طرح کیف درمدرسه



-4  مدرسه ی بدون کیف    

با تغییر و تحولات به وجود آمده در زمینه ی تــکنولوژی، نحوه ی آموزش نیز در مدارس در حال تغییر و تحول است. نظام آموزشي در فرايند تكامل جوامع، دچار تحول شده و به نسبت پيچيدگي­هاي زندگي مدرن امروزي، برنامه­هاي تازه­اي را براي هماهنگي بيشتر پذيرفته است وآن ها را دنبال مي­كند. اگر روزگاري نشاني از تحولات نوين آموزشي و ابزارهاي لازم براي رسيدن به اين تحولات در مدارس مشاهده نمي­شد، اكنون همه چيز با آن روزها فرق كرده است. روي آوردن به سمت استفاده از شيوه­هاي تازه، حداقل در مدارس شهرهاي بزرگ امري قابل مشاهده است كه راه خود را به مدارس باز كرده است و آرام آرام جدي­تر از گذشته مورد توجه قرار مي­گيرد. امروزه تئوري­هايي همچون «مدرسه ی بدون كيف» در جوامع توسعه يافته مطرح است كه به تفكيك نقش مدرسه و خانواده تاكيد دارد. در اين شيوه ی آموزش، دانش­آموزان با خود كيف نمي­برند و تكاليف خود را به خانه بر نمي­گردانند.

مدرسه بدون كيف يكي از مفاهيمي است كه در كشورهاي توسعه يافته به عنوان راهبردي آموزشي در حال اجراست و نيز كشورهايي كه طي سالهاي اخير به چرخش چرخ­هاي توسعه ی دانش چرخشی مضاعف بخشيده­اند، اين سياست كلان آموزشي را با جديت دنبال مي­كنند تا آنجا كه اكنون كشوري مانند تركيه مدرسه بدون كيف را ضميمه ی اين سياست آموزشي خود كرده است.

در رشد و توسعه ی كشور،نقش آموزش به ويژه آموزش ابتدايي بسيار مهم مي باشد و مي­بايست جدي گرفته شود و براي امر مزبور مسئولان و معلّمان دلسوز و آگاه به صورت تخصصي تربيت شوند. اکثر اولیا نمی‌توانند در منزل با روشهای جدید تحصیلی به فرزندان خود آموزش دهند و مدرسه ی بدون کیف این امکان را پدید آورده است که دانش‌آموز در مدرسه با نظارت مربی و معلم خود به یادگیری و تمرین دروس بپردازد. البته خانواده‌ها می‌توانند در منزل با دانش‌آموز خود تمرین کنند ولی برای این کار اجباری وجود ندارد.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4-2   اهداف و مزاياي طرح كيف در  مدرسه

1- بهبود كيفيت آموزشي .

2- ارتقاي توان علمي دانش آموزان .

3- هم انديشي و همدلي در حل مسايل و مشكلات آموزشي و رفع دوگانگي آموزشي .

4- سبكي كيف و رفع هرگونه مشكلات جسماني .

5- رسيدن رشد فكري دانش آموزان به روش رشد بارش مغزي و روش اكتشافي .

6- برخورداري از سايت كامپيوتر و پايگاه اينترنتي .

7- اجراي الكترونيكي كتب درسي با هدف كاهش شمار كتاب كاغذي .

8- برخورداري از سيستم آموزش پيشرفته .

9- رسيدگي تكاليف با نظارت دبير.

10- بهره­مندي از سيستم مدرن و كنترل كلاس­ها .

3-4  طرح كيف در مدرسه

در حال حاضر طرح مدرسه بدون کیف در بسیاری از کشورهای دنیا در حال انجام است و سوابق نشان می‌دهد تمامی کشورهای پیشرفته در مباحث علمی از این شیوه بهره‌مند بوده‌اند. به عنوان مثال آلمان از جمله کشورهایی است که با اجرای این طرح توانسته است در زمینه ی پرورش دانش‌آموزان مستعد و خلاق موفق عمل کند.

