وضعیت اینترنت در ایران و مقایسه آن با کشورهای جهان

بر اساس امار ضریب نفوذ کاربران اینترنت در آخرین ماه‌های سال 2007 ،یک در صد کاربران اینترنت ایرانی هستند .

قاره

درصد کاربران اینترنت

اسیا

۳۶.۶

اروپا

۲۷.۷

افریقا

۳.۵

امریکای شمالی

۱۸.۸

امریکای جنوبی

۹.۷

اقیانوسیه

۱.۵

از سهم  ۳۶.۶ درصدی اسیا درصد کاربران خاورمیانه  حدود سه درصد است که در این میان، سهم ایران نزدیک به یک درصد است.

ترافیک بهره‌برداری از اینترنت در جهان، از ابتدای ورود تا پایان سال 2007، به بیش از دو میلیون برابر افزایش یافته و ترافیک اینترنت در آمریکای شمالی، کشورهای اروپایی و چین به صورت چشم‌گیری افزایش داشته است.

مجمع جهانی اقتصاد، ایران را از نظر شاخص کاربران اینترنت در میان ۱۳۹ کشور جهان در رده ۶۰ام قرار داد.

در این رده‌بندی ایسلند در رده نخست قرار گرفته و کشورهای نروژ و سوئد نیز دوم و سوم شدند. هم‌چنین کشورهای هلند، لوکزامبورگ، دانمارک، نیوزلند، فنلاند، بریتانیا و امارات متحده عربی نیز در رده‌های چهارم تا دهم را به‌دست آوردند.

در پایین این رده‌بندی نام کشورهایی چون تیمور شرقی، بنگلادش، کامبوج، اتیوپی، بوروندی، بورکینافاسو، تانزانیا، ماداگاسکار، چاد و مالی به چشم می‌خورد.

در این رده‌بندی ایران از کشورهایی مانند کویت، ترکیه، اوکراین، چین، ونزوئلا، آرژانتین، هند، مکزیک، لبنان، مصر و آفریقای جنوبی بالاتر قرار گرفته است. ایران در منطقه خاورمیانه از نظر شاخص کاربران اینترنت در رده ششم قرار گرفته است.

در این رده‌بندی کشورها بر اساس تعداد کاربران اینترنت در هر ۱۰۰ نفر دسته‌بندی شده‌اند. به طوری که بالاترین عملکرد مربوط به ایسلند است که در این کشور به ازای هر ۱۰۰ نفر ۹۳٫۵ نفر کاربر اینترنت وجود دارد. ضریب مربوط به کشورهای نروژ و سوئد نیز ۹۲٫۱ و ۹۰٫۸ است.

ضریب نفوذ کاربران اینترنت در ایران نیز ۳۷٫۶ اعلام شده است. با احتساب جمعیت ۷۴٫۲ میلیون نفری ایران و در نظر گرفتن شاخص فوق می‌توان نتیجه گرفت که هم‌اکنون نزدیک به ۲۸ میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارددر سال 2008 در مجموع بيش از 350 ميليون نفر در سراسر جهان از اينترنت پرسرعت استفاده كرده اند و انتظار مي رود اين رقم با رشدي سريع در سال 2010 از مرز 500 ميليون نفر بگذرد و ايران با توجه به جمعيت خود تنها 450 هزار مشترك اينترنت پر سرعت دارد.

به گزارش  فارس، پس از آغاز استفاده از اينترنت در اواسط دهه 90 ميلادي در كشورهاي مختلف جهان، از اوايل هزاره جديد موج جديدي براي افزايش كيفيت دسترسي به اينترنت در نقاط مختلف جهان به وجود آمد كه ثمره آن ابداع فناوري هاي مختلف براي دسترسي سريع تر به اينترنت و استفاده بهتر از امكانات گوناگون و سرويس هاي متنوع الكترونيكي بود.
در حالي كه مجموع كاربران اينترنت پرسرعت در ايران از طريق سرويس هاي بي سيم و ADSL از چند صد هزار نفر فراتر نمي رود، در اكثر كشورهاي توسعه يافته تعداد كاربران سرويس هاي اينترنت پرسرعت چندين برابر تعداد كاربران سرويس هاي سنتي dial- up بوده و به دهها ميليون نفر مي رسد. علت اين امر كاهش هزينه استفاده از اين سرويس ها و سهولت دسترسي به آنها در تمامي نقاط است.

نيم ميليارد مشترك اينترنت پرسرعت تا سال 2010

بر طبق برآوردهاي internetworldstats تا اواسط سال 2008 از كل جمعيت جهان اندكي كمتر از 1.5 ميليارد نفر (1,463,632,361) نفر از اينترنت استفاده كرده اند. اين امر به معناي ضريب نفوذ 21.9 درصدي اينترنت در جهان امروز با بيش از 6 ميليارد و 676 ميليون نفر جمعيت است.
به گزارش فارس اما ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در كل دنيا هنوز بالا نيست . در سال 2008 در مجموع بيش از 350 ميليون نفر در سراسر جهان از اينترنت پرسرعت استفاده كرده اند و انتظار مي رود اين رقم با رشدي سريع در سال 2010 از مرز 500 ميليون نفر بگذرد.
در ميان شيوه هاي گوناگون اتصال پرسرعت به اينترنت فناوري DSL كماكان محبوب ترين فناوري است. از كل كاربران اين فناوري و مشتقات آن از جمله ADSL حدود 20 درصد اهل كشور چين هستند. در ميان قاره هاي مختلف جهان شهروندان كشورهاي مختلف اروپاي غربي بيش از مردم ديگر كشورها از اينترنت پرسرعت استفاده مي كنند.

محو تدريجي dial up در آمريكا

به عنوان نمونه در سال 2006 از مجموع كاربران اينترنت در ايالات متحده(خانگي و اداري) 63 درصد از انواع سرويس هاي اينترنت پرسرعت و كمتر از 34 درصد از سرويس هاي dial up استفاده مي كردند. جالب آنكه بررسي هاي موسسه pewresearch نشان مي دهد تعداد كاربران خانگي كه از شيوه dial up براي اتصال به اينترنت استفاده مي كنند در سال 2008 به 26 درصد كاهش يافته و در مقابل بيش از 58 درصد خانوارهاي آمريكايي به خدمات اينترنت پرسرعت دسترسي دارند. بدون شك اين كاهش سريع باعث محو تدريجي اين شيوه ناكارآمد دسترسي به اينترنت در ايالات متحده ظرف چند سال آينده خواهد شد.

