جراحی بینی گوشتی

 

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

  • آناتومی بینی

بینی از سه لایه اصلی تشکیل شده است. ۱) پوشش خارجی که از پوست و لایه عضلانی ظریف درسطح زیرین آن تشکیل شده است. ۲) اسکلت استخوانی-غضروفی. ۳) لایه پوشاننده داخلی که متشکل از مخاط و مختصری نیز پوست است.
اسکلت بینی در بالا استخوانی است و در پایین به غضروف های ظریف نوک بینی ختم می شود. قسمت هایی از پایین بینی از جمله در محدوده سوراخ ها و پره های بینی فاقد غضروف است و صرفا از پوست تشکیل شده است.

نقش پوست بینی
هر چه از بالا به پایین می آییم نقش پوست در شکل دادن به بینی بارزتر می گردد. پوست بسته به کیفیتش نسبت به تغییرات جراحی واکنش نشان می دهد. هرچه ضخامت پوست کمتر باشد و پوست انعطاف پذیرتر و جوان تر باشد، تغییرات پر دامنه تري را تحمل می کند و دست جراح را برای ایجاد تغییر در بینی -با تراش استخوان و غضروف- بازتر می سازد. این موضوع بیشتر در قسمت های پایین بینی و نوک بینی صادق است که به علت فرم پیچیده پوست در نواحی مذکور، نتیجه جراحی بستگی به میزان انعطاف پذیری پوست و توانایی پوست در انعکاس تغییرات غضروفی دارد. بینی زمانی گوشتی تلقی میگردد که پوست آن در نواحی پایین تر یعنی نوک و پره ضخیم باشد. برخلاف بینی گوشتی، پوست بینی استخوانی کیفیت بهتری دارد و انعطاف پذیرتر است. عموم مردم گمان می کنند که منظور از بینی استخوانی، بینی قوز دار است. اما همچنانکه ذکر شد تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در میزان ضخامت پوست بینی است. بدون توجه به وجود یا عدم قوز، هرچه کیفیت پوست بینی بدتر باشد بینی گوشتی تر تلقی می گردد. اگر بینی علاوه بر یک قوز بزرگ، پوستی ضخیم داشته باشد، گوشتی محسوب می گردد. به عبارت دیگر اگر عمده مشکل بینی مربوط به پوست آن باشد بینی گوشتی تر است و هرچه دفورمیتی بینی کمتر به پوست مربوط باشد و بیشتر مربوط به استراکچر استخوانی-غضروفی باشد، بینی غیر گوشتی و استخوانی تر خوانده می شود.
یک جراح زبردست می تواند تمام اشکالات غضروفی و استخوانی را برطرف کند. اما تفاوت نتیجه عمل جراحی بینی در دو بیماری که توسط یک جراح واحد جراحی شده اند ناشی از کیفیت متفاوت پوست دو بیمار و نیز تفاوت خصوصیات ظاهري سایر اجزا صورت آنهاست.

جراحی بینی گوشتی
کلاً در عمل جراحی بینی گوشتی ، ما اسکلت بینی بین استخوان و غضروف را دستکاری یا کوچک می‌کنیم اما به پوست بینی کاری نداریم. بدین معنا که بعد از تغییر ساختار اسکلتی، پوست باید به مروز زمان با این اسکلت جدید تطابق کند. در جراحی بینی های گوشتی هرچه پوست ضخیم‌تر باشد دیرتر پوست جمع می شود و در مورد پوست‌های خیلی ضخیم این مسأله ممکن است هرگز رخ ندهد. بدین خاطر برای پوست‌های نازک، اصطلاح استخوانی و برای بینی‌های دارای پوست ضخیم، اصطلاح گوشتی به کار برده می‌شود که البته به خاطر ارتباط راحت‌تر با مخاطبان است وگرنه انواع و اقسام ضخامت‌های پوست، از بی‌نهایت نازک تا بی‌نهایت ضخیم وجود دارد .

