فناوری روی عرشه (IT)

فناوری روی عرشه... IT<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

امروزه ساخت کشتی های غول پیکر به یکی از رشته های صنعتی پول ساز دنیا تبدیل شده است

میثم لطفی

 

 

 


امروزه ساخت کشتی های غول پیکر به یکی از رشته های صنعتی پول ساز دنیا تبدیل شده است. در این راستا بسیاری از کشورها با سرمایه گذاری های فراوان، همه ساله با ساخت کشتی های کوچک و بزرگ درآمدهای ارزی هنگفتی را نصیب خود می کنند. سواحل کشورهای پیشرفته دنیا، جزء فعال ترین و پردرآمدترین مناطق و محل کسب منافع ملی آنها محسوب می شوند. اهمیت دریا با کشف منابع انرژی و با توسعه بهره برداری از آنها هر روز افزون شده و آینده بشر را به جرات می توان وابسته به بهره برداری صحیح و گسترده از دریاها دانست. اما رفته رفته با ورود فناوری ارتباطات و اطلاعات به عرصه های مختلف، صنعت کشتی سازی نیز از این فرآیند بی نصیب نمانده و خود را با فناوری های روز دنیا تطبیق داده است. شرکت کشتیرانی ژاپن(NYK) موفق به تولید فناوری جدیدی شده است که می تواند از آب به عنوان سوخت استفاده کند. این فناوری که به آن «احتراق امالسیون» می گویند، 10تا20 درصد سوخت کشتی را از نفت سنگین و بقیه را از آب تامین می کند.
شرکت کشتیرانی ژاپن اعلام کرده است از پایان سال جاری میلادی این فناوری را به صورت رسمی مورد استفاده قرار خواهد داد. در حال حاضر برای سوخت کشتی از سه نوع نفت سنگین با نامه ای A، B و C استفاده می شود که کیفیت نوع C آن در پایین ترین رده قرار دارد. در این فناوری برای ترکیب آب با سوخت کشتی، از نوع نفت سنگین C استفاده شده است. برای ترکیب کامل نفت سنگین با آب، دستگاهی تولید شده است که این دو مایع را با افشاندن، به صورت ذرات بخار درمی آورد.
اما فناوری های دریانوردی به اینجا ختم نمی شود. نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده است سری ناوشکن های چند کاره جدید خود را با نام
DD21 Zumwalt در سال 2010 وارد عمل خواهد کرد تا جایگزین ناوشکن های Oliver Hazar Perry و Sprunace شوند. بر خلاف سری های قبلی، ماموریت اصلی DD21 مهیا کردن پشتیبانی برای حمایت از نیروهای زمینی است. کاهش علائم دیداری، راداری، مادون قرمز و علائم مغناطیسی عالی ترین اهدافی محسوب می شوند که در طراحی این کشتی ها به کار گرفته شده است. این کشتی برای عملیات ضدهوایی، ضددریایی و ضدزیردریایی نیز طراحی شده است.
طرح کشتی ناوشکن جدید نیروی دریایی آمریکا شامل مواد مرکب خاص و مواد جاذب می شود و شکل خاص بدنه کشتی به گونه ای است که در آن واحد رو و زیر سطح آب است. در این غول دریایی دقت بسیار زیادی برای کاهش صدای کشتی و کم کردن صدای سیستم های تسلیحاتی و موتوری کشتی اتخاذ شده است. سیستم قدرت یکپارچه IPS برای حمل بی صدای کشتی طراحی شده است. IPS یک سیستم با ساختار کاملاً الکترونیکی برای کشتی های آینده است و در آن نیروی محرکه کل کشتی به خط الکترونیکی وصل می شود.
فناوری IPS هزینه نگهداری و تولید کمتر و قابلیت بقاپذیری بهتر با ساختار انعطاف پذیرتر را برای دارندگان کشتی به ارمغان آورده است. سری DD21 Zumwait با تسلیحات 62 تا 65 اینچ و توپ های Howitzer با اندازه 155 میلیمتر مجهز خواهند شد و کشتی قادر خواهد بود قدرت پشتیبانی توپخانه ای با برد 100 مایل را داشته باشد.یک سیستم موشکی دریایی زمینی نیز در این کشتی خواهد توانست با برد 100 تا 200 مایل، کار پشتیبانی نیروهای زمینی را انجام دهد.
موشک های تاکتیکی کروز Tomhawk هم قادر خواهند بود اهدافی در فاصله 200 تا 1600 مایل دریایی را مورد اصابت قرار دهند. DD21 به پیشرفته ترین سیستم های ردیابی زیردریایی که روی سطح جنگنده نصب خواهد شد، مجهز شده است. سیستم عرشه کشتی قادر به میزبانی از فرود هلیکوپترهای نیروی دریایی خواهند بود.
اما مقامات بلند پایه بریتانیا و فرانسه بر اساس قرارداد جدیدی که با یکدیگر به امضا رسانده اند نسل جدید کشتی های جنگی و زیردریایی هایی را که به آخرین فناوری های روز مجهز شده، تولید خواهند کرد. این کشتی ها به موتورهای الکتریکی مجهز شده اند و می توانند با توانایی های بیشتر در عملیات های نظامی شرکت کنند. با توجه به اینکه در حال حاضر تنها موتورهای دیزلی و توربینی در کشتی های بزرگ نظامی و ناوهای هواپیمابر مورد استفاده قرار می گیرند، بررسی های انجام شده توسط کارشناسان نشان می دهد موتورهای الکتریکی سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند و در مقابل امکانات بیشتری را در اختیار خدمه کشتی خواهند گذاشت.
