مراقبت پیش از تولد چیست؟

مراقبت پیش از تولد چیست؟

مراقبت پیش از تولد به معنی مراقبت بهداشتی طی حاملگی است پیش از آنکه کودک شما متولد شود. به وسیله موارد زیر از خود و جنین خود مراقبت کنید.

مراقبت زود هنگام پیش از تولد بگیرید. اگر می دانید که حامله هستید یا فکر می کنید ممکن است حامله باشید هر چه سریعتر به مراقبین بهداشتی مراجعه کنید.

مراقبت پیش از تولد را منظماً دریافت کنید. قرار معاینات خود را فراموش نکنید و برنامه معاینات خود را به طور منظم پیگیری نمایید. 

 طی حاملگی هر کاری که می تواند شما و جنینتان را سالم نگاه دارد انجام دهید.

چرا مراقبت پیش از تولد این همه اهمیت دارد؟

مراقبت پیش از تولد به این دلیل مهم است که وقتی مراقب بهداشتی مرتباً شما را ببیند شانس یافتن زود هنگام مشکلات را خواهد داشت، بنابراین این مشکلات در اسرع وقت قابل درمان خواهند بود. ضمناً از مشکلات دیگر نیز پیشگیری خواهد شد.مطالعات زیادی نشان داده است که مراقبت پیش از تولد زود هنگام برای سلامت مادر و کودک بسیار اهمیت داند.

به حاملگی فکر می کنم چگونه می توانم از خود مراقبت کنم؟

مراقبت از خود پیش از باردار شدن، به شما کمک میکند که حاملگی سالمی داشته باشید و خطر تولد فرزندی با نقائص هنگام تولد را کاهش می دهد. در زیر به راههایی اشاره شده که چگونه می توانید پیش از حامله شدن از خود مراقبت کنید:

غذای سالم بخورید، مرتباً ورزش کنید (۳۰ دقیقه در روز برای بیشتر روزهای هفته بهترین حالت است) و خواب و استراحت کافی داشته باشید. با مراقب بهداشتی خود صحبت کنید تا ببینید چه نوع غذا و ورزشی برای شما بهتر است.

 روزانه ۴۰۰ میکرو گرم فولیک اسید (یکی از انواع وتامینهای گروه ب ) میل کنید. بهترین کار این است که هر روز از قرصهای مولتی ویتامین که این میزان فولیک اسید در آن وجود داشته باشد استفاده کنید.

 دریافت مقادیر کافی از فولیک اسید صناعی قبل از حاملگی و در اوایل حاملگی می تواند از برخی نقائص جنینی خاص پیشگیری کند. به بسیاری از غلاتی که برای صبحانه مصرف می شوند، فولیک اسید اضافه می شود اما فقط انواع خاصی از غلات حاوی مقدار ۴۰۰ میکرو گرم فولیک اسید در هر سهم هستند. برچسب روی قرص مولتی ویتامین یا غلات را چک کنید تا به میزان فولیک اسید موجود در آن غذا پی ببرید.

به مراقب بهداشتی خود برای یک بررسی کامل مراجعه کنید. حتماً کلیه واکسن های خود به خصوص واکسن سرخجه (سرخک آلمانی) را دریافت کنید. سرخجه می تواند نقائص هنگام تولد خاصی را ایجاد کند. بیماری دیگری که طی حاملگی باید از آن پرهیز کنید بیماری آبله مرغان است. اگر در گذشته مبتلا به آبله مرغان و سرخجه شده اید قاعدتاً علیه آنها ایمن هستید.

 به مراقب بهداشتی خود در مورد هر گونه داروی تجویز نشده و تجویز شده  (شامل داروهای گیاهی) که مصرف می کنید اطلاع دهید. بعضی داروها برای استفاده در طی حاملگی ایمن نیستند.

کشیدن سیگار، نوشیدن الکل یا دریافت داروها را متوقف کنید. از مراقب بهداشتی خود کمک بخواهید. در مورد الکل و مواد مخدر می توانید با فردی از جامعه مذهبی خود یا یک دوست مورد اعتماد و یا یک مشاور صحبت کنید و از او کمک بخواهید.