روش های جراحی بینی گوشتی
در بینی‌های گوشتی برخلاف بیشتر بینی‌ها، بافت استخوانی و غضروفی ضعیف‌تر است و قادر به نگهداری پوست ضخیم و سنگین روی خود نیست. به همین دلیل بینی‌ حالت کوفته و بد شکلی پیدا می‌کند. بنابراین در جراحی بینی‌های گوشتی در اکثر موارد نه تنها از آنها بر نمی‌داریم بلکه با گذاشتن غضروف‌های کمکی‌ یا گرافت آنها را تقویت می‌کنیم. با این روش در جراحی بینی‌های گوشتی ، بینی‌ استحکام بیشتری یافته و شکل بهتری پیدا می‌کند. این گرافت‌ها معمولا از داخل بینی‌ خود فرد برداشته می‌شود.
در عمل جراحی بینی‌های گوشتی برداشتن پوست از خارج به‌دلیل باقی‌ گذاشتن خط برش روی بینی‌ امکان پذیر نیست ولی‌ به‌طور محدودی می‌توان پوست را از داخل با برداشتن چربی‌ نازک کرد. البته دستکاری بیش از حد خطر ایجاد نکروز و به‌دنبال آن زخم بد فرم (اسکار) وجود دارد. به‌علاوه امکان تشکیل مجدد این چربی‌ها در بینی‌های گوشتی وجود دارد.
نکته دیگر در مورد جراحی بینی های گوشتی اینست که اگر روش عمل جراحی بینی‌های گوشتی درست و دقیق باشد، امکان برگشت بسیار کم است، چون در عمل جراحی بینی‌های گوشتی ما غضروف‌ها را تقویت می‌کنیم که این روش دایمی و برگشت ناپذیر است. مسأله در مورد ضخامت پوست است که چنانچه با برداشتن چربی‌‌ها آنرا نازک کنیم امکان تشکیل مجدد آن وجود دارد. البته با انجام اقداماتی پس از عمل جراحی بینی‌های گوشتی می‌توان پوست را نازکتر کرد و از برگشت بینی‌های گوشتی جلوگیری کرد. یکی‌ ازاین روش‌ها تزریق کورتن در لایه‌های عمیق پوست می‌باشد. می‌توان ۳ هفته پس از عمل جراحی بینی‌های گوشتی این تزریق‌ها را انجام داده و در صورت نیاز آن‌ را تکرار کنیم. این کار باید با نهایت دقت انجام پذیرد.
روش‌های دیگری از جمله مصرف کرم‌های مخصوص و یا ابزرهایی برای تراشیدن پوست نیز وجود دارد که تا حد قابل توجهی‌ موثر است.
هر چقدر آگاهی‌ افراد به نوع بینی‌ و امکانات جراحی بیشتر باشد میزان رضایتمندی آنان افزایش می‌یابد. افراد با بینی‌های گوشتی باید تا رسیدن به نتیجه حوصله داشته باشند چون تغییرات در بینی‌های گوشتی تدریجی‌ و طولانی است.
افراد با بینی‌های گوشتی مطمئن باشند که با صبر و حوصله و آگاهی‌ کامل و انتظارات معقول به نتیجه دلخواه بعد ازعمل جراحی بینی‌های گوشتی خواهند رسید.


به طور کلی عوارض جراحی زیبایی بینی را می توانیم به دو گروه تقسیم نمائیم:
1- آسیب دیدن عملکرد بینی یا انسداد تنفسی
2- تغییرات نامطلوب ظاهر بینی
چنانچه بعد از عمل حفرۀ داخل بینی تنگ شود و تنفس از بینی برای بیمار سخت شود انتظار می رود که بیمار از علائمی مثل تنفس دهانی،خشک شدن گلو به هنگام خواب، تنفس صدادار و کاهش حس بویایی رنج ببرد.