 ازسوی دیگر، مدتی است که شیوه‌های آموزشی کشور دستخوش تغییراتی شده است که بسیاری از آنها نقش زیادی در یادگیری دانش‌آموزان دارند. مسئولین نظام آموزشی کشور در تلاش هستند تا با بهره‌گیری از آخرین علوم روز به مرحله‌ای از آموزش برسند که دانش‌آموز بتواند براساس شرایط زمانی و ارتقای سطح کیفی وکمی به یادگیری علوم بپردازد.یکی از این روشها «مدرسه ی بدون کیف» است. در این طرح، کلیه فعالیت‌های آموزشی مختص دانش‌آموزان مقطع ابتدایی و پیش دبستانی بر اساس سیاستهای سازمان آموزش و پرورش صورت می‌گیرد ولی دانش‌آموز، کتاب یا لوازم التحریری با خود به محل تحصیل حمل نمی‌کند. در این طرح سیاست به گونه‌ای تعریف شده است که تدریس، تمرین و تکلیف درسی دانش‌آموز تنها در محل مدرسه صورت پذیرد و دانش‌آموز در منزل چندان درگیر مسائل درسی نشود.

در كشور ما طرح كيف در مدرسه به طور کامل تحت نظارت و بررسی وزارت آموزش و پرورش می‌باشد و نزدیک به3 سالاست که در اصفهان ، چالوس و یزد در حال اجراست. در تهران نیز این طرح تا حد زیادی اجرا شده است و در سال تحصیلی آينده هم بسیاری از مدارس دیگر به جمع فعالان این طرح خواهند پیوست. طرح بدون کیف باعث خواهد شد دانش‌آموزان، کلیه ی امور تحصیلی خود را تحت نظارت مربیان و معلمان مجرب در محیط آموزشی انجام دهند.

در ابتدا اين طرح چندان مورد توجه مردم نبود، امّا با توجه به ارزش و تاثیر آن در دانش آموزان، از سوی خانواده‌ها نیز مورد استقبال قرار گرفت به نحوی که از مدتها پيش، ثبت نام دانش‌آموزان برای شروع سال تحصیلی آتيه رزرو مي­شود. مدارک و کارنامه دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در این مدارس با دیگر دانش‌آموزان تفاوتی ندارد ولی از جهت سطح معلومات، این افراد با توجه به فراگیری علوم روز و انجام پروژه‌های تحقیقاتی و از نظر رشد اجتماعی در سطح بالاتری قرار دارند.

طرح كيف در مدرسه با عنوان «مدرسه بعد از مدرسه» نيز ناميده مي شود که ويژه ی دانش­آموزان مقطع ابتدايي است. در اين طرح دانش آموزان پس از تعطيلي مدرسه، تكاليف شان را زير نظر معلم­ خود در مدرسه انجام مي­دهند و بعد از آن به خانه مي­روند. بهبود كيفيت آموزشي، ارتقاي توان علمي دانش آموزان، هم انديشي و همدلي در حل مسايل و مشكلات آموزشي و رفع دوگانگي آموزشی از محاسن اين طرح اعلام  می­گردد.

 

 

4-4  مفهوم مدرسه ی بدون کیف

مفهوم مدرسه ی بدون کیف دارای ابعاد متعددی است که در زیر به هر کدام پرداخته می­شود. 

الف) تفکیک نقش دو نهاد خانواده و مدرسه:

اگر ما دقیق به نقش­های متفاوت مدرسه و خانواده توجه نداشته باشیم، این نقش­ها در هم تداخل پیدا کرده و علاوه بر ایجاد مشکلات برای خود دانش­آموز، مدرسه و خانواده را هم در برابر شکل ایفای نقش با مشکل مواجه خواهد کرد. مدرسه ی بدون کیف اگرچه پیشرفت تکنولوژی آموزشی را به عنوان مهمترین پارامتر پیش روی ما قرار می­دهد، امـا معانی دیگری هم در این موضوع نهفته است کـه اتفاقا آنها مهم­ترند. مـدرسه بـدون کیف بـه مـا می­گویدکه دانش آموز دفتر مشقش را به خانه نمی­آورد و والدین او هم به ناچار وارد روند آموزش اجباری مجدد نمی­شوند. در واقع والدین در کشور ما با به مدرسه رفتن فرزندان­شان مجددا پا به پای آنها درس می­خوانند و بخشی از نقش معلم و نیز بخشی از نقش دانش­آموز را همراه با نقش پدری و مادری خود همزمان بر عهده می­گیرند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ب) مدرسه پیشرو:

