مطالب خواندنی درموردخودرو

معیارهای مردم برای خرید خودرو
در بازار ایران گاهی اوقات بعضی خودروسازان محصولات جدیدی را معرفی می‌کنند که توجیه آن‌ها کمی سخت به نظر می‌رسند. لذا گروه خودرو‌بانک اقدام به نظرسنجی کرده بود تا متوجه شود دقیقا مردم دنبال چه چیزی هستند و چه معیارهایی برای انتخاب یک خودرو برای آن‌ها مهم است.
برای این امر، گروه خودروبانک 10 خودرو بین 30 تا 40 میلیونی‌ها را انتخاب کرد چون اولا در این بازه، بازار ایران بسیار داغ است و خودروهای ساخت داخل و خودروهای وارداتی زیادی وجود دارند لذا بهتر می‌توان معیارهای مردم را بین آن‌ها تشخیص داد. دوما در این بازه قدرت خرید مردم زیاد است و تعداد بیشتری از مردم مخاطب واقعی ما خواهند بود. به طور مثال، در بازه 50 تا 60 میلیون تومان تعداد خودروهای زیادی را می‌توان خریداری نمود اما تعداد کمی از مردم چنین قدرت خریدی دارند.
خودروهایی که برای این نظرسنجی انتخاب شده بودند: هیوندای سوناتا، هیوندای i30، مزدا 3، رنو مگان، کیا سراتو، کیا اپتیما، تویوتا یاریس، تویوتا کرولا، سوزوکی ویتارا و نیسان ماکسیما. البته خودروهایی مانند ام‌جی شوالیه یا کیا سراتو کوپ هم می‌توانستند در این نظرسنجی شرکت کنند اما به دلیل اینکه در هنگام شروع این همه‌پرسی، این خودروها تازه به بازار آمده بودند و هنوز شناخت زیادی در مورد آن‌ها وجود نداشت، تصمیم گرفته شد تا آن‌ها را در این لیست قرار ندهیم.
در پایان این نظرسنجی که حدود 10 ماه طول کشید، 3098 نفر شرکت کردند که جامعه آماری مناسبی است و می‌توان با توجه به سلایق این جامعه، متوجه شد که مردم برای خرید خودرو چه معیارهایی دارند.
پس از پایان نظرسنجی، نتیجه برای ما شگفت‌آور بود. به طور مثال، نیسان ماکسیما با طراحی قدیمی، مصرفی بالا و امکاناتی کم نسبت به رقبای خود، توانست رتبه سوم را کسب کند! و یا تویوتا کرولا که در خارج از کشور جزو پر فروش‌ترین خودروها است، با تمامی امکانات و مصرف مناسب نهم شد! (چرا؟) البته بعضی نتایج را هم می‌توانستیم پیش‌بینی کنیم مانند کسب رتبه اول توسط مزدا 3 یا اینکه مردم زیاد علاقه‌ای به خرید خودرویی مانند تویوتا یاریس ندارند.
حال می‌خواهیم به تحلیل این نظر‌سنجی بپردازیم. همانطوریکه در نتیجه می‌بینید، مزدا 3 اول شده و بلافاصله بعد از آن، هیوندای سوناتا و نیسان ماکسیما رتبه‌های بعدی را کسب کرده‌اند. اگر کمی توجه کنید، سوناتا و ماکسیما پرقدرت‌ترین خودروهای این نظرسنجی هستند و از فرمان‌پذیری خوبی بهره می‌برند. اما مزدا 3 اسپرت‌ترین چهره را دارد و قدرت پیشرانه آن اگرچه مانند سوناتا عالی نیست اما خیلی خوب است. همچنین از نظر امکانات، خودروهایی مانند کیا سراتو یا هیوندای i30 در سطح بالایی قرار دارند اما رتبه خوبی کسب نکرده‌اند. کیا اپتیما دارای امکانات و پیشرانه قدرتمندی است اما دارای طراحی محتاطانه است و چهره آن زیاد جوان‌پسند نیست و نتوانسته رتبه خوبی بدست آورد.
اگر کمی به مطالب اخیر دقت کنید به راحتی متوجه می‌شوید که ظاهر اسپرت گونه و جوان‌پسند اولین معیار مردم برای انتخاب یک خودرو است. دومین معیاری که مردم به آن توجه می‌کنند قدرت پیشرانه و فرمان‌پذیری مناسب است. برای همین است که خودرویی مانند مزدا 3 با چهره و ظاهری اسپرت و قدرت پیشرانه‌ای خوب می‌تواند گزینه اول مردم باشد و خودروهایی مانند هیوندای سوناتا و نیسان ماکسیما رتبه‌های بعدی را کسب کنند زیرا اگرچه طراحی آن‌ها قدیمی است اما قدرت پیشرانه آن‌ها عالی است. ممکن است بگویید خودرویی مانند کیا سراتو که هم طراحی اسپرتی دارد و هم پیشرانه مناسب (مانند مزدا 3) چرا نتوانسته رتبه‌ای بهتر از چهارمی را بدست آورد. در جواب باید گفت که کیا سراتو اگرچه تمامی معیارها را دارد اما مسئله برند آن است، چیزی که برای مردم اهمیت زیادی دارد. البته کیا در چند سال اخیر روی این مشکل تبلیغات زیادی کرده است و شاید در چند سال آینده شاهد آن باشیم که کیای کره‌ای بتواند از مزدای ژاپنی پیشی بگیرد.
تا به حال دو معیار ظاهر جوان‌پسند و پیشرانه قدرتمند را بررسی کردیم. سومین معیاری که برای مردم اهمیت دارد، امکانات و تجهیزات است. برای همین است که مگان با امکاناتی بیشتر و مدرن‌تر از نیسان ماکسیما، به دلیل پیشرانه‌ای ضعیف‌تر، مقامی پایین‌تر را بدست می‌آورد. یا حتی سوزوکی ویتارا با وجود ظاهر خوب، اما به دلیل پیشرانه ضعیف و امکانات معمولی، نمی‌تواند در مقابل حریفان جدی خود یعنی کیا اسپورتج یا هیوندای توسان (که در این نظر سنجی نیامده‌اند) حرفی برای گفتن داشته باشد.
آخرین معیاری که برای مردم اهمیت دارد مصرف سوخت است. معیاری که با توجه به نظرسنجی، مردم علاقه‌ای به انتخاب خودروی کم مصرف و اقتصادی ندارند. به همین دلیل است که خودرویی مانند تویوتا یاریس و تویوتا کرولا بازندگان این میدان بوده‌اند. شاید این امر را بتوان با قیمت پایین سوخت توجیه کرد و اینکه در این چند ساله با توجه به قیمت پایین سوخت مردم اهمیتی به این معیار نمی‌دهند. البته این یک مشکل بزرگ است زیرا با این فرهنگ هم به منابع کشورمان ضرر می‌زنیم و هم برای محیط زیست آلودگی زیادی درست می‌کنیم.
اگر بخواهیم معیارهای مردم برای خرید خودرو را به طور خلاصه بیان کنیم، بدین گونه خواهند بود:
1. طراحی اسپرت گونه و چهره جوان‌پسند
2. قدرت پیشرانه و فرمان‌پذیری مناسب
3. امکانات و تجهیزات
4. مصرف سوخت

