( املش ) ناتوانی جنسی مردان چيست ؟

مکانيسم نعوظ در آلت تناسلی
نعوظ طبيعی آلت به دنبال هماهنگی پيچيده ای که بين اعصاب؛ عروق و غرايز جنسی شخص صورت می گيرد اتفاق می افتد. اين هماهنگی باعث هجوم خون به داخل آلت و به دنبال آن نعوظ آلت می گردد. در طول مدت نعوظ دريچه های وريدی بسته بوده بنابراين نعوظ تداوم می يابد. پس از انزال دريچه های وريدی باز شده و با خروج خون از آلت تناسلی نعوظ خاتمه يافته و آلت تناسلی به حالت اوليه بر می گردد. لازم به ذکر است که افراد طبيعی چندين بار به هنگام خواب و در صبحگاه دچار نعوظ می شود ( نعوظ صبحگاهی )

چه عواملی باعث ناتوانی جنسی می گردند ؟
با بالا رفتن سن شيوع اين مشکل افزايش می يابد و بطور کلی در %15 موارد علت ناتوانی جنسی بروز مشکلات روحی ( معمولا در افراد جوان ) و در %85 موارد به دليل اختلال در عملکرد فيزيولوژيک شخص می باشد که شايع ترين علل آن بيماريهای عروقی %40 ( مانند تصلب شرايين )، ديابت %30، اختلالات عصبی %10 ( مانند قطع نخاع، پارکينسون، MS... ) جراحيهای لگن و صدمات آن %9 داروهای مختلف و مواد مخدر %8 ( مانند سيگار، داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد افسردگی ) و اختلالات هورمونی %3 می باشد.

تشخيص علت اين بيماری چگونه می باشد ؟
پس از مراجعه بيمار، مصاحبه پزشک با بيمار در مورد بيماريهای مختلف و عملکرد جنسی شخص اقدامات تشخيصی لازم انجام می شود . قبل از هر چيز بايستی مشخص گردد که علت ناتوانی مسائل روحی روانی است يا مسائل فيزيولوژيک. افرادی که ناتوانی آنها به دليل مشکلات روحی روانی است معمولا عوظ صبحگاهی دارند ولی در هنگام مقاربت قادر به ايجاد و حفظ آن نيستند ولی افرادی که دچار اختلالات فيزيولوژيک هستند نعوظ صبحگاهی مناسبی ندارند و ممکن است دچار بيماريهای مختلفی باشند که در بخش قبلی به آنها اشاره شد. با مراجعه به پزشک و مشخص شدن علت بيماری پزشک می تواند موثرترين و بی خطر ترين روش درمان را برای بيمار انتخاب کند. ممکن است در طی روند تشخيص نياز به اقدامات پاراکلينيکی مانند Rigi-Scan ، کاورنوگرافی، سونوگرافی داپلر و ... باشد.

pic-2.gif

Cavernosography

 
pic-3.gif
RigiScan
 
pic-1.gif

Color Doppler

 

درمان ناتوانی جنسی
در افرادی که دچار ناتوانی جنسی در اثر اختلال فيزيولوژيک هستند درمان بر حسب علت اختلال متفاوت است، مثلا در افرادی که صفات ثانويه جنسی در آنها رويت نمی شود درمان هورمونی اولين قدم است و در ساير بيماران بايد از روشهای مختلف موجود استفاده کرد که در جدول زير ، روشهای متداول درمان به همراه مزايا و معايب آنها بطور کامل توضيح داده شده است.

1622.gif
 

نوع درمان

نکات مثبت نحوه درمان
( advantage )

نکات منفی نحوه درمان
( Disadvantage )

مشاوره با متخصص مشکلات جنسی و يا روانپزشک

بدون جراحی، کمک به شناخت مشکل و ايجاد رابطه خواهد شد. طول درمان و هزينه آن مشخص نيست و درصدهای موفقيت متغير است. در افراد دچار ناتوانی به علل فيزيولوژيک موثر نمی باشد.
قرص يوهيمبين بدون جراحی و درد . ممکن است باعث افزايش ميل جنسی در افراد سالم گردد. مشخصا موثر نيست و تفاوت چندانی با دارونما (Placebo ) ندارد. مدت زمان طولانی بايد استفاده شود و دارای عوارض جانبی ( ايجاد عصبانيت ) متعددی است.
درمان جايگزينی هورمونی

بدون جراحی و بدون درد، ممکن است باعث افزايش ميل جنسی شود.