مدرسه ی پیشرو یکی دیگر از جهت­های مفهوم مدرسه بدون کیف است که به دو موضوع تکنولوژی آموزشی و محوریت نیازهای دانش­آموز قابل تفکیک است. وقتی از تکنولوژی آموزشی صحبت   می شود ناخودآگاه همه به یاد استفاده از رایانه می­افتند، اما واقعیت این است که تکنولوژی آموزشی صرفا به این معنا نیست، بلکه این مسئله ابعاد گوناگونی دارد که شیوه ی تدریس، طراحی متون و مواد آموزشی و... را در بر می­گیرد. به اعتقاد نگارنده در سالهای اخیر قدم­های مثبت و موثری در زمینه ی ورود تکنولوژی آموزشی به مدارس برداشته شده است یعنی رایانه­های زیادی تحت عنوان آزمایشگاهِ رایانه وارد مدارس شده، چهره ی ظاهری متون آموزشی تغییر کرده است، معلمان بیش از پیش زیر ذره بین هستند و به همین جهت مجبورند تا به روش­های نوین آموزش مجهز شوند و...، اما در مورد توزیع امکانات، رفتار صحیح با امکانات و مدیریت آنها هنوز مشکلات جدی وجود دارد.

با توجه به این اظهارنظر، در یک تحلیل کلی می­توان گفت تنها راه رسیدن به توسعه ی فراگیر و همه جانبه، اصلاح نظام آموزشی و به ویژه ساماندهی آموزش­های پایه است. حال برای آنکه بتوان به درستی آموزش پایه­ای را متحوّل کرد، احتیاج به تکنولوژی پیشرفته ی آموزشی است، اما در جهت تحقق این هدف، صرفاً با نو کردن       چهره ی آموزش نمی­توان تمامی راه را پیمود، بلکه مدیریت عناصر و مظاهر نوین آموزشی خود بخش مهمی از ماجراست که در آن کنترل و مدیریت مالی، بازاندیشی در اهداف آموزشی، بالا بردن سطح دانش معلمان و مدیران و... اهمیت خواهد داشت؛ موضوعی که امروزه یکجا در مفهوم مدرسه ی بدون کیف جمع شده است.

 

5-4  فضای آموزشی طرح كيف درمدرسه

یکی دیگر از مفاهیم اساسی آموزش و پرورش نوین تاکید بر فضای آموزشی ست که در ابعاد متفاوتی قابل بحث است. در فضای آموزشی، پیش از پرداختن به ظاهر فضا، توجه به نظام سیستماتیک اهمیت دارد. به عنوان مثال در نظریه ی فضا، همه ی  عناصر درگیر با آموزش در ارتباط با هم معنا پیدا می­کنند و هیچ یک نمی­توانند حضوری مستقل داشته باشند و اراده ی خود را تحمیل کنند، در واقع این برآیند

 

کلی کار است که اهمیت دارد. موضوع بعدی این است که فضا رفتار افراد را شکل می­دهد، به عبارت دیگر اگر می­خواهیم که دانش­آموزان درس بخوانند و تحلیلی قوی داشته باشند، قبل از آن که آن ها را نصیحت کرد باید فضا را به شکلی طراحی کرد که  به درس خواندن علاقه نشان دهند.

بنابراین می­توان مفهوم مدرسه ی بــدون کیـــف را هــم نوعی از فضای آموزشی تلـــــقی کرد که در آن هــــیچ چیزی حـــرف اول را نمی­زند، بلکه هـــمه چیــز دسـت به دســت هم می­دهد تا برآیند آن تفکیک نقش دو نهاد خانواده و مدرسه، ارتباط سازنده ی ایـن دو نهاد، پرورش قدرت خلاقانه... و در نهایت توسعه و آبادانی کشور باشد.

همچنين برخي كارشناسان ،  دوري از كتاب و پرداختن به جزوات را يكي از نگراني­هاي خود در زمينه ی  دانش­آموز محوري مدارس ارزيابي مي­كنند. آنها معتقدند نبايد به اين بهانه كه خواست و نياز دانش­آموز اهميت دارد تعداد صفحات كتاب­ها را کم تر و کم تر نمود. زيرا در چنين رويكردي اين ترس وجود دارد كه در سال­هاي آتي اساساً كودكان نتوانند با كتاب ارتباط برقرار نمایند. بنابراين بايد به عكس عمل كرد به اين معني كه هراس دانش آموز را از انبوهي و قطوري كتاب­ها ريخت و در عين حال به او چنين آرامشي داد كه آن چه معيار است برداشت و نگرش او درباره ی كتاب­هاســـت نه خواندن

لغت به لغت  وهمین طور ملاک ارزشیابی نمره ی  بالاي قبولي در امتحان است.