به تازگی فهمیده ام که حامله هستم چگونه می توانم از خود مراقبت کنم؟

در اینجا راههایی برای مراقبت از خودتان و زندگی جدید و با ارزشی که درون شما رشد
می کند ارائه شده است:

- دریافت روزانه مولتی ویتامین حاوی ۴۰۰ میکرو گرم فولیک اسید را ادامه دهید.

- مراقبت پیش از تولد زود هنگام و منظم را دریافت نمایید. مهم نیست که آیا این اولین حاملگی شماست یا شما بچه دار هستید. واقعاً بسیار مهم است که طی حاملگی تان یک مراقب بهداشتی داشته باشید. مراقب بهداشتی شما در هر ویزیت وضعیت سلامتی شما و کودکتان را بررسی می کند. اگر مشکلی وجود داشته باشد اقدامات لازم برای کمک به شلامتی شما و کودکتان فوراً انجام می شود.

- غذای سالم شامل غذاهای غنی از میوه، سبزی، دانه ها و کلسیم استفاده کنید. غذاهایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمتری دارند.

- سعی کنید تا زمانی که مراقب بهداشتی شما را به دلیلی منع نکرده است روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی و در اکثر روزهای هفته داشته باشید. اگر مشکل زمان دارید می توانید فعالیت بدنی خود را در سه قطعه ۱۰ دقیقه ای در روز انجام دهید.

- اگر سیگار می کشید، الکل می نوشید یا از مواد مخدر استفاده می کنید آن را متوقف کنید. اینها می تواند آسیبهای دراز مدتی برای کودک شکا ایجاد کنند. با مراقب بهداشتی خود در مورد قدمهایی که باید بردارید تا سیگار را ترک کنید صحبت کنید. اگر نگران مصرف الکل یا مواد مخدر هستید، با فردی از جامعه مذهبی خود یا یک دوست مورد اعتماد و یا یک مشاور یا مراقب بهداشتی صحبت کنید و از او کمک بخواهید.

- پیش از آنکه هر دارویی دریافت کنید با مراقب بهداشتی خود صحبت کنید حتی در مورد داروهای بدون نسخه برخی داروها برای استفاده در زمان حاملگی مناسب نیستند.

- در حین حاملگی از حمام آب گرم و سونا و اشعه X پرهیز کنید.

-ظروف گربه را در حین حاملگی تخلیه نکنید چرا که ممکن است حاوی انگلی باشد که بیماریی به نام توکسوپلاسموزیس را که می تواند نقائص مادرزادی ایجاد کند باعث می شود. در هنگام کار در نقاط باغبانی که محل رفت و آمد گربه هاست نیز از دستکش استفاده کنید.

- ماهی یا گوشت نپخته یا کم پخته را استفاده نکنید.

- از مواد شیمیایی مانند حشره کش ها، حلالها (مانند بعضی شوینده ها و تینرهای رنگ) سرب و جیوه پرهیز کنید. بسیاری محصولات خانگی خطرنک امکان دارد بر چسب هشدار برای زمان حاملگی را دارا باشند. اگر مطمئن نیستید از مراقب بهداشتی خود در مورد آن محصول سوال کنید.

- دریافت کافئین خود را از چای قهوه، سودا، داروها و شکلات محدود کنید.

- بسیاری از زنان به کار در طول دوره حاملگی ادامه می دهند.  فعال ماندن ممکن است به شما کمک کند تا سالمتر بمانید. اگر سوالی در مورد ایمنی شغل خاص خود دارید با مراقب بهداشتی خود صحبت کنید.

- اطلاعات بگیرید، کتاب بخوانید، فیلم نگاه کنید به کلاسهای نگهداری از فرزندان بروید و با مادران با تجربه صحبت کنید.

- از مراقب بهداشتی خود در مورد کلاسهای آموزشی برای خود و همسرتان پرس و جو کنید. کلاسها می توانند به شما کمک کنند که برای تولد فرزندتان آماده شوید.

در حال حاضر به حاملگی فکر نمی کنم، اما شنیده ام که همه زنان باید روزانه فولیک اسید دریافت کنند.

