پیشگفتار

 

          با توجه به رشد فزاينده ي علم و فن آوري در دنيا، به نظر مي رسد نقش پژوهش روز به روز برجسته تر مي شود. ظاهراً، كشور ما هم چند سالي است كه امر پژوهش را جدي گرفته است و دولت و مسئولان به تشويق بيشتر پژوهشگران پرداخته اند. در اين ميان، يكي از دغدغه هاي اساسي پژوهشگران، اساتيد و دانشجويان نگارش مقاله به زبان انگليسي و چاپ آن در مجلات معروف دنيا مي باشد. در چند سال تدريسي كه داشته ام همواره شاهد پژوهشگران برجسته اي بوده ام كه نمي دانسته اند چگونه مي بايست مقاله اي را به زبان انگليسي نوشت. البته نوشتن مقاله به زبان انگليسي روش خاص خود را دارد ولي بالاتر از آن نوع نگارش و همگام كردن مقاله با استانداردهاي بين المللي مربوط به رشته ي خاص مي باشد. اين بدان معناست كه هر رشته از علم تابع قوانين خاص نگارش مقاله مي باشد. به عنوان مثال، در روش APA از زمان حال كامل و يا گذشته ي ساده در نقل قول ها بيشتر استفاده مي شود، در حالي كه در روش MLA بيشتر از زمان حال ساده استفاده مي شود. بنابراين، پژوهشگران مي بايست با روش هاي گوناگون نگارش آشنا باشند تا بتوانند مقاله اي را به زبان انگليسي در يكي از مجلات معتبر مربوط به رشته ي خود به چاپ برسانند.

            مجموعه ي حاضر، ترجمه ي قسمتي از چاپ دوازدهم كتاب Writing Research Papers: A Complete Guide مي باشد كه توسط لستر و لستر در سال 2007 به رشته ي تحرير درآمده است. اين مجموعه به معرفي چهار شيوه ي مهم نگارش مقاله مي پردازد: MLA، APA،  CMSو CSE. در بخش پیوست ها نمونه هايي براي هر يك از اين شيوه ها ارائه شده است.

            MLA كه مخفف Modern Language Association مي باشد، بيشتر در رشته هاي ادبيات و زبان هاي خارجي و براي مقالات دانشجويي كاربرد دارد. فصول 1، 2، 3 و 4 به معرفي اين سبك نگارش مي پردازد. فصل اول به طريقه ي ارجاع دادن در متن، فصل دوم به طرز نگارش مقدمه، بخش اصلي و نتيجه گيري، فصل سوم به شيوه هاي تصحيح و تنظيم نسخه ي پيش نويس و فصل چهارم به شيوه ي ذكر منابع و مآخذ به شيوه ي MLA مي پردازد.

            APA كه مخفف American Psychological Association مي باشد، بيشتر در علوم اجتماعي مورد استفاده قرار مي گيرد. فصل 5 اين مجموعه به سبك نگارش، ارجاع داخل متن، فهرست منابع و تنظيم مقاله به شيوه ي APA مي پردازد.

            CMS كه مخفف Chicago Manual of Style مي باشد، بيشتر براي رشته هاي هنري و بعضي از رشته هاي علوم انساني به جز رشته ي ادبيات به كار مي رود. در فصل 6 چگونگي استفاده از اين شيوه شرح داده شده است.

            CSE كه مخفف Council of Science Editors مي باشد، بيشتر براي علوم كاربردي از قبيل شيمي، رايانه، رياضيات، فيزيك و پزشكي و همچنين علوم زيستي و زمين شناسي استفاده مي شود. در فصل هفتم با اين شيوه آشنا خواهيد شد.

            فصل 8 به بررسي مقالات الكترونيكي مي پردازد. در اين فصل ويژگي هاي مربوط به نگارش و ارائه ي مقالات الكترونيكي در اينترنت ارائه مي گردد.

در پایان لازم می دانیم از جناب آقای دکتر شمسیان، ریاست محترم جهاد دانشگاهی مشهد که برای چاپ این کتاب زحمات فراوانی را متقبل شدند، صمیمانه تشکر و قدردانی نماییم.

رضا پيشقدم

راحله رفيع نژاد

[email protected]

شهريور 1388

 


مطالب مشابه :


پیشگفتار

پیشگفتار در چند سال تدريسي كه داشته ام همواره در بخش پیوست ها نمونه هايي براي هر يك از




پیشگفتار متن کامل کتاب سیاست فرهنگی

پیشگفتار کتاب سیاست فرهنگی. همان گونه که پیشتر نوشته بودم بخشی از متن کتاب سیاست فرهنگی را




نمونه سوال درس تحلیل محتوای پیام های ارتباطی

پاسخ یه چند نمونه در پیشگفتار آگاهی هایی از هدف، دامنه و گستره پژوهش و تصوری کلی از




پاسخ نهایی به آقای خطیبی

جنیدی عکس نسخه ژول مول را در پیشگفتار ي خالقي مطلق؛ صفحه ي 52 و 53 چند نمونه از




کامپایلرها - Compilers

پیشگفتار : فصل اول - کامپایلرهای تک فاز و چند همگردان های نمونه. مجموعه همگردان




چگونه ذهن برتر داشته باشيم

بچه های نمونه پیشگفتار محاسبات بزرگ را در چند ثانیه و در فضای ذهن خود انجام




تحلیل و بررسی بافت های فرسوده شهری و نحوه بهسازی آنها (نمونه موردی: شهراشنویه)

پیشگفتار فصل اول: هر موفقیت مدیران در چند داده ها را با ذکر چند نمونه از مشکلات شهر




فهرست روشهای تحقیق در علوم رفتاری

پیشگفتار فصل سوم-جامعه تحقیق و نمونه کلید پاسخ های آزمون چند گزینه




برچسب :