توليدکنندگان سنگ مرمر خواهان لغو محصول گمرکی شدند

211.jpgتجارت و اقتصاد

By عزيزالله همدرد May 11, 2013 - 17:56

کابل (پژواک، ٢١ ثور٩٢): توليد کنندگان سنگ مرمر، از دولت خواستند که سنگ را به معدن داران ارزان بفروشد و محصول گمرکی را از بین ببرد؛ تا آنها بتوانند سنگ را به بازار به قيمت مناسب عرضه نموده و در بازار رقابت کنند.

براساس گزارش ادارۀ حمايت از سرمايه گذارى افغانستان(آيسا)، افغانستان معادن با کیفیت فراوان سنگ مرمر را در نقاط مختلف مانند ولسوالى چشت شريف ولايت هرات، ولسوالى خوگیانی ولايت ننگرهار، رخام در هلمند و بامیان، دارد که پروسس و استخراج آن میتواند چرخ اقتصادى کشور را به حرکت بیاورد.

در گزارش تحليلى سالجارى ميلادى آيسا گفته شده است که بيش از يکصد شرکت، دربخش صنعت سنگ مرمر فعاليت دارند و در حدود ٦٣٠٠ تن در اين سکتور مشغول کاراند.

 معلومات اتحاديۀ صنعت سنگ مرمر افغانستان نيز نشان ميدهد که اکنون، افغانستان داراى٦٠ معدن و ٤٠ رنگ سنگ مرمر در ٣٠ نوع  مى باشد.

توليدکنندگان سنگ مرمر، درکنفرانس "میزمدور انکشاف سکتور سنگ مرمر؛ فرصت ها، چالش ها و دریافت ها" که امروز با شرکت وزير تجارت و صنايع و همکارى ادارۀ انکشاف بين المللى امريکا USAID در کابل داير شد، روی چالش ها و راه بیرونرفت از اين چالش ها بحث نمودند.

آنها گفتند که به دليل افزايش ترانسپورت، برق، امنیت و ديگر مصارف، سنگ هاى مرمر افغانستان نسبت به سنگ هاى پاکستانى، قيمت تمام مى شود.

غلام حسن جعفری مسوول شرکت "جهان سنگ ساحل هرات" به آژانس خبری پژواک گفت که یک متر مربع سنگ مرمر افغانستان در بازار، از ٣٠٠ تا یکهزار افغانی است؛ اما يک متر مربع سنگ مرمر پاکستان ٢٠٠ افغانی به فروش میرسد.

وی علت بلند بودن سنگ مرمر افغانى را بلند بودن کیفیت آن و چالش ها از قبيل نبود امنیت، بلند بودن برق و ترانسپورت و محصول گمرکی خواند و افزود که افغانستان بهترین سنگ مرمر دارد، که به چندین کشور صادر میشود و باید نهادهای مسوول در پروسس آن، تاجران را کمک کنند.

جعفرى افزود: "ما ازنهادهای مسوول ميخواهيم که سنگ مرمر را بالای معدن داران، ارزانتر به فروش برسانند و محصول گمرکی را نیز از بین ببرند تا بتوانيم سنگ را به قیمت ارزان به بازار عرضه کنيم و   در بازار رقابت نماييم."

صالح محمد يکتن از معدن داران سنگ مرمر، دراين کنفرانس گفت که دولت از آنها ماليۀ زياد ميگيرد و مشکل امنيتى و خرابى سرک نيز وجود دارد.

وى علاوه کرد که برخى تاجران به علت ناامنى اختطاف مى شوند و زمينه براى سرمايه گذارى مساعد نيست؛ لازم است که دولت در همۀ اين عرصه ها توجه جدى  مبذول بدارد.

اما انوارالحق احدی وزیر تجارت و صنایع، به سرمایه گذاران وعده سپرد که جهت بیرونرفت از چالشها و مشکلات در عرصۀ سنگ مرمر، راه حل هايی را پیدا خواهند کرد.

وى افزود که افغانستان، دارای مناطق کوهستانی است و معادن زیادی دارد؛ اگر از آن استفاده شود، کشور پیشرفت و ترقی زیادی خواهد کرد.

