عشق به مقدسات بر شیشه اتومبیل ها تبلور می یابد

N_9276.jpg

خودرو کنار خیابان می ایستد، یک پراید سفید رنگ، درهای عقب آن باز می شود، یک دختر بچه تقریباً هفت، هشت ساله از در سمت راست و یک پسر تقریباً 10 ساله از در سمت چپ پیاده می شوند. پشت سرآنان یک مرد حدودا 40 ساله از خودرو پیاده می شود و به سمت مردی که با دوسطل رنگ و سه قلم مو کنار خیابان ایستاده است می روند. دختر کلاهش را کمی پائین می کشد تا سرما آسیبی به او وارد نکند، پسر هم با زیپ کاپشنش بازی می کند تا آن را بالا بکشد، مرد راننده هم از فردی که کنار خیابان ایستاده است می خواهد تا پشت شیشه اتومبیلش بنویسد. "یا اباالفضل(ع)"

مرد هردو سلطلش را برمی دارد و روی صندوق عقب پراید می گذارد، یک دستمال از درون جیبش بیرون می آورد و شیشه عقب را حسابی تمیز می کند. پس از آن نیز قلم موی متوسطش را برمی دارد، درون رنگ سفید فرو می برد و با حساسیت ویژه ای پشت شیشه می نویسد "یا اباالفضل (ع)" بعد از آن هم قلم موی نازک را درون رنگ قرمز می زند و اطراف کلمه "اباالفضل" را سایه قرمز می کشد.

لحظه به لحظه با عشق اباالفضل نفس کشیده ام

محمد سیاحی، راننده خودرو پراید معتقد است که عشق به اباالفضل (ع) در تمام طول سال همراهش هست، ولی از سه سال پیش که این ماشین را خریده است همیشه ایام محرم پشت شیشه ماشینش این جمله را می نویسد. وی می گوید همین که وقتی در سطح شهر تردد می کنم افراد زیادی این جمله را از پشت ماشین من می خوانند و به یاد فداکاری های حضرت عباس (ع) می افتند و همین برای من کافی است تا من هم در نشر و ترویج فرهنگ دینی نقش را ایفا کرده باشم.محمد که اعتقاد شدیدی به بیمه کردن خودرو دارد استفاده کردن از الفاظی چون "بیمه اش کردم به نام ....." را اقدام عجیبی می داند و می گوید این خود نوعی توجیه برای بی مسئولیتی برخی از شهروندان است که از بیمه کردن اتومبیلشان طفره می روند و با نوشتن یک جمله مسئولیت آن را به گردن دیگران می اندازند.

خطاطی برای ائمه زکات هنرمند است

علیرضا غلامی، مردی که امروزه هنر خطاطیش خواهان بسیاری پیدا کرده است و با گذشت تنها چند روز از محرم پشت ماشین های بسیاری را نوشته بود نیز معتقد است، عشق به اهلبیت (ع) در بین مردم ایران مانند یک شعله ای خاموش نشدنی می ماند که هیچگاه روبه زوال و خاموش نمی رود.وی می گوید در این ایام مردم خواهان آن هستند تا به یک نوعی در ترویج فرهنگ علوی مشارکت نمایند و نوشتن یک جمله مذهبی پشت ماشین هایشان را مصداق بارز این موضوع می داند. علیرضا بیشتر جملاتی را که مردم پشت ماشین هایشان می نویسند جملاتی چون "یا اباالفضل (ع)"، "یاحسین" ،"امان از دل زینب" ،"کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا" و "عشق است اباالفضل (ع)" بیان می کند. این خطاط هنرمند نوع رنگ مصرفی برای این شعارها را رنگ پلاستیکی عنوان می کند و اظهار می دارد: این نوع رنگ به راحتی با آب پاک می شود. البته باران نیز به آن لطماتی وارد می کند، ولی معمولا این جملات حدود ده روز و یا بیشتر برروی شیشه خودروها ماندگاری دارند. وی تعداد راننده هایی که از ابتدای دهه محرم تا ایام تاسوعا و عاشورا توقف می کنند  و از او می خواهند تا جمله ای پشت ماشینشان بنویسند را روزانه حدود سی تا چهل دستگاه خودرو اعلام می کند و می گوید: هرکدامشان به اندازه کرمشان به من دستمزد می دهند، یک نفر هزارتومان و یک نفر هم پنج هزار تومان.البته چون من سال های گذشته یک مشکل خیلی بزرگ در زندگی داشته ام و نیت کردم که زکات هنرم را اینگونه بپردازم و از آن سال تا کنون در این ایام هر سال کنار خیابان بساط می کنم و برای مردم نام ائمه(ع) را می نویسم و چشم داشتی هم به پول این کار ندارم.علیرضا تصریح می دارد: در این ایام هیچ تفاوتی بین ماشین ها از نظر رنگ و نوع و مدل نمی کند و همه می خواهند اتومبیلشان به نام یکی از ائمه مزین شود و بیشتر مشتری های او را صاحبان خودروهای مدل بالا تشکیل می دهند. وی که شاگرد یک مغازه تابلوسازی و پارچه نویسی است، بیان می دارد که این کار او باعث می شود تا از هنری که خداوند دراختیار او قرارداده است به بهترین شکل ممکن استفاده کند و همشهریان خود را در سود آن شریک نماید.علیرضا دارای سه فرزند است که دونفر آنها پسر و یک نفرشان دختر است و هرسه کودک همراه با مادرشان در این ایام به مسجد محله می روند و هرکدام وظیفه ای را بر عهده گرفته اند.

