قاچاق غول که هر روز بزرگتر میشود

َ

 

در سالجاری و در پی سفر چند مقام قضایی کشور به استان هرمزگان از رشد قاچاق در کشور و به خصوص استان هرمزگان خبر دادند و این در حالیست که طبق گفته های اسماعیلی ریئس سازمان تعزیرات حکومتی استان هرمزگان بیشترین میزان کشفیات قاچاق کالا مربوط به سالجاری بوده که این امر نشان از رشد گسترده این پدیده مضر اقتصادی می باشد .

قاچاق دو طرفه

استان هرمزگان به لحاظ دارا بودن شرایط بسیار مهم جغرافیایی و گستردگی مرزهای آبی و همچنین همسایگی با کشورهای آنسوی خلیج فارس مدتهاست که گرفتار پدیده شوم قاچاق کالا می باشد که میتوان این رویه را دو سویه تلقی کرد بطوریکه این روزها به لحاظ ارزانی مواد سوختی از جمله گازوییل قاچاق چیان به روش های مختلفی منابع کشور را به بیرون از مرزها برده و به خریداران که عمدتاً کشتی های کوچک و بزرگ خارجی هستند ، تحویل می دهند. اما در طرف دیگر داستان قاچاق کالا ، افراد سودجو بدون پرداخت گمرکی کالاهای خارجی را از آن سوی خلیج فارس و با قیمت نازلی خریداری کرده و به داخل کشور سرازیر کرده که این رویه تا کنون باعث واردن آمدن ضربات مهلکی به تولیدکنندگان داخلی را فراهم کرده است و امروزه بسیاری از صنعت های داخل کشور از جمله نساجی ،صنایع پوشاک و کفش و ...ناکام در رقابت با اجناس خارجی ارزان قیمت، تاب مقاومت و حضور در بازار مصرف کشور را از دست داده و در ورطه ورشکستگی افتاده اند.

آیا غربی ها مقصرند؟

اگر قاچاق اینچنین به اقتصاد در حال رشد  کشور و بخصوص تولیدکنندگان صنایع داخلی ضربه وارد می کند چرا قادر به مهار حجم گسترده قاچاق نشده ایم و از همه مهمتر اینکه چرا دهک رشد قاچاق کالا همچنان سیر صعودی خود را ادامه داده است ؟ در جواب این پرسش اسماعیلی ریئس سازمان تعزیرات حکومتی استان هرمزگان معتقد است با در نظر گرفتن حجم کشفیاتی که توسط مراجع کاشف در استان انجام گرفته میزان قاچاق کالا در 6 ماهه اول سالجاری رشد داشته است. وی قاچاق کالا را از حربه های اقتصادی کشورهای متخاصم با نظام جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: برخی از کشورهای غربی به طور سازمان یافته و با تسهیل کردن زمینه قاچاق کالا از طریق کشورهای همجوار قصد ضربه زدن به اقتصاد کشورمان را دارند.این مقام قضایی استان در ادامه گفت : با انسداد مرزهای غربی کشور قاچاق چیان و افراد سودجو میل به سمت مرزهای جنوبی و آبی کشور آورده و قاچاق کالا عمدتاً از این مناطق صورت می گیرد.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی استان با اذعان به اینکه قاچاق کالا باعث ایجاد یکسری مشاغل کاذب در استان شده است،گفت: بیکاری و نبود شغل از عوامل مهم رفتن افراد به سمت مشاغل کاذبی نظیر قاچاقی گری در استان است و با توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال میتوان به مقابله با پدیده قاچاق رفت البته در کنار این اقدامات بایستی رسانه ها نیز فرهنگ سازی کرده و قبح قاچاق و ضایعاتی که بر تولید داخلی و اقتصاد کشور وارد می کند،اطلاع رسانی کنند.

