دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران

دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی هم اکنون داری چهار گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات، علوم دامی، علوم باغبانی و گیاهپزشکی به شرح زیر می باشد.

گروه آموزشی زراعت و اصلاح نباتات

گروه آموزشی آگرونومی از سال 1342 به عنوان یکی از گروه های آموزشی دانشکده کشاورزی به رسمیت شناخته شد و بعدها به گروه زراعت و اصلاح نباتات تغییر نام داد. از سال 1356 دو رشته زراعت و اصلاح نباتات از هم تفکیک شد و در سال 1372 ایجاد رشته های اصلاح نباتات و زراعت در مقطع دکتری به تصویب شورای عالی برنامه ریزی رسید. در سال 1376 رشته بیوتکنولوژی و رشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید. همچنین در سال 1384 ایجاد رشته علوم علف های هرز در مقطع دکتری و رشته علوم و تکنولوژی بذر در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید.

مطالعه و بررسی در زمینه کاشت و پرورش گیاهان زراعتی و انتخاب ارقام مناسب این گیاهان و برداشت صحیح محصولات آنها مباحثی است که دانشجویان رشته زراعت و اصلاح نباتات با آن آشنا می شوند. مهندسان زراعت به علوم و فنون زیر آشنایی پیدا می کنند: زراعت، طراحی و مدیریت تولید فرآورده های زراعتی، فیزیولوژی، اکولوژی گیاهان زراعی، خاک شناسی و تغذیه گیاهی، آمار و طرح های آزمایشی. مهندسان اصلاح نباتات نیز در زمینه های اصلاح نباتات زراعی، ژنتیک، آمار و طرح های آزمایشی و تولید محصولات زراعی تبحر می یابند.

در رشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز، دانشجویان با اصول شناسایی، بیولوژیکی و اکولوژی علف های هرز و همچنین روش های مبارزه و اساس به کارگیری آنها به منظور کاهش هزینه های تولید، افزایش و بهبود تولیدات کشاورزی و هماهنگی عملیات مبارزه با علف های هرز با کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست آشنا خواهند شد.

بیوتکنولوژی کشاورزی نیز حاوی مجموعه ای از علوم و تکنولوژی در زمینه های ژنتیک مولکولی، کشت بافت، میکروبیولوژی، بیوشیمی، اصلاح نباتات و مهندسی ژنتیک است و از آن برای تهیه ارقام جدید زراعتی و باغی و مبارزه با آفات و بیماری ها استفاده می شود.

در رشته علوم و تکنولوژی بذر، دانشجویان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد با مباحثی همچون: تولید، فرآوری و نگهداری بذر، روش های افزایش کارآیی بذر، فیزیولوژی و متابولیسم بذر و نقش هورمون ها و مواد تنظیم کننده رشد آشنا خواهند شد.

گروه  آموزشی علوم دامی

آموزش دامپروری ابتدا در سال 1324 در دانشکده کشاورزی شروع شد تا اینکه در سال 1334 «واحد دامداری» دانشکده بنیاد نهاده شد. در سال 1335 گرایش دامپروری در دوره کارشناسی رشته کشاورزی عمومی راه اندازی شد. در سال 1340 این گرایش به رشته دامپروری در مقطع کارشناسی تبدیل شد و در سال 1342 گروه دامپروری به عنوان یکی از گروه های دانشکده کشاورزی به رسمیت شناخته شد. مقطع کارشناسی ارشد علوم دامی در دانشگاه تهران برای اولین بار در سال 1346 به صورت ناپیوسته و دوره های دکتری در سال 1373 در رشته تغذیه دام، در سال 1380 در رشته اصلاح نژاد دام و در سال 1383 در رشته فیزیولوژی دام راه اندازی شدند.
در این رشته مطالعه و بررسی در زمینه های تغذیه، ژنتیک و اصلاح دام، فیزیولوژی، اصول بهداشت و بیماری های دام و طیور، ساختمان ها و تجهیزات و مدیریت پرورشی، مباحثی است که دانشجویان با آن آشنا می شوند. رشته علوم دامی در مقطع کارشناسی با دو گرایش دام و طیور دانشجویان را برای ورود به حرفه پرورش دام و طیور و یا امور اجرایی به عنوان مهندس علوم دامی به عنوان کارشناس و یا مدیر آماده می سازد. علاوه بر این با ارائه آموزش های اساسی در زمینه های تخصصی مربوطه امکان ادامه تحصیل دانشجویان را در مقاطع بالاتر فراهم می کند.
این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد با گرایش های تغذیه، ژنتیک و اصلاح، فیزیولوژی، مدیریت واحدهای دامپروری، زنبور عسل و ارائه دروس تخصصی مربوطه زمینه تربیت کارشناسان ارشد با گرایش تخصصی جهت جذب در مراکز پژوهشی و آموزشی و نیز به عنوان کارشناس ارشد در واحدهای اجرایی و تولیدی کشور را فراهم می نماید. در مقطع دکتری پذیرفته شدگان می توانند در رشته های تغذیه با گرایش دام، تغذیه با گرایش طیور، فیزیولوژی با گرایش های تولید مثل، رشد، گوارش ... و ژنتیک و اصلاح دام با گرایش های کمی ژنتیک مولکولی و کمی تحصیلات خود را ادامه داده و پس از گذراندن مراحل آموزشی و پژوهشی به عنوان متخصص در مراکز آموزشی و پژوهشی کشور به عنوان هیأت علمی به امور آموزشی و پژوهشی کار تخصصی خود را دنبال نمایند.
علاوه بر این به علت مشترک بودن بسیاری از زمینه های تخصصی امکان اشتغال به کار دانش آموختگان در سایر مراکز علمی کشور به غیر از علوم دامی نیز فراهم می باشد.
با توجه به اهمیت بخش دامپروری کشور و نیز حجم سرمایه گذاری های انجام شده و ایجاد صنایع بزرگ گاوداری، مرغداری، خوراک دام، صنایع شیر و گوشت، پرواربندی ها در بخش های خصوصی و نیمه دولتی امکان اشتغال برای دانش آموختگان این رشته در مقاطع مختلف به خوبی فراهم شده است. علاوه بر این با توجه به زمینه سازی های انجام شده و نیاز بخش، امکان ایجاد دفاتر و مراکز خدماتی و مشاوره ای تحت مدیریت دانش آموختگان این رشته به طور رسمی وجود دارد.

