نگارش رزومه جهت کاریابی موفق

چگونه يك رزومه جالب توجه بنويسيد
1d0707d6e9724f6.jpg 24 بهمن 1389 15:49
رزومه چيست؟ رزومه مشخصات و سوابق حرفه اي شماست. هدف رزومه اين است كه كارفرما با مطالعه آن (سوابق شغلي داوطلبان استخدام) متوجه شود آنها از چه مهارتهايي برخوردار هستند، چه تجربياتي دارند، چه نوع كارهايي را انجام داده اند و از نظر علمي و عملي در چه سطحي هستند. البته يك كارفرماي دقيق مي تواند اطلاعات بيشتري را در مورد رفتارهاي كاري شما درك كند. بنابراين رزومه مهمترين وسيلۀ كاريابي شماست و هر چه آن را بهتر و حرفه اي تر تهيه كنيد امكان دست يافتن به شغل دلخواهتان بيشتر ميشود.

رزومه چيست؟ رزومه مشخصات و سوابق حرفه اي شماست. هدف رزومه اين است كه كارفرما با مطالعه آن (سوابق شغلي داوطلبان استخدام) متوجه شود آنها از چه مهارتهايي برخوردار هستند، چه تجربياتي دارند، چه نوع كارهايي را انجام داده اند و از نظر علمي و عملي در چه سطحي هستند. البته يك كارفرماي دقيق مي تواند اطلاعات بيشتري را در مورد رفتارهاي كاري شما درك كند. بنابراين رزومه مهمترين وسيلۀ كاريابي شماست و هر چه آن را بهتر و حرفه اي تر تهيه كنيد امكان دست يافتن به شغل دلخواهتان بيشتر ميشود.

معرفي بخشهاي رزومه

يك رزومه از چندين بخش مختلف تشكيل مي شود.

بخش اول اختصاص به معرفي و بيان مشخصات داوطلب دارد. مواردي مثل مشخصات شناسنامه اي، نام و نام خانوادگي، تاريخ تولد يا سن، تلفن و آدرس جزء ضروريات اين بخش هستند.

1-    بخش دوم شامل تحصيلات شماست. در اين بخش مدارك تحصيلي و تحصيلات تكميلي را عنوان مي كنيد. هدف از اين اطلاعات اين است كه كارفرما مطلع شود تا چه مقطعي و در چه رشته اي تحصيل كرده ايد. تحصيلات تكميلي، دوره هاي مختلف، سمينارهاي مرتبط را هم بايد در همين بخش ذكر كنيد تا كارفرما بتواند بنيه و سطح علمي شما را برآورد كند. از پشت سر هم چيدن تعداد زيادي مدارك مرتبط و غير مرتبط خودداري كنيد. واضح است كه اگر كسي مدرك كارشناسي داشته باشد ديپلم هم دارد. همچنين لازم نيست تمام كلاس­هايي را كه رفته­ايد ذكر كنيد. بعضي افراد روي اين بخش تاكيد بسيار دارند و آن را با حداكثر جزييات مي­نويسند. اما براي كارفرمايان آنچه مهم است اين است كه شما عملاً چه مي­توانيد بكنيد و تجربه عملي شما چقدر است .اگر لازم باشد مي توانيد مدارك مختلف را در ضميمه رزومه بياوريد.

ميزان آشنايي خود با زبانهاي خارجي را هم ذكر كنيد. با چه زبانهايي آشنا هستيد و تا چه حد؟ مثلاٌ آيا توانايي شما محدود به خواندن متون فني يا تخصصي مربوط به شغلتان است يا تسلط به مكالمه و درك مطلب هم داريد؟ آيا مي توانيد يك قرارداد را به زبان مورد نظر تنظيم كنيد؟ يا يك مذاكره تجاري را انجام دهيد؟ چنانچه در كشوري كه به آن زبان صحبت مي­كنند اقامت داشته ايد مدت آن را هم ذكر كنيد.

چنانچه اطلاعاتي كه در مورد آشنايي با زبانهاي خارجي مي دهيد زياد باشند مي توانيد آنها را تحت يك عنوان يا بخش جداگانه (مثلاٌ آشنايي با زبانهاي خارجي) قيد كنيد.