تنها در افرادی که دچار کاهش شديد سطح تستوسترون خون هستند ( افرادی که صفات ثانويه جنسی در آنها وجود ندارد) موثر می باشد. باعث بزرگی پروستات، تخريب کبد و احتباس آب در بدن می گردد. بخصوص در افراد با سطح تستوسترون طبيعی ممکن است آنها را در ريسک ابتدا به سرطان پروستات قرار دهد
قرص سيلدنافيلد ( وياگرا ) بدون جراحی و درد، در حدود %70موارد موثر می باشد. استفاده از آن در افرادی که نارسايی قلبی داشته و از ترکيبات نيترات استفاده می کنند ممنوع است. در همه افراد موثر نيست و دارای عوارض جانبی بوده و حتی مواردی از مرگ ناگهانی نيز گزارش شده است.
باعث افزايش ريسک سکته قلبی در افراد بالاتر از 50 سال می گردد و استفاده از آن در افراد زير خطرناک است.
{ مبتلايان به نارسائی قلبی، گرفتگی عروق قلب تست ورزش مثبت فشار خون پائين تر از90/50 ميليمتر جيوه، حجم خون پائين و فشار خون بالاتر از 170/110 ميليمتر جيوه (که از داروهای متعدد استفاده می کنند)، انژينهای قلبی، اريتمی قلبی، سابقه سکته قلبی و يا مغزی، کور رنگی }
سال گذشته مرگ 130 نفر در ايالات متجده در ارتباط با استفاده از دارو ثبت شده و هم اکنون استفاده از آن در بيماران قلبی به عنوان يک روش درمانی مطمئن (Safe Sex) به طور بسيار قوی زير سئوال رفته است.
حتما بايد با تجويز پزشک استفاده شود. و در افرادی بالاتر از 50 سال بايستی پس از مشاوره با متخصص قلب و عروق و تست ورزش تجويز گردد.
قرص زير زبانی اپومورفين در حدود %50 افراد موثر می باشد. پر هزينه و دارای عوارض جانبی (تهوع، سرگيجه، تعريق، بی خوابی و ...) می باشد و هنوز توسط FDH تاييأ نشده است.
"دستگاه واکيوم"


 

بدون جراحی و درد، موفق ترين ، موثرين و مقرون به صرفه ترين روش درمان برای انزال زودرس، ميکروپنيس، ناتوانی جنسی می باشد که شانس موفقيت آن در حدود 98% تا100% است و مورد تاييد FDA می باشد.

نياز به آموزش و همکاری دقيق بيمار دارد. در افرادی که همسر باکره دارند درمان اوليه نمی باشد.(اين افراد می بايستی به توصيه های دقيق پزشکان  توجه کامل بنمايند) کمتر از %1 از افراد ممکن است دچار غش (Shok Vasovageal) گردند که پس از استفاده مکرر برطرف خواهد شد.
(عدم موفقيت آن بعلت ناآشنايی و استفاده نادرست از آن است)

تزريق آمپول به داخل آلت تناسلی

pic-4.gif

بدون جراحی، در حدود %65 موارد  موفقيت آميز است. بشدت دردناک است. بايد توسط پزشک مجرب تزريق شود. بيش از دوبار در هفته نمی توان از اين روش استفاده کرد. می تواند باعث فيبروز آلت و نعوظ طولانی مدت شود که حتی نياز به جراحی خواهد داشت. توسط FDA تاييد نشده است.