6- 4  بار سنگين تكاليف درسى

عنوان تكليف خانگى دانش­آموزان پديده جديدى نيست. مسأله­اى است كه از ديرباز براى دانش­آموزان، معلمان و اوليا در بسيارى از كشورهاى جهان مطرح بوده است. كوله پشتى دانش آموزان ايرانى از همين رو سنگين­ترين حجم را دربرمى­گيرد. انتقال دائمى معلومات بين مدرسه و خانه، تكيه بر محفوظات، تمرين انفرادى و تمديد طولانى مدت آموزش از مدرسه به خانه و از معلم به والدين. مصداق چنين برداشتى يافته هاى دو پژوهشگر دانشگاه پنسيلوانياست. براين اساس در بين ۵۰كشور جهان، معلمان سه كشور ايران، تايـلند و يونان بيشترين تكاليف خانـگى را به دانـش­آموزان  مى دهند. در مقابل، دانش­آموزان سه كشور ژاپن، چك و دانمارك كمترين ميزان تكليف خانگى را دارند.

چگونگى تكليف شب در ايران، از جمله مسائل آموزشى است كه به­علت درگيرى والدين، دانش­آموزان و معلمان، داراى اهميت و حساسيت ويژه­اى است، به طورى كه عـدم انجام تكاليف دانش­آمـوزان مشكلات عمده­اى براى آموزگاران دوره ی ابتدايى فراهم می سازد. براساس نظريات كارشناسان، تـكاليفى كه مـــعمولاً بـراى دانش­آموزان

تعيين مى­شود، اغلب داراى ساختار حل تمرين و رونويسى و حفظ كردن است كه هر دانش­آموز با انگيزه ی  متفاوت به انجام آن        مى­پردازد. برخى صرفاً براى اينكه مورد تحسين ديگران به ويژه والدين خود قرار گيرند، مى­كوشند تا هر كار طاقت فرسايى را تا حد امكان به خوبى انجام دهند و خود را كوشا و مسؤوليت­پذير نشان دهند. گروهى هيچ انگيزه­اى براى انجام تكاليف ندارند و معمولاً از اين كار شانه خالى مى­كنند و يا در اثر فشار والدين و مدرسه به طور ناقص و سرسرى تكاليف خود را انجام مى­دهند. عده­اى از دانش­آموزان با دقت و     علاقه ی بسيار، تكليف خود را شروع مى­كنند ولى با دل­زدگى ناشى از عوامل مختلف، برای پايان دادن به آن به هر بهانه­اى سرباز مى­زنند و برخى نيز با گرفتن جايزه و ساير امتيازات، تن به اين كار می دهند. چه بسا، هيچ يك از اين دانش­آموزان، انگيزه مطلوبى براى انجام تكاليف ندارند، زيرا تحقيقات نشان مى­دهد بهترين انگيزه، يك انگيزه ی درونى و ميل به يادگيرى است.دانش­آموزى كه به اين مرحله برسد، از يادگيرى بيشتر احساس لذت مى­كند و براى جلوگيرى از فراموشى و دريافت حدود آگاهى و ناآگاهى­هاى خويش به خودارزيابى مى­پردازد و چنان كه براساس يافته­هاى تحقيقي در دانشگاه پنسيلوانيا، تكاليف زياد خانگى، يادگيرى دانش­آموزان را چندان افزايش نمى­دهد و بايد معلمان را آموزش داد تا كيفيت تكاليف خانگى را افزايش دهند نه كليت آنها را.

