مراحل دریافت گذرنامه و روادید... تا ثبت نام قطعی

مراحل دریافت گذرنامه و روادید و همچنین تمدید به صورت زیر است: (البته در بعضی از مراحل ممکن است تفاوتهایی وجود داشته باشد)

توجه:البته این مراحل برای چندین سال پیش بود و طی سال های جدید بعضی از مراحل دچار تغییر و تحول شده اند ولی در کل 80 درصد روال مراحل اخذ ویزای تحصیلی طبق همین مراحل زیر است و از دوستان و دانشجویان عزیزی که اطلاعات جدیدی از مراحل اخذ ویزای تحصیلی در اختیار دارند خواهشمندیم در اختیار ما بگذارند.

باتشکر



الف- ابطال مدرک اقامتی

برای ثبت نام اولیه باید به مرکز آموزش زبان فارسی (خانوم حسن پور) مراجعه کرده و فرم اولیه را پر کنید و با گرفتن نامه از دانشگاه به اداره اتباع (استانی که در آن ساکن هستید ) مراجعه کنید فرم تأیید اصالت مدرک اقامتی را پر کرده و کارت خود را باطل می کنید. پس از ابطال کارت به شما یک نامه خروجی سه ماهه و یک نامه تسویه حساب و یک نامه برای ثبت نام در دانشگه داده می شود.


*(حتما در پایان هر مرحله از نامه هایتان چند کپی بگیرید تا در مراحل بعدی از آنها استفاده کنید.)

قابل ذکر است که همزمان با تأییدیه اصالت مدرک اقامتی، مدرک مورد نظر (برگه تردد خروجی مدت‌دار یا کارت هویت) باطل خواهد شد. و برگه خروجی 3 ماهه صادر خواهد شد. در این مدت دانشجویان عزیز هرچه سریعتر برای گرفتن گذرنامه از سفارت جمهوری اسلامی افغانستان اقدام نمایند. پس از اخذ گذرنامه باید مراحل اداری اخذ ویزا و خروج و مراجعت را طی نمایند تا در دانشگاه ثبت نام دائم شوند. ادامه تحصیل، انجام امور دانشجویی و اخذ مدرک تحصیلی به داشتن گذرنامه و ویزای تحصیلی می‌باشد.

دانشجویانی که تاکنون اقدام نکرده‌اند باید هرچه سریعتر اقدام نمایند. دانشجویان باید بعد از دریافت گذرنامه برای دریافت ویزا به افغانستان بروند. البته طبق توافق ناجا و وزارت خارجه دانشجویانی که گذرنامه همراه و گواهی تولد ثبت شده در ثبت احوال دارند نیاز به خروج از کشور ندارند و همینجا برایشان اقامت صادر می شود. البته با بردن گواهی تولد به وزارت علوم نامه‌ای مبنی بر صدور اقامت برایشان صادر می‌شود. بعد از گذراندن مراحل گفته شده در بالا و نامه‌ای مبنی بر صدور اقامت برایشان صادر می‌شود. دانشجویانی که دارای گذرنامه همراه می‌ باشند احتیاج به گذراندن مراحل بالا را ندارند و مراحل زیر را انجام دهند.

ب- دریافت گذرنامه تحصیلی:

1. گرفتن نامه اشتغال به تحصیل از دانشگاه: (چون شرایط پذیرش تفاوت دارد برای همه ضروری نیست) این گواهی باید برای سفارت درخواست شود که در این صورت نیاز به نوشتن یک درخواست توسط دانشجو می‌باشد که ضمیمه گواهی شود.

2. بردن نامه تسویه حساب (و نامه اشتغال) به تحصیل به وزارت علوم: در وزارت علوم به طبقه چهارم بخش کنسولی اتاق 402 رفته و در ضمن گواهی تسویه حساب را هم باید به همراه داشته باشید مراحل اداری را طی میکنید. در آخر حتماً از نامه ای که باید به وزارت خارجه ببرید یک کپی بگیرید و برای خود نگه دارید.

