مهندسی از فردوسی که مدیری موفق است!

معرفی:

با سلام حمید رضا فهام فرزند مرحوم منوچهر فهام (از بزرگان روستای فیروزی کربال) هستم. هفتمین فرزند خانواده از بین 5 برادر و 4 خواهر و متولد 1355 خیابان فردوسی مرودشت هستم. دوران تحصیلم را در مدرسه ابتدایی 13 آبان، راهنمایی حافظ و دبیرستان شریعتی مرودشت گذراندم. سال 74 از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه دولتی شیراز رشته مهندسی مکانیک - طراحی جامدات شدم و سال 79 تا 81 دوره کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز گذراندم. سال 82 دوره دکترای رشته مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی در دانشگاه شیراز را شروع کردم و در سال 88 از رساله دکتری خود با موضوع طراحی مسیر کمینه زمان برای رباتهای کابلی را با موفقیت به پایان رساندم. سابقه کاری و مسولیتی اینجانب بطور خلاصه:

·         از سال 83 تا 88 هیات علمی و مدیر گروه مهندسی مکانیک

·         از سال 88 تا 89 هیات علمی و رییس دفتر استخدام هیات علمی

·         سال 89 تا 91 هیات علمی و مدیر گروه مهندسی رباتیک

·         سال 91، تا آبانماه 91، هیات علمی و رییس دفتر ارتباط با صنعت و جامعه

·         از آّبان 91 تا کنون، هیات علمی و رییس دانشکده فنی و حرفه ای سما مرودشت

·         همچنین از سال 85 تا کنون عضو شورای آموزشی و عضو شورای پژوهشی دانشگاه نیز هستم.

·         سابقه مشاوره طراحی و انجام پروژه تحقیقاتی در شرکتهای صا ایران جهاد تحقیقات پارس صنایع شیمیایی فارس و سازمان شناورهای اثر سطحی وزارت دفاع را نیز دارم.

·         انتشار یک کتاب و پنج طرح پژوهشی و بیش از ده مقاله ISI ،  علمی پژوهشی، کنفرانس ملی و بین المللی از دیگر سوابقم هست.

 

سابقه کاری و تدریس: چطور به استخدام درآمدید و رییس سما شدید؟

از سال 82 همزمان با شروع دوره دکتری یک ترم بصورت حق التدریس با دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت همکاری کردم و بنا داشتم برای استخدام در دانشگاه دولتی اقدام کنم. سال 83 دانشگاه مرودشت در رشته کاردانی خودرو پذیرش دانشجو داشت که رئیس وقت جناب آقای دکتر هنرور مرا خواستند و گفتند با مهندس کورش فهام (اداره برق) چه نسبتی دارید؟ عرض کردم برادر بزرگ من هستند. حکم مدیر گروهی رشته مکانیک را برای من صادر کردند و فرمودند حق نداری جای دیگری بروی. این شد که از 1/7/83 به سمت هیات علمی و مدیر گروه مهندسی مکانیک منصوب شدم. سالهای 84 و 85 و 86 با رایزنی و متقاعد کردن دوستانم مهندس خواجه، مهندس مسعودی، دکتر جوانمرد، دکتر نعمتی، دکتر بازرگان، دکتر سلمانپور، دکتر وزیری، خانم دکتر زارع و خانم دکتر معمارزاده، و سپس دکتر پناهی که تقریبا همگی دانشجویان دکتری دانشگاه شیراز بودند به استخدام دانشگاه مرودشت در آمدند. اکنون اغلب دوستان به مرتبه استادیاری ارتقاء یافته اند و با یکدلی و یکرنگی باعث شکوفایی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه مرودشت شدند، بطوریکه در این سالها با اخذ مجوز سازمان مرکزی و وزارت علوم اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های کارشناسی پیوسته و نا پیوسته مهندسی مکانیک در گرایشهای جامدات- سیالات - خودرو تاسیسات مکانیکی و مهندسی رباتیک شدیم. همچنین به همت مسولین دانشگاه 14 کارگاه و آزمایشگاه این رشته تجهیز و راه اندازی شد بطوریکه گروه مهندسی مکانیک از لحاظ تعداد دانشجو- تعداد هیات علمی و امکانات آزمایشگاهی به یکی از بهترین گروه های آموزشی دانشگاه مرودشت بدل گشت. اینجانب بخود می بالم که بعنوان مدیر گروه این رشته سهمی هرچند اندک در تعالی و پیشرفت این رشته در شهرستان مرودشت داشتم.