بخش بعدي وضعيت نظام وظيفه است كه مشخص كردن آن براي آقايان ضروري است. اطلاعات اين بخش مختصر است و شامل سال پايان خدمت يا نوع معافيت (كفالت، پزشكي،...) است. تجارب حرفه اي مهمترين بخش از رزومه است.آنچه براي كارفرما مهم است اين است كه افرادي را انتخاب كند كه از پس كار بر­مي­آيند و مي توانند براي مجموعه تحت مديريت او مفيد واقع شوند. بنابراين بسيار مهم است تجربيات برجسته خود را بصورت خلاصه و به صورتي بيان كنيد كه كارفرما مايل باشد با شما ملاقات و مصاحبه كند.

چگونه بايد اين بخش مهم را تدوين كنيم كه اثربخش باشد؟

يكي از مهمترين نكات نوشتن رزومه بخصوص بخش تجربيات حرفه اي اين است كه مطالب را با ذكر مثال ها و نمونه ها بصورت مشخص با اعداد و ارقام قابل بررسي بنويسيم. مثلاٌ چنانچه شما مدير يك پروژه بزرگ بوديد و توانسته ايد اين پروژه را با سرعت و كيفيت بالا با حداقل هزينه انجام دهيد، در بخش تجارب حرفه اي ننويسيد مديريت پروژه .... كه يكي از بزرگترين پروژه هاي ... است و انجام آن با حداقل هزينه و حداكثر كيفيت و سرعت. در عوض با آوردن اطلاعات دقيق درك درستي از كاري كه كرده ايد به خواننده رزومه بدهيد. مثلاٌ مديريت پروژه .... براي انجام اين پروژهx ريال هزينه و y روز زمان برآورد شده بود كه توانستم پروژه را با 5% هزينه كمتر و z روز زودتر از موعد، بدون اشكال و با كيفيت مورد نظر تحول دهم.

روشهاي ذكر تجارب حرفه اي

براي ذكر تجارب حرفه اي چندين روش وجود دارد:

1-    به ترتيب زماني از زمان شروع به كار تا بحال: در اين روش شركتها و سازمانهايي را كه در آنها كار كرده ايد به ترتيب تاريخ از ابتدا تا بحال ذكر كنيد. لازم است علاوه بر نام شركت، مدت اشتغال به كار و پست با مسئوليتي را كه بعهده داشته ايد بيان كنيد.

2-    به ترتيب زماني از زمان حال به گذشته: مثل مورد بالاست اما ذكر تجارب از زمان حال شروع و به گذشته ختم مي شود.

3-    روش تجارب مرتبط

در اين روش تجارب مختلف يا شغل هايي را كه داشته ايد در رزومه ذكر كرده و براي هريك توضيحاتي ارائه دهيد. حسن اين روش اين است كه ميتوانيد يك تجربه ناموفق يا مشاغلي را كه با درخواست فعلي شما همخواني و ارتباط ندارند را حذف كنيد. همانطور كه گفتيم سعي كنيد با ارائه آمار، اعداد، ارقام و مداركي كه ضميمۀ رزومۀ خود مي كنيد به كارفرما نشان دهيد فردي هستيد با تجربه و علم كافي و مي توانيد كار مورد نظر را با بهترين كيفيت انجام دهيد.

اگر تازه كار هستيد يا سوابق شغلي قابل توجه نداريد، باز هم مي توانيد رزومه داشته باشيد. كمي فكر كنيد. حتمأ مهارتها يا تجاربي داريد كه با اينكه شغل شما نبوده اند اما مي توانند قابليت هاي شما را نشان دهند. به عنوان مثال بعهده داشتن سرپرستي يك گروه در حين انجام خدمت نظام وظيفه يا در دوران تحصيل مي تواند نشاندهنده توانايي مديريت شما باشد يا مثلاٌ اگر گرافيست هستيد مي توانيد چند نمونه پوستر و آگهي و كارت ويزيت طراحي كنيد و آنها را روي CD كپي كرده يا پرينت رنگي با كيفيت خوب بگيريد و بعنوان نمونه كار ضميمه رزومه كنيد.

