پرسش تشريفاتي مهر 18 ساله شد

ميليون‌ها ايده هر سال از سوي آموزش و پرورش ناديده گرفته مي‌شود پرسش تشريفاتي مهر 18 ساله شد 18 سال از طرح اولين پرسش در آغاز سال تحصيلي از دانش‌آموزان از سوي رئيس‌جمهور مي‌گذرد و در اين سال‌ها 18 مسئله براي حدود 9 ماه در اختيار ميليون‌ها دانش‌آموز قرار گرفته اما اين ظرفيت ايده‌پردازي و تحليل مسائل روز جامعه بلااستفاده باقي مانده و هيچ‌كس حتي خود رئيس‌جمهور سراغي از پاسخ اين پرسش‌ها نمي‌گيرد؛ پاسخ‌هايي كه مي‌تواند ميليون‌ها ايده نو در برداشته باشد كه به مديريت جامعه در زمينه‌هاي گوناگون كمك كند. 95655_734.jpg18 سال از طرح اولين پرسش در آغاز سال تحصيلي از دانش‌آموزان از سوي رئيس‌جمهور مي‌گذرد و در اين سال‌ها 18 مسئله براي حدود 9 ماه در اختيار ميليون‌ها دانش‌آموز قرار گرفته اما اين ظرفيت ايده‌پردازي و تحليل مسائل روز جامعه بلااستفاده باقي مانده و هيچ‌كس حتي خود رئيس‌جمهور سراغي از پاسخ اين پرسش‌ها نمي‌گيرد؛ پاسخ‌هايي كه مي‌تواند ميليون‌ها ايده نو در برداشته باشد كه به مديريت جامعه در زمينه‌هاي گوناگون كمك كند.
استفاده از حداكثر توان تمام ظرفيت‌ها براي دستيابي به هدف، يك اصل مديريتي پذيرفته است؛ اما از آنجا كه انطباق اصول علم مديريت با واقعيت‌هاي اجرايي در كشور ما چندان محقق نمي‌شود؛ طبيعي است كه در آموزش و پرورش هم ظرفيت ميليوني دانش‌آموزان و فرهنگيان براي فكر كردن درباره مسائل روز جامعه ناديده گرفته شود. اين در حالي است كه درگير كردن افكار بكر و نيروهاي تازه نفس نوجوان با مسائل اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي جامعه خير كثير و زاينده‌اي را نصيب كشور مي‌كند؛ منتها اين مزايا در اثناي روزمرگي‌هاي آموزش و پرورش ناديده گرفته مي‌شوند. برخي از فوايد ايجاد درگيري فكري براي دانش‌آموزان در حوزه‌هاي مربوط به اداره كشور به اين شرح هستند. اين كار دانش‌آموزان را در عمل، شهرونداني پرسشگر، خلاق و نقاد بار مي‌آورد و كشور را در معرض استفاده از ميليون‌ها ايده نو قرار مي‌دهد كه بسياري از آنها مي‌توانند قابليت اجرا داشته باشند. به دانش‌آموزان اعتماد به نفس و مسئوليت‌پذيري در قبال مسائل پيرامونشان مي‌آموزد و روحيه بي‌تفاوتي را از جامعه آينده ساز كشور مي‌زدايد. دانش‌آموزان در جريان مسائل مهم روز كشور قرار مي‌گيرند و قدرت تحليل و تصميم‌گيري آنها تقويت مي‌شود. از ظرفيت دانش‌آموزان به عنوان صادق‌ترين و صريح‌ترين حلقه‌هاي واسط در جهت مديريت پيام‌هاي انتقالي از حاكميت و دستگاه اجرا به جامعه استفاده مي‌شود و... . البته بماند كه اين مسئله روي ارتقاي بهره‌وري نيروي انساني نيز ارتباط مستقيم خواهد داشت. صرفه‌جويي و مديريت منابع، مديريت الگوي جمعيت و گسترش فرهنگ نمونه‌هايي از پيام‌هاي مطلوب حاكميتي هستند كه دانش‌آموزان مي‌توانند در انتقال و نهادينه‌كردن آنها در جامعه به بهترين صورت كمك كنند. در اين ميان پرسش مهر كه هر سال از سوي رئيس‌جمهور در آستانه سال تحصيلي از دانش‌آموزان و فرهنگيان پرسش مي‌شود به عنوان يك فرصت است كه هيچ سالي استفاده نمي‌شود. يعني آموزش و پرورش تنها در بودجه و پرداخت حقوق فرهنگيان و چاپ كتاب و تشكيل كلاس و تأمين فضاي آموزشي و نيروي انساني مورد نياز خلاصه مي‌شود و از طرفي قناعت آموزش و پرورش در پذيرفتن مسئوليت تنها در قبال اين مؤلفه‌هاي زير ساختي و كهنگي مزمن نقش‌هاي اجتماعي اين نهاد آموزشي و تربيتي و شرايط بسته و سنتي كنوني آن، افكار عمومي را نيز دلسرد مي‌كند.