شرایط آموزشکده فنی و حرفه ای سما مرودشت

آموزشکده های فنی و حرفه ای در کشور با هدف تربیت کاردان های ماهر در رشته های فنی ایجاد شدند که مهارتهای عملی لازم را برای ایجاد و گسترش فناوریهای جدید در جامعه توسعه دهند. که اخیرا از نام آموزشکده به نام دانشکده در حال تغییر می باشند و در حال اجرای برنامه ای هستند که به تربیت دانشجو در مقاطع کارشناسی نیز وارد شوند. آموزشکده فنی و حرفه ای سما مرودشت از سال 84 با سه رشته الکتروتکنیک- کامپیوتر و حسابداری با تعداد کمتر از 300 دانشجو شروع به فعالیت کرد در طی این سالها با مدیریت خوب دکتر جباری و مهندس خواجه در رشته های کاردانی الکترونیک الکتروتکنیک مکانیک خودرو معماری نقشه برداری کامپیوتر حسابداری تربیت بدنی عمران بالغ بر 1500 دانشجو دارد. همچنین با توافقی که صورت گرفته به حدود 1000 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد مرودشت در همین رشته ها خدمات آموزشی ارائه می دهد. برای دو رشته کاردانی ماشین ابزار و ریخته گری هم مجوزها صادر شده که از سال آینده ورودی دانشجو داریم.

 

اهداف و برنامه های رییس دانشکده فنی و حرفه ای

در بعد کمی، افزایش تعداد دانشجو از طریق پذیرش دانشجو در رشته های دیگر بطور مثال برای دو رشته کاردانی ماشین ابزار و کاردانی ریخته گری مجوز اخذ دانشجو از سال آینده را گرفته ایم.

در بعد کیفی، در حال حاضر دانشجویان سما دروس عملی خود را در آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد مرودشت آموزش می­بینند که در نظر است با راه اندازی و تجهیز کارگاه و آزمایشگاههای مجهز برای مجموعه سما به آموزش هرچه بهتر دانشجویان کمک شود.

در بعد فرهنگی، اقدامات و نوآوریهای خوبی در راستای اشاعه فرهنگ حجاب و نماز صورت پذیرفته بطور مثال بمناسبت روز دانشجو و در راستای تشویق دانشجویان خواهر به انتخاب حجاب برتر (چادر)، بطور سرزده به اتفاق معاونت محترم دانشگاه جناب آقای دکتر جباری به کلاسهای درس رفته و ضمن تقدیر از دانشجویان خواهری که حجاب برتر دارند یک کارت هدیه هم تقدیم حضور حدود 35 نفر از این عزیزان شد. همچنین به منظور تقویت روحیه دینی و مذهبی کودکان شهرستان، و در یک اقدام فرهنگی آموزشکده سما در چهاردهم تیر ماه امسال میزبان مسابقه نقاشی کودکان و دانش آموزان کل شهرستان مرودشت در چهار رده سنی با موضوع "رمضان ماه قران" می­باشد که در مجموع حدود دو ملیون تومان جایزه برای نفرات برتر در نظر گرفته ایم.

در بعد دانشجویی و تربیت بدنی سرمایه گذاری خوبی کردیم و با استفاده از مربیان مجرب شهرستان در مسابقات المپیاد ورزشی دانشجویان منطقه یک و شانزده سما که به میزبانی ارسنجان  در اسفند ماه سال پیش برگزار شد با موفقیت این آموزشکده با کسب 7 مدال طلا دو نقره و دو برنز با اقتدار و بهترین عملکرد را در بین تمام آموزشکده های استانهای فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد را داشت. در این مسابقات آموزشکده های شیراز- بوشهر- یاسوج لار- گچساران نورآباد فیروزآباد ارسنجان- مرودشت و چند شهرستان دیگر شرکت داشتند. فقط برای استحضار بیشتر عرض می کنم که آموزشکده های شیراز بوشهر و یاسوج که مقامهای بعدی را کسب کردند موفق به کسب یک یا دو مدال طلا یا نقره و برنز شدند.  جا دارد از آقایان اسماعیل عمادی (مربی تکواندو)، قاسم طاهری (مربی فوتسال)، علیرضا آزادی (مربی والیبال) و آقای کوهستانی (مربی کشتی) که انصافا این موفقیت حاصل تلاش این عزیزان بود تشکر نمایم.

 

نظرتان در رابطه با سطح علمی دانشجویان دانشگاه آزاد و بخصوص سما چیست؟

در مورد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، این واحد از دانشگاههای بسیار بزرگ و شناخته شده در سطح استان و کشور می باشد. و به همین دلیل دانشجویان این دانشگاه هم از بهترینها هستند. فقط در گروه آموزشی مهندسی مکانیک یا مهندسی شیمی که در ارتباط هستم و اطلاع دارم هرسال چندین نفر قبولی کارشناسی ارشد در دانشگاههای خوب کشور داریم. اما در مورد آموزشکده، بطور کلی آموزشکده های فنی به منظور تربیت کاردان فنی یعنی متخصصانی که توانایی عملی بالایی داشته باشند تاسیس شدند. دانشجویان این آموزشکده به لحاظ کارهای عملی بسیار توانمند هستند. و در مورد کارهای عملی ایشان بیشتر از امکانات دانشگاه واحد مرودشت استفاده می شود.