چند نكته:

1-    ظاهر رزومه بايد تميز و مرتب باشد. از كاغذ خوب استفاده كنيد. رزومه را تايپ كرده و پرينت كنيد يا از فتوكپي هاي با كيفيت استفاده كنيد.

2-    از دادن توضيحات مفصل بپرهيزيد- رزومه بايد مختصر و مفيد باشد. اگر لازم است مدارك يا مستنداتي ارائه دهيد آنها را به رزومه پيوست كنيد.

3-    هدف شما از نوشتن رزومه اين است كه كارفرما مايل باشد با شما مصاحبه كند. در مصاحبه است كه بايد او را قانع كنيد شما فرد مناسبي براي تصدي شغل مورد نظر هستيد. پس براي ارائه يك رزومۀ تميز و مرتب و مفيد تلاش كنيد و به اندازه كافي وقت صرف كنيد.

4-    واقع بين باشيد. نه از خودتان تعريف كنيد و نه شكسته نفسي كنيد. آنچه را كه قادر به انجام آن هستيد بيان كنيد نه بيشتر و نه كمتر.

5-    سعي كنيد خود را بجاي كارفرما بگذاريد، اگر شما مي خواستيد كسي را استخدام كنيد به چه نكاتي توجه مي كرديد؟

6-    سعي كنيد با مطالعه و تحقيق روشهاي عملي يافتن شغل، تكنيك­هاي رزومه نويسي، مصاحبه هاي استخدامي و غيره را بياموزيد. با اينكار يك قدم از رقباي خود كه بدون مطالعه و آمادگي در جستجوي شغل هستند جلو مي افتيد.

-------------------------------------------------


ده سؤال كه كارفرمايان در رزومه شما دنبال پاسخ آنها مي گردند
10 آبان 1389 20:0
رزومه يا نامه استخدامي بايد پاسخگوي سؤالات زير باشد .

رزومه يا نامه استخدامي بايد پاسخگوي سؤالات زير باشد .
1- اين شخص كيست و در كجا زندگي مي كند؟
2- اين شخص چند سال دارد؟

3- آيا اين شخص از تعليمات لازم برخوردار است؟ در محيط تحصيل چگونه بوده است؟
كارفرمايان مايلند اگر شما درجه و يا نشان احترامي داريد در اختيار آنها قرار دهيد و از آنها در جهت مثبت شغلي خود استفاده نماييد.
4- آيا فردمورد نظر مرتب ، با دقت و منضبط است؟(در مورد كاربا تجهيزات و وسائل كاري كه در اختيار شما قرار مي گيرد مي تواند مهم باشد.)
5- آيا اين شخص در مشكلات شركت مي تواند به ما كمك نمايد ؟ (كارفرمايان افرادي را نياز دارند كه به مشكلات كاري توجه نموده و راه حل هايي براي آنها بيابند. به عبارت ديگر فردي مطلوب است كه تفكرات بنيادي داشته و در خدمت اهداف كاري كارفرمايان باشد.)
6- آيا تجربيات كافي براي مفيد كار كردن دار د؟ چه كارهايي را مي تواند موفقيت آميز به انجام رساند ؟
بهترين روش پاسخ گويي مناسب به اين سؤال، داشتن يك رزومه عالي، با تاريخ مرتب شده و طرح بندي تازه و تميز مي باشد.
7- آيا اين فرد مشكلات خاصي از جمله فاصله كاري ،چند شغل داشتن ،..دارد ؟
8- كدام حرفه و يا هنر و كمال در فرد شاخص است؟(روي كلمات حرفه و كمال و هنر كاملاً دقت كنيد. هنگامي كه شما يك برنامه كاري مشخص ارائه كنيد، كارفرما مي تواند ارتباطي عالي بين توانايي ها و شايستگي و قابليت شما پيدا كنند و اين به منزله پلي به سوي موفقيت شما خواهد بود.)
9- اين فرد چگونه در حل مشكلات مفيد خواهد بود ؟(كارفرمايان آينده نگر از اينكه شما بتوانيد براي ايشان و نيز شركتشان موفق و سودمند باشيد و در جهت بهبود و روند رو به رشد آنها گام برداريد ، خشنود مي شوند. اين بهبودي مي تواند در راستاي فروش بيشتر، تثبيت قيمتها ،.. باشد.
10- آيا مي توان به اين شخص اعتماد نمود؟(آيا شما به كسي كه برايتان مفيد نيست اعتماد مي كنيد؟كارفرمايان نيز درصدد هستند كه بي پرده نظرات مثبت و منفي خود را در مورد شما بگويند .)