رشد سريع اينترنت پرسرعت در هند

اقبال عمومي به سرويس هاي اينترنت پرسرعت تنها مختص كشورهاي توسعه يافته نيست و در كشور در حال توسعه اي همچون هند نيز خدمات DSL، بي سيم و ... براي استفاده از مزاياي اينترنت پرسرعت در حال گسترش است. تعداد كاربران اينترنت پرسرعت در هند رشد انفجارآميزي دارد و از تنها يك ميليون و 350 هزار نفر در مارس سال 2006 به يك ميليون و 920 هزار نفر در اكتبر سال 2006 رسيده است. اين رشد سريع در سال 2007 نيز ادامه يافت و اين رقم از 2 ميليون و340 هزار نفر در مارس 2007 به 2 ميليون و 690 هزار نفر در اكتبر 2007 رسيد. جديدترين آمار منتشره تعداد مشتركان اينترنت پرسرعت در هند را 4 ميليون و 150 هزار نفر نشان مي دهد. تعداد كاربران اينترنت در كشور هند با بيش از يك ميليارد و 150 ميليون نفر جمعيت حدود 60 ميليون نفر است.

عقب ماندگي ايران در مقايسه با امارات، بحرين، قطر، اردن و كويت

در مجموع 21.3 درصد از كل مردم خاورميانه از اينترنت استفاده مي كنند. بنابراين ضريب نفوذ اينترنت در اين كشورها هنوز در سطح پاييني است. نبود زيرساخت هاي مناسب و مشكلات دسترسي، قيمت هاي نسبتا بالا، عدم ايجاد محتواي اينترنتي و سرويس دهي به كاربران، مشكلات امنيتي و عدم فرهنگ سازي از جمله مهم ترين دلايل محدود بودن كاربران اينترنت پرسرعت در خاورميانه محسوب مي شود.
در ادامه آمار استفاده از اينترنت پرسرعت در برخي از اين كشورها را با استفاده از آمار internetworldstats.com مرور مي كنيم. اين بررسي و مقايسه آمار آن نشان خواهد داد كه با توجه به جمعيت برخي كشورهاي همسايه ايران مانند اردن، كويت، امارات، قطر و بحرين، تعداد كاربران اينترنت پرسرعت دركشورمان وضعيت مطلوبي ندارد.
به گزارش فارس از مجموع 197.090.443 نفر جمعيت خاورميانه در اواسط سال 2008 رقمي برابر با 41.939.200 نفر تا 31 مارس سال 2008 (فروردين 87) كاربر اينترنت بوده اند. بنابراين ضريب نفوذ اينترنت در خاورميانه مطابق آنچه در بالا ذكر شد تنها 21.3 درصد است.
ايران: از جمعيت 70 ميليون نفري ايران 23 ميليون نفر از اينترنت هستند. در ايران 450 هزار خط اينترنت پرسرعت وجود دارد.
بحرين: از جمعيت 718 هزار نفري بحرين 250 هزار نفر از اينترنت استفاده كرده و 38.600 خط اينترنت پرسرعت موجود است.
اردن: اين كشور حدود 6 ميليون نفر جمعيت دارد كه بيش از يك ميليون نفر از شهروندان آن از اينترنت استفاده مي كنند. 48 هزار خط اينترنت پرسرعت در اردن موجود است.
كويت: از جمعيت 2.5 ميليون نفري كويت 900 هزار نفر از اينترنت بهره مي برند و 25 هزار خط اينترنت پرسرعت در اين كشور موجود است.
قطر: قطر در مجموع 928 هزار نفر جمعيت دارد كه 351 هزار نفر از آنان كاربر اينترنت بوده و 46.800 خط اينترنت پرسرعت در قطر وجود دارد.
عربستان سعودي: در كشور 28 ميليون نفري عربستان 6.200.000 كاربر اينترنت و 218.200 خط اينترنت پرسرعت موجود است.
سوريه: سوريه با 19.7 ميليون نفر جمعيت داراي 2.132.000 نفر كاربر اينترنت است و 5600 خط اينترنت پرسرعت در آن موجود است.
امارات: امارات با جمعيت 4.6 ميليون نفري خود داراي 2.3 ميليون كاربر اينترنت و 240.600 خط اينترنت پرسرعت است.
عراق: از جمعيت 28 ميليون نفري عراق 54 هزار نفر كاربر اينترنت هستند و در مورد تعداد مشتركان اينترنت پرسرعت آماري در دست نيست.
لبنان: اين كشور 3.9 ميليون نفري داراي 950 هزار نفر كاربر اينترنت و 170 هزار نفر خط اينترنت پرسرعت است.
عمان: از مجموعه 3.3 ميليون نفر جمعيت عمان 300 هزار نفر از اينترنت بوده و 15.200 خط اينترنت پرسرعت نيز وجود دارد.
فلسطين (كرانه غربي و نوار غزه): از مجموع 2.6 ميليون نفر جمعيت فلسطين 355.500 نفر كاربر اينترنت بوده و 25.800 خط اينترنت پرسرعت نيز در اين كشور موجود است.
يمن: در كشور 23 ميليون نفري يمن تنها 320 هزار نفر از اينترنت استفاده مي كنند و آماري از كاربران اينترنت پرسرعت در اين كشور وجود ندارد

 

بررسی وضعیت سرعت اینترنت در ایران و مقایسه آن با کشورهای همسایه

پایگاه اینترنتی Speedtest.net یکی از معتبر‌ترین مراکز بررسی و سنجش سرعت اینترنت بوده و در آن می‌توان علاوه بر مشاهده سرعت واقعی اتصال به اینترنت، آمار تفصیلی سرعت ارسال (Upload) و دریافت (Download) اکثر کشورهای جهان را رصد کرد. به استناد این سایت ما سرعت اینترنت در کشورمان را با جزئیات شهر و سرویس‌دهندگان اینترنت (ISP) بررسی و آن را با کشورهای همسایه خود مقایسه خواهیم کرد.