غولی به نام چین

هرچند به اعتقاد ریئس سازمان تعزیرات حکومتی استان کشورهای غربی سعی دارند تا به طور هدفمندی با تسهیل در امر قاچاق کالا به اقتصاد کشور لطمه وارد کنند اما آنچه مشهود است حضور گسترده کالاهای مصرفی ساخت کشورهای آسیای شرقی بخصوص چین است که این روزها عمدتاً کالاهای خود را چه به صورت قاچاق کالا و چه به طور قانونی و با عبور از گمرک به کشورمان سرازیر کرده و عامل مهم به زانو درآمدن برخی از تولیدکنندگان داخلی شده اند. یکی از اعضای اتاق بازرگانی استان با اشاره به رونق گرفتن اقتصاد کشور چین معتقد است که بستن مرزها عامل مثبتی برای حمایت از تولید کننده داخلی نیست بلکه بایستی زمینه رقابتی شدن بازار تولیدات ساخت داخل و خارج فراهم شود . وی که نخواست نامش فاش شود در ادامه گفت : چینی ها ارزش ارزی یوان را به طریق مصنوعی بالا برده اند تا تولیدکنندگان خارجی قادر به فروش کالاهای خود در کشور چین نباشند در مقابل آنها با فراهم کردن بازار کار ارزان بسیاری از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان خارجی را تشویق به ایجاد کارخانجات تولیدی خود در داخل کشورشان کرده اند که این امر علاوه بر پویایی اقتصادی زمینه اشتغال گسترده ای را فراهم کرده است .این کارشناس اقتصادی معتقد است با گران کردن ارزش ارزی دلار توسط بانک مرکزی میتوان به خوبی بازار قاچاق کالا را مهار کرد.

سود سرشار قاچاق

سود بسیار از قاچاق کالا آنچنان وسوسه انگیز است که افراد زیادی را راغب به این شغل کاذب کرده است این افراد که تنها به جیب خود فکر می کنند با بهانه تراشی و دست آویز قراردادن معطلی و گرانی عبور از گمرک ریسک دستگیری و از دست دادن کلیه اموال خود را به جان می خرند و به قاچاق می پردازند . در این چرخه نامشروع تنها دو گروه سود کلانی به دست می آورند دسته اول کسانی هستند که مستقیم جنس قاچاق را به کشور وارد می کنند و دسته دوم خریداران و عرضه کنندگان کالای قاچاق می باشند . به طور مثال فردی که در زمینه فروش بدلیجات فعالیت می کند در گفتگو با خبرنگار ندای هرمزگان گفت : برای ما ارزش ندارد که جنس را از طریق گمرکات وارد کنیم چون این روزها سرعت در کار حرف اول را میزند امروز جنس جدیدی وارد دبی میشود و دو روز بعد با سفارش به قاچاق چیان وارد استان میشود . وی در مورد نحوه خرید اجناس و فروش بدلیجات قاچاقی گفت : معمولا یک بدل خریده شده در دبی برای خریدار اگر یک دلار تمام شود با احتساب دستمزد قاچاق چی این جنس در داخل بازار بندرعباس بین 4 تا5 دلار به فروش میرسد.گسترش قاچاق تنها معطوف به بدلیجات نبوده است  اخیراً بازرسین اصناف و بازرگانی به فروشگاههای عرضه لوازم آرایشی مراجعه و اگر کالایی بارکد نداشته باشد جمع آوری میکنند .این اجناس که عمدتاً تقلبی و در کشورهای مجاور ساخته میشود به برچسب مارک های اصلی و به قیمت گرانی به شهروندان عرضه میشود. فرد دیگری که در این زمینه فعال می باشد با اشاره به اقدام مثبت بازرسین ،گفت: اجناس آرایشی که به طور قاچاق وارد کشور میشوند بدون داشتن بارکد و مشخصات سازنده به قیمت اجناس اصلی و با قیمت های گزافی به مردم عرضه میشود به طور مثال اگر در دبی یک جعبه 50 تایی کرم قلابی 4 دلار خریداری شود فروشنده سودجو هرکدام از این کرم ها را 4 تا 5 دلار به خریداران عرضه می کند . البته ضرورت برخورد با لوازم آرایشی قاچاقی واجب تر است چون چنین اجناسی باعث ضایعات پوستی جبران ناپذیری میشود. اما افراد سودجو برای این اعمال بسیار زشت راهکارهای دیگری پیدا کرده اند و این روزها در برخی از چاپخانه های کوچک شهر که در زمینه انتشار کارت های عروسی و تبلیغاتی فعالیت می کنند شاهد فروش بارکدهای تقلبی و لیبل های ساخت کشور چین هستیم .

