دکتر مهر محمدی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم:

دکتر مهر محمدی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم:

میراث شهیدان رجایی و باهنر در اسلامیت و عقلانیت خلاصه می شود.

996.jpg

دکتر مهر محمدی، سرپرست دانشگاه فرهنگیان، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، ریشه ی میراث شهیدان رجایی و باهنر را در اسلامیت و عقلانیت دانست و بر پاسداشت این میراث و تدبیر و برنامه ریزی برای آن تأکید کرد.

این خبرگزاری، با ذکر این نکته که روزگاری دانشگاه تربیت معلم، پایگاهی برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش بود، اما فعالیت این دانشگاه طی سال های اخیر تضعیف شده بود تا اینکه دانشگاه فرهنگیان در سال 1390 پس از ابلاغ اساسنامه آن توسط محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت فعالیت خود را آغاز کرد و با شکل گیری این دانشگاه، جذب 25 هزار دانشجوی متعهد خدمت از طریق آزمون سراسری سال 1391 در دستور کار قرار گرفت، افزود: پیشینه ی مراکز تربیت معلم در کشور به سال 1229 برمی گردد و تأسیس دارالفنون و گسترش مدارس جدید که احساس نیاز به معلم به ویژه معلمانی که با اصول تعلیم و تربیت جدید آشنا باشند را ایجاد کرد. بنابر این، اولین اقدام رسمی در زمینه ی تربیت معلم، تصویب قانونی در اردیبهشت ماه سال 1229 توسط مجلس شورای ملی بود.

"تسنیم" در مقدمه ی مصاحبه ی خود با دکتر مهر محمدی، خاطر نشان می کند: اقدام مهم دیگری که در راه تربیت و تأمین معلمان مدارس ابتدایی و متوسطه صورت پذیرفت، تصویب قانون تأسیس «دارالمعلمین مرکزی» ( دارالمعلمین و دارالمعلمات ) در سال 1297 توسط مجلس شورای ملی بود. از این تاریخ ایجاد مراکز تربیت معلم زن و مرد صورت قانونی به خود گرفت.

این خبرگزاری بین المللی می افزاید: در اوایل انقلاب اسلامی، به دلیل برخی مشکلات، پذیرش دانشجو برای مراکز تربیت معلم در سال 1359 متوقف شد، اما شهیدان رجایی و باهنر برای ایجاد مراکز تربیت معلم اقدام کردند تا جذب نیرو برای نهاد حساس آموزش و پرورش از این طریق انجام شود و در قالب طرحی جدید در سال 1360 از طریق آزمون سراسری در 52 مرکز تربیت معلم، تعداد 19 هزار و 204 نفر دانشجو پذیرش شد. این دوره را به نام «دوره شهید ان رجایی و باهنر » نامگذاری کردند و این مراکز در دی ماه سال 1360، با پیام امام خمینی(ره) بازگشایی شد و دانشجویان تحصیلات خود را در آن آغاز کردند.

محمود مهر محمدی این روزها به عنوان سرپرست جدید دانشگاه فرهنگیان، از سوی علی اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، فعالیت خود را آغاز کرده است. بنابراین گفت وگویی را با وی در رابطه با برنامه هایش برای تقویت این دانشگاه انجام داده ایم:

 

**تسنیم: آقای دکتر، از دانشگاه فرهنگیان، به عنوان الگوی پیشرفته تربیت معلم یاد می شود و تربیت معلم نیز، یادگار شهیدان رجایی و باهنر است و آنها مباحثی، همچون تعهد استخدام و شبانه روزی بودن را برای دانشجو معلمان این مراکز  مطرح کردند؛ اکنون برای تقویت این دانشگاه و اجرای تأکیدات این شهیدان چه برنامه هایی دارید؟

** مهر محمدی:  موضوعی که من تأکید ویژه ای نسبت به آن دارم، این است که آنچه به شهیدان والامقام عرصه ی تعلیم و تربیت؛ یعنی شهیدان رجایی و باهنر نسبت داده می شود را باید با دقت بیشتر مورد توجه قرار داد؛ چرا که شخصیت این شهیدان در عرصه ی تعلیم و تربیت کشور بسیار تأثیرگذار است. بنابراین نیاز داریم به صورت عقلانی با میراث این شهیدان ارجمند برخورد و آن را بازشناسی کنیم. بنده معتقدم که میراث این شهیدان والامقام در اسلامیت و عقلانیت خلاصه می شود و باید این میراث را پاس داشته و در چارچوب میراث اسلامیت و عقلانیت در رابطه با امور آموزش و پرورش کشور، تدبیر و برنامه ریزی کنیم.