 
Honda-Accord-and-Audi-A3.jpg
حال ما با نقد این نظرسنجی دو پیشنهاد هم برای این بازه از بازار داریم که با معیارهای بدست آمده هم‌خوانی دارند. اولین پیشنهاد هیوندای آکورد LX است. خودروی 4 سیلندری که 2.4 لیتر حجم پیشرانه آن با قدرت 177 اسب بخار است. به ظاهر آکورد که نگاه کنید به راحتی طراحی آن را می‌پسندید. از نظر امکانات و مصرف سوخت هم برند هوندا گویای همه چیز است و احتیاجی به معرفی سیستم‌های پیشرفته بکار رفته در آن نیست. این خودرو با طراحی خوب، پیشرانه‌ای قدرتمند، تجهیزات و امکانات پیشرفته و مصرف سوخت مناسب حدود 21 هزار دلار (در مدل پایه) قیمت دارد. این بدین معنا است که چنین خودرویی در ایران حدود 40 میلیون تومان قیمت خواهد داشت. اگر چنین خودرویی در بازار موجود بود، شما آکورد را انتخاب می‌کردید یا ماکسیما؟
دومین خودروی پیشنهادی ما آئودی A3 است. خودروی هاچ‌بک 3 دری که در مدل پایه حدود 16 هزار دلار قیمت دارد. یعنی در ایران می‌تواند با قیمتی نزدیک به 30 میلیون تومان رقیبی برای تویوتا یاریس باشد. در مورد طراحی آن همین بس که این خودرو یک آئودی است. خود برند آئودی تضمین کننده طراحی، کیفیت و مهندسی کم‌نظیر آلمانی‌ها برای این خودرو است. پیشرانه آئودی A3، 1.6 لیتری است که می‌تواند در عرض 11.8 ثانیه به مرز 100 کیلومتر در ساعت برسد.
در پایان باید گفت که این مقاله تنها تحلیل و نظر گروه خودروبانک از یک نظرسنجی است تا شاید بتوانیم به اندازه خود به وضعیت نابسامان و ضعیف بازار خودرو کمک کرده باشیم. همچنین مشتاقانه منتظر نظرهای شما در مورد این مقاله هستیم.

