تصفیه آب


- آلودگی آب ها

باران و برف در مجاورت کره زمین با گرد و غبار،اسپری قارچ ها، دودکارخانه ها مخلوط شده و در سطح زمین با گیاهان پوسیده، حیوانات مرده و مواد آلی و معدنی مخلوط  می شود و سپس با جریان های زمینی و زیرزمینی آب را تشکیل میدهد. بطور کلی موادی که در آب های طبیعی یافت میشود را میتوان به دو گروه محلول و نامحلول طبقه بندی کرد:


1- موادنامحلول یا مواد معلق(Suspended solids):در برخی از موارد ممکن است خاک رس، خرده های بسیار ریز شن و مواد غیر محلول معدنی در آب به صورت معلق وجود داشته باشند که در اثر ساکن شدن آب تبدریج ته نشین میگردند. ولی بعضی از آنها به صورت مواد کلوئیدی در آب باقی می مانند که ایجاد کدورت و تیرگی  به طور کلی تغییرات خواص ظاهری(آلودگی فیزیکی)آب میشود. میتوان این مواد را با تصفیه ی فیزیکی از آب جدا کرد.


2- مواد محلول:

الف- مواد جامد محلول در آب های طبیعی(Total Dissolved Solids):

با در نظر گرفتن قدرت حلالیت زیاد آب،نمکهای مختلف غشاء زمین کم و بیش در آب ها دیده می شوند و میزان وجود آن ها بستگی به جریان آب، سطح  و زمان تماس و ترکیب ساختمان منطقه لایه های دارد که آب در آن ها نفوذ کرده و عبور نموده است. این مواد را نمی توان با روش فیزیکی تصفیه از آب جدا کرد.

املاح کلسیم، منیزیم و سدیم تقریباً در تمام آبها به صورت بی کربنات، سولفات، کلرور یا سیلیکات وجود دارد و ممکن است به صورت زیر باشد:

1- کلرور سدیم تقریباً در تمام آب ها وجود دارد.

2- بی کربنات کلسیم)HCo) :Caاین جسم از اثر گاز کربنیک بر کربنات کلسیم بوجود می آید و سبب قلیایی شدن آب میگردد.

3- بی کربنات منیزیم)HCo):Mgاین نمک مانند بی کربنات کلسیم از اثر گاز کربنیک بر کربنات منیزیم حاصل میشود و سبب قلیائی شدن آن می گردد.

4- سولفات کلسیم:در اثر عبور آب از زمین های گچی وارد آب میشود  تا حدود 2گرم در لیتر میتوانند در آب حل شود. باید توجه داشت این نمک بر خلاف اکثر املاح حلالیت آن در آب های سرد بیشتر از آب های گرم میباشد.

5- سولفات منیزیم:همراه سولفات کلسیم در آب ها وجود دارد ولی مقدار آن خیلی کم است. املاح منیزیم در آب ایجاد تلخی می کند. مقدار آن در آب دریاها تا حدود20گرم در لیتر می رسد.املاح دیگری که ممکن است در آب یافت شوند ولی مقدار آنها از ترکیبات ذکر شده کمتر است از این قرار میباشند:

1- نیترات سدیم، کلسیم و منیزیم:وجود نیترات در آب ممکن است از طریق حل شدن این اجسام ضمن عبور آب از قشر زمین های شورشه زار باشد و یا در اثر ایجاد گازهای اکسید ازت و ترکیب آنها با آب و سپس اثر اکسیدهای حاصل برکرنباتهای زمین طبق فرمول های ذیل مصر ،آبهایی که میزان نیترات آنها زیاد باشد. سبب تحریک معده و کلیه می شود.

 

2-کلرور کلسیم

3- سولفات سدیم

4- کربنات سدیم به ندرت در آب های سطحی دیده می شود ولی بعضی از آب های معدنی دارای کربنات سدیم بوده و این آب ها شدیداً قلیایی هستند.

5- املاح آهن و منگتر که به صورت سولفات و بی کربنات در آب وجود دارد.

6- سیلیکات ها، سیلیس به شکل سیلیکات و اسید سیلیسیک در بیشتر آبها وجود دارد . ولی مقدار آن بسیار کم است.

7- فلوئورها: فلوئورها که از حل شدن ترکیبات معدنی فلوئور از قبیل کریولیت به میزان کم در آب های طبیعی وجود دارد.

ب- مواد گازی شکل محلول:

ترکیب گاز با آب بیشتر در هوا انجام می گیرد که مهمترین آنها اکسیژن و گاز کربنیک است.به همین دلیل آب های سطحی دارای اکسیژن زیاد و انیدریک کربنیک کم میباشند. زیرا هوا مقدار بسیار کم ایندریدکربنیک دارد. اکسیژن آبهای زیر زمینی در اثر اکسیداسیون مواد آلی یا واکنشهایی با مواد معدنی کم میشود. بر عکس در نتیجه ی تجزیه ی مواد آلی و انحلال گز کربنیک حاصل، گاز کربنیک این آب ها زیاد می شود. خلاصه اینکه این گاز با جوشاندن آب به آسانی از آن خارج می گردد. لذا گازهای محلول در آب را نباید جزو املاح محلولT.D.Sبشمار آورد.


مطالب مشابه :


آب و هوا

تحقیق - آب و هوا - آب و هوا. ايران بدليل گستردگي و تنوع بومشناختي و بلنديهاي متنوع داراي




هوا (نگرش علمی -دینی )

تحقیق - هوا درباره ی هوا . را از گازهای دیگر را که در هوا جدا نمود و نشان داد سبب حیات




ابداع روشی جدید پیش‌بینی 40 روزه‌ی وضعیت آب و هوا

ابداع روشی جدید پیش‌بینی 40 روزه‌ی وضعیت آب و هوا ها تحقیق و توسعه‌ی ی آب و هوایی خود




همه چیز درباره ی افغانستان از جمله تاریخ و جغرافیا و آب وهوا و..........

همه چیز درباره ی افغانستان از جمله تاریخ و جغرافیا و آب وهوا و ارتفاعات و آب و هوا آب و




وضعیت آب و هوا و اقلیمی اشنویه (رحمان ابراهیمی ،کارشناس هواشناسی اشنویه با همکاری آقای صالح

وضعیت آب و هوا و عرضی 37 درجه‌ی شمالی و نوار طولی وضعیت آب و هوایی و جغرافیایی




تصفیه آب

پژوهش و تحقیق - تصفیه آب با تصفیه ی فیزیکی از آب با آب بیشتر در هوا انجام می گیرد




تصفیه آب

پژوهش و تحقیق - تصفیه آب درباره وبلاگ شامل باقیمانده ی شیمیایی نظیراسیدها، قلیاها و




تحقیقی درباره سیارات و خورشید

منظومه ی شمسی - تحقیقی درباره درباره ی گوشته ی زمین تحقیق هوا، آب، خاک و حیات




برچسب :