در رابطه با شبانه روزی بودن دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان باید بگویم که این موضوع فعلا یک سیاست مصوب بوده، بنابراین لازم الاجراست و در حال اجرا هم است؛ اما باید از منظر اسلامیت و عقلانیت، امکان اجرای این موضوع را داشته باشیم؛ باید در این زمینه نگاه کارشناسی داشته باشیم و اجازه دهیم نگاه های کارشناسی دیگر نیز مطرح شود و در یک بستر علمی و کارشناسی، بحث شبانه روزی بودن دانشجو معلمان را بررسی کنیم و فرصتی را فراهم کنیم تا کارشناسان مختلف حوزه تعلیم و تربیت، دیدگاه هایشان را مطرح کنند تا آنچه که به سود نظام تعلیم و تربیت کشور است، اجرایی شود.

 

** تسنیم: شما خودتان تا چه اندازه موافق به ادامه روند شبانه روزی بودن دانشجو معلمان هستید؟

** مهر محمدی: بنده درباره شبانه روزی بودن دانشگاه فرهنگیان به دو نکته اعتقاد دارم:

نخست اینکه این موضوع فعلا قانون است و باید اجرا شود که اجرا هم خواهد شد و دوم اینکه با توجه به میراث اسلامیت و عقلانیت شهیدان والامقام رجایی و باهنر باید تلاش کنیم تا در حوزه ی تعلیم و تربیت، فضای گفت وگو، اندیشه ورزی و کار کارشناسی را ایجاد کنیم تا از این طریق، زمینه ی لازم برای رسیدن به تصمیم مناسب فراهم شود.

در رابطه با دانشگاه فرهنگیان نیز فضای گفت وگو باز است؛ برخی از کارشناسان نیز، در این فضا درباره آثار و فواید شبانه روزی صحبت هایی دارند که باید شنیده شود.

**تسنیم: در بحث اساسنامه دانشگاه فرهنگیان موضوع تعهد خدمت برای دانشجو معلم ها و فراهم ساختن امکان ادامه تحصیل آنها تا مقطع فوق لیسانس و دکترا مطرح شده است؛ در این زمینه برنامه هایتان را عنوان کنید، آیا ممکن است این موضوعات متوقف شود؟

** مهر محمدی: در بحث تعهد به خدمت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان باید بگویم که این موضوع نیز فعلا قانون است، مانند بحث شبانه روزی بودن اجرا می شود؛ از سوی دیگر نیز برای تأمین نیروی انسانی در آموزش و پرورش یک فرصت تلقی می شود؛ البته این دیدگاه عده ای از افراد است که پشتیبان تعهد خدمت گرفتن از دانشجویان در بحث تربیت معلم هستند؛ اما بنده معتقدم باید اجازه دهیم دیدگاه های کارشناسی دیگر نیز مطرح شود تا منافع آموزش و پرورش از حیث برخورداری از نیروی انسانی با کیفیت و سرآمد تأمین شود؛ چرا که عده ای از کارشناسان، بهره مندی از نیروی انسانی با کیفیت را همسو با این سیاست نمی دانند و معتقدند که باید راه را برای جذب نیرو در آموزش و پرورش باز کنیم.

البته این موضوع نیازمند بررسی و بحث های کارشناسی است، برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که باید در مقطعی، راه ورود به آموزش و پرورش را باز نگه داشته و از کل ظرفیت علمی کشور استفاده کنیم؛ یعنی شرایط به گونه ای باشد تا همه افرادی که وارد عرصه ی دانشگاه می شوند، بالقوه بتوانند وارد عرصه ی تعلیم و تربیت شوند؛ یعنی از  زمانی که این افراد تصمیم می گیرند وارد عرصه ی تعلیم و تربیت شوند و آموزش و پرورش تشخیص می دهد که این افراد ویژگی های لازم را برای حضور در عرصه تعلیم و تربیت کشور دارند، با آنها وارد عقد قرارداد استخدامی شود، بنابراین دیدگاه ها در این زمینه متفاوت است.

تلاش می کنیم تا هر دو دیدگاه کارشناسی را بررسی کنیم، به گونه ای که نیروهای کارآمد و سرآمد در اختیار آموزش و پرورش قرار بگیرد، نباید مانع طرح پرسش در زمینه هایی مانند "شبانه روزی بودن" و "اخذ تعهد خدمت" در بدو ورود به دانشگاه فرهنگیان شویم، باید امیدوار باشیم با تضارب آرا تصمیمی به نفع نظام تعلیم و تربیت کشور بگیریم.