--------------------------------------------


آشنايي با؛ اصول و سرفصل هاي عمومي رزومه ها

شيوه هاي مختلفي براي نوشتن رزومه مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه دارد ، شيوه خاصي را انتخاب مي كند ولي ...

شيوه هاي مختلفي براي نوشتن رزومه مرسوم است و هر كس به مقتضاي سليقه و هدفي كه از نگارش رزومه دارد ، شيوه خاصي را انتخاب مي كند ولي به طور كلي اصول و سرفصل بندي عمومي رزومه ها به شرح زير است:
  1- جزييات شخصي(Personal Details)  
اكثر رزومه ها بايد با اين بخش آغاز شوند . اين بخش شامل نام ، آدرس ، شماره تلفن ، آدرس پست الكترونيك و تاريخ تولد و غيره است.
 2- پروفايل شخصي(Personal Profile)     
تكميل پروفايل در رزومه امري شخصي و سليقه اي است و الزامي نيست . آنچه در پروفايل مي نگاريد ، اطلاعات كلي و گوياي شماست كه به طور جزيي در ساير قسمت‌هاي رزومه ذكر مي‌شود.
3- تحصيلات و توانايي هاي علمي(Education and Qualifications)  
اين قسمت شامل سوابق تحصيلي و علمي از ديپلم دبيرستان و نام دبيرستان تا آخرين مدرك تحصيلي ، رشته ها و گرايش ها و زمان‌بندي هر دوره ي تحصيلي مي‌باشد. حتماً قيد كنيد در حال حاضر مشغول گذراندن چه دوره اي هستيد . ساير دوره هاي علمي – كابردي را كه در كنار تحصيل گذرانده ايد را هم حتماً قيد فرماييد.
4- سوابق شغلي  (Skills and Work Experiences)  
در اين بخش بايد كل سوابق شغلي ، اعم از تمام وقت يا پاره وقت ، با ذكر نام و تلفن يا آدرس محل كار ، به اضافه تاريخ ، زمان و مدت اشتغال را بنويسيد.
 5- انتشارات و مقالات(Publications)    
فهرست كتب و مقالاتي كه تاليف و تهيه و يا گردآوري‌، منتشر و يا در كنفرانس ها ارايه نموده‌ايد، همراه با زمان انتشار را در اين قسمت قيد كنيد. اگر خلاصه مقالات را به رزومه ضميمه كنيد بهتر است.
 6- ساير اطلاعات(Additional Information)   
نگارش اين قسمت ضرورتي ندارد ، اما اگر لازم ديديد توضيحاتي جهت سوابق تحصيلي و شغلي خود بنويسيد ، اين بخش را اضافه كنيد.
7 - علايق(Interests)  
ليستي از علايق شخصي خود در زمينه هاي فوق برنامه مثل ورزش ، هنر و موسيقي را در اين بخش بنگاريد و اگر سوابق حرفه اي و يا مداركي در اين زمينه ها داريد، ذكر كنيد.