آداب مذهبی در حال به روز شدن است

اما برخی از کارشناسان علوم اجتماعی و محققان مسائل جوانان، ضمن تاکید بر این نکته که گونه‌های متمایز رفتار مذهبی که هر ساله در ماه محرم نمود بیشتری پیدا می‌کند ،تلاشی برای ارتباط و تعامل جوانان با شریعت محسوب می‌شود، در واقع این رفتارها را نوعی به روز کردن آداب مذهبی می دانند، غالبا برخوردهای این چنینی با دو رویکرد متفاوت تعقیب می‌شود، رویکرد اول بیشتر با هدف شناخت نسبی آداب مذهبی و توجه به سنجه‌ و سوگیری‌های عقلانی شکل می‌گیرد و بازخورد آن را می‌توان در آموزه‌هایی مانند بسط بشریت و توجه به الزامات عصری جستجو کرد. ولی رویکرد دوم که در جامعه شایع‌تر به نظر می‌رسد بی‌اعتنا به جنبه‌های عقلانی شریعت و آداب مذهبی، بیشتر به ظواهری می‌پردازد که شاید میانه‌ای با اصل دیانت نداشته باشد.

شعار نویسی پشت ماشین مد شده است

سیاوش رمضان زاده،سرپرست فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان در حالیکه این نوع شعار نویسی ها را یک نوع مد از طرف مردم می داند، می گوید:نوشتن نام ائمه اطهار(ع) و احادیث با اصل اعتقادات مردم منافات ندارد و غیر اسلامی نیست،همچنین بسیاری از افراد علاقمند به معارف دینی به صورت خود جوش اقدام به این کار می کنند تا زمانی که شهروندان چشمشان به این تصاویر و نوشته ها می افتد بیشتر به یاد بزرگان دین اسلام و مذهب تشیع بیفتند.

اول تذکر می دهیم بعد توقیف می کنیم

محمد رضا مطیع فر،مدیر عامل نظارت و کنترل شهرداری اصفهان نیز با بیان اینکه شهرداری این موضوع را از نظر مذهبی یک اقدام پسندیده می داند ،می گوید: برای جلوگیری از ایجاد راه بندان های کاذب در صورتی که افراد شعار نویس باعث  راه بندان شوند ابتدا به صورت زبانی به آنها تذکر می دهیم و در صورتی که این موضوع ادامه یابد رنگ های آنها را ضبط خواهیم کرد.مطیع فر همچنین برخورد با رانندگانی که برای شعار نویسی پشت ماشین هایشان، به صورت دوبله توقف می کنند را وظیفه پلیس می داند.

شعار نویسی روی وسایل نقلیه ممنوع

سرهنگ رامز علیزاده،جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان نیز  در این زمینه با بند 4 ماده 18 قانون تنظیم بخشی مقررات راهنمایی و رانندگی مصوبه 11 تیر ماه سال 84 اشاره می کندو می گوید: نصب هرنوع علامت و پلاک متفرقه و همچنین الصاق نوشته، آگهی و تصویر به بدنه وسایل نقلیه بدون داششتن مجوز ممنوع است.وی از برخورد پلیس راهنمایی و رانندگی با متخلفان از این قانون خبر می دهد و می افزاید:ابتدا پلیس به راننده این وسایل  تذکر می دهد و اگر مورد توجه قرار نگیرد طبق قانون اعمال جریمه می نماید.علیزاده مبلغ جریمه این مورد در شهر های بزرگ را 7 و در شهرستان ها را 4 هزار تومان بیان می نماید.


مطالب مشابه :


مقتل نویسی شهدای کربلا

مقتل نویسی شهدای کربلا. از تكيه‌هاي سياه‌رنگ، پارچه‌هاي عزا و پرچم‌هاي سرخ و سبز و




متن روضه برای حضرت زهرا (س)

رساند، او را برداشت و در درون کفن هایش جای داد آن گاه وی را با پارچه ای کربلا شهید اگر چه




عشق به مقدسات بر شیشه اتومبیل ها تبلور می یابد

"، "یاحسین" ،"امان از دل زینب" ،"کل ارض کربلا و و پارچه نویسی است شعار نویسی ها




شرح واقعه کربلا، کدام درست و کدام نادرست؟

شرح واقعه کربلا پارچه‌هاي عزا و پرچم خارج از متن اصلي بود و همين




هفتاد و دومین کفن به فرمانده گردان مالک رسید+تصاویر

لشکر 25 کربلا لشکر ویژه 25 کربلا. امام تک تک پارچه ها را بلند کرد و با ماهانه نویسی




نهضت کربلا و نقش امام حسین علیه السلام در احیای اسلام

نهضت کربلا و نقش امام حسین علیه داستان نویسی اسما او را در پارچه اى سپيد پيچيد و




بازنمایی واقعه عاشورا در خیمه خورشید

و نیز برنامه های چند رسانه ای که ترکیبی از حجم، عکس، نور، صدا و متن در کربلا پارچه را




شهر آیین های عاشورایی

داغدار است، اما آداب و رسوم مردم نوش آباد در پاسداشت حماسه کربلا پارچه ای رابه نویسی




حجاب برای زن حصاری است

چادر یک تکه پارچه




برچسب :