رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای: دانشجویان نگران درج عنوان "علمی و کاربردی" در مدارکشان نباشند

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای: دانشجویان نگران درج عنوان "علمی و کاربردی" در مدارکشان نباشند

Logo

RSS

خبر های "مهم" فرهنگیان

      teacher.gif خبر های "مهم" فرهنگیان

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای: دانشجویان نگران درج عنوان "علمی و کاربردی" در مدارکشان نباشند

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با تکذیب خبر ادغام این دانشگاه با دانشگاه علمی و کاربردی و تبدیل آن به مهارتکده، گفت:‌ دانشجویان نگرانی بابت درج واژه "علمی و کاربردی" در مدارک خود نداشته باشند؛ چرا که واژه "علمی و کاربردی" مربوط به گروه‌های درسی وزارت علوم است و این مسئله هیچ ارتباطی با دانشگاه جامع علمی کاربردی ندارد.

دکتر مسعود شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: باید توجه داشته باشیم که در کشور ما دو مقوله کاملا متفاوت از یکدیگر به نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای و جامع علمی و کاربردی وجود دارد که هر دو مستلزم توجه و کار بیشتری است، چرا که به بازار کار و اشتغال متصل هستند و نیروهای مورد نیاز بازار را تربیت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه 60 درصد نیروهای فنی و حرفه‌ای جذب بازار می‌شوند،‌ گفت: البته این مسئله در برخی رشته‌ها بیشتر و در برخی کمتر است، اما متوسط نیروهای دانشگاه 60 درصد است.

 

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به توجه ویژه دکتر روحانی به بخش فنی و حرفه‌ای افزود: مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه‌ای به قرار گرفتن حوزه فنی و کاربردی در کنار حوزه‌های نظری دارند و از آنجایی که این مسئله مورد تاکید است مباحثی پیرامون چگونگی افزایش هم افزایی و انسجام در این مقوله مطرح شده تا با یک مدیریت هماهنگ بتوان هم افزایی و همدلی را به وجود آورد.

شفیعی با بیان اینکه مشخص نیست مسئله ادغام در کجا مطرح شده است،‌ گفت: ممکن است سیاست‌هایی مطرح شده باشند تا هم افزایی رخ دهد، اما به هیچ عنوان ادغام مطرح نیست. متاسفانه در روزهای اخیر تعدادی نیز واژه مهارتکده را برای اولین بار مطرح کردند در صورتی که تا به حال این واژه یک بار هم در سخنرانی‌های بنده و مسئولان طرح نشده و مشخص نیست از کجا شکل گرفته است.

 

وی با اشاره به طرحی که در دولت گذشته مبنی بر ادغام این دانشگاه و تشکیل سازمان ملی مهارت مطرح بوده است، اظهار کرد: ممکن است طرحی که در دولت گذشته مطرح بوده امروز این دغدغه را در ذهن‌ها ایجاد کرده باشد؛ اما در صحبت‌هایی که با دانشجویان نیز داشته‌ام تاکید کرده‌ام که دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای در حال تبدیل به دانشگاه هستند و این مصوب مجلس است و رئیس برای آنها مشخص شده و امکان ادغام با جایی وجود ندارد.

 

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با تاکید بر اینکه ماهیت این دانشگاه‌ها با یکدیگر کاملا متفاوت است، گفت: در تمام کارشناسی‌های انجام شده بارها بر این مسئله تاکید شده که شرایط فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی متفاوت است. دانشگاه علمی کاربردی از بخش خصوصی تغذیه می‌شود، کنکور خاص خود را دارد، شهریه دریافت می‌کند، دارای کارشناسی ارشد است و رشته‌ها شغل محور هستند، در حالیکه فنی و حرفه‌ای دولتی است و از روزانه‌ها شهریه دریافت نمی‌شود و رشته‌ها موضوع محور هستند.

 

وی افزود: سیاست گذاری‌ها در تمام سطوح وزارت علوم در حال بازنگری و بررسی است. اگر سیاست گذاری در مورد دانشگاه‌های پیام نور یا غیرانتفاعی مطرح می‌شود لزوما به معنای ادغام نیست. سیاستگذاری به معنای این است که هر کسی به خوبی به وظیفه خود عمل کند تا هم پوشانی به وجود نیاید.

 

 

علت درج عنوان "علمی و کاربردی" در مدارک دانشجویان فنی و حرفه‌ای

 

جمعی از دانشجویان فنی حرفه‌ای دانشکده‌های مختلف در تماس باایسنا ضمن تاکید بر اینکه پس از جلسه و مذاکرات با رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای نگرانی آنها درباره ادغام دانشگاه برطرف شده، درباره درج واژه "علمی وکاربردی" در مدارک خود ابهام داشتند که رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای دراین باره نیز گفت: روز گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه شمسی پور و برخی دانشجویان دانشگاه‌های دیگر هم تاکید کرده‌ام که هیچ نگرانی نسبت به مدارکشان نداشته باشند و بنا نیست اتفاقی بیفتد آنها دانشجوی فنی حرفه‌ای هستند و مدارکشان هم فنی و حرفه‌ای خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه واژه "علمی و کاربردی" درج شده در مدارک برای امروز و دیروز نیست، گفت: این مسئله از ابتدا وجود داشته است و هیچ ارتباطی نیز با دانشگاه جامع علمی کاربردی ندارد. وزارت علوم رشته‌های مختلف را دسته بندی کرده و رشته‌های فنی و حرفه‌ای را در بخش کاربردی قرار داده است و این مسئله به معنی این نیست که آنها دانشجوی علمی کاربردی هستند.


مطالب مشابه :


جدیدترین رتبه بندی دانشگاه های ایران

جدیدترین رتبه بندی دانشگاه های ایران رتبه منطقه ای رتبه 566 و دانشگاه فنی




سطح بندی نیروهای ماهر از منظر تعاریف بین الملل

آموزش های فنی و حرفه ای های فنی و حرفه ای در ایران و فنی و حرفه ای کشور دانشگاه




رده بندی ۱۰ رشته برتر دانشگاهی در زمینه رشته های فنی و مهندسی

در اولویت بندی رشته های فنی مهندسی رشته ها در دانشگاه، پذيرش و حرفه ای ایران




رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای: دانشجویان نگران درج عنوان "علمی و کاربردی" در مدارکشان نباشند

رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بندی کرده و رشته‌های فنی و اخبار ایران و




کاربرد پذیری نظریة تصمیم‌گیری شغلی هالند در مدارس، دانشگاهها و بازار کار ایران

آموزش های فنی و حرفه ای آنجا که در ایران طبقه‌بندی مشاغل فنی و حرفه ای کشور دانشگاه




رتبه‌بندی آموزشی دانشگاه‌های جهان

جدیدترین رتبه بندی دانشگاه های دانشگاه های ایران در رتبه بندی حرفه ای وبلاگ 




آغاز ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد مرداد92 کاردانی فنی و حرفه ای ،کاردانی به کارشناسی ،کارشناسی پ

رتبه بندی دانشگاههای دانشگاه های علوم پزشکی کاردانی فنی و حرفه ای و شاخه نظری :




مصوبه شماره 72880/ت49302 ه مورخ 28/3/92 در خصوص رتبه بندی حرفه ای معلمان و سازماندهی و تأمين نيروي ا

در خصوص رتبه بندی حرفه ای معلمان (دانشگاه های و فنی و حرفه­ای از جمله




برچسب :