 ساير توصيه ها
- پيش از نوشتن رزومه ، خوب سوابق تحصيلي و شغلي خود را بررسي كنيد تا چيزي را فراموش نكنيد.
- از دروغگويي يا بزرگ‌نمايي پرهيز كنيد .
- حتماً چند نسخه اضافه از رزومه براي خودتان پرينت نموده و در كامپيوتر نگه داريد تا در صورت لزوم در هر زماني بتوانيد از آن استفاده كنيد.
- رزومه را حتما تايپ كنيد و از ارايه رزومه دست نويس خود داري كنيد


--------------------------------


12 نكته براي جويندگان كار
10 مهر 1389 0:0
جست و جوي موفقيت‌آميز و موثر براي يك شغل درست مانند يادگيري دوچرخه سواري، مهارتي اكتسابي است. همه ما بعد از يادگيري دوچرخه سواري چرخ‌‌هاي كمكي متصل به دوچرخه را جدا مي‌كنيم. بنابراين نكات ذيل را به عنوان «چرخ‌هاي كمك آموزشي» در نظر بگيريد كه به شما كمك مي‌نمايند تا كارجوي بهتري باشيد.

جست و جوي موفقيت‌آميز و موثر براي يك شغل درست مانند يادگيري دوچرخه سواري، مهارتي اكتسابي است. همه ما بعد از يادگيري دوچرخه سواري چرخ‌‌هاي كمكي متصل به دوچرخه را جدا مي‌كنيم.
 بنابراين نكات ذيل را به عنوان «چرخ‌هاي كمك آموزشي» در نظر بگيريد كه به شما كمك مي‌نمايند تا كارجوي بهتري باشيد.
*براي دعوت شدن به مصاحبه
•    با انگيزه باشيد
 بسياري از افراد جوانب گوناگون يافتن شغل جديد را مانند يافتن سرچشمه آب تلقي مي‌كنند، به عبارتي تغيير شغل يك حقيقت زندگي است.
 طبق آمارهاي دفتر نيروي كار ايالات متحده، نيروي كار بين سنين 18 تا 38 سال تقريباً 10 مرتبه شغل خود را تغيير خواهند داد. انگيزه خود را از دست نداده و ادامه دهيد.
•    مشخص كنيد دقيقاً خواستار چه چيزي مي‌باشيد
در واقع لازم است با خود روراست باشيد و مشخص نماييد از عهده انجام چه كارهايي به خوبي برمي‌آييد و انجام چه كارهايي برايتان لذت بخش است. اين عمل بسيار به شما در يافتن مسير و بازار درست و مناسب كمك خواهد نمود.
•    در رزومه‌تان تغييري ايجاد نماييد
 بسياري از شركت‌ها و سازمان‌ها به دنبال مهارت‌ها و استعدادهاي محسوس و مفيد در بين داوطلبان مي‌باشند. داشتن تنها عنوان «مدير و مسوول» در شغل قبلي‌تان كافي نبوده و بدان معنا نيست كه شما الزاماً مدير خوبي بوده‌ايد و به عبارت ديگر شايد تنها اين نام را به يدك مي‌كشيد.
 رزومه بايد موفقيت‌هاي قابل ارزيابي را به تصوير بكشد، از قبيل افزايش سودآوري يا افزايش دخاير سازماني.
•    توانايي‌ها و قابليت‌هايتان را برجسته نماييد
 بسياري از كارفرمايان دوست ندارند منحصراً شاهد يك سري اسامي شر كت‌ها در رزومه‌ـان باشند، آنان خواستان مطالب بيشتري هستند.
در واقع بهتر است به جاي تمركز بر روي مشاغل قبلي خود، مهارت‌ها و قابليت‌هاي خود را (شغلي و شخصي) برجسته نماييد. به نوعي شايد قابليت‌ها، پشتكار و توانايي‌هاي شما در سمت مديريت بدين طريق بهتر جلوه كند.
•    شبكه‌سازي
 جست و جوي شغلي بدون ارتباط با همكلاسي‌ها و هم دانشكديها سابق يا همكاران فعلي درست مانند آن است كه اينترنت را منحصراً براي خدمات ايميل آن بخواهيد يعني از تمامي اطلاعات و سرويس‌هاي مفيد كه مي‌توانند شما را در جست و جو ياري نمايند چشم‌پوشي كرده‌ايد. كه البته اين امر منطقي به نظر نمي‌رسد.
* اهميت زمان مصاحبه
•    گوش دادن