علل انسداد تنفسی متعاقب عمل جراحی بینی عبارتند از:

1-اصلاح نکردن انسدادهای مکانیکی در حین عمل جراحی. چنانچه از قبل از عمل بزرگی شاخک های بینی و یا انحراف تیغۀ بینی وجود داشته باشد جراح باید تلاش نماید این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف کند. با توجه به اینکه بینی با عمل جراحی معمولاً کوچک تر می شود چنانچه مانعی که از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نکرده را برطرف نکنیم وقتی بینی جمع تر شد این مانع به ظاهر بی اهمیت باعث انسداد مسیر تنفسی می شود.

2- تورم مخاط داخل بینی . چنانچه بدلیل سینوزیت مزمن و یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد ممکن است باعث انسداد تنفسی شود.

3- چسبندگی های داخل بینی. اگر جراح داخل بینی را زیاد دستکاری نماید باعث زخمی شدن مخاط بینی می شود. اگر مخاط زخمی شده در مجاورت یکدیگر قرار گیرند به هنگام ترمیم به یکدیگر می چسبند و راه داخل بینی را تنگ می نمایند.

4- تنگ کردن بیش از حد سوراخهای بینی.

5- برداشتن بیش از اندازه از غضروف های نوک بینی. این امر منجر به تنگی مدخل بینی می شود.
تاکنون با علل انسداد بینی بعد از عمل جراحی آشنا شدیم امّــا اگر جراح بینی از تجربۀ کافی برخوردار نباشد علاوه بر مختل شدن عملکرد بینی این احتمال وجود دارد که ظاهر بینی فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نکند و به شکل نامطلوبی در آید.
این شکلهای نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:
1- غیر قرینه بودن سوراخهای بینی
شکل و اندازۀ سوراخهای بینی تحت تأثیر قسمت های مجاورش می باشد. بطوریکه وضعیت غضروف های نوک بینی، قسمت جلویی و پایینی تیغۀ بینی، اتصال بینی به لب بالا ونحوه و میزان برداشتن از سوراخهای بینی همه و همه روی شکل سوراخ بینی تأثیرگذارند. اگر به سوراخها ی بینی فردی که عمل نکرده بنگریم معمولاً دو سوراخ بینی دقیقاً عین هم نیستند امّـــا فردی که عمل می کند بعد از عمل انتظار دارد که سوراخها کاملاً قرینه باشند. جراح در طی عمل باید تلاش نماید که میزان غیر قرینگی را برطرف کرده و تا آنجا که ممکن است آنرا اصلاح نماید.

2- کجی بینی
در مواردی که انحراف تیغۀ بینی شدید باشد معمولاً بر روی شکل ظاهری بینی هم تأثیر می گذارد و ظاهر بینی هم قرینه و صاف نیست. اصلاح کامل انحراف تیغۀ بینی از کجی ظاهری بعد از عمل جلوگیری می کند. اگر انحراف تیغۀ داخلی بینی قبل از عمل خفیف باشد و جراح آنرا در طی عمل زیبایی بینی اصلاح نکند این کجی به جا مانده علاوه بر آنکه ممکن است باعث انسداد بینی شود می تواند باعث کجی بعد از عمل بینی نیزشود.

3- غیر طبیعی بودن بینی
اگر جراح به میزان زیادی از بافت های بینی بردارد نتیجۀ آن دماغی است که قوس زیادی دارد و اصطلاحاً سرسره ای است، زاویه زیادی دارد و اصطلاحاً خوکی است و در نمای رخ هم خیلی باریک است. روشن است که این بینی دیگر نمای نرمال و طبیعی را نداشته و ظاهری مصنوعی به فرد می دهد که مطلوب نیست. بنابراین جراح باید محتاط باشد و از ایجاد تغییرات زیادی که به بینی نمایی غیر طبیعی می دهد بپرهیزد