هیچ کس پاسخ پرسش مهر را نمی خواهد حتی رئیس جمهور
مطالعه سرنوشت 17 پرسش مهر مطرح شده در سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد كه هيچ كدام از آنها در هيچ يك از زمينه‌هاي ياد شده كاركرد نيافته‌اند و حتي از سوي مسئولان آموزشي و پرورشي مدارس و ادارات كل و در ميان غم نان روزمره آموزش و پرورش فراموش شده‌اند. خيلي هم كه راه دور نرويم، خواسته‌هاي سال گذشته رئيس‌جمهور از آموزش و پرورش، آموزش حقوق شهروندي به دانش‌آموزان و ايجاد زنگ انشا، گفت‌وگو و كتابخواني بود كه هر سه در پيچ و تاب جاده تدوين و تصويب و ابلاغ آئين‌نامه مانده‌اند و به سرنوشت اسلاف خود دچار شده‌اند كه عزمي به آنها تعلق نمي‌گيرد، اما بلافاصله در‌خواست تخصيص اعتبار مطرح مي‌شود و تا مصوب، ابلاغ و اجرا شود زمان مي‌گذرد و... . خلاصه اينكه پرسش‌هاي مهرانه به هيچ نتيجه‌اي نمي‌رسند. درخواست‌هاي سه‌گانه رئيس‌جمهور را كه سال گذشته در دبيرستان دخترانه فاطمه الزهرا(س) در منطقه 18 شهر تهران مطرح شد، پرسش مهري همراهي مي‌كرد با اين مضمون كه «اگر پدر شما رئيس‌جمهور باشد، چه اقدامي را به او توصيه مي‌كنيد كه بتواند اعتدال و ميانه‌روي را در همه ابعاد زندگي اجتماعي جامعه ايران بگستراند؟» اما در طول سال تحصيلي تلاشي از سوي آموزش و پرورش براي جمع‌آوري پاسخ‌ها، مطالعه و حتي ارجاع آنها به رئيس‌جمهور مشاهده نشد. حالا اينكه رؤساي جمهور نيز سراغ پاسخ سؤالات خود نمي‌روند و با وجودي كه وقت مي‌كنند مسابقات تيم‌هاي ورزشي كشورمان را دنبال كنند اما سراغي از پاسخ سؤالات خود نمي‌گيرند نكته‌اي كه يك نتيجه بيشتر از آن برداشت نمي‌شود و آن هم اين است كه همه طرح پرسش مهر را يك فانتزي تشريفاتي قلمداد مي‌كنند كه روز اول و براي خالي نبودن عريضه بيان مي‌شود.
البته از يك جهت كه آينه دغدغه‌هاي روز مسئولان اجرايي كشور است مورد توجه جامعه قرار مي‌گيرد اما وقتي مي‌تواند كاربردهاي بيشتري داشته باشد چرا از آنها غافل شويم.
پرسش آبکی مهر امسال
به هر رو ديروز 122 هزار مدرسه براي يك ميهماني 9 ماهه پذيراي بيش از 12 و نيم ميليون دانش‌آموز شدند و سال تحصيلي جديد (94-93) با نواخته شدن زنگ در مدارس سراسر كشور آغاز شد و امسال پيام و پرسش مهر 94 ـ 93 رئيس‌جمهور كه سفر سالانه‌اش به مقر سازمان ملل با جشن آغاز سال تحصيلي همزمان شده توسط علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش و در حضور اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور در دبستان شاهد حضرت زينب (س) شهرك آپاداناي تهران قرائت شد.
در پيام حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني آمده است:
