تاریخچه علوم آزمایشگاهی 13 - بخش آخر

 

آخرین بخش از تاریخچه علوم آزمایشگاهی را در وبلاگ جامع علوم آزمایشگاهی تحت عنوان مقرارت مربوط به تاسیس آزمایشگاهی را منتشر می کنیم و امیدواریم که از ۱۲ مطلب قبلی هم نهایت استفاده را کرده باشین . با ادامه مطلب همراه ما باشید . مقررات مربوط به تأ سیس آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در ایران - تا سال ۱۳۳۴ تأسیس آزمایشگاه تشخیص طبی در ایران مانند دیگر مؤسسات پزشکی از قبیل بیمارستان و درمانگاه تابع مقررات مدون خاص نبود و کلیه کسانیکه دارای پروانه پزشکی بودند و کارآموزی‌هایی در مؤسسات آزمایشگاهی کشور یا خارج انجام داده بودند می‌توانستند مبادرت به تأسیس آزمایشگاه تشخیص طبی نمایند و فقط در برخی موارد که سوابق داوطلب تأسیس آزمایشگاه خیلی روشن نبود به منظور ارزشیابی اطلاعات علمی و عملی، در انستیتوپاستور که یگانه مرجع ذیصلاح بود از او آزمایش به عمل می‌آمد.


البته چون اکثریت متصدیان آزمایشگاه‌ها را شاغلین مؤسسات بهداشتی و آزمایشگاهی یا آموزشی کشور تشکیل می‌داد عملاً متخصص فن خود شناخته می‌شدند و بدون هیچ قید و شرطی مبادرت به افتتاح آزمایشگاه کرده بودند. برای اولین بار در سال ۱۳۳۴ ضمن قانونی که درباره مقررات امور پزشکی و دارویی از مجلس گذشت تأسیس آزمایشگاه و سایر مؤسسات پزشکی را تابع مقررات خاص کرد و اخذ پروانه مخصوص از وزارت بهداری برای تأسیس آزمایشگاه اجباری گردید.


در فصل دوم این قانون که مخصوص آزمایشگاه تشخیص طبی بود دارندگان درجه دکترا در پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، علو م شیمی و بیولوژی که دارای گواهینامه‌های دوره تکمیلی
آزمایشگاهی از دانشکده پزشکی تهران یا گواهینامه‌های تخصص در امور آزمایشگاهی از کشورهای خارج بودند، البته به شرطی که به تصدیق مراجع ذیصلاحیت می‌رسیدند، واجد شرایط برای دریافت پروانه آزمایشگاه شناخته می‌شده و می‌توانستند پس از کسب پروانه مربوطه مبادرت به افتتاح آزمایشگاه نمایند. قانون فوق الذکر دارندگان آزمایشگاه را که از تاریخ تصویب قانون لااقل واجد پنج سال سابقه کار آزمایشگاهی بودند از شرایط فوق مستثنی نموده و در صورت دارا بودن درجه دکترا واجد شرایط اخذ پروانه تلقی می‌نمود.
در همین قانون بمنظور تکمیل کادر متصدیان آزمایشگاه‌های وزارت بهداری پیش بینی شده بود که از کسانی که با داشتن درجه دکترا در یکی از رشته‌های بالا لااقل یکسال سابقه کارآموزی در
یکی از آزمایشگاه‌های وزرات بهداری یا دانشکده پزشکی را داشته‌اند، بر طبق آئین نامه خاصی امتحان بعمل آورده و در صورت موفقیت طبق قانون استخدام پزشکان آن‌ها را برای تصدی آزمایشگاه‌های وزارت بهداری در شهرستان‌ها استخدام می‌نمودند.


