نسبت معنادار سپرده ها و تسهیلات بانکی؛ تهران 60 درصد، ایران 40 درصد

استان تهران به تنهایی 60 درصد سپرده ها و تسهیلات بانکی کل کشور را به خود اختصاص می دهد.

مریم یعقوبی

استان تهران با 4 میلیون و 200 هزار ریال سپرده و 3 میلیون و 984 هزار ریال تسهیلات در صدر استان های کشور از لحاظ رقم سپرده ها و تسهیلات بانک ها و مؤسسات اعتباری در پایان آذر ماه 93 قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد کل مانده سپرده های ریالی و ارزی بانکی پس از از کسر سپرده قانونی در پایان آذر ماه سال جاری 6 میلیون و 938 هزار و417 میلیارد ریال بوده است و استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب سه استانی بوده اند که بیشترین سهم سپرده گذاری را در بانک ها و مؤسسات اعتباری کشور داشته اند.

مانده سپرده ها در بانک ها و مؤسسات اعتباری در پایان آذر ماه سال 93 در استان تهران 4 میلیون و 248 هزار و 256 میلیارد ریال، استان اصفهان 372 هزار و 500 میلیارد ریال و خراسان رضوی 247 هزار و 515 میلیارد ریال بوده است.

نکته جالب توجه، اختلاف بسیار زیاد مانده سپرده ها در استان تهران با سایر استان های کشور است به گونه ای که مانده سپرده ها در استان تهران با استان اصفهان که در رتبه بعدی تهران قرار دارد به رقمی بالغ بر 3 میلیون و 800 هزار میلیارد ریال می رسد. در واقع شبکه بانکی در استان تهران حدود 11 برابر بیشتر از استان اصفهان سپرده جذب کرده است. به عبارت دیگر حدود 60 درصد مانده سپرده های شبکه بانکی کشور در استان تهران جذب شده و 40 درصد باقیمانده میان 30 استان دیگر تقسیم شده است.

بنا بر این گزارش، استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی و البرز به ترتیب کمترین مانده سپرده را میان استان های کشور در اختیار دارند.

مقایسه مانده سپرده ها قبل و بعد کسر سپرده قانونی نشان می دهد کل مانده سپرده های جذب شده در پایان آذر ماه امسال 7 میلیون و 809 هزارو 826 میلیارد ریال بوده که از این مقدار 871 هزار و 419 میلیارد ریال به عنوان سپرده قانونی کسر شده و در اختیار بانک مرکزی قرار داده شده است.

آمارهای بانک مرکزی نشان می دهدف شرایط در مورد تسهیلات پرداختی نیز مشابه سپرده ها است؛ استان تهران در صدر تسهیلات پرداختی قراردارد و استان البرز در رتبه آخر.

مانده کل تسهیلات ارزی و ریالی پرداخت شده توسط بانک ها و مرسسات اعتباری در پایان آذر ماه 6 میلیون و 426 هزار و 345 ریال بوده است. از این مقدار استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی در جایگاه اول تا سوم قرار دارند.

شبکه بانکی در استان تهران 3 میلیون و 984 هزار و 611 ریال، استان اصفهان 316 هزار و 336 میلیارد ریال و استان خراسان رضوی 179 هزار و 952 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.

مقایسه تسهیلات پرداخت شده در استان تهران با سایر استان های کشور نشان می دهد حدود 60 درصد کل تسهیلات پرداختی در استان تهران بوده و 30 استان دیگر حدود 40 درصد تسهیلات را به خود اختصاص داده اند.

از این لحاظ میان نسبت سپرده های جذب شده و تسهیلات پرداختی در استان تهران با سایر استان ها تفاوتی به چشم نمی خورد.

نکته جالب این است که مقایسه مانده سپرده های جذب شده پس از کسر سپرده قانونی با مانده تسهیلات پرداختی نشان می دهد که شبکه بانکی تنها 512 هزار و 72 میلیارد ریال کمتر از سپرده های جذب شده، تسهیلات پرداخت کرده است و این یعنی بانک ها و مؤسسات اعتباری حداکثر توان خود را برای پرداخت تسهیلات بکار گرفته اند.


مطالب مشابه :


نسبت معنادار سپرده ها و تسهیلات بانکی؛ تهران 60 درصد، ایران 40 درصد

EPSnews - نسبت معنادار سپرده ها و تسهیلات بانکی؛ تهران 60 درصد، ایران 40 درصد - اخبار/ گزارش و




مقاله بانکی

تالار تخصصی حسابداری و بانکی - مقاله بانکی - موضوعهای حسابداری و بانکی نسبت های مالی :




مقررات متحدالشکل ضمانت‌نامه‌های بانکی

ضمانتنامه های مستقل بانکی در نتیجه، تلقی ماهیت تبعی نسبت به ضمانت‌نامه‌های بانکی باعث




افزایش وام دهی بانک ها زیر فشار بیرونی

سرمایه : تغییر نسبت تسهیلات به سپرده ها و تعیین دستوری نرخ های سود بانکی دو دلیل عمده افزایش




ضمانتنامه های مستقل راهکاری نوین برای تامین مالی بنگاهها

ضمانتنامه های مستقل بانکی به عبارت دیگر اولا ضامن به محض پادار شدن ضمانتنامه نسبت به آن




تنش مالی چیست؟

این نسبت ترکیب سپرده های مدت دار نظام بانکی را نرخ ارز حقیقی به مفهوم نسبت قیمت های خارجی




ذخیره قانونی بر سپرده های بانکی

هاتف - ذخیره قانونی بر سپرده های بانکی نسبت های سپرده قانونی (80- 1360) درصد




برچسب :