4- منگنه ای شدن یا وجود فرو رفتگی هایی در دو طرف بینی
بروز این مشکل علاوه بر اینکه به ظاهر بینی نمای نامطلوبی می دهد باعث می شود قسمت فرو رفته مانعی در مسیر راه هوایی باشد و فرد دچار انسداد بینی شود. علت بروز این عارضه برداشتن بیش از حد از غضروف بینی است. به طور طبیعی غضروفی که نوک بینی را تشکیل می دهد امتداد یافته و در لابه لای قسمتی از دیوارۀ خارجی سوراخ بینی قرار می گیرد. وجود این غضروف باعث می شود فشار منفی ای که به هنگام دم به قسمت های مختلف بینی وارد می شود نتواند پره های بینی را به داخل بکشد. در طی عمل جراحی معمولاً مقداری از این غضروف ها برداشته می شود تا نوک بینی جمع تر شود. اگر چنانچه بیش از مقدار لازم برداشته شود غضروف باقیمانده دیگر نمی تواند در مقابل فشار منفی هنگام دم مقاومت کند و به داخل کشیده می شود و سوراخ بینی تنگ شده و مسیر تنفسی با مشکل مواجه می شود.

5-کاهش حس بویایی
پایانه های اعصاب بویایی در سقف حفرۀ داخل بینی قرار گرفته اند. این ناحیه در طی عمل زیبایی بینی معمولاً دستکاری نمی شود بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد مگر در دو حالت:
حالت اول: اینکه فردی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپکتومی نیز قرار گرفته باشد. با توجه به اینکه ممکن است پولیپ ها در قسمت نزدیک به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند برداشتن آنها و دستکاری آن قسمت ممکن است منجر به آسیب دیدن پایانه های بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد بهتر است که ابتدا در یک عمل مجزا پولیپ ها برداشته شوند و سپس با فاصلۀ چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.

حالت دوم: اگر به دلایلی که قبلاً ذکر کرده ام فردی در اثر عمل زیبایی بینی به درجاتی دچار انسداد بینی شود به همان میزان نیز دچار کاهش حس بویایی می شود زیرا برای اینکه بتوانیم بویی را حس کنیم باید مولکولهای فرّار آن ماده بتوانند از طریق بینی خود را به پایانه های اعصاب بویایی برسانند. چنانچه بینی مسدود باشد این مولکولها قادر نیستند وارد بینی شوند تا بتوانند اعصاب بویایی را تحریک کنند.


در چه مواردي توصيه مي کنيد فرد عمل جراحي زيبايي را به تعويق بيندازد و يا اصلاً انجام ندهد؟
1- در افرادي که دچار سينوزيت مزمن هستند. (خلط ته حلق به مدت بيش از سه ماه دارند که سبز رنگ و چرکي مي‌باشد ) بايد ابتدا سينوزيت درمان شود و در صورت کنترل کامل بيماري، مي‌توان در سالهاي آتي عمل زيبايي کرد، در غير اين صورت توصيه نمي‌شود.
2- در عفونت‌هاي حاد بيني و سينسوس، بيماريهايي که ارگانهاي مختلف بدن را به همراه بيني درگير مي‌کند، در تومورهاي بيني، در افراد با اختلال انعقادي و فشار خون بالاي کنترل نشده، عمل جراحي زيبايي ممنوع است.
3- پس از ضربه خوردن به بيني، برحسب شدت ضربه، توصيه مي‌شود طي سه تا شش ماه پس از ضربه، جراحي زيبايي بيني انجام نشود.
4- افرادي که جوش صورت يا آکنه زياد دارند، نبايد تا قبل از درمان کامل آن عمل جراحي زيبايي انجام دهند.
5- کساني که پوست ضخيم و چرب دارند، نتيجه‌اي که از اين عمل مي‌گيرند، کمتر از ديگران است. چون تغييراتي که در ساختمان بيني طي عمل جراحي اعمال مي‌شود، به علت ضخامت پوست کمتر نمود خارجي پيدا مي‌کند. لذا فرد با علم به اين نکته راجع به جراحي مي‌تواند تصميم بگيرد.
6- افراد وسواسي يا کمال‌گرا يا افراد مردد يا دودل، توصيه مي‌شود اين عمل را انجام ندهند.
در کل بايد در نظر داشت که تغييراتي که حين عمل جراحي زيبايي ايجاد مي‌شود در حد چند ميلي‌متر است و برخلاف تصور بسياري افراد، نمي‌توان بيني را بسيار کوچک کرد. (چون مشکلات تنفسي ايجاد مي‌کند).
افرادي که قبلاً به بيني آنها ضربه وارد شده و محور بيني‌شان منحرف و کج است يا بيني با غوزهاي شديد يا نوک بيني پايين افتاده که تنفس را نيز مشکل نموده يا نوک بيني بسيار پهن، از عمل جراحي زيبايي بيني سود مي‌برند زيرا هم تنفس بهتري بعد از عمل خواهند داشت و هم ظاهر بيني بهبود مي‌يابد و اعتماد به نفس فرد را بهبود مي‌بخشد.
افرادي که مشکلات جزيي در ظاهر بيني دارند، توصيه به انجام عمل زيبايي بيني نمي‌شوند. چون به نتيجه مطلوب مورد نظر خود نخواهند رسيد.
افرادي که خواهان ايجاد تغييرات شديد در بيني‌ خود هستند يا فُرم خاصي از بيني را سفارش مي‌دهند نيز توصيه به عمل جراحي زيبايي بيني نمي‌شوند زيرا تمام تغييراتي که روي بيني اعمال مي‌شود براساس قوانين و ضوابط عمل مي‌باشد و از مُد روز نيز به هيچ وجه پيروي نمي‌کند،