مسایل دیگری نیز در مواد مختلف دیگر این قانون برای کنترل آزمایشگاه‌ها پیش بینی شده بود. از جمله متصدی آزمایشگاه مکلف به فعالیتی بود که برای آن رشته پروانه صادر شده است و خرید و فروش خون در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی ممنوع شد و یکنفر نمی‌توانست تصدی بیش از یک آزمایشگاه را داشته باشد. ماده ۲۰ این قانون کمیسیونی را مأمور بررسی مدراک داوطلبان تأسیس آزمایشگاه می‌نمود. این کمیسیون به ریاست معاون وزیر بهداری و عضویت رؤسای انستیتورازی و انستیتوپاستور و استادان کرسی‌های میکروب‌شناسی، سرم‌شناسی، شیمی بیولوژی و آسیب‌شناسی دانشکده پزشکی تهران و یکنفر از رؤسای آزمایشگاه‌های آزاد، در وزارت بهداری تشکیل می‌گردید و به درخواست‌های داوطلبان و مدارک آنان رسیدگی و در صورت مطابقت با قانون برگ صلاحیت تأسیس آزمایشگاه را برای داوطلب صادر می‌نمود. پس از اخذ برگ صلاحیت تأسیس آزمایشگاه داوطلب باید بر طبق مقررات خاص اداره کل آزمایشگاه‌های وزارت بهداری محل کار و وسایل آزمایشگاه را تهیه و آماده می‌نمود تا پس از بازرسی از طرف مأمورین آن اداره کل و گواهی تطبیق با آیین نامه مربوط پروانه تأسیس آزمایشگاه از طرف وزارت بهداری صادر گردد. علیهذا یگانه رشته پزشکی که در سال ۱۳۳۴ مستلزم اخذ پروانه خاص گردید آزمایشگاه تشخیص طبی بود و فعالیت در این رشته پزشکی تابع ضوابط خاص گردید.


در حال حاضر اداره کل آزمایشگاه‌های تشخیص طبی بعنوان بخشی از معاونت سلامت در وزرات
بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بار مسئولیت نظارت بر فعالیت آزمایشگاه‌های تشخیص طبی ومسائل مرتبط را عهده دار است. بعلاوه متخصصین و کار‌شناسان تشخیص آزمایشگاهی با تشکیل انجمن‌های متعدد صنفی به فعالیت خود ادامه داده و با استفاده از متدهای تشخیصی جدید، بهروند تشخیص و درمان سیری صعودی بخشیده‌اند.

مطالب قبلی :


مطالب مشابه :


آگهی استخدام کارشناس ژنتیک یا آزمایشگاه

استخدام شیراز; استخدام به یک نفر کارشناس ژنتیک یا آزمایشگاه




گزارش کار آزمایشگاه ژنتیک

گزارش کار آزمایشگاه ژنتیک - استخدام وبلاگ دانشجویان زیست شناسی دانشگاه شیراز.




معرفی رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی و گرایش ها ی آن

تاسیس آزمایشگاه تشخیص خبرهای استخدام فارغ دانشگاه علوم پزشکی شیراز.




استخدام پرسنل آزمایشگاه

اتاق عمل 88 شیراز ; استخدام پرسنل آزمایشگاه. آشنا به تستهای ملکولی و ژنتیک نیازمندیم




استخدام در دبی

بازار کار پایگاه اطلاع رسانی استخدام و علی طالعی فر _24 ساله از شیراز_مهندس الکترونیک




معرفی رشته ی بیوتکنولوژی پزشکی(زیست فناوری پزشکی)

مولکولی، ژنتیک عمومی، ژنتیک تاسیس آزمایشگاه های مدرن در شیراز:: دانشجویان




آزمایشگاه ژنتیک

رادیولوژی شیراز 88. آزمایشگاه ژنتیک. تاريخ : آگهی استخدام.




آگهی استخدام کارشناس در موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ

استخدام در تبریز کاریابی استخدام همدان / استخدام شیراز. آزمایشگاه, استخدام




مرکز آزمایشگاهی «سیتو ژنتیک مولکولی» میبد افتتاح شد + گزارش تصویری

شعری قشنگ در مورد بفروئیه از یک بفروئی شیراز ژنتیک مولکولی آزمایشگاه، دو دستگاه




تاریخچه علوم آزمایشگاهی 13 - بخش آخر

مقررات مربوط به تأ سیس آزمایشگاه‌های موفقیت طبق قانون استخدام پزشکان آن‌ها را




برچسب :