 


4. رفتن به سفارت افغانستان: قبل از رفتن به سفارت و دادن درخواست برای پاسپورت تحصیلی باید مدارکی را آماده کرده باشید و مراحلی را طی کرده باشید.

مدارک لازم برای سفارت:

  1. تأیید اصل مدرک پیش دانشگاهی و اصل دیپلم در آموزش و پرورش استان خودتان       

  2. رفتن به آموزش پرورش ناحیه محل اخذ دیپلم و پیش دانشگاهی و گرفتن دو نامه تأییدیه برای ارائه به آموزش و پرورش تهران و تأیید ریز نمرات (مترو-ایستگاه طالقانی-نبش خیابان ایرانشهر)

۳ـ تأیید کردن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و ریزنمرات در آموزش و پرورش تهران.

 4.  تأیید کردن مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی و ریز نمرات در وزارت خارجه. (این وزارتخانه مدرک را از شما گرفته و تقریبا 2 ساعت یا 3 ساعت بعد تأیید شده آن را به شما می‌دهد. بهتر است شما مدارک را ساعت 8 صبح تحویل داده و دنبال بقیه کارهای خود رفته و ساعت 11 یا 11/30 مدارک را تحویل بگیرید)

 5.  تأیید کردن مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی در سفارت افغانستان –   
برای این کار باید مدارک خود را قبل از ساعت 12 به قسمت پذیرش سفارت تحویل داده و مبلغ 7 یورو برای هر نفر نیز پرداخت شود. مدارک پس از تأیید بعد از ساعت 2 به شما تحویل داده می‌شود. شما باید حتماً نیم ساعت قبل از ساعت 2 در محل حضور داشته باشید و نوبت بگیرید تا در اسرع وقت مرحله بعد را انجام دهید. در ضمن روزهای پنج شنبه این قسمت تعطیل است. بعد از تحویل گرفتن مدارک سریعا از هرکدام از آنها دو کپی پشت و رو گرفته به همراه کپی از مدارک اقامتی و تعدادی عکس به بخش دانشجویی بروید


 6.  رفتن به بخش دانشجویی سفارت و دادن درخواست برای پاسپورت تحصیلی  
ساعت کاری این بخش در صبح از 9 تا 12 و در عصر از 13 تا 14 یا 30/14 می باشد. پس از پر کردن فرم درخواست پاسپورت که شامل مشخصات شناسنامه ای و سال آغاز و پایان تحصیل و اینکه شما دقیقا از کدام استان و شهر و قریه افغانستان هستید. باید منتظر صدور پاسپورت خود باشید.

(آمدن پاسپورت حدودا 2 ماه تا 3 ماه وقت میبرد. نمی دونم چیکار می خوان بکنند!) بهتر است هر هفته یکبار با بخش دانشجویی سفارت تماس بگیرید و از آمدن پاسپورتتان با خبر شوید البته می توانید به آدرس اینترنتی سفارت رفته و بعد وارد بخش دانشجویی شده و اسم خودتون رو ببینید که پاسپورت شما آماده شده یا نه و بعد به سفارت بروید.
شماره تلفن ها: 02188737050-02188502666-02188753089

مرحله آخر دریافت گذرنامه از سفارت :
کپی مدارک و هرچه به نظرتان لازم میرسد را حتما همراه داشته باشید.
اگر مهلت نامه تردد 3 ماهه شما به هر دلیلی به انقضا رسید می توانید دوباره به اداره اتباع استان خود مراجعه کرده و آن را تمدید نمایید.
درخواست ویزای تحصیلی:
 1-  بردن گذرنامه به وزارت علوم و گرفتن درخواست نامه ویزا بعد از گرفتن پاسپورت تحصیلی خود از سفارت آن را به وزارت علوم بخش کنسولی (02182233095) برده و برای درخواست ویزا از وزارت خارجه نامه ای دریافت نمایید


2.  بردن گذرنامه و درخواست نامه ویزا به وزارت خارجه و درخواست ویزای تحصیلی:  