آيا وضعيت روحی و روانی فرد درانجام عمل جراحی بينی تأثير دارد؟
تاثیر وضعیت روحی روانی افراد در انجام عمل جراحی بینی: بي ترديد تأثير بسزايي دارد. چه بسيار بيمارانی كه پس از عمل باوجود نتيجه رضايت بخش، به دليل مشكلات روحی-روانی، وسواس فكري يا شخصيت هاي متزلزل و بيش از اندازه تأثيرپذير از ديگران، از نتيجه عمل خود ناراضي اند.

شمار زيادي از افرادي كه خواهان جراحي زيبايي بينی هستند، از نظر خود دلايل موجهي دارند، به مانند كسب موفقيت درتشكيل زندگي زناشويی، يافتن اعتماد به نفس بيشتر دربرخوردهاي اجتماعي، جلب رضايت خانواده ودوستان و..... .

دراين مقطع بايد ضمن ارزيابی بيمار به او گوشزد شود كه تغييرات ظاهري، به نجات ازدواج درحال شكست، بدست آوردن شغل جديد يا بهبود چشمگير در زندگي كمك معجزه آسايي نمي كند. درضمن ضروري است كه افرادي كه از جراحي انتظاري غیرواقع بینانه دارند، از عمل صرف نظركنند. همچنين لازم است كه جراحي زيبايي درافرادي كه دچار بحران هاي شديد روحي، اضطراب يا هيجان هاي ناپايدار هستند، به تعويق افتد.

به طورمعمول داوطلب مناسب جراحي پلاستيك بيني فردي است كه از عمل انتظار واقع بينانه اي دارد و براي انجام عمل تحت فشار ديگران نيست و مهمتر آنكه انتظار تغييرات بزرگي رادر بهبود روابط فردي واجتماعي پس از عمل خود ندارد وقوي ترين دليلش براي انجام جراحي بينی خشنودی شخص خود باشد.

آيا جاي برش ها يا آثارعمل بر روی بينی باقی خواهند ماند؟
باقی ماندن آثار عمل روی بینی: درجراحي پلاستيك بينی معمولا تمام برش ها از داخل بيني انجام مي گيرد ودر صورت مهارت جراح هيچگونه ردپايی از عمل برجاي نخواهد ماند.