تمام زنان در سنین باروری حتی در صورت شانس کم بارداری حتماً باید سعی کنند که به میزان کافی فولیک اسید دریافت نمایند. علت این است که بسیاری از حاملگی ها برنامه ریزی شده نیستند. بسیاری از زنان در واقع در ابتدای بارداریشان نمی دانند که حامله هستند و برخی نقائص هنگام تولد در مراحل ابتدایی بارداری روی می دهند.

دریافت روزانه ۴۰۰ میکرو گرم فولیک اسید از نقائص مادرزادی خاصی در ابتدای بارداری جلوگیری می کند. اگر زنی در ماه دوم یا سوم حاملگی خود اقدام به دریافت فولیک اسید نماید ممکن است دیگر برای جلوگیری از نقائص مادرزادی دیر شده باشد. در ضمن فولیک اسید می تواند مزایای بهداشتی دیگری در کنار پیشگیری از نقائص مادرزادی برای زنان داشته باشد.


با چه فواصلی در حین حاملگی باید پزشکم را ببینم؟

مراقب بهداشتی شما جدول زمانی برای ویزیتهای پیش از زایمان به شما می دهد. هر چه به انتهای حاملگی نزدیکتر می شوید، ممکن است به ویزیتهای بیشتری نیاز داشته باشید. یک حاملگی به طور متوسط در مدت ۴۰ هفته پایان می یابد. یک برنامه معمول ویزیت مراقب بهداشتی به صورت زیر است:

- در ۶ ماهه اول حاملگی یک بار در ماه، سپس،

- در ۲ ماه بعدی هر ۲هفته یکبار و سپس

- هر هفته تا زمان زایمان

اگر سن شما بالاتر از ۳۵ سال است، حاملگی شما پر خطر محسوب می شود چرا که شما در خطر مشکلات بهداشتی مانند دیابت یا فشار خون بالا هستید، بنابراین ممکن است مراقب بهداشتی تان تمایل داشته باشد که بیشتر شما را ببیند.

در ویزیتهای پیش از تولد چه اتفاقی می افتد؟

در اولین ویزیت پیش از تولد شما، مراقب بهداشتی تان  در مورد سابقه سلامتی و بیماری خود و خانواده تان با شما صحبت می کند و معایناتی را انجام می دهد. معاینات شامل چک فشار خون، قد و وزن و معاینه لگن است. آزمایشات خون و ادرار نیز انجام خواهد شد. مراقب بهداشتی تان به شما خواهد گفت که در چه زمانی باید منتظر تولد فرزندتان باشید. در ضمن در این ویزیت یاد می گیرید که چطور در زمان حاملگی سالم بمانید.

در ویزیتهای بعدی، مراقب بهداشتی تان بررسی خواهد کرد که شما در چه حال هستید و جنین شما چگونه رشد می کند.با پیشرفت حاملگی شما تعدادی آزمایش انجام می دهید. آزمایشات سونوگرافی معمولاً برای رشد و سلامتی جنین شما نیاز است. ممکن است آزمایشات خون و ادرار دیگر و همینطور تستهای خاص در صورت لزوم نیاز داشته باشید. 
من اواخر ۳۰ سالگی ام را طی می کنم. حال می خواهم بچه دار شوم. آیا نیاز به انجام کار خاصی هست؟

هر چه سن شما بالاتر برود شانس تولد فرزندی با نقائص مادرزادی بیشتر می شود. به هر حال بسیاری از زنان در اواخر ۳۰ سالگی و اوایل ۴۰ سالگی نوزادان سالمی خواهند داشت. مراقب بهداشتی خود را پیش از حامله شدن به طور منظم ببینید و تمام آزمایشات لازم را در طول حاملگی انجام دهید. احتمالاً مراقب بهداشتی تان از شما خواهد خواست که برخی تستهای خاص را برای بررسی سلامت کودک خود انجام دهید.

