گزارشی از روند اجرای پروژه ملی بلوار پیامبر اعظم (ص)

گزارشی از روند اجرای پروژه ملی  بلوار  پیامبر اعظم (ص)

آخرین تغییراتی که در شهر سازی قم انجام شد به سال هزارو سیصدو پنجاه وچهار باز می گردد. در دو دهه اخیر به  علت  افزیش جمعیت قم و حجم زائران کریمه اهل بیت  دولتمردان به فکر واداشت تا برای توسعه  این شهر دست به کار شوند یکی از طرح های عمرانی بزرگی که برای قم تعریف کردند طرح حرم تا جمکران به طول هفت کیلو متر بود .بلوار پیامبر اعظم (ص) – طرح ملی حرم - جمکران، حد فاصل حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران قرار دارد هفده سال از شروع این عملیات عمرانی می گذرد . این پروژه در سال هزارو سیصدو هفتاد وچهاربا دستور وزیر وقت کشور شروع شد و مطالعات اولیه طرح انجام گرفت. در همان سال شهرداری تهران متولی اجرای این پروژه شد و با اعتباری که در نظر گرفت، تملک های این پروژه آغاز شد که با توجه به مشکلات پیش آمده در نهایت با پرداخت قسمتی از غرامت املاک در طرح این پروسه نیمه تمام رها شد و بعد از آن شهرداری قم متولی اجرای این پروژه شد.طبق قول ها وعده ها قرار بود این طرح تا پایان سال هزاروسیصدو هشتاد نه به اتمام برسد که نرسیده وهمچنان اجرایی  این پروژه در  فاز دوم یعنی بلوار پیامبر اعظم(ع) باقی مانده است .

 چرا اجرای این پروژه  ملی  که  نتها برای  مردم قم که برای زائران کریمه اهل بیت از اهمیت بالایی برخودار است اینقدر به تاخیر افتاده است ؟.

محمد دلبری شهردار قم  با بیان اینکه  تاکنون برای احداث بلوار چهارصد میلیارد تومان اوراق مشارکت بانرخ شانزده درصد سود وباز پرداخت سه ساله فروخته شده که سود آن هرسه ما یکبار توسط بانک ملی محاسبه وپرداخت می شودمی افزاید:هزینه ساخت بلوار از منابع شهرداری وهزینه بدنه آن توسط بخش خصوصی انجام می شود.

وی بابیان اینکه مطالعات مقدماتی شهری  این محور (بلوار پیامبر اعظم (ص))مهندسین بهین تردد پارس در سال جاری صورت گرفته است تصریح می کند طبق مالطالعات  انجام شده توسط مهندسین مشاور فجر توسعه در سال هشتادو هفت توسط اجرای کامل طرح حرم- جمکران هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد .

شهردار قم تصریح می کند : از ابتدای امسال تملک اراضی کوچک با هزینه ای بالغ بر 40میلیون تومان  انجام شده است ؛ اما تملک  اراضی های بزرگ همچنان باقی مانده است .

 

 

 محمد تقی  نادعلی ریئس سازمان توسعه و عمران شهرداری قم  سنگینی طرح وحجم بالای کار را علت تاخیر در اجرای این پروژه می داند و می افزاید:می گوید :اجرای این پروژه به یک اعتبار خاص و ویژه ای نیاز داشت که این بودجه در اختیار شهرداری قم نبود و به همین دلیل عملیات اجرایی آن به کندی پیش می رفت تا اینکه در سال هزارو سیصدو هشتادو هفت سازمان توسعه و عمران شهرداری قم به عنوان متولی اجرای پروژه معرفی شد.

 

وی با اشاره به چشــم انـداز آتی این  پروژه خاطر نشان می کند: بر اساس چشم انداز اولیه انتظار می رود که محور پیامبر اعظم (ص) ، دارای سطح عملکردی شهری، ملی و فراملی، محل انجام مراسـم خاص مذهبی و شهـری شهـر قـم، ارتقا دهنـده منـزلت شهـر قـم بعنـوان پایتخت جهـان اسـلام و فرصتـی برای نمایش هویت تاریخی و طبیعی شهـر قـم باشد.

 

ریئس سازمان توسعه و عمران شهرداری قم  با بیان اینکه فاز دوم این پروژه حد فاصل میدان معلم تا انتهای محدوده خدمات شهری (بلوار فردوسی) به طول هزارو چهارصد متر و عرض پوسته دویست  متر  در ظر گرفته شده است تصریح می کند و فاز سوم آن حد فاصل بلوار فردوسی تا مسجد مقدس جمکران به طول چهار هزارو چهارصد  متر و عرض پوسته چهارصد متر طراحی شده است .