يادگيرى يك فرايند است و براى آنكه اتفاق بيفتد به زمان و تمرين نياز دارد. اين فعاليتها بايد به نوعى تمرين شود. تكليف مدرسه مى­تواند مفيد باشد اما بايد ديد چگونه لازم است رفتار شود تا این تکالیف مفید ترواقع شوند و ما را به هدف يادگيرى بهتر برساند. اين موضوعى است كه هميشه در بحث آموزش و يادگيرى وجود داشته و تا حدود زيادى نيز تغيير كرده است. تكليف مدرسه به عنوان يك قاعده در خيلى كشورها به معناى آنچه که در ایران رایج است، وجود ندارد. بسيارى، تكاليف را در مدرسه انـجام مى­دهند. از سوى ديگر، بخشى از اين تكليف­خواهى در نظام آموزش، به خواست و انتظار والـدين بر مى­گردد. آنها فكر   مى­كنند اگر تكليفى نباشد بدين معنى است كه بخشى از زمينه يادگيرى فراهم نشده است . منتقدان نظام تعليم و تربيت، مدرسه را پلى براى ورود به جامعه مى­دانند. بنابراين مدرسه، خود، هدف نيست بلكه راهى براى پيدا كردن مــهارت­هاى لازم است. نظام آموزش و پرورش به دليل عدم حمــايت­هاى لازم نيروهاى انسانى، انگيزش مديريت متناسب با انتظارات پيش نرفته، دچار تعرض مى­شود. آموزش و پرورش به عنوان متولی آموزش­هاى رسمى بايد تلاش كندتا بين نيازهاى جامعه و خانواده و فرد تعادلى ايجاد كند. مهمترين كار در اين بخش، كيفيت بخشى نيروى انسانى، ايجاد انگيزش و وجود فضاهاى مناسب در مدارس است. فضاهاى جديدى كه با تغيير روشهاى آموزشى بتوان از آنها استفاده كرد، روشهاى فعال تدريس و چينش كلاس­ها به گونه ای جديد به كيفيت كار مى­افزايد.

يك تكليف سنگين و طاقت فرسا مى­تواند مضر باشد به ويژه اگر متناسب با استعداد دانش­آموز و در راستاى تقويت دانش­آموز هم نباشد. چنين چيزى ايجاب مى­كند تكليف سبك، كوتاه و متناسب با استعداد و علايق فردى و شرايط و توانايى های  خانواده باشد. محيط آرام و امكانات كمك آموزشی مى­تواند شرايط تبعيض آميزى، باتوجه به سطح زندگی و تفاوت خانواده­ها به وجود آورد. يكى از ويژگى­هاى معلمان خلاق براى هر درس اين است كه روش­هاى گوناگون را در نظر مى­گيرند، چراکه همه ی فراگيران با يك روش ياد نمى­گيرند. فردى قوه ی شنيدارى قوى­ترى دارد و فرد ديگر از طريق تمرين كردن، نتيجه ی بهترى مى­گيرد. با توجه به تفاوت­هاى فردى و فرهنگى- اجتماعى نمى­توان گفت يك روش كاملاً درست است. بنابراين، بايد ويژگى­هاى يك تكليف خوب را دانست. تكليف مى­تواند در مدرسه انجام شود و فعاليت­هايى كه در مورد يك مدرسه اتفاق مى­افتد ممكن است جاى ديگر متفاوت باشد. پس بایدبا توجه به شرايط فرهنگى و اجتماعى خانواده تكليف داده شود، به زبانى ديگر ما نيازمند ساختار شكنى و ابداع روش­هاى نووخلاق هستيم. ارتــقاى حــرفه­اى معلمان و

اصلاح نگرش مديران، زمينه مناسبى براى رشد دانــش­آموزان فراهم مى­كند.

7-4 کیف الکترونیکی

یکی از طرح­هایی که به رهایی دانش­آموزان از حمل   کیف­ها و کوله­های سنگین می­انجامد ، طرح کیف الکترونیکی است که امسال اين طرح به صورت آزمايشي با همکاري پارک علم و فناوري دانشگاه اصفهان در برخي مدارس اين شهر در حال اجراست و در صورت موفقيت از سال­های آينده در مدارس سراسر کشور اجرا   مي­شود.

کتاب الکترونيکي مقدمه ی اجراي طرح «کيف الکترونيکي» است که با استفاده از لپ تاپ (رايانه همراه) يا رايانه شخصي در خانه، محتواي آموزشي کتاب­ها در اختيار دانش­آموزان قرار مي­گيرد و نياز به حمل کتاب، کمتر مي­شود.