 امروزه اکثر زنان بچه دار شدن را تا زمانی که در ۳۰ یا ۴۰ سالگی هستند به تعویق می اندازند. باروری با افزایش سن کاهش می یابد گرچه بسیاری زنان در ۳۰ و ۴۰ سالگی خود مشکلی برای بچه دار شدن ندارند. برای زنان بالای ۴۰ سال که پس از ۶ ماه تلاش بچه دار نمی شوند توصیه می شود که مراقب بهداشتی خود را برای ارزیابی نازایی ببینند. احتمال ایجاد مشکی در باردار شدن یا نازایی (ناتوانی در بچه دار شدن پس از یکسال تلاش) در این سن ناشایع نیست. اگر فکر می کنید شما یا همسرتان ممکن است نازا باشید،می توانید این مسئله را با مراقب بهداشتی خود در میان بگذارید که می تواند درمانهایی مانند داروها، جراحی یا تکنولوژیهای کمک باروری به شما پیشنهاد بدهد.
چه چیزهایی را لازم است در مورد دیابت حاملگی بدانم؟


دیابت حاملگی چیست؟

دیابت حاملگی دیابتی است که برای اولین بار در طی حاملگی شناسایی می شود. دیابت به این معناست که قند خون شما بسیار بالا است. بدن از قند برای انرژی استفاده می کند. اما قند زیاد در بدن می تواند مضر باشد. زمانی که حامله هستید قند اضافی برای جنین شما خوب نیست.
چه عواملی باعث ایجاد دیابت حاملگی می شود؟

تغییرات هورمونی و وزن گیری بخشی از یک حاملگی سالم است. اما هر دوی این موارد کار بدن را برای افزایش دان هورمونی به نام انسولین مشکل می نماید. وقتی این اتفاق بیفتد بدن شما انرژیی را که نیاز دارد از غذا دریافت نمی نماید.

خطر ابتلا به دیابت حاملگی در من چقدر است؟

برای دانستن خطر دیابت حاملگی، هر یک از آیتم هایی را که با شما تناسب دارد علامت بزنید. و در اولین ویزیت برای مراقبتهای بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
- من برادر، خواهر یا والدی مبتلا به دیابت دارم.

- من بالای ۲۵ سال سن دارم

- من اضافه وزن دارم

- من قبلاً سابقه دیابت حاملگی داشته ام یا حداقل یک کودک بیش از ۵/۴ کیلو گرم به دنیا آورده ام.

- به من گفته شده که دچار حالت پیش دیابتی هستم، که در آن قند خون بیش از حد طبیعی است ولی آنقدر زیاد نیست که مبتلا به دیابت باشم.  (نامهای دیگر برای این حالت: تست تحمل گلوکز مختل یا قند ناشتای مختل است).
اگر هر یک از موارد بالا را علامت زده اید، از کارشناسان بهداشتی بخواهید که آزمایشات مربوط به دیابت حاملگی را انجام دهند.

اگر اضافه وزن دارید، قبلاً دیابت حاملگی داشته اید، سابقه خانوادگی قوی برای دیابت دارید یا در ادرارتان قند قابل مشاهده است، در خطر زیادی هستید.

اگر یکی یا بیشتر از عوامل خطر را علامت زده اید، در خطر متوسط هستید.

اگر هیچ یک از عوامل خطر را علامت نزده اید، در خطر کمی هستید.
چه وقت باید برای دیابت حاملگی بررسی شوم؟

بستگی به عوامل خطری که دارید، پزشکتان تصمیم می گیرد چه زمانی برای دیابت بررسی شوید.

- اگر در خطر زیاد باشید، سطح قند خون شما باید در اولین ویزیت برای مراقبتهای بارداری
 اندازه گیری شود. اگر نتایج آزمایشات شما طبیعی باشد، دوباره  بین هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری خود باید بررسی شوید.

- اگر در خطر متوسط هستید باید بین هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری تست را انجام دهید.

- اگر در خطر کمی هستید، پزشکتان تصمیم می گیرد که نیازی به انجام آزمایش ندارید.


دیابت حاملگی چگونه تشخیص داد می شود؟

کارشناسان بهداشتی سطح قند خون شما را اندازه گیری خواهند کرد. بسته به میزان خطر شما و نتایج آزمایشات ممکن است، لازم شود یک یا چند آزمایش زیر را انجام دهید.
آزمایش قند خون ناشتا یا آزمایش تصادفی قند خون:

پزشک ممکن است قند خون شما را با استفاده از آزمایشی به نام قند خون ناشتا اندازه گیری نماید. قبل از انجام این آزمایش پزشک از شما خواهد خواست که ناشتا باشید، که به معنای این است که شما پیش از انجام آزمایش نباید چیزی به جز آب بخورید و بیاشامید. یا ممکن است پزشک در هر ساعتی از روز قند خون شما را اندازه گیری نماید که به آن آزمایش تصادفی قند خون گفته می شود.