جراحی های عروقی

pic-5.gif

تنها در افرادی که فاقد هرگونه ريسک فاکتور ( صدمه عصبی، سيگار، ديابت، فشار خون، سن بالا ... ) می باشند ممکن است موثر باشد ( البته در صورتيکه در بررسی های قبل از عمل تشخيص مشکل عروق ثابت شده باشد. )

بين %50-%40 موفقيت ديده شده است. (که درصد قابل قبولی نيست). يکنوع عمل جراحی می باشد. و فيبروز پس از عمل باعث کوچکتر سدن آلت می گردد، هرچند بسته شدن وريدها نقش مهمی در ايجاد حالت نعوظ دارد ولی همگان با اين نظريه موافق نيستند که بستن وريدها موثر و يا منطقی باشد، به سه دليل :
1 - عضلات صاف ديواره وريدها نقش به سزائی در عملکرد انسدادی اين وريدها دارند که افتراق بين اختلال در عملکرد اين عضلات و عملکرد دريچه ای آن امکان پذير نيست.
2- بدليل نبودن روش دقيق ارزيابی وريدهای آلت جهت بررسی بيماری نشت وريدی (venous leakage)  ميزان موفقيت پس از اين عمل جراحی نيز قابل پيش بينی نيست و به مرور زمان تاثير درمانی آن کاهش می يابد.
3- نحوه بستن وريدها و نتايج حاصل از آن توسط پزشکان مختلف بسيار متفاوت است. در نهايت بستن وريدها بعلت عدم موفقيت طولانی مدت توسط صاحب نظران توصيه نمی شود.

پروتز آلت

pic-12.gif

آخرين روش درمانی در صورت عدم موفقيت در روشهای ديگر است ( در کمتر از %5 موارد کاربرد دارد. )

نياز به جراحی دارد و تهاجمی ترين روش درمان است. در 10% -5% موارد پس از گذشت 5 تا 10 سال دچار عفونت، پس زدگی و اختلال در عملکرد خواهد شد که در اين صورت پروتز بايد از بدن خارج گردد. پرهزينه ترين روش درمان است. باعث تغييرات غير قابل برگشت در ساختمان آلت شده که انجام روشهای درمانی ديگر را غير ممکن می سازد. در مقايسه با واکيوم اندازه آلت 20 تا %30 کوچکتر است.


لازم به ذکر است پس از قرص سيلدنافيل (دارای عوارض جانبی متعدد می باشد و رد تمام افراد قابل استفاده نيست) استفاده از دستگاه واکيوم شايع ترين درمان مورد استفاده در کشورهای ديگر. اين روش درمانی بی خطرترين، مؤثرترين موفق ترين و مقرون به صرفه ترين روش درمان است.

مرجع جدول بالا کتاب کمپبل اورولوژی چاپ هشتم می باشد.


مطالب مشابه :


وياگرا (سيلدنافيل) چيست ؟

پایگاه تخصصی پزشکی سلامت - وياگرا (سيلدنافيل) چيست ؟ - دکتر جواد موسی نژاد




داروي وياگرا چيست ؟

علوم و فناوری - داروي وياگرا چيست ؟ - اوقات خوشی را برای شما آرزو مندم




قرص تاخیری

وياگرا چيست؟ Sildenafil citrate که به نام ویاگرا شناخته شده و فروخته می شود دارويي است که برای نقص




آنژين صدري چيست ؟

تونیک گیاهی قلب و عروق استرانگ - آنژين صدري چيست ؟ - درمان تنگی و انسداد عروق کرونر قلب بدون




اسپري تاخيري وياگرا | راه هاي طولاني شدن رابطه جنسي

اسپري تاخيري وياگرا | راه هاي طولاني شدن رابطه جنسي . مواد فعال اين اسپري ها چيست




خرید اسپرم ساز سمناکس Semenax

تفاوت وياگرا با سمناكس چيست ؟ وياگرا حجم اسپرم و مايع مني را افزايش نميدهد ، وياگرا حالت




( املش ) ناتوانی جنسی مردان چيست ؟

فيزيوتراپي,لیزر درمانی و مگنوتراپی مرکزی - ( املش ) ناتوانی جنسی مردان چيست ؟ - ارائه اطلاعات




برچسب :