احدی علاوه نمود: "مرمر افغانستان، از بهترین و بلندترین کیفیت برخوردار است، که قابل مقایسه با مرمر ایتالیا میباشد و به افغانستان بسیار خوب است که تولید کنند گان مرمر کم است و افغانستان میتواند فایدۀ خوبی را از این جهت به دست آورد."

وزیر تجارت و صنایع گفت که افغانستان، امکانات زیادی پیدا کرده که در حال حاضر، از تکنالوژی پیشرفته در پروسس و استخراج سنگ مرمر استفاده میشود؛ در گذشته از تکنالوژی عقب مانده استفاده میشد.

وی اظهار داشت: "در پروسس و استخراج مرمر، ما میتوانیم کارگر زیادی استخدام کنیم و مسافرت ها را به خارج از کشور کمتر بسازیم."

جیری بایسنJerry Bisson   رييس ادارۀ انکشاف بين المللى امريکا USAID  نيز گفت که افغانستان در جایگاه خوبی قرار دارد و تقاضای جهانى از سنگ مرمر زياد است.

وی خاطرنشان کرد که آنها سرمایه گذاران افغان را در جهت دسترسی مالی بخاطر انکشاف سرمایه گذاری، و ارتباطات مولدین را با سرمایه گذاران دیگر در افزایش تولیدات اين صنعت، کمک خواهند کرد.

 تدويرکنندگان کنفرانس "میز مدور انکشاف سکتور سنگ مرمر؛ فرصت ها، چالش ها و دریافت ها" ميگويند که صنعت سنگ مرمر در افغانستان، ظرفیت قوی دارد تا یکی از تولیدات قابل توجه و مهم به حساب آمده و برای هزاران تن، زمینۀ اشتغال هم در جریان استخراج و هم در مراحل بعدی پس از استخراج را فراهم سازد.

 پروژه تافا TAFAکه يکى از پروژه هاى USAID است و اين کنفرانس از سوى آن دايرگرديده، ميگويد که در کنفرانسى در رابطه به انکشاف صنعت سنگ مرمر، از میان برداشتن موانع راه این صنعت و سایر مسایلی که توسط تاجران مطرح شده، بحث گرديد.

 منبع مى افزايد که موارد مهم کنفرانس را بحث و بررسی مالیات بر سنگ های پروسس شده، که به خارج از افغانستان صادر میشود؛ موضوع واردات سنگ هاى با کیفیت بسیار پايین ولی به پیماۀ زیاد از کشورهای همسایه مانند پاکستان و ایران؛ معرفی دهلیزهای ترانسپورتی برای اموالی که از افغانستان به سایر کشورها صادر میشود؛ و بازرسی مالیات گمرکی وضع شده از طرف سایر کشورها بر سنگ مرمر افغانستان تشکيل مى داد.


مطالب مشابه :


توليد سنگ‌هاي آنتيك از ضايعات سنگ‌هاي تراورتن

فیلم استخراخ و تولید سنگ دولوميت، مرمر، منيزيت و ماسه سنگ مراحل خط توليد سنگ




انواع سنگ شکن و کاربرد آنها

مصالح ساختمانی،سنگ مرمر مراحل تا زمانیکه مواد کار خانه بتون تولید سنگ و




نمونه عکسهای سنگ ساختمانی

نمونه عکسهای سنگ ساختمانی کاتالوگ سنگ های مرمر فیلم استخراخ و تولید سنگ




توليدکنندگان سنگ مرمر خواهان لغو محصول گمرکی شدند

توليدکنندگان سنگ مرمر، است که تولید کنند گان مرمر کم است و و هم در مراحل بعدی




سنگ آتیک چیست؟

مانند آهک متراکم، دولومیت، مرمر، منیزیت و ماسه سنگ‌های مراحل خط تولید سنگ‌های




چگونگی تولید سنگهای آنتیک و مزایای استفاده از آن

تولید سنگ‌های آنتیك 11-17- میزان دخایر تراورتن و مرمر در 2-19- مراحل خط تولید سنگهای




برچسب :