اشاره به تک نگاری روستای منصورآباد فراشبند



شهرستان لار و از شرق با بخش قیر و کارزین و از غرب با استان بوشهر همسایه است. بخش فراشبند در قسمت جنوبی رشته کوههای زاگرس واقع شده و بیشتر در ناحیه کوه سورمه و تشکیلات دلان مورد بررسی زمین‎شناسی قرار گرفته است. روستای منصور آباد در جنوب استان فارس از نظر طول و عرض جغرافیایی 500*1000 متر می‎باشد و دارای 1200 نفر جمعیت که اهالی این روستا از ایل ترک زبان قشقایی و طایفه صفی خانی و تیره گیجلو می‎باشند و بیش از 100 نفر قشر تحصیل‎کرده دانشگاهی در مقاطع مختلف وجود دارد. از گیاهان خودرو مهم این منطقه بلوط فکیکم، ارژن و بادام می‎باشد. از ارژن چوب‎هایی با شکل‎های متفاوت درست می‎کنند و مردان بزرگ این روستا در دست می‎گیرند. از بادام برای خوردن استفاده می‎کنند ، بادام کوهی تلخ است که می‎جوشانند، شیرین می‎کنند و می‎‏خورند. گیاهان کاشته‎شده ، گندم، ذرت، کنجد، پرتغال، نارنگی، لیموشیرین، ترنج و بالنگ است و گیاهان دارویی، بیش از 20 نوع گیاه دارویی در این روستا گزارش شده است مثل 1- بابونه که برای اعصاب ، بیماریهایی مانند سرماخوردگی و برای عفونت استفاده می‎شود 2- توله : از توله به عنوان خوراکی استفاده می‎کنند، آن را جمع می‎کنند، می‎جوشانند، خوب که پخته شد آبش را می‎گیرند و ماست به آن اضافه می‎کنند و به عنوان دسر از آن استفاده می‎کنند 3- برنجاس: از آن برای درد دل استفاده میکنند.

مشخصات جانوری

بدلیل وجود تپه‌های کوهستانی متعدد از زمان قدیم گونه‎های جانوری در این منطقه زیست کرده‎اند ولی اخیراً دچار رکود نسلی شده‎اند. البته با وجود پلنگ، ببر، گرگ، روباه، شغال، الاغ، قاطر، اسب، کفتار، گاو و انواع مرغان و ماکیان همچون غاز، عقاب، مرغابی و مرغان ماهی ‎خوار در این منطقه به فراوانی یافت می‎شود.

رودخانه قره آغاج پس از عبور از مناطق قیر و فیروز آباد به سوی خلیج فارس وارد منطقه جنوبی فراشبند می‎شود اما فقط بخش کوچکی از این منطقه را زیر پوشش قرار می‎دهد و آب‎های زیرزمینی معروف به چشمه‎ی آب گرم در این منطقه وجود دارد و چاه‌ها که منبع اصلی آب است سالانه حدود 54/93 میلیون متر مکعب آب از آنها استخراج می‎گردد و حدود 11 رشته قنات هم وجود دارد. از نظر آب و هوایی جزو نواحی بیابانی و گرم و خشک است و روستاهای هم جوار آن خانیک، قراش آباد و گرما بالا ده است و شهرهای آن شامل جهرم، جویم، بیدشهر، قیر و کارزین و لارستان هستند و امامزاده محمد و امامزاده شهید و امامزاده شاه پیرمرد در نزدیکی آن روستا واقع شده و آثار تاریخی سد خاکی منصور آباد معروف است.

میزان جمعیت از گذشته تا امروزچند برابر تغییر کرده حدود 1200 نفر جمعیت دارد و میزان مرگ و میر، بیشترین میزان مرگ و میر آنها جوانان بودند که از طریق تصادف کشته شده‎اند و حدود 10 الی 15 نفر سالیانه مرگ و میر دارند و میزان تولد تقریباً 7 الی 8 نفر سالیانه می‎باشد. میزان طلاق بدلیل فرهنگی که دارند و زبان آنها تقریباً یکی هست خیلی کم اتفاق می‎افتد و سن تقریبی آنها حدود 18 تا 25 سالگی است .