گروه آموزشی علوم و مهندسی باغبانی و فضای سبز

رشته علوم باغبانی در مهر ماه 1335 پایه گذاری شد و در سال 1347 در مقطع کارشناسی ارشد و در سال 1375 در مقطع دکتری نیز اقدام به پذیرش دانشجو کرد.
رشته علوم باغبانی مجموعه ای از علوم و فنون در زمینه های فیزیولوژی گیاهی، اصلاح ژنتیکی گیاهان به روش سنتی و بیوتکنولوژی، بهبود و استفاده از روش های نوین میوه کاری، سبزی کاری، گل کاری و کشت و صنعت گیاهان دارویی است.

دانش آموختگان رشته علوم باغبانی می توانند به عنوان تولید کننده یا شاغل در مجتمع های کشت و صنعت، شرکت های پرورش گل و گیاه، ادارات، سازمان ها و مراکز ترویجی اجرایی کشاورزی کشور مشغول به کار شوند. همچنین متخصصان علوم و مهندسی باغبانی و فضای سبز می توانند در طرح های مهندسی فضای سبز و طراحی باغ و پارک و ... نقش فعالی داشته باشند.
تحصیلات تکمیلی این رشته در قالب شش گرایش علوم باغبانی به شرح زیر ارائه می شود.
فیزیولوژی گیاهی مانند بررسی شرایط محیطی، اثر تنش ها، هورمون ها و مواد شیمیایی، مکانیسم های رشد و نمو، گل دهی و میوه
دهی در گیاهان باغبانی.
مطالعه عوامل مربوط به ساختار ژنتیکی گیاهان در رابطه با محیط و اصلاح ژنتیکی آنها.
مطالعات سلولی و مولکولی و کاربرد بیوتکنولوژی به منظور اصلاح گیاهان باغبانی.
بررسی راهکارهای افزایش راندمان تولید و بهبود صفات کمی و کیفی محصولات باغبانی.

گروه آموزشی گیاهپزشکی

تدریس «دفع آفات» از سال 1301 در مدرسه فلاحت شروع شد. پس از تغییرات و تحولات مختلف، در سال 1344 نام «بخش دفع آفات گیاهی» به گروه «گیاه پزشکی» تبدیل شد.  این گروه  دوره کارشناسی ارشد را در سال 1342 و دوره دکتری را در سال 1354 برای دو رشته حشره شناسی کشاورزی و بیماری شناسی گیاهی راه اندازی کرده است.

این گروه از سال 1379 به عنوان قطب علمی گیاه پزشکی کشور و از سال 1384 به عنوان قطب کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی شناخته شده است و در حال‌ حاضر دارای‌ یک مرکز پژوهش کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی و یک واحد کلینیک گیاه پزشکی می باشد.

گیاه پزشکی، مجموعه ای است از عملیات پژوهشی درباره علل بروز آفات و بیماری های گیاهی و راه های پیشگیری و کنترل آنها همراه با مسائل اکولوژیک، حفاظت محیط زیست و آنچه که امروزه کشاورزی پایدار گفته می شود. از موضوعات مورد مطالعه در دوره های تحصیلات تکمیلی گروه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

بخش حشره شناسی کشاورزی: اکولوژی سیستماتیک، زیست شناسی، مرفولوژی، فیزیولوژی و ژنتیک حشرات، بیماری شناسی حشرات، دینامیسم جمعیت حشرات، سم شناسی، کنترل بیولوژیک حشرات، روش های نوین کنترل حشرات و ...

 بخش بیماری شناسی گیاهی: مدیریت بیماری های گیاهی، نماتدشناسی گیاهی، قارچ شناسی، ویروس شناسی گیاهی،پروکاریوت شناسی، بیواکولوژی عوامل خاکزی و کاربرد بیوتکنولوژی در بیماری شناسی گیاهی.


مطالب مشابه :


استخدام مهندس کشاورزی

استخدام مهندس کشاورزی من مهندس کشاورزی - علوم دامی هستم . و اشنای زیادی به کامپیوتر




آگهی استخدام در رشته علوم دامی در گیلان

شرکت مرغ مادر هامون کپورچال جهت تکمیل کادر خود به تعداد محدودی مهندس علوم دامی, استخدام




جذب 5 کارشناس ارشد علوم دامی و طیور در گیلان

جذب 5 کارشناس ارشد علوم دامی و طیور آخرین اخبار استخدام و جذب در شرکتها و مهندس سالم




دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران

را برای ورود به حرفه پرورش دام و طیور و یا امور اجرایی به عنوان مهندس علوم دامی استخدام




اطلاعاتی درباره رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی

درس شيمي و زيست شناسي تو اين رشته اهميت زيادي داره چون كار اصلي كه مهندس مهندس علوم دامی




آشنایی با رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی

آن لازم است یک مهندس علوم و صنایع مثل علوم دامی یا زراعت، دختران استخدام.




برچسب :