بررسی عملكرد گروههای آموزشی دوره ابتدایی

بررسی عملكرد گروههای آموزشی دوره ابتدایی و شیوه های بهنیه سازی فعالیتهای آنان از دیدگاه آموزگاران و كارشناسان


مقدمه

توجه به كیفیت فعالیتهای آموزش و پرورش از اهم مسائل نظامهای آموزشی می باشد و این امر خطیر با هماهنگی كلیه عناصر تشكیل دهنده نظام آموزشی میسر است و یكی از كانالهای توجه به این مسئله خطیر و حساس گروههای آموزشی می باشد . گروههای آموزشی به عنوان یك نهاد علمی – آموزشی و پژوهشی برای فراهم آوردن زمینه مشاركت معلمان در اجرای طرحها و برنامه ها و تحقق اهداف غایی تعلیم و تربیت بوجود آمد تا از یكسو برقرار كننده ارتباط سازنده بین معلمان و مدیران باشد و زمینه استفاده از تجارب و اطلاعات علمی و آموزشی، الگوها، و روشهای تدریس و كاربرد مواد و وسایل آموزشی را فراهم كند و از سوی دیگر به عنوان حلقه اتصال بین برنامه ریزان ، معلمان و مدیران پیشنهادها و دیدگاههای اصلاحی آنان را در بهبود كیفیت آموزشی اعمال نماید . این پژوهش بررسی عملكرد گروههای آموزشی و شیوه های بهینه سازی فعالیتهای آن را مورد توجه قرار داده است .

هدفهای پژوهش

-   بررسی و شناخت عملكرد گروههای آموزشی دوره ابتدایی در زمینه مسائل آموزش و پرورش

-    ارائه شیوه های در راستای بهینه سازی فعالیتهای گروههای آموزشی

سئوالات تحقیق

1 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در برنامه ریزی آموزشی و درسی موفق بوده است ؟

2 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در ارائه شیوه های صحیح ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان به معلمان موفق بوده است ؟

3 – گروههای آموزشی تا چه اندازه موجبات استفاده از تكنولوژی آموزشی را در فرایند یاددهی یادگیری فراهم نموده است؟

4 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در نقد و بررسی محتوای كتابهای درسی موفق بوده است ؟

5 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در ترغیب معلمان در زمینه كسب مهارتهای تدریس و كاربرد آن مهارتها در امر آموزشی موفق بوده است ؟

6 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در ایجاد همكاری و تفاهم بین معلمان به منظور تبادل تجارب و اطلاعات موفق بوده است ؟

7 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در تقویت روحیه مطالعه، پژوهش و تحقیق بین معلمان موفق بوده است ؟

8 – گروههای آموزشی تا چه اندازه در تقویت ارتباط مستمر و سازنده بین معلمان ، مدیران و ادارت آموزشی و پرورش موفق بوده است ؟

9 – روشهای فعال جهت بهینه سازی عملكرد گروههای آموزش چه باید باشد ؟

جامعه و نمونه آماری و روش نمونه گیری

جامعه آماری این پژوهش را كلیه آموزگاران و كارشناسان دوره ابتدایی استان آذربایجان غربی در سال تحصیلی 79 – 78 تشكیل می دهد از این تعداد 16799 نفر آموزگار (7903 مرد و 7896 زن ) 344 نفر مدیر مدرسه و 91 نفر كارشناس (عوالم اجرایی گروههای آموزشی ، معاون آموزش عمومی و كارشناس مسئول ابتدایی، راهنمایی تعلماتی ) بوده است . تعداد نمونه با لحاظ نمودن جنسیت و محل اشتغال و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای به صورت تصادفی و با استفاده از فرمولهای نمونه گیری تعیین شده است و جهت معرف نمودن نمونه از روش انتساب متناسب در توزیع نمونه استفاده گردیده است به طوری كه 200 آموزگار و 151 كارشناس در مناطق آموزشی ناحیه یك ارومیه، خوی و میاندوآب انتخاب شدند .

ابزار جمع آوری اطلاعات و روش تجزیه و تحلیل

برای بررسی علمكرد گروههای آموزشی از پرسشنامه بسته پاسخ در مقیاس لیكرت و ارائه شیوه های بهینه سازی فعالیتهای گروههای آموزشی از سئوال باز – پاسخ استفاده شده است . جهت تأمین روایی

پرسشنامه از نظر متخصصین امر و صاحب نظرات علوم تربیتی و برای بدست آوردن پایایی پرسشنامه به طور آزمایشی به اجراء گذاشته شده است كه ضریب اعتبار پس از محاسبه 97/0 می باشد برای تجزبه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی (اعلام فراوانی ، درصد و نمودار ستونی ) و آزمون غیرپارامتریك مجذور كاری  و با بهره گیری از نرم افزار SPSS استفاده شده است .

