رمز نامه !

امروز یک مشتری به من مراجعه کرد و گفتش که همراه بانکش غیر فعال شده ... در حالی که رمز حساب رو درست وارد کرده ...! 

بعدا متوجه شدم که ایشون رمز حساب رو با رمز کارت اشتباه گرفته و مجبور شدم از سیر تا پیاز رمز ها رو براش توضیح بدم ...!

وقتی قکرش رو کردم متوجه شدم تا حالا کسی زیر و بم این رمز ها رو واسه مشتری های بانک توی محیط وب توضیح نداده ... واسه همین دست به کار شدم ...

فکرش رو بکنید یک مشتری بانک ملی که هم ملی کارت داره و هم از همراه بانک و سبا ( سیستم بانکداری الکترونیک ) استفاده می کنه بیش از 10 نوع رمز می تونه داشته باشه ! ... الان توضیح می دم .

1 . رمز ملی کارت ( عابر بانک ) : همون رمز 4 رقمی که بیشتر مشتریان با رمز حساب اشتباه می گیرنش ، این رمز بدون اصل کارت فاقد هر گونه اعتباری هستش و قابل سوء استفاده نیستش .

مثلا چند وقت پیش رمز بیش از 3 میلیون کارت هموطنان لو رفت که هیج خطری ایجاد نکرد ...
اما در مواردی دیده شده که متقلبان با استفاده از دستگاه های مخصوص اطلاعات کارت رو ذخیره و از کارت شما کپی تهیه کنند ... ( این دستگاه بسیار کوچک و در مواردی حتی بر ورودی دستگاه خودپرداز یا پایانه خرید فروشگاهی نصب شده است ) در آن صورت رمز کارت با کپی گرفته شده از کارت شما قابل سوء استفاده خواهد بود .

بنابر این همواره توصیه میشود رمز کارت خود را حفظ کنید و از نوشتن آن خودداری نموده و به هنگام خرید از پایانه ها ،شخصا رمز را وارد کنید .

در صورتی که رمز را سه مرتبه اشتباه وارد کنید کارت مسدود شده و شما با پیغام دفعات ورود رمز بیش از حد مجاز است مواجه می شید و می بایست جهت رفع مسدودی با کارت شناسایی به یکی از شعب بانک مراجعه کنید ... 

2. رمز دوم ( رمز اینترنتی ) : این رمز می بایست حتما توسط خود شخص و به وسیله دستگاه خودپرداز تعریف شود و به هیج عنوان در داخل شعبه قابل تعریف و یا تغییر دادن نیست و این به دلیل حساسیت بالایی است که این رمز دارد . زیرا هر شخصی که شماره 16 رقمی کارت و رمز دوم آن را در اختیار داشته باشد به راحتی می تواند از آن سوء استفاده کند ..!

نحوه تعریف آن هم به این گونه است که ابتدا به خودپرداز بانک ملی مراجعه و سپس از منوی عملیات رمز گزینه تعریف و یا تغییر رمز دوم را انتخاب می کنیم .. سپس یک عدد 5 الی 12 رقمی را به عنوان رمز دوم کارت خود وارد می نماییم ... بعضا مشتریان رمز دوم خود را فراموش می کنند که در این موارد کافی است یکبار دیگر همان مراحل تعریف رمز تکرار شود و نیازی به وارد کردن رمز قدیمی نیست !!

کاربرد این رمز بسیار متنوع هستش ، از جمله خریدهای اینترنتی ، سرویس های کارتی همراه بانک و استفاده از تلفن بانک یا همون 09622 خودمون که علاوه بر رمز دوم و شماره کارت با رمز حساب و شماره حساب هم کار می کنه .

3 . رمز حساب ( رمز تلفن بانک ) : این رمز که همواره با رمز کارت اشتباه گرفته میشه .عددی است 4 رقمی که به صورت بالفعل برای هر حساب تعریف شده و برای دریافت اون دو راه وجود داره .. یکی اینکه به خود شعبه مراجعه کنی و با ارائه کارت شناسایی و شماره حساب اون رو دریافت کنی و یا اینکه از طریق همراه بانک و با ارسال شماره کارت و رمز دوم اون رو دریافت کنی ..

کاربرد اون بیشتر جهت استفاده از تلفن بانک و همراه بانک هستش ، به گونه ای که جهت فعال سازی شماره حساب در همراه بانک حتما بایستی رمز حساب وارد بشه و همچنین کلیه سرویس های حساب همراه بانک با این رمز خدمات دهی می کنه ...