 

نادعلی با اشاره به عملیات عمرانی صـورت گرفته در بلوار پیامبر اعظم (ص) می افزوید: اتمام عملیات جابجایی تیر های معارض برق با بلوار محدوده سه راهی انسجام به سمت مسجد مقدس جمکران، جابجایی تاسیسات مخابراتی معارض با بلـوار در محـدوده سی متری هنرسـتان، تکمیل سازه اصلی پل بعثت واقع در بلوار سی متری هنرستان ( با پیشرفت صد درصد ) و برقراری عبور و مرور وسایل نقلیه از روی عرشه پل بعثت و ساماندهی انهـار کشـاورزی موجـود در عـرض بلوار پیامبر اعظـم (ص) انجام شده است .

 

محمد اتش زر ریئس شورای اسلامی شهر قم  هم که از کندی روند  اجرای پروژه  گلایه مند است عمده مشکل اجرایی بلوار پیامبر اعظم (ص) را مشکل تملک عنوان وتصریح می کند: برخی از معارضین با شهرداری همکاری نمی کنند به طوری که ازاد سازی مسیر تا حدودی دچار مشکل شده است .

وی با بیان ا ینکه در تملک فاز سوم پروژه با املاک یکی از بیوت مواجه هستیم می افزاید:طی نسشت های صورت گرفته قرار شده است که با مالک وارد مذاکره شویم .

 

وی  با اشاره به اهمیت فرهنگی واقتصادی  کامل  این پروژه برای قم وایجاد  تسهیلات رفاهی برای زائران حرم فاطمه معصومه ومسجد مقدس جمکران می افزاید:  طبق برنامه قرار است در این مسیر هفت کلیو متری سی وسه درصد کاربرد اقامتی ،بیست درصد تجاری مسکونی ،پانزده درصد کاربری فرهنگی وپنج درصد خدماتی لحاظ شود.

 

 وی تصریح می کند :درطول مسیر حرم جمکران هفت تقاطع غیر همسطح شامل  تقاطع های بلوار عماریاسر , میدان معلم , بلوار هنرستان ,بلوار فردوسی,ریل راه  آهن ,بلوار شهید کریمی ورینگ اول ودوم جمکران طراحی شده است.

 

سید رضا دهناد معاون برنامه ریزی استا ندار قم با بیان اینکه همه مدیران قم برلزوم  اجرای کامل این پروژه ملی مصمم هستند از برگزاری جلسات منظم برای بررسی  روند اجرای  این پروژه  در استانداری قم با حضور  پیمان کارخبر می دهد ومی افزاید :  هیچ  مشکل عمده ای که قابل رفع نباشد  در اجرای  پروژه وجود ندارد .

 

 وی به وجود ريل راه آهن، تاسيسات و شبكه هاي مربوط به آب، مخابرات، گاز و برق در محدوده اجراي پروژه اشاره  وتصریح می کند:یکی از جمله  عوامل موثر بر سرعت مناسب اجرای این طرح ملی وجود چنین تاسیساتی است که نیز به جابجایی  دارند .

دهناد با اشاره به اینکه زمان اجرای  کامل پروژه  توسط پیمانکارسال  نودو اعلام شده است تصریح می کند: با مذاکرات انجام شده برای جایجایی با شرکت ها ی برق،  آب،گاز وراه آهن این مشکل نیز برطرف خواهدشد.

 

معاون  برنامه ریزی استاندار قم مهمترین مسئله پروژه های   عمرانی شهر ی را بحث تملک می داند واظهار می دارد : تا قبل از سال هفتادو چهار یعنی زمانی بالغ بر یک و نیم دهه، نزدیک به پنج درصد تملک این پروژه انجام شده بود ولی در کمتر از دوسال حدود نوددو پنج درصد تملکات این پروژه را انجام شده است .

 

 

دهناد تصریح می کند: زائر پذیر بودن شهر و استراتژیک بودن آن مسئولین شهری را به این نتیجه می رساند که این شهر حتی فراتر از حد نیاز کنونی ، احتیاج به سامان دهی در امور مسافرین و زائران و مبلمان شهری دارد. از این رو طرح بلوار پیامبر اعظم (ص) متأثر از همان اعتقادها و نگرش ها می تواند گره گشای بسیاری ازموارد فوق و برطرف کننده انبوهی از دغدغه های مردم و مسئولین باشد

 

ا


مطالب مشابه :


دانلود رایگان کتاب هزینه تصادفات(تئوری و کاربرد)(مهندس حسن فراهانی)

ایجاد ارتقاء دانش فنی مهندسی ( عمران ) - وبلاگ گنجینه عمران(hfarahani48.ir)




گزارشی از روند اجرای پروژه ملی بلوار پیامبر اعظم (ص)

مهندسین بهین تردد پارس در سال جاری صورت گرفته است تصریح می کند طبق مالطالعات انجام شده




طراحي فرهنگسرا

شرکت ساختمانی مهندسین مشاور و نحوه دسترسي به مجموعه فضاي نمايشي و تردد در فضاهاي داخلي




برچسب :