 روش پژوهش

این پژوهش یك تحقیق توصیفی (descriptive research) و از نوع پیمایشی (Survey) است.

بخشی از یافته های پژوهش

1 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با میزان عملكرد گروههای آموزشی در برنامه ریزی آموزشی و درسی تفاوت معنی داری وجود دارد. ( رد فرض صفر، تأیید فرض تحقیق)

2 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با میزان عملكرد گروههای آموزشی و ارائه شیوه های صحیح ارزشیابی از آموخته های دانش آموزان تفاوت معنی داری وجود دارد . (رد فرض صفر، تأیید  فرض تحقیق)

3 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با میزان عملكرد گروههای آموزشی و فراهم ساختن زمینه استفاده از تكنولوژی آموزشی در فرایند یاددهی – یادگیری تفاوت معنی داری وجود دارد . (رد فرض صفر ، تأیید فرض تحقیق)

4 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با میزان عملكرد گروههای آموزی در نقد و بررسی محتوای كتابهای درسی تفاوت معنی داری وجود دارد . (رد فرض صفر ، تأیید فرض تحقیق )

5 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با میزان عملكرد گروههای آموزشی و ترغیب معلمان در زمینه كسب مهارتهای تدریس و كاربرد آن مهارتها در امر آموزشی تفاوت معنی داری وجود دارد . (رد فرض صفر، تأیید فرض تحقیق)

6 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با عملكرد گروههای آموزشی و ایجاد همكاری و تفاهم بین معلمان به منظور تبادل تجارب و اطلاعات تفاوت معنی داری وجود دارد . (رد فرض صفر ، تأیید فرض تحقیق )

7 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با عملكرد گروههای آموزشی و تقویت روحیه

مطالعه، پژوهش و تحقیق بین معلمان تفاوت معنی داری وجود ندارد . (رد فرض تحقیق ، تأیید فرض صفر)

8 – بین نظرات آموزگاران و كارشناسان در رابطه با عملكرد گروههای آموزشی و تقویت ارتباط مستمر و سازنده بین ملعمان، مدیران و ادارات آموزش و پرورش تفاوت معنی داری وجود ندراد . (رد فرض تحقیق، تأیید فرض صفر)

بخشی از پیشنهادها

1 – با توجه به اهمیت اطلاعات در دنیای امروز توصیه می شود معلمان با تازه ترین یافته های علمی و پژوهشی در زمینه مسائل آموزش و پرورش آشنا شده و زمینه بكارگیری آن یافته ها فراهم شود .

2- با توجه به اثربخشی دوره های كوتاه مدت به ویژه دوره های حضوری بر دانش و عملكرد آموزگاران شایسته است اقدامات اساسی جهت گسترش دوره ها بر اساس نیازهای علمی و آموزشی معلمان به عمل آید.

3 – به آموزگاران اطلاعات لازم در رابطه با بكارگیری مهارتهای تدریس (ضمن تدریس و بعد از تدریس داده شود تا شناخت صحیحی از نحوه ارائه درس برای ایجاد تغییرات لازم در فراگیران داشته باشند.

4 – با توجه به تأثیر گروههای آموزشی در بهبود كیفیت آموزشی پیشنهاد می گرد مطالعه مقایسه ای بین عملكرد گروههای آموزشی استان با سایر استانهای همجوار جهت اطلاع از نحوه فعالیت و عملكرد آنان صورت گیرد .

منبع : http://ommatandreyhane.mihanblog.com


مطالب مشابه :


فراخوان «جمع‌آوری تجارب موفق تربیتی معلمان» دانش‌آموزان استثنایی اعلام شد.

فراخوان جمع‌آوری تجارب موفق تربیتی ویژه معلمان و مربیان دانش‌آموزان استثنایی از سوی




معلمان موفق

معلمان موفق و با البته نقش معلم را در پروسه یاد دهی و یاد گیری سویه تحصیلی و تجارب




مدیریت کلاس ( قابل توجه معلمان محترم )

معلمان ابتدایی - مدیریت کلاس ( قابل توجه معلمان محترم ) - تجارب معلمی و رفع اشکالات والدین




تجارب معلمان

گروه آموزشی معلمان دوم ابتدایی شهرضا - تجارب معلمان -




معلم گنبدی رتبه اول كشوری را درجشنواره تجارب موفق آموزشی كسب كرد

زیـست پـژوهان گنبـد کـاووس - معلم گنبدی رتبه اول كشوری را درجشنواره تجارب موفق آموزشی كسب




چارچوب و محورهای مستند سازی تجربیات کارمندان برای ارتقاء به رتبه شغلی عالی

4- عناوین تجارب: (بیان عناوین یا موضوعات تجارب موفق یا ناموفق که کارمند در طول خدمت با توجه




بررسی عملكرد گروههای آموزشی دوره ابتدایی

به منظور تبادل تجارب و اطلاعات موفق پژوهش و تحقیق بین معلمان موفق




برچسب :