عاقبت قاچاقچی

 در مقابل سیل ویرانگر قاچاق کالا که این روزها شاهد گسترش آن هستیم چه باید کرد؟ ریاست سازمان تعزیزات حکومتی استان با اشاره به اهتمام ویژه مسئولان کشور نسبت به رشد و گسترش قاچاق ،افزود: اگرچه استان هرمزگان دارای گستره وسیعی از مرزهای آبی و خاکی است و کنترل کردن چنین منطقه وسیعی از کشور نیاز به تجهیزات و نیروهای بیشتری دارد اما نیروی مرزبانی هرمزگان با توان فعلی خود بسیار بیشتر از حد انتظار تلاش کرده و آمار بسیار بالای کشفیات قاچاق کالا خود نشان از این مدعاست . اسماعیلی با اشاره به فراگیر بودن مبارزه با قاچاق کالا،گفت : در این زمینه یک سازمان خاص به تنهایی قادر به انجام موفق امور نخواهد بود و بایستی کلیه دستگاههای درگیر از جمله نیروی انتظامی ،مرزبانی، گمرک و سازمان های قضایی دست دردست هم تلاش بسیار گسترده تری از خود نشان دهند.وی در پایان به پرونده بزرگترین باند قاچاق کالا معروف به باند قاچاق پشت شهر اشاره کرد و گفت : سرانجام پرونده این باند 42 نفری بسته شد و پس از بررسی قضات ، مجازات هایی برای متهمین پرونده در نظر گرفته شد. باند قاچاق پشت شهر از جمله بزرگترین شبکه های قاچاق گازوییل محسوب میشدند که با لوله گذاری این ماده سوختی را از طریق مخازن تعبیه شده در چند خانه به دریا می فرستادند و از این طریق گازوییل قاچاق را به خریداران خارجی می فروختند.  


مطالب مشابه :


زلزله 7.5 ریشتری امروز سراوان، بزرگترین زلزله نیم قرن اخیر ایران

اتاق اصناف مشترك شیروان - زلزله 7.5 ریشتری امروز سراوان، بزرگترین زلزله نیم قرن اخیر ایران




فعالیت های جامعه مغولین هرمزگان

· برگزاری جلسات ماهیانه هئیت مدیره جامعه معلولین بندرعباس کل امور اصناف استان




تاریخ سورو

تجاری سورویها در بازار بندر عباس ، سدید سلطنه کبابی ضمن شرح بازار بندرعباس اصناف و کسبه




تحلیل حقوق رای دیوان، در موضوع اخذ عوارض از هر شلیک کباب توسط شورای شهر شاندیز از رستوران داران به

کارشناسی ارشد حقوق عمومی بندرعباس عوارض صنفی مربوط به اصناف است و برابر قانون اصناف




قاچاق غول که هر روز بزرگتر میشود

خارخاسک - قاچاق غول که هر روز بزرگتر میشود - اخبار هرمزگان و بندرعباس - خارخاسک




گردهمایی بزرگان در بندرعباس

ماشین های خاص مشهد و ایران - گردهمایی بزرگان در بندرعباس - ماشین های گذرموقت مشهد و ایران




اصناف زنان در ماه مبارک رمضان

اهل سنت جاسک - اصناف زنان در ماه مبارک رمضان مجتمع علوم اسلامی اهل سنت و جماعت بندرعباس.




تأسیس مدرسه غواصی در بندرعباس

مدرسه غواصی بندرعباس دارای اتاق شارژ کپسول های آتش نشانی و غواصی، قایق پیام کوتاه اصناف




بندر عباس(جرون)

تجاری سورویها در بازار بندر عباس ، سدید سلطنه کبابی ضمن شرح بازار بندرعباس اصناف و کسبه




قهرمانی تیم والیبال مقاومت شهید مردان سیریک در مسابقات والیبال در گروه شرق

وبگاه رسمی اداره ورزش وجوانان سیریک - قهرمانی تیم والیبال مقاومت شهید مردان سیریک در




برچسب :