در قالب این طرح، دانش­آموزان به جای کیف درسی که انباشته از کتب درسی مختلف است، کیف الکترونیکی را به همراه خود می‌برند. یعنی محتوای الکترونیکی کتب درسی در یک لپ تاپ یا نوت بوک محدود قرار می‌گیرد که به جای خواندن کتاب کاغذی، دانش‌آموزان از محتویات این نوت‌بوک‌های محدود الکترونیکی بهره می‌برند. بدین ترتیب، در این طرح دانش­آموزان به جای حمل انبوه کتاب­های درسی، رایانه همراه (لپ تاپ) به مدرسه مـــی­برند که در آن

مطالب کتاب­های درسی به صورت محتوای الکترونیکی با قابلیت چند رسانه­ای در آمده است.

ويژگي­هاي فني نرم افزار کتاب الکترونیک این است که علاوه بر تمام كتاب­هاي درسي دانش­آموز، مجموعه­اي از اجزاي آموزشي نيز طراحي شده است؛ به طور مثال در درس فارسي شعري با صدايي خوش خوانده مي­شود يا در كتاب قرآن مجيد از اصوات خوش استفاده شده است.

نقطه ی قوت اين پروژه توسعه ی  اين نرم­افزار توسط معلمان است زیرا معلمان مي­توانند خودشان اجزاي آموزشي به شكل فيلم، عكس يا هر چيز ديگري را توليد كنند و روي صفحه مورد نظر كتاب درسي دانش­آموزان قرار دهند كه اجزاي اضافه شده به طور خودكار روي كتاب همه ی دانش­آموزان كلاس قرار مي­گيرد؛ از سوی ديگر آموزش و پرورش نيز به طور مستقيم مي­تواند اجزاي توليد شده توسط معلمان در سراسر كشور را رصد كند و بهترين و پوياترين را انتخاب و تاييدکند و به تمام كتاب­هاي درسي در سراسر كشور اضافه كند.

بنابراین، اجرای این طرح به معنای حذف کتاب درسی نیست بلکه آشنایی دانش­آموزان با فناوری­های نوین اطلاعاتی و آموزشی در جهان است. هم اکنون دانش­آموزان هند، چین، ترکیه وکشور مالزی

 

 

که شخصاً از نزدیک مشاهده نموده­ام از این کیف­های الکترونیکی استفاده می­کنند و به موفقیت­های آموزشی خوبی نیز دست یافته­اند.

طـرح اسـتـفـاده از كـتـاب الـكترونيك، مي‌تواند باعث ارتقاي سطح علمي و آگاهي دانش‌آموزان شود، همچنين ارتباط بين معلمان و دانش‌آموزان را بيشتر کند و كيفيت آمـوزشي توسط معلمان و سرعت عمل آنها را هم افزايش ‌دهد.

در طـرح كـتب الـكـتـرونـيك، وقتي معلمان، درسي را سر كلاس به دانش‌آموزان آموزش مي‌دهند، دانش‌آموز اين امكان را مي‌يابد كه همان درس را به صورت الكترونيكي در منزل، دوباره تكرار كند و اين يكي از قابليت‌هاي طرح كتب الكترونيكي است.

در کلاسهای مجهز به تدریس محتوای الکترونیک، در مقابل هر دانش­آموز یک سیستم قرار دارد که به صورت شبکه با سیستم معلم در ارتباط است. در این شبکه معلم قادر است بـرای ارایـه بهتر و قابل فهم­تر بـه دانش­آموز در هر قسمتی از درس از طریق امکانات دیگر این شبکه شامل عکس، انیمیشین، فیلم مطالب، تصاویر و صدا را به محتوای آموزشی بیفزاید و با دخل و تصرف بر روی محتوای الکترونیک آموزشی و به روز کردن آن، علاوه بر دانش­آموزان، این مطالب را با تایید رییس گروه درسی در اختیار سایر معلمان قرار دهد.

 

 

در این روش، آموزش چهره به چهره ی  معلم و دانش­آموزان بر قوت خود باقی است. قرار نیست کتاب الکترونیک جای معلم را بگیرد بلکه این کتابها فقط یک ابزار است که به صورت هوشمندانه با فناوری­های جدید در اختیار دانش­آموزان قرار می­گیرد.

از سوی دیگر،براي انجام تمرين­هاي دانش­آموزان در خانه و ارائه ی آن به آموزگار دو روش در نظر گرفته شده است؛ روش آنلاين و روش آفلاين.

در روش آنلاين دانش­آموز از طريق اينترنت با آموزگار مرتبط است و در روش آفلاين، از كارت حافظه و CD استفاده مي شود.