وضعیت اینترنت در قاره‌های جهان

بهتر است قبل از بررسی سرعت اینترنت کشور ایران، به‌طور خلاصه به وضعیت اینترنت در قاره‌ها و کشورهای جهان بپردازیم. طبق آمار، متوسط سرعت دریافت (Download) در قاره‌های جهان به ترتیب شامل قاره اروپا با ۶,۴۷ Mbps، آمریکای شمالی با ۶.۱۴ Mbps، استرالیا با ۴.۸۵ Mbps، آسیا با ۴.۳۱ Mbps، آمریکای جنوبی با ۱.۹۷ Mbps و آفریقا با ۱.۱۶ Mbps می‌شود. اما متوسط سرعت ارسال (Upload) کمی متفاوت‌تر خواهد بود، آسیا با ۱.۷۱ Mbps، اروپا با ۱.۴۲ Mbps، آمریکای شمالی با ۱.۳۴ Mbps، استرالیا با ۰.۶۴ Mbps، آمریکای جنوبی با ۰.۴۰ Mbps و نهایتاً آفریقا با ۰.۲۸ Mbps در این فهرست قرار گرفته‌اند. در بین کشورهای دنیا در سرعت دریافت، کره‌جنوبی با ۲۱.۱۱ Mb/s، ژاپن با ۱۵.۸۱ Mb/s، جزایر آلند با ۱۵.۳۷ Mb/s، لیتوانی با ۱۳.۱۸ Mb/s و سوئد با ۱۳.۰۵ Mb/s همچنان پیشتاز هستند. در سرعت ارسال لیتوانی با ۸.۸۶ Mb/s، ژاپن با ۷.۰۸ Mb/s، بلغارستان با ۵.۵۲ Mb/s، جزایر آلند با ۵.۲۹ Mb/s و لاتویا (لتونی) با ۵.۱۳ Mb/s در صدر کشورهای جهان قرار گرفته‌اند.

سرعت اینترنت در کشور ایران

متوسط سرعت اینترنت در کشور ایران ب یار پائین‌تر از سایر کشورها می‌باشد، به طوری که ایران ب سرعت ۰.۴۹ Mb/s در د یافت رتبه ۱۸۷ و سرعت ۰.۱۹ Mb/s در ارسال رتبه ۱۷۶ را در بین کشور‌های دنیا به خود اختصاص داده است. در این میان به ترتیب همدان با ۰.۷۶ Mbps، گیلان با ۰.۶۹ Mbps، گلستان با ۰.۶۵ Mbps، خراسان با ۰.۶۵ Mbps، باختران با ۰.۶۴ Mbps، آذربایجان باختری با ۰.۶۰ Mbps، سمنان با ۰.۵۸ Mbps، خوزستان با ۰.۵۵ Mbps، فارس با ۰.۵۱ Mbps و کردستان با ۰.۴۸ Mbps جزء برترین‌ها از نظر سرعت دریافت محسوب می‌گردند. سرعت ارسال نیز به ترتیب شامل همدان با ۰.۲۷ Mbps، سمنان با ۰.۲۶ Mbps، آذربایجان باختری با ۰.۲۵ Mbps، بوشهر با ۰.۲۵ Mbps، خراسان با ۰.۲۴ Mbps، کردستان با ۰.۲۲ Mbps، باختران با ۰.۲۲ Mbps، مازندران با ۰.۲۱ Mbps، خوزستان با ۰.۲۱ Mbps و گیلان با ۰.۲۰ Mbps می‌شود، نکته جالب و قابل تامل اینکه در این میان تهران جایی در بین ۱۰ شهر یا استان برتر چه از لحاظ سرعت ارسال و چه دریافت ندارد!

سرویس‌دهندگان (ISP) برتر کشور

همانطور که در جریان هستید در حال حاضر اینترنت توسط شرکت‌های مختلفی در کشور ارائه می‌گردد، در این میان ۱۰ شرکت IPM (مرکز تحقیقات فیزیک و ریاضی) با متوسط سرعت ۰.۳۷ Mbps، آریا سپهر اطلاع‌رسان با ۰.۳۳ Mbps، آرین رسانه پارس با ۰.۳۳ Mbps، افرانت با ۰.۲۶ Mbps، ندا گستر صبا با ۰.۲۵ Mbps، تکنولوژی اطلاعات با ۰.۲۵ Mbps، آسیا‌تک با .۰۲۴ Mbps، تراشه سبز تهران با ۰.۲۴ Mbps، اندیشه سبز خزر با ۰.۲۳ Mbps و آزادنت رسانه با ۰.۲۳ Mbps جزء برترین‌ها از نظر سرعت ارسال به شمار می‌روند. شرکت‌های IPM با متوسط سرعت ۱.۱۱ Mbps، اندیشه سبز خزر با ۱.۰۱ Mbps، آرین رسانه پارس با ۰.۸۷ Mbps، افرانت با ۰.۸۴ Mbps، آریا سپهر اطلاع‌رسان با ۰.۸۲ Mbps، تراشه سبز تهران با ۰.۷۹ Mbps، ندا گستر صبا با ۰.۷۲ Mbps، ایزایران با ۰.۷۱ Mbps، MCA General Trading با ۰.۶۴ Mbps و تکنولوژی اطلاعات با ۰.۶۳ Mbps جزء برترین‌ها از نظر سرعت دریافت محسوب می‌شوند.

اما در شهر تهران و از لحاظ سرعت ارسال، IPM با ۰.۳۲ Mbps، رسپینا با ۰.۲۹ Mbps، آریا سپهر اطلاع‌رسان با ۰.۲۵ Mbps، افرانت با ۰.۲۴ Mbps، آزادنت رسانه با ۰.۲۲ Mbps، ایزایران با ۰.۲۰ Mbps، تکنولوژی اطلاعات با ۰.۱۹ Mbps، شبکه سروش با ۰.۱۶ Mbps، ندا رایانه با ۰,۱۵ Mbps و داتک و پارس آنلاین با ۰.۱۴ Mbps پیشتاز هستند.

توجه : ممکن است با گذشت زمان اطلاعات فوق با تغییراتی جزئی (در سرعت ارسال و دریافت) همراه شود.

حال که تا حدودی در جریان جزئیات سرعت اینترنت کشور به تفصیل شهر و ISPهای مختلف قرار گرفته‌اید بد نیست مقایسه‌ای را انجام دهیم، برای این کار به سراغ کشورهای همسایه خواهیم رفت تا ببینیم وضعیت اینترنت در آن کشور‌ها به چه ترتیب است.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب عراق

بغداد با متوسط سرعت ۰.۱۲ Mbps در ارسال و ۰.۶۵ Mbps در د یافت داده، برترین شهر کشور عراق محسوب می‌گردد، اما در ایران ه دان که در صدر قرار گرفته است سرعت بالاتری دارد. از جمله ISPهای برتر بغداد می‌توان به VICUS S.A با ۰.۸۴ Mbps، Taide Network با ۰.۷۲ Mbps و SkyVision Holdings Ltd با ۰.۷۲ Mbps از نظر سرعت دریافت و Taide Network با ۰.۱۷ Mbps، SkyVision Holdings Ltd با ۰.۱۴ Mbps و VICUS S.A با ۰.۰۹ Mbps از نظر سرعت ارسال اشاره نمود.

