معدن مس سونگون و منطقه ورزقان و خاروانا

معدن مس سونگون و منطقه ورزقان و خاروانا

اختصاصی خاروانا نیوز: در سایت ورزش آذربایجان گزارشی ارائه شده است که در مورد وضعیت مخارج ورزشی صنعت مس در ورزش آذربایجان و کرمان است. جهت مطالعه این مطلب و اظهارات مسئولین استان در این مورد می توانید به لینک زیر مراجه فرمایید.

"سهم ورزش تبریز پشت سد انحصار شرکت مس/ صدای مسئولان هم درآمد"

40 درصد ذخیره مس کشور در اختیار معادن مس سونگون ورزقان قرار دارد. سالانه هزاران میلیارد درآمد این صنعت است ولی متاسفانه منطقه ورزقان و خاروانا از این درآمد میلیاردی سهم ناچیزی دارند. همچنانکه در گزارش مذکور آمده است میزان هزینه ای که از سوی صنعت مس در ورزش به ویژه فوتبال کرمان می شود بسیار بالاست و این در حالی است که سهم ورزش استان آذربایجان شرقی از درآمد این صنعت نزدیک به صفر است. باشگاه مس سونگون ورزقان نیز در سطح بسیار پایینی قرار دارد و میزان مخارج آن مطمئنا سهم بسیار ناچیزی از درآمد صنعت مس است. گذشته از ورزش، سهم شهرستان ما از وجود چنین پتانسیل عظیم، استهلاک جاده های شهرستان و وقوع تصادفات فراوان و تلفات جانی اهالی منطقه بوده است. با توجه به اینکه کارخانجات لازم در معدن مس سونگون ایجاد نشده اند ( علیرغم اینکه سالهاست مسئولین شهرستان و استان قول استقرار آنها را می دهند)، درآمد ایجاد شده ناگزیر از شهرستان و استان خارج می شود. این معدن سهم زیادی در اشتغال اهالی منطقه و ارزش افزوده شهرستان ندارد.

بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1385، شهرستان ورزقان 19917 نفر شاغل داشته است که از این تعداد 3/2 درصد یعنی 460 نفر در بخش معدن اشتغال داشته اند. همچنین بر اساس آمار مرکز آمار ایران سهم بخش معدن از ارزش افزوده ( تولید یا درآمد) استان طی 10 سال گذشته به طور متوسط 3/0 درصد بوده است. این آمار نشان می دهد که علیرغم اینکه 40 درصد مس کشور از شهرستان ورزقان و استان آذربایجان شرقی تامین می شود، ولی این فعالیت اقتصادی سهم اندکی در اقتصاد منطقه و استان ایفا می کند. بنابراین به نظر می رسد با ایجاد زیرساختها و امکانات جانبی معدن در شهرستان ورزقان نه تنها تابع تولید منطقه ورزقان و خاروانا شدیدا ارتقاء می یابد بلکه سهم این بخش در تولید استان نیز فراتر می رود. با توجه به نفوس پایین شهرستان ( تقریبا 49000 نفر) با تقویت بخش معدن نه تنها می توان بیکاری موجود در شهرستان را از بین برد بلکه با وارد کردن نیروی کار از شهرستان­ های همجوار به ویژه اهر ( که بر اساس اطلاعات موجود رکورددار نرخ بیکاری در بین شهرستان های استان است) کمک حال اشتغال آنها نیز شد. خلاصه اینکه این حق مردم شهرستان است که بهره لازم را از وجود این نعمت خدادادی و پتانسیل عظیم اقتصادی ببرند. سهم ورزقان و خاروانا کمک 200 یا 500 میلیونی برای شهرداری های این دو شهر یا نصب چند چراغ در بلوارهای آنها نیست! بلکه مسئولین شهرستان و استان آنچنان که در مورد ورزش حمایت شده از سوی صنعت مس صدایشان درآمده است، باید سعی نمایند سهم شهرستان و استان را از همه ابعاد اقتصادی آنچنان که در مورد ورزش اظهار داشته اند، از صنعت مس ارتقاء داده و حق مردم این منطقه محروم را ادا نمایند.


مطالب مشابه :


اینچه؛ تنها معدن ید ایران در جهان

گرگان نیوز - اینچه؛ تنها معدن ید ایران در جهان - به گرگان نیوز (بزرگترین مرجع خبری استان




دومین معدن بزرگ مس جهان بازگشایی شد

دومین معدن بزرگ مس جهان در اندونزی بازگشایی شد.به گزارش ماین نیوز، روز شنبه کارگران معدن مس




معدن مس سونگون بزرگترین معدن مس ایران

معدن مس سونگون در شمال غرب ايران، در استان آذر بايجان شرقي ،130 كيلو متري شمال تبريز،75 كيلو




معدن طلاي آق‌دره؟

تکاب نیوز - معدن طلاي آق‌دره؟ - سیاسی - خبری- تحلیلی شهرستان تکاب




معدن مسجد داغی ظرفیت تولید ۲۰۰ میلیون تن کنسانتره مس و پنج تن طلا را دارد

قاراداغ نیوز - معدن مسجد داغی ظرفیت تولید ۲۰۰ میلیون تن کنسانتره مس و پنج تن طلا را دارد - اي




معدن مس سونگون و منطقه ورزقان و خاروانا

خاروانا نیوز - معدن مس سونگون و منطقه ورزقان و خاروانا - خبری (اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی)




رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کنگان:توزیع 820 تن برنج در سطح شهرستان کنگان

کنگان نیوز _ عبدالصمد بحرینی - رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کنگان:توزیع 820 تن برنج




برچسب :