 

بهترین ماشین هاازنظرمردم ایران!

شرکت بازرسي کيفيت و استاندارد ايران در تازه‌ترين گزارش خود ميزان رضايت مشتريان از کيفيت خودروهاي کشور را اعلام كرد.

به گزارش ايسنا، براين اساس خودروي ام.وي.ام 110، پژو 206 صندوق‌دار، مگان، نيو سراتو، سوناتا و بي‌.ام.‌و X3، در گروه‌هاي قيمتي خود بيشترين رضايت مشتريان را در مقايسه با ساير خودروها كسب كردند. همچنين ميانگين کلي ميزان رضايتمندي مشتريان از خودروهاي سواري کشور، از هزار، عدد 638 است.

اندازه‌گيري رضايت مشتريان از كيفيت خودروهاي سواري، براي پنجمين دوره متوالي از سوي شرکت بازرسي کيفيت و استاندارد ايران منتشر شده و در اين تحقيق، 48 خودروي سواري داخلي و وارداتي از 12 شرکت عرضه‌کننده در شش ماه نخست امسال، مورد ارزيابي قرار گرفته‌اند.

اين شرکت براي انجام تحقيقات خود، در مجموع با 34هزار و 328 نفر از خريداران خودروهاي سواري، درباره كيفيت اوليه محصول مصاحبه كرده است.

در مدل طراحي شده براي سنجش رضايت مشتريان از كيفيت خودرو، پنج شاخص اصلي بدنه، مجموعه نيرومحركه و سوخت‌رساني، مجموعه تعليق و انتقال قدرت، ايمني و تهويه مطبوع و وسايل برقي در قالب 28 خصوصيت مورد نظرسنجي قرار گرفته است.

شرکت بازرسي براي اين ارزيابي، 48 خودرو موردنظر را در شش گروه قيمتي دسته‌بندي و خودروهاي هر گروه را بر اساس امتيازي که در قالب رضايتمندي مشتريان بدست آورده‌اند، رتبه‌بندي کرده ‌است.

گروه‌هاي قيمتي اين ارزيابي عبارتند از: خودروهاي زير 10 ميليون، 10 تا 20 ميليون، 20 تا 30 ميليون، 30 تا 40 ميليون، 40 تا 50 ميليون و بالاي 50 ميليون تومان.

گروه زير 10 ميليون تومان

در گروه خودروهاي زير 10 ميليون تومان، ام.وي.ام 110 در حضور مدل‌هاي پرايد و روآ، بيشترين رضايت را در بين مشتريان کسب کرده است. اين خودرو چيني که در شرکت مديران خودرو مونتاژ مي‌شود، 685 امتياز كسب كرده است.

سايپا 111 يا همان پرايد ‌هاچ‌بک با 609 امتياز در رده دوم جاي گرفته و جايگاه سوم نيز به محصول ايران خودرو، پژو روآ با دو امتياز کمتر اختصاص يافته است. سايپا 132 و سايپا 141 نيز با کسب امتياز مشترک 596 جايگاه‌هاي چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند. پرايد صبا نيز کمترين رضايت را بين خودروهاي زير 10 ميليون تومان بدست آورده است.