شايد يكي از قابليت­هاي اين طرح كه مي­شود آن را از مزاياي فناوري­هاي نوين نيز قلمداد كرد، جا دادن حجم زيادي از كتاب­هاي درسي به علاوه فيلم­هاي آموزشي، مطالب كمك درسي، آزمايش و... در يك لوح فشرده است.

اين طرح مي تواند به ارتقاي سطح علمي دانش­آموزان كمك نماید، ارتباط بین معلمان را افزایش دهد و كيفيت آموزشي توسط آموزگار و سرعت عمل او را نيز بالا ببرد.

در طرح جديد وقتي آموزگار درسي را سر كــلاس به   دانش­آموزان ياد مي­دهد، اين امكان وجود دارد كه دانش­آموز در منزل همان درس را بازبيني كند و آزمايش­ها، تــــمرين­ها و آزمــون­ها را نيز

توسط اين نرم­افزار در دسترس داشته باشد؛ همچنين انعطاف­پذيري اين روش سبب مي­شود سرعت عمل آموزگار بالا رود كه به دنبال آن كيفيت آموزشي نيز ارتقا خواهد يافت.

کیف الکترونیک، لپ تاپی است که محتوای درسی و آموزشی در آن قرار می­گیرد و در نتیجه فراگیری دانش­آموزان بهتر و یاد گیری نیز سریعتر انجام می­شود. این کیف قابلیت اتصال به سیستم آموزشی مدرسه را دارد، طوری که در منزل نیز دانش­آموزان می­توانند از اطلاعات آن بهره­مند شوند. به تدريج رايانه قرار است جاي كتاب درسي را بگيرد اما هر چند استفاده از لپ‌تاپ براي دانش‌آموزان بسيار لذت‌بخش ترمی شود نبايد فراموش كرد كه استفاده از آن بايد با آموزش‌هاي خاصي همراه باشد، چرا كه مي‌تواند اثرات نامطلوب رواني هم داشته باشد. زیرا هنوز عده‌اي نسبت به تاثير سوء‌استفاده زياد رايانه در بين دانش‌آموزان، هشدار مي‌دهند. به همین سبب، توصیه  می­شود والدین ضمن نظارت بیشتر بر دانش­آموزان خود، صفحه ی مانیتور رایانه ی منزل را به گونه­ای قرار دهند تا از زوایای دیگر منزل قابل رویت باشد و کاربر خود را امن نبیند.

 


مطالب مشابه :


شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم

معلم - شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم اصفهان 6248100 0311 سه




رزرو اینترنتی فرهنگیان در خانه معلم استانهای سراسر کشور

لیست خانه های معلم در برخی شهرستانه در سراسر اصفهان. 100 کیلومتری رزرو خانه معلم مشهد




شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم

شرایط رزرو اینترنتی خانه های اصفهان 6248100 0311 سه خیابان پیروزی مجتمع ادارات خانه معلم




رزرو تالار خانه معلم های شهر اصفهان برای شش ماهه اول سال 93

رزرو تالار خانه معلم های شهر اصفهان برای ص د ا ی ب ا د . آپلود رزرو تالار خانه معلم های




آدرس و شماره تلفن خانه معلم های سراسر کشور

پایه ی ششم. عبور اصفهان. اصفهان. 6248100 دروازه سامان خیابان پیروزی مجتمع ادارات خانه معلم




اینجا خانه معلم بانه

اولین بار ، خانه معلم نصیب خود را رزرو یک معلم دانش آموخته ی جامعه شناسی




خانه هاي معلم وتالارهاي پذیرایی

ج ) خانه معلم قم : دارای 3 سوئيت . هزينه اقامت هر نفر در يک شب 5000 ريال می باشد. ساختمان اصفهان




خاطره ی سفر نوروزی به قم واصفهان

اند یشه یک معلم. درمدارس اصفهان جا رزرو کنم ومن کنار رود خانه چادر زده




نشانی خانه های معلم و مراکز اسکان

کارمند آ ی مشخصات خانه های معلم اصفهان. خانه معلم. روزهای




نشانی خانه های معلم و مراکز اسکان

را دریخش پیوندها ی وبلاگ قراردهم. رزرو مشخصات خانه های معلم اصفهان




برچسب :