکم کنید.

3-       همیشه سیلندر استیلن را چه در انبار و چه در حال استفاده عمودی قرار دهید.

4-       سیلندرها را طوری انبار کنید که نیفتند یا غلت نخورند.

5-       آنها را از تابش مستقیم نور خورشید، حرارت مصنوعی، مواد قابل اشتعال، مواد شیمیایی خورنده و بخارات دور نگه دارید.

6-       از شیرها و اتصالات سیلندرها برای بلند کردن و حمل سیلندرها استفاده نکنید و از صدمه رسیدن به آنها جلوگیری کنید.

7-       شیرها و اتصالات سیلندرهای اکسیژن را از روغن و گریس حفظ کنید.

8-       سیلندرها را برای حمل یا حرکت دادن ادوات بکار نبرید.

9-       شیر سیلندر را آهسته باز کنید و برای بستن آنرا بقدر کافی ببندید، هرگز زور نزنید.

10-همیشه سیلندرها را از وانت یا کامیون بلند کنید، آنها را سر ندهید یا نیندازید.

11-شیلنگها را از محل عبور خودروها مصون نگهدارید.

12-درصورت آتش سوزی ، سیلندرها را با آب بصورت افشان خنک کنید.

 

اطلاعات ایمنی عمومی درجوشکاری، برشکاری، سنگ زنی و ماسه زنی

-          درجوش برق برای گرم کردن یا پیش گرمایش الکترودهای قلیایی از هاون استفاده می شود. این هاون با برق تک فاز کار می کند و نباید در محل خیس یا درون آب قرار گیرد.

-       جرقه های پرتاب شده به هنگام سنگ زنی لوله های کربن استیل تا 5 متر دورتر از محل سنگ زنی، قدرت گرم کردن و آتش زدن پارچه را دارند، ممکن است باعث سوختن چادر یا چتری روی دستگاههای مجاور شوند. سوختن چادر در ابتدا بسیار آرام بوده و به راحتی قابل تشخیص نیست، یکدفعه شعله می گیرد.

-          قاب محافظ صفحه سنگ باید بر روی سنگ جت ( سنگ سمباده ) بسته شود تا اگر صفحه سنگ شکست یا از اتصال خارج شد به کارگر صدمه نزند.

-       درجوشکاری تیگ (TIG) ، مثل جوش آرگون، دمای نقطه جوش بیشتر از جوش برق بوده و تشعشع آن بیشتر است، به گونه ای که حتی یک نگاه کوتاه مدت به محل جوش باعث "برق زدگی" چشم ناظر می شود.

-          پوست دست و صورت کمک جوشکار نیز نباید مورد تابش نقطه جوش قرار گیرد، زیرا باعث سوختگی، به ویژه پوست صورت می شود.

-          درجوشکاری برق ( جوشکاری با الکترود پوشش دار ) ، دود ذرات معلق در هوا منتشر می شود. در صورت جوشکاری در محیط بسته ، باید محل به خوبی تهویه شود.

-       درجوشکاری لوله های ضد زنگ ( استین لس استیل STAINLESS STEEL) ، درز جوش پس از جوشکاری با ژل یا مایع اسیدی شسته می شود. کسی که از ژل یا مایع اسیدی استفاده می کند، باید دستکش لاستیکی مناسب بپوشد، عینک ایمنی بزند و از ماسک روی بینی استفاده کند که بخار اسید را استشمام نکند ( درصورت تماس بدن با اسید ، فوری با آب زیاد بشوید ).

-       پس از مالیدن ژل یا مایع اسید به درز جوش، بیش از بیست دقیقه صبر شود ، بعد با آب سرد، جوش شسته شود. این آب که آغشته به اسید است، نباید کابل برق را خیس کند، زیر خورنده است.بهتر است که آب اسیدی، کاملاً از محل درز جوش جمع آوری شود تا فرد دیگری در آن قدم نگذارد.

-          سنگزنی روی لوله، به ویژه لوله هایی با قطر زیاد، تولید صدای گوشخراشی می کند، فردی که سنگ می زند و سایر کارکنان نزدیک محل باید از گوشی مناسب استفاده کنند. اگر محل کار در محیط بسته یا درون کانال سرپوشیده باشد، رعایت این موضوع اهمیت بیشتری خواهد داشت.