اما در حالت کلی متوسط سرعت اینترنت در کشور عراق از ایران ب شتر است، به‌‌طوریکه برترین ISP عراق یعنی Newroz Telecom Ltd دارای متوسط سرعت ۰.۷۳ Mbps در ارسال و ۲.۳۳ Mbps در د یافت است، ولی همانطور که اشاره شد در کشور ایران، IPM با متوسط سرعت ۰.۳۷ Mbps در ارسال و ۱.۱۱ Mbps در د یافت برترین محسوب می‌گردد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب افغانستان

کابل پایتخت افغانستان با متوسط سرعت ۰.۱۵ Mbps در ارسال و ۰.۶۸ Mbps در د یافت برترین شهر از نظر سرعت اینترنت محسوب می‌گردد. برترین ISPهای کشور افغانستان شرکت‌های RUSINFONET  با متوسط سرعت ۰.۱۶ Mbps در ارسال و ۰.۵۴ Mbps در د یافت و همچنین Io Global Services Pvt با سرعت ۰.۰۷ Mbps در ارسال و ۰.۵۷ Mbps در د یافت محسوب می‌گردند. نتیجه‌گیری اینکه وضعیت اینترنت کشور ایران د مقایسه با افغانستان در حالت مطلوب‌تری قرار دارد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب ترکیه

در کشور ترکیه، آنکارا با ۱.۰۶ Mbps در ارسال و ۳.۰۳ Mbps در د یافت و استان بوردور با ۱.۵۰ Mbps در ارسال و ۲.۷۲ Mbps در د یافت جزء برترین‌ها به شماره می‌روند. برترین ISP کشور ترکیه، VITAL TEKNoLOJI می‌باشد که دارای متوسط سرعت ۱۳.۷۶ Mbps در ارسال و ۳۰.۰۱ Mbps در د یافت بوده و نسبت به برترین ISP کشور ما دارای سرعتی معادل ۱۳ برابر بیشتر در ارسال و حدود ۳۰ برابر بیشتر در د یافت می‌باشد. بنابراین سرعت اینترنت کشور ایران د مقایسه با ترکیه بسیار پائین‌تر می‌باشد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب امارات متحده عربی

در این کشور دبی با متوسط سرعت ۰.۳۹ Mbps در ارسال و ۱.۶۸ Mbps در د یافت و ابوظبی با ۰.۲۴ Mbps در ارسال و ۱.۸۶ Mbps در د یافت در صدر قرار گرفته‌اند. برترین ISP این کشور Emirates Integrated با سرعت ۱.۱۵ Mbps‌ در ارسال و ۲.۹۳ Mbps‌ در د یافت محسوب می‌شود. بنابراین در حالت کلی و در مقایسه با برترین ISP کشور ما، امارات متحده عربی دارای شرایط بهتری می‌باشد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب کویت

الکویت در این کشور با متوسط سرعت ۰.۸۷ Mbps در ارسال و ۲.۰۰ Mbps در د یافت پیشتاز است، برترین ISP این کشور Gulfsat با سرعت ۴.۵۷ Mbps در ارسال و ۴.۱۸ Mbps در د یافت بوده که در مقایسه با برترین ISP کشور ایران د رای سرعتی بیشتر معادل ۴ برابر می‌باشد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب پاکستان

بلوچستان واقع در کشور پاکستان با متوسط سرعت ۰.۷۸ Mbps در ارسال و ۲.۳۳ Mbps در د یافت، برترین محسوب می‌گردد. پیشتاز‌ترین ISP این کشور Brain Compute Services بوده که دارای سرعت ۴.۱۵ Mbps در ارسال و ۸.۳۰ Mbps در د یافت می‌باشد. همانطور که مشخص است برترین ISP پاکستان نیز دارای سرعتی بیشتر معادل ۴ برابر در ارسال و حدود ۸ برابر بیشتر در د یافت نسبت به IPM (مرکز تحقیقات فیزیک و ریاضی) در ایران م ‌باشد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب ترکمنستان

متاسفانه آماری مبنی بر ISP برتر در این کشور یافت نشد، اما Ahal واقع در این کشور با متوسط سرعت ۰.۳۱ Mbps در ارسال و ۰.۷۳ Mbps در د یافت برترین محسوب شده و تقریباً هم‌تراز با پرسرعت‌ترین شهر ایران م ‌باشد. بنابراین وضعیت اینترنت در این دو کشور تقریباً مشابه می‌باشد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب آذربایجان

در این کشور باکو با متوسط سرعت ۱.۱۰ Mbps در ارسال و ۲.۷۰ Mbps در د یافت پرسرعت‌ترین به‌شمار می‌رود. برترین ISP این کشور Az.StarNet LLC بوده که دارای سرعتی معادل ۱۲.۲۹ Mbps در ارسال و ۱۶.۸۱ Mbps در د یافت می‌باشد. نتیجه اینکه برترین ISP آذربایجان در مقایسه با IPM ایران د ارسال حدوداً ۱۲ برابر و در د یافت ۱۶ برابر سرعت بیشتری دارد.