موتورهایی که قرار است روی نسل جدید کشتی های جنگی بریتانیا و فرانسه کار گذاشته شوند فضای کمتری را اشغال می کنند و کارایی بیشتری دارند. آخرین اخبار رسیده نیز نشان می دهد، هزینه خرید، تعمیرات و نگهداری موتورهای الکتریکی کشتی های جنگی که سیستم های نوین فناوری اطلاعات روی آنها کار گذاشته شده بسیار کمتر از موتورهای دیزلی و توربین های گازی است.
باید توجه داشت که با رشد چشمگیر فناوری و نفوذ آن در بخش های مختلف زندگی ، ماشین های بزرگ دیگر جایی نخواهند داشت و سیستم های امنیتی دیجیتالی و سلاح های تکنولوژیک می توانند جایگزین مناسبی برای روش های سنتی نظامی باشند. با انجام این قرارداد جدید از این پس کشتی های جنگی می توانند امکانات نظامی بیشتری را در خود جای دهند و کارایی بیشتری داشته باشند.
دولت های فرانسه و بریتانیا برای افزایش هرچه بیشتر فناوری در سلاح های نظامی مرکز جدیدی را با نام «سازمان فناوری های الکتریکی کشتیرانی» راه اندازی کرده اند. این مرکز به گونه ای طراحی شده که می تواند پیش از تولید هر فناوری، آن را به کمک کامپیوترهای بزرگ و پیشرفته شبیه سازی کرده و توانایی های آن را در زمینه های مختلف بسنجد. به منظور تولید محصولات پیشرفته تر، این دو کشور به تازگی مناقصه ای را برگزار کرده اند تا بزرگ ترین مراکز کشتی سازی جهانی در این طرح شرکت کنند. شرکت LSTOM Power Conversion که برنده یکی از این مناقصات است، مرکز تحقیقاتی ویژ ه ای را برای این طرح راه اندازی کرده و در نظر دارد با سرمایه گذاری 19 میلیون دلاری آخرین فناوری های روز را در سلاح های دریایی مورد استفاده قرار دهد.نیروی دریایی بریتانیا اعلام کرده اگر این طرح با موفقیت به پایان برسد، تمام کشتی ها، زیردریایی ها و سلاح های نظامی خود را به سیستم های ردیابی دیجیتالی و فناوری های نوین مجهز خواهد کرد. این کشور هم اکنون درحال ساخت دو ناو بزرگ هواپیمابر است و تلاش می کند آخرین فناوری های روز دنیا را در این ناوها مورد استفاده قرار دهد. سیستم های به خصوصی که قرار است در این دو ناو بزرگ مورد استفاده قرار گیرد، تا یک میلیارد دلار در هزینه تولید سلاح های جدید بریتانیا صرفه جویی خواهد کرد. این در حالی است دولت فرانسه نیز با بهره گیری از این سیستم، کارایی نیروی دریایی خود را تا چندین برابر افزایش خواهد داد.
بارونس سیمونزوزیر دفاع بریتانیا در مورد این طرح بزرگ می گوید: «ساخت موتورهای الکتریکی برای کشتی های جنگی می تواند مبدایی برای استفاده از این موتورها در کشتی های مسافری و باری محسوب شود. ما بر این باوریم که با اجرای این طرح، نسل آتی کشتی های نظامی کارآمدتر خواهند شد و هزینه تولید آنها به میزان زیادی کاهش خواهد یافت. هم اکنون نیروی دریایی بریتانیا در کنار نیروی دریایی فرانسه فعالیت های گسترده ای را آغاز کرده اند تا بتوانند بیشترین بهره را از فناوری های روز دنیا ببرند.»
وی در ادامه توضیح می دهد: «طرح توسعه فناوری در ارتش بریتانیا و فرانسه می تواند اطلاعات لازم را برای ورود فناوری های الکتریکی به دنیای نظامی در اختیار ما بگذارد. با این روند ما مطمئن خواهیم شد که ناوهای هواپیمابر، کشتی های نظامی و زیردریایی های ارتش بریتانیا و فرانسه قوی ترین سلاح های دریایی جهان را در اختیار دارند.»
از دیگر ادوات جنگی که دو کشور بریتانیا و فرانسه قرار است در این طرح آن را تکمیل کنند شامل جنگنده
35- F می شود که نتیجه برنامه JSF (جنگنده ضربتی دفاعی) وزارت دفاع آمریکاست. این جنگنده قابلیت پشتیبانی هوایی را داراست و می تواند از روی ناو هواپیمابر نیز بلند شود. این پرنده نظامی با استفاده از فناوری های مشابه F-22 ساخته شد. پس از رقابت شرکت های مختلف برای دریافت امتیاز ساخت این هواپیمای جنگنده سرانجام شرکت لاکهید مارتین که پروژه سری35 -X را در دست انجام دارد و مبتکر فناوری Life-FanSTOVL است و ممتاز بودن خود را در این فناوری در ساخت بوئینگ ثابت کرده، توانست امتیاز ساخت این پرنده را به دست گیرد. Life-fan قدرت خود را از یک میله متصل به موتور اصلی تامین می کند.
لاکهید مارتین 35- F را برای نیروهای دریایی و هوایی ایالات متحده و همچنین نیروی هوایی بریتانیا به یک شکل طراحی کرده که تمامی سلاح های آن در داخل بدنه جای می گیرند تا کمترین بازتابش راداری را داشته باشد. تمامی نسخه های این جنگنده دارای محل نگهداری سلاح در داخل و طراحی بدنه یکسان وابسته به قواعد هندسی و نیز بال های پهن همسان و سکان های عمودی قابل قیاس از هم هستند.
*منبع: سرمایه                                

لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را

 

با مدیریت سایت از طریق پست الکترونیکی؛

 

Email: [email protected]

 

در میان گذارید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     


مطالب مشابه :


طرح جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات چیست؟

نقطه مقابل طرح جامع ، سیستم های طرح جامع فناوری اطلاعات و نفت سامانه جامع




استخدام شرکت ملی نفت سال ۹۲+ نتایج اعلام شد جدید.........................

سیستم جامع استخدام شرکت ملی نفت سال ۹۲+ نتایج طولانی بودن زمان ویرایش اطلاعات




سناریوی حذف کاغذ از وزارت نفت کلید خورد

وبلاگ نفت و نفتی ها مدیر فناوری اطلاعات و صورتحساب حقوق شاغلين و سامانه جامع اطلاعات




آشنايي با شرکت فنآوری اطلاعات لاوین طراح نرم افزار قوي كتابخانه ديجيتال ايران

شرکت فنآوری اطلاعات و توسعه سیستم جامع کتابخانه صد سالگی صنعت نفت




مدل بومی مستندسازی تجربیات در صنعت نفت ایران

پروژه سیستم جامع مدیریت از فناوری اطلاعات "it" ذخیره می نفت به عنوان




اطلاعات دانشگاهی رشته IT

گرایش‌های رشته مهندسی فناوری اطلاعات: • سیستم‌های اطلاعات دانشگاه جامع نیز ضمن




«ویژگی‌های کیفی اطلاعات حسابداری مدیریت و نقش آن در تصمیم‌گیری مدیریت»

سیستم جامع دانشگاهی مهندسی فناوری اطلاعات طراحي فرآيندهاي صنايع نفت




فناوری روی عرشه (IT)

سایت جامع کشتی را از نفت سنگین های جنگی که سیستم های نوین فناوری اطلاعات روی




ظهور عصر فناوری اطلاعات، افول روش‌های سنتی آموزش

آغاز رشد سریع و اعجاب انگیز فناوری اطلاعات در به سیستم ‌ های جامع و نفت ایران،1385




ارائه مدل بومی مستندسازی تجربیات خبرگان در صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران

ارائه مدل بومی مستندسازی تجربیات خبرگان در صنعت نفت سیستم جامع فناوری اطلاعات "it




برچسب :