این آزمایشات می توانند، بعضی از افراد مبتلا به دیابت حاملگی را شناسایی نمایند. اما برای اطمینان از اینکه دیابت حاملگی تشخیص داده نشده، باقی نمانده است نیاز به آزمایشات دیگری است.
آزمایش غربالگری پاسخ به قند

در این آزمایش شما یک نوشابه قند دار مصرف می کنید و یکساعت بعد قند خون خود را اندازه گیری می نمایید. این آزمایش می تواند در هر ساعتی از روز انجام شود. اگر نتایج بیش از حد طبیعی باشند، ممکن است نیاز به آزمایشات دیگری داشته باشید.
تست تحمل خوراکی قند

برای انجام این آزمایش کارشناس بهداشتی راهنمایی های لازم را به شما می کند. حداقل سه روز قبل از انجام این آزمایش باید غذای طبیعی بخورید. سپس حداقل ۸ ساعت قبل از انجام آزمایش هیچ چیزی نمی خورید.

کارشناس بهداشتی قند خون شما را پیش از انجام آزمایش اندازه گیری می کند. سپس یک نوشابه قند دار میل می کنید. پرسنل قند خون شما را یک ساعت، دو ساعت و سه ساعت بعد اندازه گیری می کنند. اگر سطوح قند شما در حداقل دو آزمایش بیش از حد طبیعی باشد، شما مبتلا به دیابت حاملگی هستید.
نتایج بیش از حد طبیعی برای تست تحمل خوراکی قند
 
ناشتا
 بیش از ۹۵
 
بعد از یک ساعت
 بیش از ۱۸۰
 
بعد از ۲ ساعت
 بیش از ۱۵۵
 
بعد از ۳ ساعت
 بیش از ۱۴۰
 
بعضی آزمایشگاهها از اعداد دیگری برای این آزمایش استفاده می کنند.

این اعداد مربوط به زمانی است که نوشابه حاوی ۱۰۰ گرم قند استفاده کرده باشید.
 

دیابت حاملگی چگونه بر جنین  تأثیر می کند؟

دیابت درمان نشده یا کنترل نشده حاملگی می تواند به معنای مشکل برای جنین  مانند موارد زیر باشد:
- بسیار بزرگ و با چربی اضافی متولد شدن. این مسئله می تواند زایمان را برای جنین مشکلتر و خطرناکتر کند.

- قند خون پایین بلافاصله پس از تولد کودک

- مشکلات تنفسی
اگر دیابت حاملگی دارید کارشناسان بهداشتی آزمایشات دیگری را برای بررسی جنین مانند موارد زیر پیشنهاد خواهند کرد:

- یک سونو گرافی برای آنکه ببینند جنین چگونه رشد می کند.

- شمارش زمان بین حرکات جنین برای آنکه از وضعیت فعالیت جنین مطلع شوند یا آزمایشات استرسی خاص.
کار مداوم با پزشک کمکتان می کند که یک نوزاد سالم به دنیا بیاورید.
دیابت حاملگی چه اثری بر من دارد؟

غالباً زنان دچار دیابت حاملگی علائمی ندارند. دیابت حاملگی می تواند:

- خطر فشار خون بالا را در طی حاملگی افزایش دهد.

- خطر جنین بزرگ و احتمال زایمان مشکل و نیاز به سزارین را افزایش دهد.
خبر خوب اینکه دیابت حاملگی پس از تولد بچه از بین می رود. به هرحال احتمال ابتلا شما به دیابت نوع ۲ در آینده بیشتر است. در ضمن ممکن است در حاملگی مجدد باز هم دچار دیابت حاملگی شوید.

بعضی زنان می خواهند، بدانند آیا می توانند پس از ابتلا به دیابت حاملگی به نوزاد خود شیر دهند؟! شیردهی برای اکثر نوزادان، منجمله آنان که مادرشان دیابت حاملگی دارد توصیه می شود.