 منظور يك گوش دادن واقعي است. از آنجا كه زمان كمي براي مصاحبه داريد لذا بايد آن هنگام كه شخص مصاحبه‌كننده توقعات و خواسته‌هاي مورد نظر خود و شركت را مي‌گويد با تمام حواس به او گوش دهيد.
•    ايجاد ارتباط با مصاحبه كننده
 تنها با ارايه رزومه تمامي داوطلبان همانند يكديگر هستند، نكته مهم و قابل توجه در اين مرحله نحوه عملكرد در مصاحبه مي‌باشد كه چطور بتوانيد خود را از ديگران متمايز نموده و در برابر داوطلباني كه تنها رزومه ارايه داده‌اند خود را برجسته‌تر جلوه دهيد. بنابراين لبخند بر لب همراه با ارتباط چشمي ادامه دهيد.
•    سكوت كردن
 فراموش نكنيد كه سكوت نمودن بسيار بهتر از آن است كه براي از بين بردن سكوت حرف‌هاي بيهوده و بي‌اساس زده شود.
 بيشتر اوقات نه تنها اينگونه حرف زدن فايده‌اي نداشته و كاري از پيش نمي‌برد بلكه بيهوده و بي‌هدف صحبت كردن مي‌تواند موجب بروز مشكلاتي نيز گردد، به عبارتي ممكن است سخناني گفته شود كه واقعاً قصد گفتن آن‌ها را نداشته‌ايد.
•    آماده باشيد
 خود را براي هرگونه سوالي آماده نماييد. در واقع بهتر است قبل از اينكه مصاحبه كننده سوالي بپرسد، خودتان مطالبي را كه فكر مي‌كنيد لازم است را بيان كنيد. اين راهي است براي ايجاد تأثيري پايدار.
•    سوپراستار باشيد
 بايد «موقعيت‌ و جايگاهي» را كه در آن مشغول به كار بوده‌ايد، «وظايفي» كه بر عهده شما بوده و «اقداماتي» كه براي انجام آن به كار برده‌ايد و «نتايج» به دست آمده را شرح دهيد.
•    سوال بپرسيد
سوال پرسيدن را فراموش نكنيد. سوالاتي از قبيل: چرا جايگاه شغلي مورد نظر در حال حاضر خالي است؟ آيا امكان پيشرفت و ارتقاء در موقعيت مورد نظر وجود دارد؟ مزاياي شغل چيست؟ از نحوه پاسخگويي مصاحبه كننده به سوالات خود مي‌توانيد اطلاعات زيادي در خصوص شركت جمع‌آوري نماييد.
•    تشكر كنيد
 از مصاحبه‌كننده بابت وقتي كه گذاشه است تشكر نماييد. و همچنين سوال نماييد آيا لازم است اقدام ديگري انجام دهيد. سپس مي‌توانيند مصاحبه را با يك يادداشت يا ايميل تشكر مناسب و به جا پيگيري نماييد.


مطالب مشابه :


آگهی استخدام موسسه المهدی در هادی شهر

استخدام در تبریز کاریابی و بازار کار آگهي استخدام و اخبار استخدامي جديد سراسرکشور را اينجا




آگهی استخدام نقشه بردار یک شرکت فنی مهندسی در سه استان کشور

1-نقشه بردار، دارای سابقه در نقشه برداری طرح هادی مشهد,کاریابی مشهد,استخدامهای




عجایب زیر دریا

آگهی استخدام و کاریابی موسسه خیریه مهر امام هادی (ع) موسسه فرهنگی هنری کوثر نور




نگارش رزومه جهت کاریابی موفق

گروه نرم افزاری پیشرو سافت بابل - نگارش رزومه جهت کاریابی موفق - ساخت نرم افزارهای مالتی




اکواریوم منجمد!

آگهی استخدام و کاریابی موسسه خیریه مهر امام هادی (ع) موسسه فرهنگی هنری کوثر نور




طرح هادی

مرکزدانلود رایگان تخصصی عمران و معماری - طرح هادی (کاریابی کارآفرین) دانشگاه جامع علمی




آهنگ جدید وبسیار زیبای هادی احمدی به نام عمر گل لاله

روزنه - آهنگ جدید وبسیار زیبای هادی احمدی به نام عمر گل لاله کار و کاریابی وزارت




برچسب :