آغاز ماه مهر و فصل مدرسه را به همه معلمان و مربيانش و دانش‌آموزان عزيز صميمانه تبريك مي‌گويم. مدرسه خانه اميد دولت و مردم و آموزش و پرورش بنيادي‌ترين بخش توسعه كشور است. ما نياز به مدرسه پويا و نوآور در شرايط كنوني كشور داريم و سازندگان اصلي اين مدرسه معلمان و مربيان و دانش‌آموزان اين سرزمين‌اند. راه رسيدن به اين هدف از مدرسه و آموزش و پرورش ما مي‌گذرد. استعداد و هوش فرزندان اين زاد و بوم بالا و بايد به كشف و پرورش آنها بيشتر و بهتر بپردازيم.
در بخش ديگري از اين پيام بيان شده است: توانمندي آموزش و پرورش در تربيت دانش‌آموزاني است كه قادر باشند در كنار تربيت ذهن و دانش‌اندوزي با جامعه و جهان پيرامون خود به درستي ارتباط برقرار كنند. بايد به آنان آموخت كه جهان نو را خود بشناسند و در آن زندگي كنند و در عين حال تعلق‌خاطر به دين و فرهنگ و سرزمين خود داشته باشند. مدرسه ما بايد بتواند دانش‌آموزاني متفكر، پرسشگر، نقاد و اخلاقي تربيت كند و مدرسه مطلوب ما مدرسه خلاقيت، عقلانيت و گفت‌وگو و مداراست. در پيام روحاني خطاب به معلمان، مربيان و دانش‌آموزان مطرح شده كه بايد به ما كمك كنيد تا به اين مدرسه مطلوب نزديك شويم مدرسه‌اي كه پناهگاه همه ما و شما باشد. مي‌دانم كه آموزش و پرورش ما تا رسيدن به اين نقطه هنوز تنگناهاي زيادي دارد، كمبودها و كاستي‌هاي اقتصادي و آموزشي معلمان و دانش‌آموزان عزيز ما را در دستيابي آسان به اين هدف با مشكل روبه‌رو مي‌كند و معلمان ما نيازمند زندگي عزتمندانه‌اند تا همه ذهن و توان خود را صرف آموزش و تربيت كنند و دانش‌آموزان ما به احترام و توجه بيشتر نياز دارند تا بتوانند قدرت انتخاب خود را بالا ببرند.
براي اينكه سنت نيكوي سال‌هاي پيش زنده بماند از دانش‌آموزان عزيز مي‌پرسم عزيزانم! ايران ما با مشكل جدي كمبود آب روبه‌رو است، هر كدام از ما چگونه از آب‌هاي ايران مي‌توانيم بهتر نگهداري و استفاده كنيم؟
اين در حالي كه دوشنبه گذشته نيز همزمان با جشن شكوفه‌ها سال تحصيلي يك ميليون و 238 هزار كلاس اولي در سراسر كشور آغاز شد و همزمان رئيس‌جمهور و هيئت همراه به منظور شركت در شصت و نهمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل به نيويورك سفر كردند.


مطالب مشابه :


پرسش تشريفاتي مهر 18 ساله شد

دبیرستان(دوره اول ) شاهدخالصی - شیراز - پرسش تشريفاتي مهر 18 ساله شد - آموزش پرورش ناحیه4 شیراز




برگزاری مسابقات قرآن - اذان- نهج البلاغه- انشاء نماز- احکام

دبیرستان(دوره اول ) شاهدخالصی - شیراز وبلاگ شورای دانش آموزی مدرسه شاهد خالصی .




رتبه های کنکور

وبلاگ دبیرستان دخترانه شاهد مسجدسلیمان ㋡ - رتبه های کنکور - زهرا یوسفی،پزشکی آزاد شیراز.




آموزش الکترونیکی یا E-learning چیست؟

دبیرستان شاهد - آموزش الکترونیکی یا E-learning چیست؟ - - دبیرستان شاهد




ادرس مدارس

وب سایت دبیرستان شاهد 2 سایت رسمی دبیرستان و پیش دانشگاهی دخترانه ستارگان - شیراز




انقلاب اسلامی ایران

دبیرستان شاهد ناحیه 2 یزد - انقلاب اسلامی ایران - در جستجوی ریشه اصلی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، می




برچسب :