از نظر وضعیت اقتصادی این روستا خوشبختانه خوب است کشت آبی و دیم در روستا رواج دارد و عمده محصولات زراعی آن گندم، جو، هندوانه، طالبی، گوجه، شمام، خیار سبز و بادمجان می‎باشد و وجود مراتع و بوته‎زارهایی غنی موجب رونق دامداری شده است و انواع فرآورده‌های دامی مانند گوشت قرمز، پشم و لبنیات محلی از قبیل کشک، دوغ، شیر، ماست و کره در این روستا تولید می‎شود و از نظر مالکیتی زمین‎های کشاورزی اکثراً بدون سند و چاه دارند. وضعیت درآمد آنها از دامداری چند سالی هست بهتر از کشاورزی آنها شده است بدلیل اینکه قیمت روغن و گازوئیل با پیدایش یارانه‎ها بالا رفته بیشتر به سمت دامداری روی می‏آورند تا کشاورزی. باغداری و کشاورزی را می‎توان مهم‎ترین وسیله امرار معاش اهالی منطقه برشمرد. از لحاظ فرهنگی و تأسیسات اجتماعی اکثر خانواده‎ها فرهنگی و از نظر سطح اجتماعی بالا هستند. ازدواج در این روستا کاملاً سنتی و رسمی برگزار می‎شود و البته با حضور بزرگان و خاندان فامیل و اکثر مردم این روستا ترک زبان هستند و لباس آنها با پارچه‎های گران قیمت و سنتی دوخته می‎شود و مذهب همه مردم این روستا مسلمان و شیعه هستند . مراسم دعا در این محل در امامزاده‎ای نزدیک این محل برگزار می‎شود و اکثر نذورات مردم در ایام محرم داده می‎شود و هیئت گرفته می‎شود تا دهه محرم، در روز عاشوراو تاسوعا آش رشته، شیر برنج توسط زنان پخت و توسط جوانان روستا پخش می‎شود.

موسیقی در روستای منصورآباد بخشی از ویژگی‎های قومی، عشیره‎ای است و با آداب و رسوم مردم پیوندی نزدیک دارد و بهره‎گیری از آوازهای لری با آهنگ‎ها و ترانه‎های رایج آن در مراسم شادی و عروسی و در مراسم سوگواری معمول است . انواع آلات موسیقی در این روستا عبارتند از نی، ویولون، کرنا، طبل

، سنج، دهل، کمانچه، ساز و ناقاره.

پوشاک اغلب مردان و زنان  در روستای تنگ تامرادی لباس‎های محلی ترکی است که از تنوع و زیبایی خاصی برخوردارند و زنان معمولاً در تهیه لباسهای خود از پارچه‎های رنگارنگ و روشن با طرح‎ها و نقش‎های متنوع استفاده می‎کنند و پوشاک مردان این روستا کلاه ترکی و پیراهن و شلوار، آرخالیق، شال و ملکی است.

 صنایع دستی :

 در این منطقه قالی، قالیچه و گلیم‎بافی از مهم‎ترین صنایع دستی به شمار می‎آید و قسمت عمده‎ای از درآمد خانواده‎های روستایی ، عشایری و گاه شهری را فروش همین تولیدات دستی تشکیل می‎دهد. حدود یکصد بافنده، تعدادی شرکت تولید قالی و فرش را بوجود آورده‎اند و به ارائه این هنر اصیل و گرانبهای سنتی مشغول هستند و به خارج از کشور صادر می‌کنند.


مطالب مشابه :


تاریخچه ی شهر فیروزآباد فارس..

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - تاریخچه ی شهر فیروزآباد فارس - محلی برای تبادل




كالاآزار (ليشمانيوز احشائي)..

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - كالاآزار (ليشمانيوز احشائي) - محلی برای تبادل




آيين نامه اجرايي طرح تربيت تكنسين..

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - آيين نامه اجرايي طرح تربيت تكنسين - محلی برای




اشاره به تک نگاری روستای منصورآباد فراشبند

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - اشاره به تک نگاری روستای منصورآباد فراشبند - محلی




جهاد نکاح

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - جهاد نکاح - محلی برای تبادل اطلاعات دانشجویان




کتاب جامع بهداشت عمومی..

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - کتاب جامع بهداشت عمومی - محلی برای تبادل اطلاعات




شعار سازمان بهداشت جهانی 2014

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - شعار سازمان بهداشت جهانی 2014 - محلی برای تبادل




درس اصول و مبانی اپیدمیولوژی..

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی فیروزآباد - درس اصول و مبانی اپیدمیولوژی - محلی برای تبادل




معرفی گرایش مدیریت بازرگانی

گروه مدیریت دانشگاه آزاد فیروزآباد - معرفی گرایش مدیریت بازرگانی - دانلود جزوات، نمونه




برچسب :