مقایسه سرعت اینترنت ایران ب عربستان صعودی

در کشور عربستان الاخدود با متوسط سرعت ۰.۴۶ Mbps در ارسال و ۱.۸۲ Mbps در د یافت، ریاض با ۰.۳۲ Mbps در ارسال و ۲.۳۸ Mbps در د یافت و مکه با ۰.۲۷ Mbps در ارسال و ۲.۱۷ Mbps در د یافت در صدر قرار گرفته‌اند. برترین ISP این کشور یعنی Saudi Network Information داری سرعت ۹.۴۰ Mbps در ارسال و سرعت ۲۸.۹۷ Mbps در د یافت می‌باشد. مشخص است که این سرعت در مقایسه با IPM ایران د ارسال حدود ۱۰ برابر و در د یافت ۲۷ برابر بیشتر می‌باشد.به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران (econews.ir)،ظرفیت اینترنت در سال 84 برابرباچهارلینک STM1 بود، این ظرفیت در آن زمان اغلب ازمسیرکابل دریایی جاسک فجیره تأمین می شد، وابستگی شبکه اینترنت کشوربه یک مسیر،امنیت شبکه اینترنت رادرکشورتحت تأثیرمی گذاشت به نحوی که با احتمال قطعی کابل جاسک فجیره، شبکه اینتر نت کشور مختل می شد.
هم اکنون سهم این مسیر در تامین ظر فیت اینتر نت کشورمان به کمتر از 30 درصد رسیده است. معمولا قطعی این مسیر که طی چند سال، عموما در دی ماه رخ داده است، دردسر ساز بوده است، در حال حاضر کشورمان از طریق 9 درگاه بین المللی با شبکه های بین المللی فیبر نوری در ارتباط است .در تعریف درگاه های بین المللی باید گفت ، نقاطی هستندکه امکان اتصال شبکه ملی فیبر نوری زیر ساخت را با شبکه های بین المللی فیبر نوری دیگر کشورها به منظور تأمین ، برقراری ، واگذاری و تبادل ترافیک در زمینه های صوت ، تصویر ،دیتا و اینترنت را فراهم می کند. 9در گاه های بین الملل کشورمان عبارتند از:
، کابل دریایی جاسک- فجیره در سمت جنوب کشورمان که به امارات متصل است و امکان اتصال شبکه فیبر نوری زیر ساخت را با چندین کابل بین المللی فراهم می کند.
همچنین در مرکز گناوه ، شبکه زیر ساخت از طریق کابل دریایی ایران و کویت ، به کابل های دریایی متصل می شود.
در سمت غرب کشور ، در مرز مشترک ایران و ترکیه ، امکان اتصال شبکه فیبر نوری زیر ساخت را با کابلهای بین المللی فراهم می شود .
در مرز های شمالی کشور نیز یک مسیر کابلی در مرز ایران و آذربایجان ،شبکه زیر ساخت کشور را به شبکه کابل آذربایجان و از آنجا به روسیه و گرجستان متصل می کند.
همچنین در این سمت در مرز ایران با ترکمنستان ، شبکه فیبر نوری کشورمان به کشورهای ترکمنستان ، ازبکستان ، قرقیزستان ، قزاقستان ، تا جیکستان و چین متصل می شودو در مرز ارمنستان نیز ، به شبکه فیبر نوری ارمنستان وصل هستیم.
گفتنی است در نقطه مرزی با کشور نخجوان ، به وسیله کابل بین المللی ،ارتباط باکو با نخجــوان برقرار شده است .
در سمت شرق کشور نیز ، در مرز افغانستان از طریق کابل بین المللی به افغانستان متصل هستیم .
با امضای توافق نامه . فالکون ، برای نخستین بار نقطه اتصال بین المللی در داخل کشورمان در بندر عباس ایجاد شد و در آینده نزدیک نقطه اتصال بین المللی چابهار هم راه اندازی خواهد شد ، به این تر تیب تا 15 سال آینده ظرفیت اینترنت کشورمان مستقیماً از طریق شبکه فلگ با تمامی نقاط اصلی ارتباطی جهان برقرار می شود، این شبکه با تشکیل یک حلقه کامل، سه قاره ی آفریقا ، آسیا و اروپا را به یکدیگر متصل می کند و امکان دسترسی کشورمان را به بزرگراه های بین المللی فراهم می کند. گفتنی است زیرساخت آمادگی افزایش ظرفیت اینترنت را تا150 لینک STM1 دارد. تا آبان ماه 88 ظرفیت اینترنت کشور برابر با104لینک STM1 است که ازطریق درگاه های بین الملل در شمال ،جنوب و غرب کشور تأمین می شود.

رتبه بندی سایتهای پربییندهبررسی روند گذشته و فعلی در هر کسب و کاری می‌تواند به عنوان یکی از راهکارهای اساسی در پیشبرد اهداف آن کسب و کار در آینده به حساب آید.

میزان فروش، افزایش یا کاهش سود، بررسی کیفیت یا کمیت خدمات ارائه شده، همه و همه می‌تواند نقاط ضعف یا قوت آن کسب و کار را برای کارفرما نمایان سازد.

در دنیای وب و به شکل کلی کارفرماهایی که خدمات خود را بر بستر اینترنت ارائه می‌دهند، بی‌تردید میزان فروش در خصوص فعالیت‌های فروش آنلاین و میزان بازدیدکننده از خدمات و محتوای ارائه شده می‌تواند نقش بسزایی در برنامه‌ریزی آینده آن کسب و کار داشته باشد.

جدا از ابزارهای اندازه‌گیری میزان بازدیدکننده‌ها که به تفکیک مناطق جغرافیایی و مدت زمان گشت و گذار آنها در سایت‌ها می‌پردازد و می‌تواند برای صاحبان بنگاه‌های اینترنتی مثمرثمر باشد، اما یکی از معتبرترین ابزارهای این بخش که به مقایسه سایت‌های مختلف از نظر میزان بازدیدکننده می‌پردازد، سایت Alexa.com است.

اواخر سال گذشته به بررسی سایت‌های پربازدید از منظر جهانی و داخلی پرداختیم. با توجه به نزدیک شدن به انتهای فصل بهار این بار در نظر داریم که همان روند را برای فصل جاری بررسی کنیم.

براساس اطلاعات مندرج شده در سایت الکسا (که این اطلاعات عموما هر روز به‌روزرسانی می‌شود) همانند گذشته سایت‌های جست‌وجو و سایت‌های فعال در بخش شبکه‌های اجتماعی همچنان پربازدیدترین سایت‌ها در دنیای اینترنت هستند.

گوگل همچنان سلطان بی‌چون و چرای دنیای وب است و به دنبال آن فیس‌بوک و یوتیوب جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند. یاهو، ویندوز لایو، دانشنامه ویکی پدیا، بایدو، بلاگر، مایکروسافت نت ورک و سایت کیو‌کیو رتبه‌های چهارم تا دهم پربازدید‌ترین سایت‌های اینترنتی را در رتبه بندی آلکسا به خود اختصاص داده‌اند. تویتر مکان یازدهم، ورد پرس جایگاه هفدهم و آمازون در رده هجدهم جدول آلکسا قرار دارند. نکته جالب توجه همانند گذشته به سایر رتبه‌های رده دهم تا بیستم جدول باز می‌گردد که بازهم در اختیار دو سایت گوگل و یاهو، البته در زبان‌ها و کشورهای مختلف است.