گروه 10 تا 20 ميليون تومان

پژو 206 صندوق‌دار طبق اعلام شرکت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران با 730 امتياز پر رضايت‌ترين عضو گروه دوم شده است. اين در شرايطي است که مدل‌ هاچ‌بک 206، 709 امتياز بدست آورده و ششمين عضو گروه دوم محسوب مي‌شود. جايگاه دوم اين گروه را نيز پژو 207 آي با 726 امتياز ، تصاحب کرده و رده سوم را هم به هيونداي ورنا با يک امتياز کمتر اختصاص يافته است. همچنين تندر پارس خودرو با کسب 714 امتياز در رده چهارم نشسته، اما همتاي ايران خودرويي آن، با چهار امتياز کمتر پنجمين خودرو در اين گروه شده است. سورن با 689 امتياز عضو هفتم گروه به شمار مي‌رود و ريو نيز با شش امتياز کمتر رده بعد را به خود اختصاص داده است. همچنين ال.ايكس با 664 امتياز در رده نهم جاي گرفته و چري و ليفان نيز به ترتيب با 653 و 645 امتياز، دهمين و يازدهمين اعضاي گروه دو به شمار مي‌روند. پژو پارس و 405 هم كمترين رضايت را بين اعضاي گروه دوم بدست آوردند.

گروه20 تا 30 ميليون تومان

در اين گروه مگان 1600 سي‌.سي با 755 امتياز اول است و هيونداي آوانته نيز با 737 امتياز جايگاه دوم را در اختيار دارد. همچنين زانتيا با 721 امتياز کم رضايت‌ترين عضو اين گروه است.

گروه بين 30 تا 40 ميليون تومان

در اين گروه سراتو جديد با 826 امتياز اول است و MG نيز جايگاه دوم را در اختيار دارد. کيا اسپورتيج و هيونداي I30 نيز به ترتيب با 782 و 777 امتياز رده‌هاي سوم و چهارم را در اختيار گرفتند.

هر چهار خودروي فوق وارداتي بوده و پشت سر آنها نيز يک مونتاژي به نام ماکسيما قرار دارد كه دقيقا هم‌امتياز با I30 است. مزدا3 قديمي نيز با يک امتياز کمتر ششم شده و مگان 2000 سي.سي هم با 769 امتياز هفتمين خودرو پررضايت گروه مورد بررسي محسوب مي‌شود. در دو رده انتهايي اين گروه نيز دوديفرانسيلي‌هاي ويتارا و رونيز قرار گرفتند.

گروه 40 تا 50 ميليون تومان

سوناتا، توسان، مزدا3 جديد و اپتيما چهار عضو گروه پنجم محسوب مي‌شوند و در اين بين سوناتا توانسته بيشترين رضايت را ميان مشتريان کسب کند. اين خودرو وارداتي 825 امتياز دارد. توسان نيز 796 امتياز کسب کرده و دوم شده است. مزدا3 جديد هم با دو امتياز کمتر در رده سوم گروه 40 تا 50 ميليوني‌ها قرار گرفته و کيا اپتيما نيز با 782 امتياز کمترين رضايت را ميان مشتريان اين گروه بدست آورده است.

گروه بالاي 50 ميليون تومان

صدرنشين اين گروه بي.ام.و X3 است که 851 امتياز دارد و بالاتر از جنسيس و آزرا که به طور مشترک 847 امتياز کسب کردند، قرار دارد. اين در شرايطي است که مدل X6 بي.‌ام.‌و 840 امتياز دارد و عضو چهارم گروه به شمار مي‌رود.

پس از اين خودرو، دوديفرانسيلي نيسان تينا با 833 امتياز قرار دارد.

پشت سر تينا، کيا موهاوي با 829 امتياز قرار گرفته و پس از اين خودرو نيز، سورنتو جايگاه هفتم را در اختيار دارد.

سانتافه، IX55 و جنسيس کوپه هم به عنوان سه محصول وارداتي از هيوندايي به ترتيب با 814، 809 و 808 امتياز، در رده‌هاي هشتم تا دهم جاي گرفتند. نيسان قشقايي نيز 806 امتياز بدست آورده و عضو يازدهم گروه بالاي 50 ميليوني‌ها شده است. همچنين پژو 407 با 796 امتياز کمترين رضايت را در بين خودروهاي گروه آخر دارا است.