نقش ليزر واندوسكوپ در جراحی زيبايی بينی چيست؟
نقش لیزر در جراحی بینی: هدف اصلی استفاده از اين دوروش پيشگيري از به مخاطره افتادن عملكرد بيني است. يعني اگر عملكرد بيني بهتر نشود، دست كم بايد وظايف خود را به خوبي پيش از عمل انجام دهد. هرچند در بسياري از جراحي هاي ظريف بيني استفاده از ليزر اين مزيت را دارد كه با خونريزي كمتري همراه است، در جراحي زيبايي بيني، ليزر نقش عمده اي در نتيجه نهايي ندارد وآنچه تعيين كننده نتيجه عمل است در دستان هنرمند جراح نهفته است. اندوسكوپي بيني با فراهم كردن ديد عالي، دسترسي به قسمت هاي عمقی تر جهت رفع مشكلات داخلي بيني را تسهيل مي كند.

آيا نوع بيني بر الگوي عمل تأثيري دارد؟
تاثیر نوع بینی بر الگوی عمل جراحی بینی: بعضي بيني ها به بيني گوشتي معروفند كه مشخصه آنها بيني پهن با پوست ضخيم وبافت غضروفي ناچيز است. روش اصلاح اين گونه بيني ها با روش جراحي بيني هاي استخواني متفاوت است. درجراحي بيني گوشتي استفاده از روش هاي تقويت اسكلت بيني براي افزايش حمايت بافت هاي نرم بيني ضروري است و حتی جراحی این نوع بینی ها با استفاده از تکنیک های جدید با نتایج مطلوب همراه است.

بيش از عمل به چه نكاتي بايد توجه داشت؟
رعایت نکات مهم پیش از عمل جراحی بینی: - آسپرين وداروهاي مشابه آن مانند بروفن دست كم دو هفته بيش از عمل نبايد مصرف شوند زيرا تمايل به خونريزي را افزايش مي دهند.

- درصورت سرما خوردگي ويروسي لازم است عمل جراحي به مدت چند هفته به تعويق بيافتد.

آيا عمل جراحي پلاستيك بيني با درد همراه است؟
درد عمل جراحی پلاستیک بینی: برخلاف تصور عمل جراحي پلاستيك بيني با درد قابل توجهي همراه نيست.

 


مطالب مشابه :


جراحی بینی گوشتی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی. آناتومی بینی; بینی از سه لایه اصلی تشکیل شده است. ۱) پوشش خارجی




جراحی بینی

به سبب حساسیت هایی که بینی های گوشتی دارند باید مراقبت های ویژه ای را بعد از عمل داشته باشند.




جراحی بینی های گوشتی

پروفسور بیژن فروغ - جراحی بینی های گوشتی - درمان دیسک کمر دیسک گردن زانو درد کمردرد درد شانه




پرسشها و پاسخها و نظرات درباره آیدان قسمت دوم

در بینی های گوشتی همیشه امکان برگشت پذیری وجود دارد اما چنانچه بعد از مثلا یکسال برگشت




بینی های گوشتی

خیر. بینی‌های گوشتی علاوه بر سر بزرگ و افتاده، پوست ضخیم چرب‌ و متخلخلی دارند که با فشار




بهترین روش كوچك كردن بینی گوشتی

ماساژ درمانی - بهترین روش كوچك كردن بینی گوشتی - ماساژور,ماساژ, انواع ماساژور,خرید ماساژور




۱۸ نظر “کوچک کننده بینی آیدان”

دستگاه ایدان فقط برای بینی های گوشتی بوده و پره های بینی را کوچک می کند و این دستگاه دارای




تعریف بینی های گوشتی و استخوانی

دستگاه کوچک کننده بینی آیدان اصل - تعریف بینی های گوشتی و استخوانی - فروش دستگاه کوچک کننده




کوچک کردن بینی با ارایش

مجله زندگی ایده آل: بینی‌های گوشتی از آن مواردی هستند که متخصص‌های زیبایی و گوش و حلق و




نحوه استفاده از کوچک کننده بینی ایدان

جهت سفارش دستگاه کوچک کننده بینی گوشتی ایدان با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید




برچسب :