 
با به همراه داشتن پاسپورت و نامه وزارت علوم و همچنین برگه تردد 3 ماهه به وزارت خارجه رفته تا با ارائه این مدارک و پر کردن فرم تقاضای ویزا به درخواست ویزای تحصیلی شما برای سفارت ایران در یکی از شهرهای کابل، هرات، مزار شریف یا قندهار به انتخاب شما ترتیب اثر داده شود. اکثرا شهر هرات را به دلیل نزدیکی و امن بودن انتخاب می کنند. حدود 15 روز بعد درخواست شما برای سفارت ایران در افغانستان فکس می شود و شماره فکس خود را باید با تماس گرفتن با وزارت علوم  (02182233095) گرفته و با بردن شماره فکس به سفارت ایران در افغانستان ویزای شما صادر خواهد شد

 

خروج و مراجعت:
دانشجویان کارتی: قبل از رفتن به افغانستان باید نامه خروجی 15 روزه که بعد از نامه خروجی 3 ماهه داده می شود را بگیرید و گذرنامه خود را برای خروجی به ناجای استان خودتان برده تا مهر خروج و مراجعت به آن زده شود..
دانشجویانی که پاسپورت همراه دارند: بعد از دادن درخواست ویزا برای باطل کردن پاسپورت اولیه به شرح ذیل اقدام کنند
با بردن هر دو پاسپورت به بخش کنسولی سفارت پاسپورت اولیه شما باطل خواهد شد و هر دو پاسپورت به همراه نامه ای برای وزارت خارجه به شما داده می شود.
در وزارت خارجه نیز نامه ای برای ناجای امور اتباع تهران صادر خواهد شد که با رفتن به ناجا درخواست انتقال اقامت شما به پاسپورت جدید برای ناجای استان فکس خواهد شد و با بردن پاسپورتها به ناجای استان انتقال اقامت صورت می گیرد و شما باید پاسپورت تحصیلی را خروجی بزنید تا از مرز خارج شوید.
نکته: در تمامی مراحل کارت دانشجویی و مدرک اقامتی و گواهی پیش دانشگاهی و دیپلم و برگه تسویه حساب و کپی این مدارک و هرچه به نظرتان لازم میرسد را حتما همراه داشته باشید.

بعد از اطمینان از صدور ویزایتان و دریافت شماره فاکس ارسال شده از وزارت علوم:

الف- دانشجویانی که قبلا کارت داشته اند برای خروج از ایران باید:
نامه خروجی 3 ماهه را تحویل داده و برای خروج یک نامه 15 روزه از سازمان اتباع استان گرفته و سپس به ناجای اتباع خارجه استان مراجعه کرده تا برای گذرنامه شما خروجی صادر شود و به این منظور برای شما تشکیل پرونده می دهند و نامه ای به شما داده و سپس با در دست داشتن پاسپورت و مدارکی که از ناجای استان خود گرفته اید راهی ناجای اتباع خارجه تهران می شوید که آدرس آن در پائین موجود می باشد. که در آنجا برای شما تشکیل پرونده می دهند وحدود 2 روز این عملیات در تهران طول میکشد و شما می توانید مستقیما راهی مشهد و مرز تایباد شوید تا برای دریافت ویزا اقدام نمایید.



ب- دانشجویانی که قبلا گذرنامه همراه داشته و اکنون گذرنامه تحصیلی دریافت کرده اند:
باید گذرنامه قبلی را باطل کنند که به این منظور به سفارت افغانستان امور قونسولی رفته و مهر باطل شد بر روی صفحه اول گذرنامه درج می شود و به شما نامه ای داده می شود که به وزارت خارجه بخش روادید و گذرنامه ها می برید و بعد از ثبت در دبیرخانه ی وزارت نامه ی دیگری به شما برای ناجای اتباع خارجه تهران داده میشود. در ناجا بعد از ثبت نامه در دبیرخانه به مراحل اداری بعدی راهنمایی میشوید که در نهایت نامه ای برای ناجای استان به شما داده می شود که یک نسخه از آن برای ناجای استان فکس میشود. پس از چند روز با در دست داشتن نامه به ناجای استان مراجعه کرده و درخواست خروج و مراجعت برای پاسپورت جدید می کنید که اقامت قبلی شما به پاسپورت جدید منقل می شود و خروجی برای شما صادر میشود