ایران خودرو تندر 90 E1 215.000.000 پژو 206 صندوق دار v8 310.000.000 پژو 405 slx 204.000.000 پژو 207i اتوماتیک 446.000.000 پژو 206 تیپ 2 290.000.000 پژو 206 تیپ 6 416.000.000 سمند سورن XU7 248.000.000 تندر 90 E2 257.000.000 پژو 206 صندوق دار v9 400.000.000 سمند lx 195.000.000 پژو 405 190.000.000 پژو 206 صندوق دار v20 250.000.000 سمند lx سال 217.000.000 سمند معمولی 184.000.000 پژو 207i 369.000.000 پژو پارس سال 290.000.000 پارس خودرو نیسان پیکاپ2 کابین 3.881.000.00 رنو مگان E2 1600 530.000.000   نیسان ماکسیما 900.000.000 تندر 90 E2 260.000.000 رنو مگان E2 2000 615.000.000 نیسان مورانو 1.690.000.00 بهمن کاپرا تک کابین 350.000.000 مزدا 3 جدید تیپ 3 880.000.000 مزدا 2 530.000.000 کاپرا دو کابین 480.000.000 سایپا پراید sx 132 130.000.000 پراید 111 sx 136.000.000 تیبا sx 161.000.000
مدیران خودرو MVM 110 سه سیلندر 135.000.000 MVM 110 چهار سیلندر 145.000.000 MVM X33 464.000.000 MVM 530 315.000.000 اطلس خودرو کیا موتور سورنتو XM 1.600.000.00 کیا موتور اپتیما TF 1.300.000.00 کیا موتور سراتو TD 820.000.000 کیا موتور موهاوی 1.700.000.00 رامک خودرو سانگ یانگ اکتیون 950.000.000 سانگ یانگ کایرون 1.110.000.00 سانگ یانگ رکستون 1.200.000.00 آسان موتور هیوندایی جنسیس 1.680.000.00 هیوندایی i30 820.000.000 هیوندایی i20 626.000.000 هیوندایی سانتافه 1.600.000.00 هیوندایی وراکروز(ix55) 1.800.000.00 هیوندایی سوناتا YF 1.300.000.00 معین موتور پورشه کاین s 5.900.000.00 جیلران موتور جیلی EC7 550.000.000    

 

گرانترین خودرو وارداتی به ایران کدام است؟ عصر خودرو :گران‌قیمت‌ترین خودرو سواری وارد شده به کشور در نیمه نخست 1391 یک دستگاه خودروی پورشه به ارزش گمرکی 257 میلیون تومان بوده است. //www.bargozideha.com/static/portal/48/482887-625506.jpg

 ایسنا، تحلیل آمار گمرک ایران نشان می‌دهد که سواری پورشه پانامرا توربو 4800 سی.سی چهار در اس اس 2012 با 210 هزار و 220 دلار معادل دو میلیارد و 577 میلیون ریال گران‌ترین خودروی وارداتی به کشور در شش ماهه اول امسال بوده است.
این خودرو از طریق امارات وارد کشور شده است و در صورتی که هزینه‌های واردات آن شامل 120 درصد تعرفه واردات، هزینه شماره‌گذاری و بیمه و همچنین 50 میلیون تومان به عنوان سود فروشنده این خودرو را در نظر بگیریم، قیمت این خودرو در هنگام تحویل به خریدار حداقل 567 میلیون تومان خواهد بود که البته رسیدن این رقم به 600 میلیون تومان با توجه به نوسانهای اخیر بازار ارز اتفاق چندان دور از انتظاری نیست.

چند مدل دیگر پورشه نیز جزو خودروهای وارداتی 200 هزار دلاری به ایران محسوب می شوند. نزدیکترین رقیب پورشه در بین خودروهای گران‌قیمت وارداتی به ایران سواری مرسدس بنز SL500 مدل 2013 ساخت 2012 سفید به قیمت بیش از 186 هزار دلار است.
همچنین بعد از انواع و اقسام خودروهای پورشه و بنز، محصولی از شرکت مازراتی نیز با بیش از 150 هزار دلار در رده سوم گران قیمت ترین برندهای خودروی وارداتی به ایران قرار گرفته است.

با وجودی که آمار حاکی از کاهش 10 درصدی کل واردات کالا به کشور در نیمه نخست 1391 است، اما واردات خودروهای سواری به کشور در همین مدت با رشد 17 درصدی از نظر تعدادی و 21 درصدی از نظر ارزشی به ترتیب به 19 هزار و 380 دستگاه و 429 میلیون دلار رسید.