موتور جست‌وجوی بینگ مایکروسافت که از تمام ابزارهای این کمپانی قدرتمند برای برتری به گوگل استفاده کرده است، بیست و چهارمین سایت پربازدید جهانی است که یک پله بالاتر از ای بی سایت حراجی آنلاین قرار گرفته است. فلیکر که جزو شبکه‌های اجتماعی اشتراک‌گذاری عکس است و پنج سال پیش توسط یاهو خریداری شد، رتبه سی و دوم پربازدیدترین سایت‌های جهانی است.

سایت خبری بی بی سی انگلستان در بین رسانه‌های آنلاین پربازدید‌ترین سایت جهانی است. چرا که الکسا آن را در جایگاه ۴۱ خود قرار داده است. بعد از بی بی سی، سی ان ان رتبه ۵۸ را در اختیار دارد و سایت اطلاع‌رسانی سی نت که به شکل تخصصی به دنیای دیجیتال می‌پردازد، هشتادمین سایت پربازدید جهانی است. نیویورک تایمز تنها رسانه مکتوبی است که جزو صد سایت پر بازدید جهانی قرار دارد. این سایت هم‌اکنون جایگاه ۸۹ جدول را در اختیار دارد. اپل هم به مدد فروش انحصاری آنلاین محصولات خود، رده ۵۱ را به خود اختصاص داده است.

صد سایت پربازدید در ایران
داستان سایت‌های پربازدید در ایران؛ اما به واسطه نوع محتواهای به کار رفته در آنها در مقایسه جهانی بسیار متفاوت است. دو موتور جستجوی گوگل و یاهو پربازدید ترین سایت‌ها در ایران هستند. از رتبه دوم تا دهم رتبه بندی الکسا در ایران عموما سرویس‌های ارائه‌دهنده خدمات وبلاگ قرار گرفته‌اند.

بلاگفا همچنان سومین سایت پربازدید در ایران است و بعد از آن میهن بلاگ در رده چهارم قرار گرفته است. شبکه اجتماعی فارسی کلوب جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده که بعد از آن بلاگر یکی دیگر از ارائه‌دهندگان سرویس و خدمات وبلاگی در سکوی ششم قرار گرفته است. پرشین بلاگ، بلاگ اسکای و ورد‌پرس نیز که همگی در بخش خدمات وبلاگی فعالیت دارند، در جایگاه‌های نهم تا یازدهم پربازدیدترین سایت‌های ایرانی قرار دارند.

بعد از موتورهای جست‌وجو و سایت‌های ارائه دهنده خدمات وبلاگی نوبت به سایت‌های خبررسانی و تامین‌کننده محتوا به شکل تخصصی می‌رسد.

در بین پایگاه‌های خبری، سایت تابناک همچنان یک سر و گردن از سایر رقبای خود بالاتر قرار داشته و در جایگاه هفتمین سایت پربازدید ایرانی قرار گرفته است. خبرگزاری فارس رتبه پانزدهم الکسا را در اختیار دارد و بعد از آن عصر ایران دیگر پایگاه خبری اینترنتی بیست و نهمین سایت پربازدید ایرانی است.

خبر آنلاین در یک رقابت تنگاتنگ درست بعد از عصر ایران و در جایگاه سی ام قرار گرفته است. آفتاب رده چهلم، جهان نیوز رتبه چهل و ششم، خبرگزاری مهر رتبه چهل و هشتم، خبرگزاری ایسنا رتبه پنجاه و هفتم، رجا نیوز جایگاه پنجاه و نهم، ایرنا خبرگزاری رسمی ‌جمهوری اسلامی‌ایران رتبه شصت و هشتم، سایت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی‌ایران رتبه هفتاد و یکم، فردا نیوز رده هفتاد و دوم و پایگاه خبری الف جایگاه هفتاد و سوم را در جدول الکسا به خود اختصاص داده‌اند.

در بین رسانه‌های مکتوب جام جم آنلاین جایگاه ۸۴ را به خود اختصاص داده است. ورزشی دات نت، سایت روزنامه خبر ورزشی رده ۸۶ و روزنامه دنیای اقتصاد رتبه ۹۶ را در بین صد سایت پربازدید ایرانی به خود اختصاص داده است.

جدا از سایت‌های خبری و اطلاع‌رسانی که همواره در بین صد سایت پربازدید ایران به حساب می‌آیند، سایت‌های تولیدکننده محتوا و نیز سایت‌هایی که عموما به جمع آوری محتوا یا لینک و به اشتراک‌گذاری آنها می‌پردازند نیز پرطرفدار هستند.

تبیان، پایگاه اطلاع‌رسانی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی ‌که طی چند سال گذشته به عنوان یکی از برندگان جشنواره رسانه‌های دیجیتالی در بخش تامین و تولید محتوا به زبان فارسی نامش را بارها و بارها شنیده‌ایم نمره ۲۰ را در جدول الکسا در اختیار دارد. بازی اینترنتی تراوین بیست و هفتمین سایت پربازدید ایرانی است.

جدا از سایت‌های ارائه دهنده محتوا، عمده سایت‌های پربازدید دیگر در ایران به سایت‌های ارائه دهنده خدمات آگهی یا سایت‌های ارائه دهنده فضا برای آپلود و دانلود نرم‌افزار اختصاص دارد. در بین بانک‌های کشور تنها بانک‌های ملی با رتبه ۴۴، بانک ملت با رتبه ۴۵ و بانک سامان با رتبه ۷۰ جزو صد سایت پربازدید ایرانی هستند100 سایت برتر ایران