4. CVV2 : عددی است 4 رقمی که در پشت کارت ( در کارت های آنی بر روی آن ) درج می شود و کاربرد آن به هنگام خرید اینترنتی است و جهت بالا بردن امنیت کارت شماست ... البته در برخی درگاه های اینترنتی علاوه بر آن تاریخ انقضای کارت نیز درخواست می شود . علاوه بر این رمز هر کارت دارای یک رمز CVV1 نیز هست که به صورت داده بر روی کارت ذخیره می شود و نوشتاری نیست و صرفاً دستگاه های کارت خوان قادر به خواندن این رمز هستند و عملا برای مشتری قابل رویت نیست !

5. رمز همراه بانک : این رمز پس از نصب همراه بانک بر روی گوشی توسط خود مشتری به صورت عددی 3 رقمی و یا بیشتر تعریف می شود .

بنابراین شما برای استفاده از همراه بانک علاوه بر رمز حساب یا رمز دوم کارت ، باید رمز همراه بانک را نیز داشته باشید و این امنیت همراه بانک را بالاتر میبره .

6. رمز دریافت صورتحساب اینترنتی : این رمز به هنگام ثبت نام در سامانه توسط مشتری تعریف می شود .

7 . رمز فعال سازی صورتحساب اینترنتی : جهت دریافت این رمز باید با مراجعه به شعبه ، فرم مربوطه راتکمیل نمایید . هنگام وارد نمودن این رمز رعایت حروف بزرگ و کوچک الزامی است .

صورتحساب اینترنتی علیرغم اینکه آن لاین نیست ... بسیار کامل و دقیق هستش و تقریبا محدودیت زمانی ندارد ...

8. رمز ورود به سبا ( بانکداری الکترونیک ) : این رمز توسط دستگاه توکن ( رمزیاب ) تولید میشه و عددی است 6 رقمی که یکبار مصرف هستش و تاریخ مصرف آن حداکثر یک دقیقه است . به عبارتی این دستگاه برای هر مشتری در هر دقیقه یک رمز خاص تولید می کند ...

9. رمز توکن ( رمزیاب ) : به صورت پیش فرض 1234 می باشد که جهت فعال کردن رمزیاب به کار می رود هر کاه این رمز 5 بار اشتباه وارد شود دستگاه غیر فعال شده و جهت فعال سازی حتما باید به شعبه مراجعه شود .

10 . رمز هدیه کارت : این رمز به صورت پیش فرض 1111 هستش که پس از دریافت هدیه کارت توصیه می شود بلافاصله عوض شود زیرا این نوع کارت اغلب بدون نام می باشد و در صورت مفقودی تقریبا قابل پیگیری نیست .

.

.

فارغ از اینکه این پست خیلی طولانی شد ، امیدوارم درک کنید که خیلی وقتها مجبورم تمام این توضیحات رو واسه یه نفر بیان کنم ...



مطالب مشابه :


انتقال وجه از طریق سایت بانک ملی

رمز دوم - کلمه cvv2 تا کاملترین آموزش ها را در زمینه توسعه خدمات بانکداری الکترونیک بانک




فعال كردت رمز دوم كارت عابر بانك

حال رمز دوم شما فعال شده است روی دریافت کارت فشار دهید خاطرات کارمندان بانک ملی مهدی فهندژ .




تلفنبانک بانک ملی ایران، 100 گردش آخر حساب سیبا را ارائه می دهد

در استفاده از سامانه تلفنبانک داشتن رمز دوم برای شماره کارت و درصورت استفاده از شماره حساب




رمزهاي كارتهاي بانكي رمز اول و رمز دوم و cvv2

رمز دوم: رمزي است كه در واقع همه چیز بستگی به بانک صادر کننده دارد. رمز اینترنتی و کدcvv2




فعال كردت رمز دوم كارت عابر بانك

این بانک، ملی حال رمز دوم شما فعال شده است روی دریافت کارت فشار دهید.




رمز نامه !

فکرش رو بکنید یک مشتری بانک ملی که هم ملی کارت داره و هم از همراه بانک و سبا رمز دوم ( رمز




آموزش تصویری دریافت رمز دوم کارت های عابر بانک برای خرید های اینترنتی

کارت های بانک ملی ( عملیات دریافت رمز دوم تنها بر روی دستگاههای خودپرداز بانک صادر




پرداخت اینترنتی خلافی ماشین

رمز دوم کارت بانکی خود و cvv و تاریخ انقضای آن می توانید از طریق درگاه بانک ملی که




تلفن بانك

بانک ملی ایران به منظور رفاه حال مشتریان محترم در و با وارد نمودن شماره كارت و رمز دوم




برچسب :