2-

Dena.jpg
دنا
معمولا زمانی که ایران‌خودرو یا سایپا یک خودرویی را به عنوان خودروی ملی طراحی و عرضه می‌کنند، موجی از انتقادات در مورد آن‌ها شروع می‌شود. حال پس از گذشت سال‌ها از طراحی سمند به عنوان آخرین خودروی ملی که ایران‌خودرو طراحی کرده بود، این شرکت دنا را به عنوان خودرویی جدید با امکانات و قابلیت‌های زیاد معرفی کرده است. کمی صبر کنید تا ببینیم انتقاداتی که در مورد دنا است به جا هستند یا نه!
در نگاه اول، دنا را جذاب و جدید می‌بینید. اما اگر نگاه خریداری(!) به آن بکنید، کمی اوضاع فرق می‌کند. چراغ‌های جلو برای یک خودرو در این کلاس کمی بزرگ و دارای خطوطی مستقیم و شکسته هستند. سپر و جلو پنجره دنا شلوغ و بیشتر شبیه خودروهای آمریکایی مانند شورلت یا فورد است. در روی موتور بیش از حد صاف و ساده است و شاید کمی به آن بی‌مهری شده باشد. دو خط صاف که از کناره‌ها در بالای درها امتداد دارند تا بالای چرخ‌های جلو می‌روند و در نهایت پایین سپرهای جلو ختم می‌شوند. شاید همین خط باشد که کمی دماغه دنا را بزرگتر از آن چیزی که باید نشان می‌دهد.
در نمای عقب، دنا هماهنگ‌تر به نظر می‌رسد و سپر ساده‌ای که خطوط کناری آن در گوشه چراغ‌ها ادامه پیدا می‌کند و تا پایان در صندوق عقب نیز ادامه دارد، با وجود فرمی ساده، اما چهره عامه‌پسندی برای دنا ساخته است. چراغ‌های عقب ساده هستند اما شکل و شمایلی شکیل دارند. در صندوق عقب، سپر، چراغ مه‌شکن و چراغ‌های ساده در نهایت شکلی قابل قبول از نمای عقب دنا ساخته‌اند.
البته در زمان رونمایی طراحی داخلی برای دنا وجود نداشت و نمی‌دانیم چرا زمانی که هنوز پروژه طراحی به صورت کامل انجام نشده است، چه اجباری است که مراسم رونمایی برای آن برپا شود!؟ اما عکس‌هایی از طراحی داخلی دنا وجود دارد که در نگاه اول ما را به یاد هیوندای سوناتا می‌اندازد. به نظر می‌رسد بدون اینکه بتوان نتیجه کار را دید، امکان نقد بیشتر در مورد طراحی داخلی دنا وجود نداشته باشد.
امکاناتی که برای دنا معرفی شده‌اند، مناسب و قابل قبول برای چنین کلاسی می‌باشند که از آن‌ها می‌توان به رادیو پخش CD/MP3 با مانیتور چندرسانه‌ای، سیستم ورود بدون کلید، هندزفری بلوتوث و آینه‌های برقی جانبی اشاره کرد. حتی اشاره شده است که قابلیت نصب سیستم ماهواره‌ای ناوبری نیز برای دنا وجود دارد.
چند پیشرانه برای دنا در نظر گرفته شده است. جالب اینجاست که ایران‌خودرو می‌خواهد نمونه‌هایی با توربوشارژر را نیز با توانایی قدرت 150 اسب‌بخار وارد بازار کند. البته تمامی انواع پیشرانه‌ها (بنزین و گاز سوز) 4 سیلندر خطی با 16 سوپاپ و به حجم 1.6 لیتر می‌باشند.
دیگر نوبت به قیمت دنا می‌رسد و ما با تجربه‌ای که داشتیم ترجیح می‌دهیم صحبتی در مورد آن نکنیم! تنها امیدواریم خودرویی با قیمت و شرایط مناسب و با کیفیتی مطلوب به دست مصرف کننده برسد!



مطالب مشابه :


مقایسه اتومبیل پژو پارس ELX 2008 با اتومبیل تویوتا کرولا 1994

تویوتا کرولا محصول سال 1994 ژاپن- موتور 16 سوپاپ چهار سیلندر خطی 115 اسب بخار قدرت- انژکتور 16




هـونـــدا آکـــورد

تویوتا مانند تویوتا کرولا و اونسیس. یاریس و حتی تویوتا آوریس بوده و به سادگی




مطالب خواندنی درموردخودرو

به همین دلیل است که خودرویی مانند تویوتا یاریس و تویوتا کرولا بازندگان این میدان بوده‌اند.




پرفروش ترين خودروهاي ايران با قیمت

تویوتا کرولا. GLI اسپشیال اتوماتیک 1800cc. 40.900.000. تویوتا F@TiM@_1994. ۲۴۵ ۲۴۶.هک




برچسب :