 شرکت ارائه دهنده اینترنت (ISP) در مالزی اعلام کرد که به کاربران خود پهنای باند با خطوط پر سرعت 224 مگابیت برثانیه را با قیمت تنها 58/1 دلار در ماه ( حدود 1500 تومان ) عرضه می کند.این ISP برای اجرای پروژه این فناوری که BPL نام دارد 14 میلیون دلار هزینه کرده و قرار است 400 هزار مسجد و 60 میلیون کاربر را در سراسر مالزی به خطوط پر سرعت این پهنای باند مجهز کند. با اجرای این پروژه مالزی اولین کشوری خواهد شد که به بیشترین تعداد کاربر این خدمات را عرضه می کند. در حقیقت در حال حاضر گوگل در تکزاس به حدود دو میلیون کاربر پهنای باند با این سرعت را ارائه می کند و در سال 2007 نیز پروژه Corinex BPL محصول IBM در آمریکا اینترنت با سرعت 224 مگابیت بر ثانیه را در اختیار حدود 15 میلیون کاربر گذاشت . یک محاسبه ساده ریاضی در باره اینترنت پر سرعت مالزی با ایران بیانگر این اعداد است : سرعت اینترنت پر سرعت مالزی : 224 مگابیت ضرب در 1024 کیلو بیت = 229376 کیلو بیت سرعت اینترنت پر سرعت ایران : 128 کیلو بیتنسبت اینترنت پر سرعت مالزی به ایران : 1792 برابرقیمت اینترنت پر سرعت ایران : هر 128 کیلو بیت در ثانیه به طور متوسط 15000 تومان قیمت اینترنت پر سرعت مالزی : هر 229376 کیلو بیت در ثانیه معادل تقریب 1500 تومانمقایسه قیمت اینترنت پر سرعت مالزی نسبت به ایران : حدود 9 ریال در هر 128 کیلو بیت در ثانیهبه این ترتیب می توان نتیجه گرفت قیمت اینترنت پر سرعت ایران حداقل 16 هزار برابر اینترنت پر سرعت مالزی است .مقایسه ایران و کره جنوبی چند وقت پیش خبری در روزنامه خراسان منتشر شد مبنی بر اینکه سرعت اينترنت رايگان كره جنوبي حدود ٥٠٠ برابر اينترنت پولي در ایران است . پیش از آن نیز خبر دیگری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر اینکه يك پيرزن سوئدي ركورد اتصال به اينترنت را با سرعت ٤٠ گيگابيت در ثانيه شكست !برای کاربران ایرانی که تعداد آنها 18 میلیون نفر است و به تنهایی 53 درصد کاربران اینترنت خاورمیانه را تشکیل می دهند شنیدن چنین خبرهایی مثل رویا و آرزو است . چرا که اکثریت قریب به اتفاق این کاربران با خطوط دایل آپ و با سرعت کمتر از 56 کیلو بیت در ثانیه به اینترنت متصل می شوند و تصور می کنند اینترنت یعنی همین ! سرعت قانونی اینترنت ( درست مثل سرعت مجاز در خیابانها ! ) مطابق بخشنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 128 کیلو بیت در ثانیه برای کاربران خانگی است و بیشتر از آن برای سلامتی شان ضرر دارد و مطابق آمار رسمی در سال ٢٠٠٧ تنها ٤٦٥هزار و ١٠٠ نفر معادل ٧ دهم درصد از كاربران ايراني به این نوع از اينترنت کذایی پرسرعت دسترسي داشته اند در حالی که قرار بوده این رقم در سال مذکور به ٩٠٠ هزار پورت فعال برسد ، همچنین براساس برنامه چهارم توسعه قرار است تا پايان سال ٨٨ (پايان اين برنامه) تعداد پورت هاي فعال ADSL به ٥/١ ميليون پورت برسد . بر این اساس ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در ايران فقط ٠١/٠ درصد است . البته تعريف اينترنت پرسرعت نيز در ايران و جهان متفاوت است چرا که حتي سرعت خطوط ADSLدر دنيا تا ٢ مگابيت در ثانيه است! کیفیت اینترنت ایرانی كشورهاي توسعه يافته اي مانند فرانسه اينترنت را با سرعت ٣٠ مگابيت بر ثانيه و سوئد با سرعت ١٠٠ مگابيت بر ثانيه، در اختيار كليه كاربران خانگي قرار داده اند.همچنين طبق برنامه اي كه در سنگاپور تدوين شده، قرار است تا سال ٢٠١٠ به هر كاربر خانگي يك گيگا بيت در ثانيه پهناي باند اختصاص يابد. تازه این فقط آمار روی کاغذ است و قطعی های اینترنت و اختلالات کیفی آن در ایران خود حدیث مفصلی است به طوری که ١٩٠ بار قطعي در برخي مسيرهاي شبكه ملي فيبر نوري طي يك سال در مجموع ٧٠ هزار دقيقه قطعي در شبكه زيرساخت ايجاد كرد كه عملا امكان برقراري ارتباطات در شبكه بين المللي و بين شهري كشور را به ميزان ٩٥٧ ميليون و ٦٥٠ هزار كانال/ دقيقه از شركت ارتباطات زير ساخت سلب كرد . قیمت 50 برابریمقایسه قیمت اینترنت در ایران با سایر کشورها نیز بیان کننده تفاوتهای محسوس در این زمینه است . در حالی که قیمت اینترنت 128 کیلو بیت در ثانیه ای ایران بین 10 تا 20 هزار تومان در ماه هزینه دارد قیمت اینترنت 224 مگابیت برثانیه ای مالزی تنها حدود 1500 تومان در ماه تعیین شده است . گزارش ها حاکی از آن است که مثلا قيمت يك سرويس256K در ايران تقريبا 2 برابر امارات، 3 برابر مصر و 12 برابر تركيه است! در قیمتهای خرده فروشی، هزینه پهنای باند در ایران تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی مي‌رسد.اینترنت رایگان در عربستانخبرگزاری عرب‌نیوز چندي پيش خبر داد از این پس تمام ساکنان شهر ریاض می‌توانند به‌صورت رایگان و از طریق خطوط Wi-Fi به‌اینترنت متصل شوند و طرح گسترش خطوط Wi-Fi از مدتي قبل در عربستان آغاز شده و اكنون مقامات دولتی این کشور می‌کوشند هرچه سریع‌تر دیگر شهر‌های خود را به این امکانات مجهز کننداینترنت رایگان به دانشگاهها نرسیدصحبت از اینترنت رایگان در ایران بیشتر به یک لطیفه شبیه است و حتی دستور صریح رییس جمهور مبنی بر ارایه اینترنت رایگان به دانشگاهها در مهر ماه سال 1386 تا کنون اجرا نشده و دو وزارت فخیم علوم ، تحقیقات و فناوری و ارتباطات و فناروی اطلاعات هنوز نتوانسته اند چنین طرحی را به مرحله اجرا درآورند. همه اینها در حالی صورت می گیرد که قرار است ایران در افق 1404 به مقام اول علمی و فناوری منطقه آسیای جنوب غربی دست پیدا کند .جالب است بدانید که در مرکز تهران و درست در بخشی از حاشیه خیابان انقلاب که قرار بود یکی از واحدهای دانشگاه جامع علمی کاربردی از اینترنت پر سرعت استفاده کند مشخص شد که هیچ شرکتی در این منطقه پوشش اینترنت ADSL ندارد . وقتی وضعیت تهران این چنین است می شود وضعیت سایر نقاط کشور را حدس زد .بینش آنالوگبه نظر می رسد مشکل اصلی در خصوص حرکت لاک پشتی اینترنت پر سرعت در ایران نه مشکلات فنی که نحوه نگرش و بینش مدیران فناوری اطلاعات در کشور باشد مثلا محمد سليمانی وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران معتقد است « کاهش پهنای باند برای مشتريان خانگی مشکلی ايجاد نمی کند چراکه با بررسی های انجام شده کاربران خانگی نيازی به بيشتر از اين رقم ندارند » هیچ کارشناس یا خبرنگاری از جناب وزیر سوال نکرده که چنین نتیجه گیری صریحی بر مبنای کدام کار تحقیقاتی و پژوهشی صورت گرفته و محدودیت زمانی این تصمیم کجا خواهد بود ؟ آیا تا ابد کاربران خانگی ایران نيازی به بيشتر از اين رقم نخواهند داشت ؟ و این سوال که کاربران خانگی مالزی (که یک کشور اسلامی و در حال توسعه شبیه ایران نیز هست و در خیلی از مواقع به عنوان الگوی ایران نیز مطرح می شود ) چه نیازی به اینترنت 224 مگابیت برثانیه دارند که قرار است با قیمت 1500 تومان در ماه به آنها واگذار شود ؟راهکار کاهش هزینه اینترنت پر سرعتبه گفته علی مولوی کارشناس فناوری اطلاعات هزینه اینترنت در کشور ما نسبت به میزان درآمد سرانه اشخاص ، بالاست و همین امر موجب جلوگیری از گسترش این سرویس در ایران شده است و بالطبع باعث شده در رابطه با میزان دسترسی به اینترنت ، رتبه مناسبی در جهان نداشته باشیم ! اما مهمترین دلیل قیمت بالای این سرویس در ایران را می توان گران بودن پهنای باند مورد نیاز ISP ها دانست که از طریق شرکت فناوری اطلاعات و یا ICP ها تامین می شود . در قیمتهای خرده فروشی ، هزینه پهنای باند تا بیش از 50 برابر قیمت جهانی است . البته نباید منکر هزینه های انتقال پهنای باند به داخل کشور و تقسیم آن در کل کشور شد ، اما با توجه به قیمتهای کشورهای دیگر ، به نظر نمی رسد سطح هزینه ها در این حد بالا باشد ! در صورتی که دولت قصد دارد میزان دسترسی به اینترنت در کشور را بالا ببرد ، شاید ساده ترین راه حل ، کاهش هزینه های پهنای باند باشد ، چراکه در حال حاضر شرکت فناوری اطلاعات به عنوان بزرگترین فراهم کننده پهنای باند کشور ، یک شرکت کاملا دولتی است . شاید بتوان به سادگی با تعیین حاشیه سود 20درصد برای این شرکت ، قیمت پهنای باند اینترنتی را تا حد زیادی کاهش داد ! مساله مهم دیگری که در هزینه نهایی اینترنت برای کاربر نهایی تاثیر گذار است هزینه بالای پخش می باشد . در حال حاضر بیشتر از 40درصد ‌هزینه اینترنت به جیب عاملان پخش می رود که رقم بسیار بالایی است . با راه اندازی سرویس IN در تهران به عنوان بزرگترین بازار مشترکان اینترنتی ، امید می رفت که دست واسطه ها از این بازار کوتاه شده و قیمت اینترنت کاسته شود ، اما متاسفانه شرکت مخابرات استان تهران ، جای واسطه ها را گرفت و حدود 30 درصد ‌از هزینه های دریافتی را بابت ارائه سرویس هوشمند از ISP ها دریافت می کند ! در حال حاضر قیمت یک ساعت اینترنت پر سرعت از طریق شبکه هوشمند ، ساعتی 300 تومان است که از این میزان به ازای هر ساعت 90 تومان برای استفاده از سرویس هوشمند هزینه می شود . جالب اینجاست که ارائه این سرویس ، هزینه ثابتی برای شرکت مخابرات دارد و به نظر نمی رسد هزینه آن با قیمت خدمات ارائه شده تغییری داشته باشد !‌ به هر شکل به نظر می رسد در صورتی که مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، عزم جدی برای کاهش قیمت اینترنت در ایران دارند ،
منابع جالب بلاگ- اکونیوز- ومقاله احمد محمد علیزاده