دیابت حاملگی خطرناک است، حتی اگر شما علائمی نداشته باشید. مراقبت از خودتان می توند به سلامتی نوزادتان کمک کند.


دیابت حاملگی چگونه درمان می شود؟

درمان دیابت حاملگی به معنای برداشتن قدمهایی در جهت حفظ سطح قند خونتان در دامنه هدف است.
می توانید یاد بگیرید که چگونه با استفاده از موارد زیر قند خون خود را در سطح طبیعی نگاه دارید.

- برنامه غذایی

- فعالیت بدنی

- انسولین در صورت نیاز
برنامه غذایی

شما باید با یک آموزشگر دیابت یا یک متخصص تغذیه که برنامه غذایی برای کمک به انتخاب غذاهایی که برای شما و جنینتان سالمتر باشد، مشورت کنید. استفاده از یک برنامه غذایی به حفظ سطح قند خونتان در محدوده هدف کمک می کند.  برنامه راهنمایی برای آنکه چه غذایی را باید بخورید چه میزان بخورید و چه وقت بخورید به شما می دهد. نوع انتخاب، زمان آن و میزان آن همگی برای نگهداری سطح قند خون در محدوده هدف مهم هستند.
ممکن است توصیه به موار دزیر شوید:

- محدود کردن شیرینی جات

- خوردن سه وعده غذای کامل و یک تا ۳ میان وعده در طی روز

- مراقبت از اینکه کی و چه میزان غذای پر کربوهیدرات مصرف می کنید. برنامه غذایی به شما خواهد گفت چه وقت و چه میزان کربوهیدرات در هر غذا و میان وعده بخورید.

- در غذای خود فیبرها را به شکل میوه ها، سبزیجات، غلات و نان وارد کنید.
فعالیت بدنی

فعالیت بدنی مانند پیاده روی و شنا، می تواند به شما کمک کند، که به سطح قند خون هدف خود دست یابید. با گروه مراقبت از بهداشت خود در مورد نوع فعالیت بدنی که برای شما بهتر است صحبت کنید. اگر در حال حاضر فعال هستید، به تیم سلامتی خود بگویید که چه می کنید.
انسولین

بعضی زنانی که مبتلا به دیابت حاملگی هستند، علاوه بر برنامه غذایی و فعالیت بدنی نیاز به انسولین دارند. اگر لاز م است تیم سلامت به شما نحوه تزریق انسولین به خودتان را نشان خواهند داد. انسولین می تواند از طریق خون شما به کودک برسد.
چگونه بفهمم که آیا سطح قند خونم در محدوده هدف هست یا نه؟

تیم سلامت از شما خواهد خواست که از وسیله کوچکی به نام سنجش قند خون برای اندازه گیری سطح قند خون توسط خودتان استفاده کنید. یاد خواهید گرفت که چطور:

- از گلوکومتر استفاده کنید.

- خراشی بر انگشت خود ایجاد کنید و یک قطره خون بگیرید.

- محدوده هدف شما چیست.

- چه وقت قند خون خود ار چک کنید.
در موارد زیر قند خون خود را چک کنید:

- زمانی که از خواب برمی خیزید.

- بلافاصله قبل از غذا.

- یک تا دو ساعت بعد از صبحانه.

- یک تا دو ساعت بعد از ناهار.

- یک تا دو ساعت بعد از شام.

جدول زیر نشان می دهد که هدف قند خون برای اکثر زنان مبتلا به دیابت حاملگی چقدر است. با تیم سلامت خود در مورد اینکه آیا این اهداف برای شما مناسب هستند یا خیر صحبت کنید.
سطح قند خون طبیعی برای اکثر زنان دچار دیابت حاملگی
 
هنگام بیدار شدن
 کمتر از ۱۰۵
 
یک ساعت بعد از غذا
 کمتر از ۱۵۵
 
دو ساعت بعد از غذا
 کمتر از ۱۳۰
 
هر بار که شما قند خون را چک می کنید، نتایج را در یک کتابچه ثبت کنید. کتابچه را با خود در هر ویزیت مراقبت از بارداری ببرید. اگر غالباً قند شما خارج از حد طبیعی است، تیم سلامت شما راههای را برای دستیابی به هدف به شما توصیه می کند.
آیا لازم است آزمایشات دیگری را خودم انجام دهم؟