در رابطه با ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا باید بگویم که این موضوع جزء اولویت های دانشگاه فرهنگیان است و جزء ماموریت های ما محسوب می شود و در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان نیز، مورد تأکید قرار گرفته و هم اکنون در حال برنامه ریزی در این حوزه هستیم.

 

**تسنیم: شما در مراسم معارفه بر لزوم ایجاد برخی تغییرات در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تأکید کرده اید، چه مواردی برای تغییر در اساسنامه مدنظرتان است؟

** مهر محمدی:  بنده در مراسم معارفه، خود را ملتزم به اجرای اساسنامه دانشگاه فرهنگیان دانستم که این موضوع اختیاری و انتخابی نیست، بلکه یک رویه قانونی است و این التزام مربوط به کل اساسنامه است؛ حتی ماده ای که در اساسنامه ناظر به تغییر است، ماده 30 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان به چگونگی ورود به تغییرات اشاره می کند؛ بنابر این طبق این ماده تلاش می کنیم تا تغییرات لازم را به مراجع قانونی پیشنهاد کنیم، اما مصادیق تغییراتی را که در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان اعمال خواهیم کرد، نیازمند برگزاری جلسات با کارشناسان است.

 

 ** تسنیم: از دیدگاه شما هم اکنون دانشگاه فرهنگیان با چه ایراداتی همراه است که باید آن را حل کرد؟

**مهر محمدی: بنده در این خصوص وارد دیدگاه های شخصی ام نمی شوم، بلکه باید فضای گفت وگو و تضارب آرا باز شود و تلاش کرد تا در سایه بحث های کارشناسی و علمی به یک تصمیم مناسب دست پیدا کرد که این تصمیم مناسب ممکن است چیزی باشد که در اساسنامه آمده یا متفاوت با آن باشد.

البته بنده در سایر موارد و در قالب یک کارشناس، دیدگاه های انتقادی خود را نسبت به دانشگاه فرهنگیان بیان کرده ام؛ اما در مقام مسؤول دانشگاه، ملتزم به اجرای اساسنامه هستم که البته شامل تغییر آن نیز می شود و این را از مجاری قانونی پیگیری خواهیم کرد.

بحث های کارشناسی اما نه به صورت ضرب الاجلی می تواند مصادیق تغییرات را روشن کند و هدف اصلی این است که تربیت نیروی انسانی برای آموزش و پرورش به بهترین نحو انجام شود، طی چند هفته اخیرشورای مشورتی رئیس دانشگاه را که باید طبق اساسنامه تشکیل می شد اما تشکیل نشده بود را راه اندازی کردیم و در چارچوب این شورا و رایزنی با همکاران در پردیس های دانشگاه، مباحث را دنبال خواهیم کرد


مطالب مشابه :


معرفی رشته علوم تربیتی گرایش آموزش و پرورش پیش دبستانی و دبستانی - مقطع کارشناسی

دانشجويان دانشگاه فرهنگيان زاهدان پرديس رسالت زاهدان. کاروزی دانشجویان تربیت معلم




رشته تحصيلي تربيت دبير زبان انگليسي در دانشگاه فرهنگيان92

پرديس رسالت ـ زاهدان : تربیت بدنی فرهنگیان (دانشجو معلم) بهترین ها و




فهرست دانشگاه‌های ایران

مرکز تربیت معلم رسالت زاهدان. مرکز تربیت معلم رسول اکرم




سرپرست وزارت آموزش وپرورش

پرديس رسالت زاهدان. سرپرست وزارت آموزش وپرورش، با اشاره به اهمیت تربیت معلم و بهسازی




رشته های دانشگاه فرهنگیان(تربیت معلم سابق)وظرفیت پردیس ها واستان ها

(تربیت معلم زن پرديس رسالت زاهدان 22543 علوم تربيتي اموزش وپرورش كودكان




اسامي معرفي شدگان دانشگاههاي فرهنگيان در مرحله تكميل ظرفيت آزمون سراسري

زاهدان رسالت معلم تربیت معلم شهید




فهرست دانشگاه‌های ایران

مرکز تربیت معلم رسالت زاهدان مرکز تربیت معلم رسول اکرم اهواز مرکز




دکتر مهر محمدی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم:

پرديس رسالت زاهدان. این خبرگزاری، با ذکر این نکته که روزگاری دانشگاه تربیت معلم




جریاناتی فعال شده‌اند که به‌دنبال تعطیلی تربیت معلم و حذف دانشگاه فرهنگیان هستند

با برگزاری دوره‌های فشرده یک‌ساله نمی‌توان معلم تربیت که رسالت زاهدان. دانشجویان




برچسب :