نکته۱: (این نکته برای بعضی دانشگاهها می باشد) برای خروج و مراجعت نیاز به یک نامه اشتغال به تحصیل از دانشگاه می باشد که در آن قید شده باشد که خروج شما از نظر دانشگاه بلامانع است و به دانشگاه بدهی ندارید. برای این کار بعد از گرفتن نامه اشتغال به تحصیل به امور مالی دانشگاه مراجعه کرده تا با نوشتن جمله "به دانشگاه بدهی ندارد" و چسباندن یک چسب و زدن مهر امور مالی روی آن خیال ناجا را راحت کند و در صورتی که پذیرش ناجا نامه را قبول نکرد به رئیس مراجعه کرده تا به کمک شما بیاید.

نکته ۲: هزینه خروج و مراجعت 20 هزارتومان می باشد که باید در بانک ملی ریخته شود.

حال با داشتن یک پاسپورت تحصیلی و مهر خروجی باید برای سفر به افغانستان آماده شوید.

توصیه ها:

۱ـ اگر برای شما ممکن است از سفر انفرادی خودداری نمایید. پول به مقدار کافی به همراه داشته باشید و پولهای خود را قبل از سفر به افغانی تبدیل نمایید.
۲- داروهای مورد نیاز از قبیل سرماخوردگی، سردرد، استامینوفن و اسهال را به همراه داشته باشید.
۳ـ سه یا چهار قطعه عکس سه در چهار فراموش نشود برای ویزا لازم است.
۴ـ سعی کنید در افغانستان کمتر از آب آشامیدنی و سبزیجات و شیرینی استفاده کنید و نوشیدنیهای مجاز دیگری را به کار ببرید. از آنجا که بیشتر بچه ها به هرات می روند بنابراین به راهنمایی در مورد سفر به هرات بسنده میشود و دانشجویانی که به دیگر شهرها می روند پشت و پناهشون با حضرت دوست.
برای رفتن به هرات خط اتوبوس مستقیم از تهران به هرات و از مشهد به هرات دایر می باشد که دارای مشکلاتی نظیر کیفیت نداشتن اتوبوسها و معطلی در مرز می به دلیل خروجی خوردن پاسپورتهای همه مسافرین و بازرسی بارها می باشد. اما راه دیگر این است که به مشهد رفته و با سواری و اتوبوس به تایباد رفته و از آنجا با سواری به مرز بروید. که کرایه سواری و اتوبوس تایباد به ترتیب 10000 و 4000 تومان و زمان سفر به ترتیب چهار ساعت و 2.5 ساعت می باشد. از تایباد تا مرز هم ده دقیقه ای بیشتر راه نیست.
با رسیدن به مرز وارد محوطه گمرک می شود و پاسپورت خود را مهر خروجی و دخولی می زنید. سپس از محوطه گمرک خارج شده و کم کم گرد و غبار وطن روی تنتان می نشیند و باید به شهر هرات باستان بروید که هنوز پایتان از گمرک خارج نشده راننده ها شما را احاطه خواهند کرد و پس از انتخاب یکی از راننده ها با طی کردن مسافتی 120 کیلومتری در 1.5 ساعت در شهر هرات هستید. در سال ۱۳90 نرخ مرز تا هرات برای هر نفر 250 تا 300 افغانستانی بود.

نکته ۳: حتما با راننده ها و یا باربرها کرایه را از قبل تعیین کنید.
با بردن گذرنامه خود به سفارت ایران واقع در جاده ولایت و دادن شماره فاکس ویزای خود و 2 قطعه عکس فرم پرداخت بانک به شما داده می یورو(فقط یورو)را در بانک مورد نظر واریز نمایید و نیز به کلینیک معرفی شده که در نزدیکی کنسولگری هرات است می روید و آزمایش خون می دهید که جواب آن بعد نیم ساعت( شاید با تأخیر ) تحویل داده می شود.(برای این آزمایش 500 افغانی دریافت می شود) فردای آن روز یا همان روز قبل از پایان ساعت کاری  فرم بانک را به سفارت می برید و بعد از دو سه روز پاسپورت ویزا خورده شما به شما تحویل داده میشود بعد از بازگشت از این سفر پر خاطره به ناجای استان مراجعه کرده تا اقامت شما را تمدید کنند.