 


مطالب مشابه :


عدم توجه به تعهد اوليه از سوي شركت مخابرات استان سمنان

عدم توجه به تعهد اوليه از سوي شركت مخابرات استان سمنان ساعت شبانه رایگان ساعت 24 تا 7




مشاهده ریز کارکرد سرویس ها

مشاهده ریز مصرف مشترکین اینترنت پرسرعت مصرف کاربران اینترنت پرسرعت مخابرات. (رایگان)::




استفاده از سرويس FTP

اینترنت - مخابرات عباس ساغری در شنبه پنجم شهریور ۱۳۹۰ ساعت 15:2 صورتحساب رایگان




Ict روستائي

اینترنت - مخابرات شهرستان شاهرود استان سمنان زمزمه هاي ict روستائي از رایگان تلفن ثابت




نامه ای به وزیر مخابرات

دفتر خدمات ارتباطی مخابرات روستای رویان - نامه ای به وزیر مخابرات اینترنت - مخابرات




کارت اینترنت پرنیان و بنرهای adsl شاتل

کارت اینترنت پرنیان و مخابرات -مالیات کردند لطفا حداکثر تا ساعت ۱۰فردا برای




کاملترین مرجع آموزشی catia در اینترنت

اولین بار در اینترنت توسط وب سایت وطن دانلود به صورت کاملا رایگان از 6.0 ساعت




وضعیت اینترنت در ایران و مقایسه آن با کشورهای جهان

سرعت ارسال نیز به ترتیب شامل همدان با ۰.۲۷ Mbps، سمنان اینترنت رایگان ساعت اینترنت




مدفن کدام پیامبران در ایران است؟

طبق اعتقادات مردم سمنان و همچنین طبق پنل اینترنت مخابرات پایگاه دریافت رایگان




برچسب :