کارشناس بهداشتی به شما آموزش می دهد که چطور کتوز خود را در ادرار صبحگاهی خود یا در خونتان اندازه گیری نمایید. سطح بالای کتوز علامت این است که جنین شما به جای استفاده از غذایی که می خورید، در حال استفاده از چربی بدن شما به عنوان منبع انرژی است. استفاه از چربی به عنوان منبع انرژی در حاملگی توصیه نمی شود. کتوز می تواند برای جنین شما مضر باشد.

اگر سطح درکتوز شما بالاست، کارشناس بهداشتی می تواند توصیه به تغییر نوع و میزان غذای مصرفی تان نماید. یا ممکن است نیاز به تغییر زمان مصرف غذا یا میان وعده را داشته باشید.
بعد از تولد نوزادم، چطور می توانم بدانم که آیا دیابتم برطرف شده یا نه؟

۶ تا ۱۲ هفته پس از تولد نوزادتان یک آزمایش قند خون انجام می دهید که ببینید آیا هنوز دیابت دارید؟ در اکثر زنان دیابت حاملگی پس از حاملگی پایان می یابد. به هر حال شما در خطر دیابت حاملگی در نوبت های حاملگی  بعدی یا ابتلا به دیابت نوع ۲ در آینده هستید.
چگونه از ابتلا به دیابت پیشگیری کنم یا آن را به تأخیر بیندازم؟

کارهای زیادی می توانید برای پیشگیری از دیابت انجام دهید.

- به یک وزن معقول دست یابید و آن را حفظ کنید. حتی اگر بالاتر از وزن طبیی تان هستید کاهش ۵ تا ۷ درصد از وزن بدنتان می تواند برای ایجاد تغییرات بزرگ کافی باشد. مثلاً اگر شما ۹۰
کیلو گرم هستید کم کردن ۵/۴ الی ۵/۶ کیلوگرم می تواند به میزان زیادی خطر ابتلا به دیابت را در شما کاهش دهد.
- به مدت ۳۰ دقیقه در اکثر روزهای هفته فعالیت بدنی داشته باشید. پیاده روی کنید، شنا کنید، ورزش کنید یا پایکوبی نمائید.

- یک برنامه غذایی سالم را تعقیب کنید. غلات، میوه و سبزی بیشتری بخورید. چربی و کالری را کم کنید. متخصص تغذیه می تواند به شما در طراحی یک برنامه غذایی کمک کند.
به تیم سلامتتان یادآوری کنید که به طور منظم قند خونتان را اندازه گیری نمایند. زنانی که دیابت حاملگی داشته اند باید اندازه گیری برای دیابت و پیش دیابت را تا ۳ سال بعد ادامه دهند. تشحیص زود هنگام دیابت و پیش دیابت می تواند به پیشگیری از عوارضی چون بیماری قلبی کمک کند.


مطالب مشابه :


پیش غذا: کیک مرغ

پیش غذا: کیک مرغ روی میز مهمونیهامون مخصوصا تولد.ما که ناهار خوردیم (برای جلوگیری از




مراقبت پیش از تولد چیست؟

مراقبت پیش از تولد با مراقب بهداشتی خود صحبت کنید تا ببینید چه نوع غذا و ورزشی برای شما




سفارشات غذا وپیش غذا ودسر

تم تولد پرنسی پرنسی تم آمادگی دریافت سفارشات غذا پیش غذا همه چیز برای میزهای




آموزش تزیین تولد با بادکنک ( تم شکوفه های گیلاس)

پیش دبستانی نمونه تزیین برای تولد, 2015/2/17 ">کلاژ واحد کار غذا




جشن تولد زنبوری (چهار سالگی)

کلاههای تولد برای امیرمحمد و ایلیا و امیتیس : میز پیش غذا و شام و دسر :




چگونه برای بچه ها جشن تولد بگیریم؟

شیشه روی میزها یا گلدان ها را پیش از جشن تولد برای تولد تهیه می آسانی غذا




برچسب :