مراحل تمدید گذرنامه:

مراحل گرفتن گواهی اشتغال به تحصیل را طی کرده و نامه وزارت خارجه را به سفارت ببرید. بعد از گرفتن کپی از صحفات گذرنامه به همراه دو قطعه عکس گذرنامه را به سفارت تحویل دهید. طبق روال گذرنامه قبل ازساعت 11 تحویل گرفته شده و ساعت 1به بعد همانروز تحویل داده میشود. گذرنامه برای مدت یکسال بدون هزینه تمدید میشود. ممکن است سفارت نامه اشتغال به تحصیل مستقیم از خود دانشگاه را هم قبول کند و نیازی به نامه وزارت خارجه نباشد. البته ممکن است در اینصورت هزینه ای هم برای تمدید دریافت کند.

آدرس ها:

سفارت افغانستان:
ایستگاه مترو شهید بهشتی - خیابان شهید بهشتی - خیابان پاکستان - نبش کوچه چهارم

وزارت علوم:
مسیر1: ایستگاه مترو میرداماد (حقانی) - از طریق تاکسی یا اتوبوس به میدان صنعت رفته - خیابان هرمزان - نبش پیروزان جنوبی در میدان صنعت با نشان دادن آدرس به هر فردی وزارت علوم را به شما نشان خواهد داد که مسیر کوتاهی را باید پیاده (7-8 دقیقه) یا با اتوبوس یا با تاکسی طی کنید.
مسیر2: میدان آزادی - ترمینال اتوبوس های میدان آزادی - سوار شدن اتوبوس های میدان صنعت و بقیه راه قبلی...

آدرس جدید وزارت علوم (بخش دانشجویان غیر ایرانی ):

خیابان انقلاب ـ میدان فردوسی ـ خیابان شهید موسوی ( فرصت جنوبی سابق) جنب هتل اسکان ـ سازمان امور دانشجویان تلفن : ۸۸۸۲۸۰۵۱


وزارت خارجه:
ایستگاه مترو امام خمینی - اگر از خروجی میدان امام خارج شدید به سمت بانک سپه رفته تا به وزارت خارجه برسید و اگر از خروجی خیام خارج شدید به دست راست رفته وبعد سمت چپ را ادامه دهید تا به وزارت خارجه برسید در ضمن بخش دانشجویی و بورس های وزارت خارجه در ساختمان شماره 3 وزارت خارجه می باشد


آموزش و پرورش تهران (برای تایید مدارک):
ایستگاه متروی طالقانی - به سمت خیابان ایرانشهر یا ساختمان مرکزی بانک ملت رفته نبش خیابان ایرانشهر ساختمان آموزش وپرورش می باشد که می توانید برای تایید مدارک به طبقه چهارم بروید.

وزارت خارجه (بخش تایید مدارک واسناد):
ایستگاه مترو امام خمینی - اگر از خروجی میدان امام خارج شدید به سمت بانک سپه رفته تا به وزارت خارجه برسیدو اگر از خروجی خیام خارج شدید به دست راست رفته وبعد سمت چپ را ادامه دهید تا به وزارت خارجه برسید کمی جلوتر داخل خیابان 30 تیر شوید حدود 300 متر که جلوتر برید دست چپ خیابان داخل کوچه انتخابیه شوید.

ناجای تهران (پلیس اتباع خارجه):
ایستگاه مترو هفت تیر- از طریق تاکسی از مسیر خیابان کریمخان به میدان ولیعصر بروید و از آنجا نیز با تاکسی از مسیر خیابان ولیعصر به سمت خیابان زرتشت به ناجا بروید.