-          لوله های کربن استیل سندبلاست شده ، رنگ می شوند و پس از نصب، لکه گیری می گردند. درز جوش کاملاً رنگ می شود، به اصطلاح تاچ آپ ( TACH-UP ) انجام می شود.

رنگ "تاچ آپ" سریع خشک می شود زیرا با تینر 20000 حل می شود. تینر 20000 خطرناک بوده و به سرعت آتش می گیرد. موارد و نکات ایمنی در مورد احتمال آتش گرفتن تینر رعایت شود. استشمام رنگ یا تینر برای رنگ کار مضر است ، حتماً باید ماسک بزند و اگر در محیط بسته کار می کند، تهویه مناسب انجام شود.

-       سندبلاست ( Sand Blast ) لوله ها بهتر است در محیط سرپوشیده باشد یا دور محیط بخوبی بسته شود. اگر در محیط باز باشد، غبار ناشی از شن های خرد شده در هوا منتشر می شود. بنابراین بهتر است دور از محیط کار و سایر کارکنان باشد. فاصله لازم با توجه به شرایط منطقه ای و سرعت باد، به گونه ای باشد که شن ها قبل از رسیدن به سایر کارکنان بر اثر جاذبه بر روی زمین بنشینند.

توضیح مهم اینکه تأکید گردیده است که بجای شن از مس باره استفاده شود.

-       در جوشکاری پلی اتیلن ( High Density Poly Ethylene ) HDPE ابتدا دو سر لوله که باید بهم جوش شوند را در دو فک دستگاه قرار می دهند بعد با رنده لبه های دو لوله را تراش می دهند. پس از آن اتو را بین دو درز جوش قرار داده و سرجورش را گرم می کنند، در آخرین مرحله دو سر جوش را به کمک فک های دستگاه بهم فشار می دهند تا جوش پلی اتیلن انجام شود.

موارد ایمنی :

- به هنگام استفاده از رنده باید مراقب دست خود بود که با تیغه ها برخورد نکند.

- اتوی مورد استفاده تا دمای 220 درجه سانتیگراد داغ می شود تا بتواند سرجوشها را نرم کند.

- باید از احتمال سوختگی بوسیله اتو جلوگیری شود.

- در جوشکاری آرگون با اندازه بالا ( بالاتر از DN700 ) ( قطر لوله بزرگتر از 70 سانتیمتر)، برای پرکردن Filled گاز داخل لوله، ممکن است کارگر بهمراه شیلنگ حاوی گاز آرگون به درون لوله رفته و دقیقاً نقطه در حال جوش را از داخل پرچ نماید. در این شرایط باید حتماً تهویه لازم از دو طرف لوله فراهم شود تا کارگر داخل لوله بدلیل گرما و نیز گاز دی اکسید کربن منتشر شده دچار بی حسی نشود.


مطالب مشابه :


برگه اطلاعات ایمنی مواد(MSDS)

برگه اطلاعات ایمنی مواد پوسترهای ایمنی. شرکت نفت فلات قاره




HSE در صنایع بالادستی نفت

پوسترهای ایمنی. حادثه نفت شهر و حادثه شرکت بی پی BP’s “Deepwater Horizon Accident از جمله حوادثی است




سايتهاي مفيد براي دسترسي به اطلاعات ايمني و بهداشتي مواد شيميائي ( msds)

مطالب درباره ایمنی و پوسترهای ایمنی. شرکت نفت فلات قاره




شرح فرایند کلیه واحدهای پالایشگاهی

مطالب درباره ایمنی و پوسترهای ایمنی. شرکت نفت فلات قاره




روش توليد بنزين

پوسترهای ایمنی. شرکت نفت روشهای فیزیکی برمبنای جداسازی ترکیبات مختلف نفت خام از




بیماریهای فراوان ارمغان لامپهای کم مصرف

مطالب درباره ایمنی و پتروشیمی پوسترهای ایمنی. شرکت نفت فلات قاره




نرم افزار تهويه صنعتي

مطالب درباره ایمنی و پوسترهای ایمنی. شرکت نفت فلات قاره




نکات ایمنی جوشکاری، برشکاری، سنگ زنی و ماسه سائی ( SAND BLAST )

نکات ایمنی جوشکاری، برشکاری، سنگ زنی و ماسه سائی پوسترهای ایمنی. شرکت نفت فلات قاره




برچسب :