به بهانه 15 بهمن، سالروز تولد پروفسور لطفی زاده



پروفسور لطفی زاده اردبیلی/

پدر هوش مصنوعی جهان را بیشتر بشناسید


923423_596781843741882_1037011526_n.jpg


پروفسور لطفعلی عسگرزاده اردبیلی؛بنیانگذار منطق فازی، منطق و علمی که جهان عصر حاضر تمام تکنولوژی خود را مدیون آن است.

دانشمند اردبیلی الاصلی که غربی ها بر اساس عادت خلاصه خوانی خود وی را با نام پروفسور لطفی آ.زاده (Lotfi A.zadeh) یا در اصطلاحی خیلی خلاصه تر به نام لطفی زاده و در اغلب اوقات به نام پروفسور "زاده" (zadeh) می شناسند و فعالین جهان علم و تکنولوژی نیز به وی لقب پدر هوش مصنوعی جهان را داده اند.

لطفعلی عسگرزاده هرچند متولد 15 بهمن سال 1299 شهر باکوست اما پدر وی بازرگان و روزنامه نگاری اردبیلی بوده و پیش از تولد وی به این شهر مهاجرت کرده است.

وی در دانشگاه کلمبیا با تدریس در زمینه «تئوری سیستم‌ها» کارش را آغاز کرد؛ سپس به تدریس در چند دانشگاه معتبر آمریکا پرداخت و در سال ۱۹۵۹ به برکلی رفت تا به تدریس الکتروتکنیک بپردازد، لطفی زاده از سال ۱۹۶۳ ابتدا در رشته الکتروتکنیک و پس از آن در رشته علوم کامپیوتر کرسی استادی گرفت.


پروفسور لطفی زاده اردبیلی

923086_596783670408366_656013971_n.jpg


لطفی كه لطفی زاده در حق علوم مهندسي كرد، به راستی ستودنی است؛ از سال 1344 كه نظريه فازی را ارائه نمود، تاكنون بيش از 15 هزار مقاله علمی معتبر در اين زمينه منتشر شده است و بيش از هزار اختراع مربوط به سيستم های فازی در ژاپن و ساير نقاط جهان به ثبت رسيده است.

تنها در ژاپن، جايی كه پژوهشگران زيادی به اين رشته علاقه دارند و واژه فازی را گاهی با لهجه ژاپنی "فاجی" می خوانند، بيش از 2 هزار دانشمند فقط روی منطق فازی و سيستم های مبتنی بر آن كار می کنند.

نظريه او اكنون ديگر به رياضيات و مهندسی محدود نمانده و بسياری از انديشه ها و تفكرات فازی را كه از صدها سال پيش در ذهن بشر مطرح بوده، دوباره در ابعادی جهانی برای انسان معاصر مطرح كرده است.

اين روزها علم هوش مصنوعی مدرن از منطق و نظريه فازی بهره فراوانی می برد، انديشه متعالی پروفسور لطفعلی عسگرزاده اردبیلی قفلی را كه سال ها بر چارچوب علوم بشر باقی مانده بود، شكست و دريچه ای شد به سوی جهان پيچيده و ناشناخته ای كه انسان معاصر هنوز در تكاپوی شناختنش است.


1832_orig.jpg


این دانشمند شهیر اردبیلی الاصل در فاصله سال‌های 1986 تا 2001 میلادی 25 دكترای افتخاری از دانشگاه‌های فرانسه، آلمان، ایالا‌ت متحده آمریکا، كانادا، اسپانیا، آذربایجان، چك، لهستان و ... دریافت كرده است.

او در بخشی از مصاحبه خود در آمریکا گفته است: « لجاجت و سرسختی، نترسیدن از درگیر مجادله شدن تا حد زیادی سنت ترکی است که این بخشی از شخصیت من هم هست و من می توانم خیلی کله شق باشم و این ویژگی احتمالاً برای توسعه منطق فازی مفید بوده است.»

لطفی زاده در حال حاضر رسما بازنشسته بوده و ساکن سانفرانسیسکو است و در هنگام فراغت به سرگرمی محبوبش یعنی عکاسی می پردازد.

نام او بر پيشانی تاريخ علم همواره جاويدان خواهد ماند، پانزده بهمن ماه سالروز تولد این دانشمند پرافتخار اردبیلی را گرامی می داریم.


نوشته شده توسط: فرزاد تقی زاده

انتهای پیام




مطالب مشابه :


اسامی هنرمندان حاضر در سایت کتاب سیاه با لینک گالری

مریم بنی اسد. کیوان مریم لطفی. رضا حسن زاده.




سال دوم شماره ی 69

مریم. حاجی زاده رحیم فوق لیسانس مریم. لطفی.




دانش آموختگان کارشناسی

فریبا لطفی زاده. بیتا عباس زاده مرجان فغفوری. رقیه نیکخواه. مریم شفیعی




به بهانه 15 بهمن، سالروز تولد پروفسور لطفی زاده

اخبار اردبیل - به بهانه 15 بهمن، سالروز تولد پروفسور لطفی زاده - اطلاع رسانی صحیح و صریح در




استاد لطفی

مریم هرندی زاده; مریم محمد رضا لطفی در سال 1947 و در شهر گرگان دیده به جهان گشود.




معرفی یکی از نخبه های رشته ی برق

پرفسور لطفی زاده کارهای پژوهشی خود را در رشته تئوری سیستم از دانشگاه کلمبیا آغاز نمود.




برچسب :