از وزارت علوم به وزارت خارجه:
به میدان صنعت برگشته و سوار اتوبوس حقانی (میرداماد) شوید (شاید تاکسی هم داشته باشد) و بعد از رسیدن به ایستگاه متروی میرداماد از طریق مترو به میدان امام خمینی بروید. بعد از خروج از راهروهای پرپیچ و خم ایستگاه امام خمینی اگر از خروجی خیابان خیام خارج شدید به سمت راست رفته و بعد به سمت چپ بروید و اگر از خروجی میدان امام خارج شدید به سمت چپ (به طرف بانک سپه که ساختمان بلندی است) بروید. تا به سر در باغ ملی برسید. که از درب کنار آن می توانید وارد وزارت خارجه شوید.

اداره کل اتباع و مهاجرین کشور:
تهران - منطقه ۳ - ولی عصر - تقاطع میرداماد - جنب شیرخوارگاه آمنه

از پیام نور مرکزی به وزارت علوم:
بعد از بیرون آمدن از پیام نور مرکزی کنار خیابان ایستاده و با استفاده از تاکسی های عبوری به میدان تجریش بروید. در میدان تجریش سوار تاکسی‌های شهرک غرب (میدان صنعت) واقع در ایستگاه تاکسی (ضلع امامزاده صالح) شده و به شهرک غرب (میدان صنعت) بروید. در میدان صنعت با نشان دادن آدرس به هر فردی وزارت علوم را به شما نشان خواهد داد که مسیری را باید پیاده یا با اتوبوس یا با تاکسی هایی که مستقیم میروند بروید (پیاده بروید 7-8 دقیقه طول میکشد)

بورسیه دافی (UNHCR):
ایستگاه مترو میرداماد - یکی از اتوبوس هایی که میدون ونک بره سوار می شید مثلاً خط 37 - خیابان ونک - کوچه امداد شرقی- شماره 5- دفتر کمیساریای عالی امور پناهندگان تلفن:02189349420 داخلی ۴۲۰خانم باقری
فقط روزهای فرد از ۹ تا ۱۶

 


مطالب مشابه :


شرایط گرفتن گذرنامه تحصیلی برای دانشجویان افغانی مقیم ایران دارای کارت اقامت موقت

باید از سایت بزرگ با عنوان ابلاغ به اداره کل گذرنامه ی تهران دریافت نمایید.آن را به




آزمایشی لطفا روی ادامه مطلب کلیک نکنید.

اداره گذرنامه تهران. اداره کل تجهیزات سایت زیر هم خالی از فایده نخواهد بود.




تقاضای ویزای سوئد

جهت تهیه برگه اطلاعات فردی وارد وب سایت اداره گذرنامه, سایت سفارت سوئد در تهران




آدرس مناطق مالیاتی استان تهران

صدور گذرنامه اداره کل ثبت استان تهران اداره ثبت اسناد و وب سایت آمار اداره کل ثبت




شرایط و مراحل اقدام برای دریافت ویزای توریستی سوئد

فرم دعوتنامه از سایت اداره مهاجرت صفحات گذرنامه در سایت سفارت سوئد در تهران




نحوه ای ثبت نام سفارت استرالیا در تهران

نحوه ای ثبت نام سفارت استرالیا در تهران سایت اداره تابعیت تماس و گذرنامه به آدرس




شماره های تلفن ضروری در جمهوری اسلامی ایران

سایت جامع آتش نشانی واحد ارتباطات مردمي شركت مخابرات استان تهران: 32: 191: اداره گذرنامه: 57:




دستورالعمل اخذ گذرنامه در ایران

به اداره گذرنامه و مبلغ 5000 از دانشگاه تهران و رییس گروه مراکز و سایت رسمی




ثبت نام اینترنتی مهاجرت به استرالیا چگونه است؟

منشأ شایعه ای شاخدار ثبت نام سفارت استرالیا در تهران سایت اداره و گذرنامه به




مراحل دریافت گذرنامه و روادید... تا ثبت نام قطعی

از دانشگاه به اداره به آموزش و پرورش تهران و گذرنامه و درخواست نامه




برچسب :