 

نظرتان راجع به تشکلهای دانشجویی؟

وجود تشکلهای دانشجویی مانند شورای صنفی دانشجویان و بسیج دانشجویی و یا انجمنهای علمی، باعث پویایی، ایجاد انگیزه پیشرفت و رقابت سالم در دانشجویان می گردد. رابطه اینجانب با تشکلهای دانشجویی بخصوص بسیج دانشجویی چه در زمان تحصیل و چه در زمان تصدی مدیر گروهی و تدریس و همین الان هم بسیار صمیمی و دوستانه بوده و هست. الان هم تقریبا با تمام دانشجویان بسیجی دانشگاه مرودشت و آموزشکده جدا از رابطه استاد-شاگردی رابطه دوستانه ای دارم. علاقه شخصی بنده به دانشجویان بسیجی بعلت اینست که با توجه به روحیه مذهبی و توسل به مبانی دینی که دارند از پاک ترین و سالم ترین و با اخلاق ترین دانشجویان هستند و با تجربه تدریس بیش از 8 سالی که دارم، به لحاظ علمی و علاقه به کسب دانش همیشه بهترین بوده اند. با تمام توان از هر نوع حمایتی از این عزیزان دریغ نداریم.

 

چه نیازهایی را برای پیشرفت شهرستان می­بینید؟

شهرستان مرودشت از قابلیتهای بالقوه بسیاری که بر همه پوشیده نیست برخوردار است که هنوز بطور کامل از تمام این ظرفیتها استفاده نشده است. به نظر من بطور کلی اگر موارد زیر در دستور کار مدیران و مسوولین شهر باشد پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت:

·         بکارگیری نیروهای متخصص بومی و دلسوز در حوزه های مختلف شهرستان

·         استفاده از تمام پتانسیل های گردشگری و کشاورزی شهرستان

·         دعوت از سرمایه داران شهرستان برای سرمایه گذاری در تولید و ایجاد اشتغال

·         توسعه فرهنگ کار و تلاش و تولید بجای دلالی گری و واسطه گری

 

سخن پایانی

متاسفانه آموزشکده سما از طرف ارباب رسانه شهرستان بصورت مطلوب و آنچنانکه شایسته است مورد توجه قرار نمیگیرد. همانطور که عرض کردم در روز دانشجو مراسم فرهنگی خوبی داشتیم یا قهرمانی تیمهای ورزشی آموزشکده در مسابقات مناطق یک و شانزده که حاصل زحمات مربیان و دانشجویان شهرستان بود منعکس نشد. در تیر ماه امسال هم به مناسبت ماه رمضان، مسابقه نقاشی برای کودکان و نونهالان شهرستان داریم که ضمن دعوت از کلیه عزیزان، مسولین، اولیاء و مربیان ایشان از رسانه های شهرستان برای پوشش خبری مناسب این مراسم دعوت می نماید


مطالب مشابه :


مهندسی از فردوسی که مدیری موفق است!

از آّبان 91 تا کنون، هیات علمی و رییس دانشکده فنی و حرفه ای سما مرودشت. · همچنین از سال 85 تا کنون عضو شورای آموزشی و عضو شورای پژوهشی دانشگاه نیز هستم. · سابقه مشاوره طراحی و انجام پروژه تحقیقاتی در شرکتهای صا ایران – جهاد تحقیقات پارس ...




برنامه مسابقات فوتسال جام رمضان مرودشت

بر اساس قرعه کشی های انجام شده، برنامه دو هفته اول مسابقت فوتسال جام رمضان در دو بخش اداری و باشگاهی به صورت زیر می باشد. هفته اول. تاريخ ساعت بازي رده شماره بازي. دوشنبه 21 احسان - شهيد ديندارلو باشگاهي 1 4/24 21:50 سما - سپاه اداري 2




نتيجه ي مسابقات فوتسال جام رمضان92 شهرستان مرودشت

شب اول 92/4/24. احسان 5 شهيد ديندارلو 0. گلزنان بازي. نويد خورسندي 2گل -اكبر بينش 1گل-محمد امين معارف پرور 2گل (احسان). سما 2 سپاه 2. حميد رضا فهام وبهبود اميري (سما). اصغر زارع 2گل (سپاه). بهار حافظ 2 پويندگان 4. محسن محمدي ...




نتايج جام رمضان (حذفي)

... سیزدهم مرداد 1392. شب هفدهم 92/5/12(اداري). سما 7 كشت وصنعت 5. دو تيم در وقت قانوني به تساوي 3بر 3 رسيدند ودر ضربات پنالتي تيم سما به پيروزي رسيد .نتيجه كلي بازي 7 بر 5 به سود سما. ----------------------------------. پتروشيمي 2 برق 3 ...




فعالیت های گروه هنری صدف بوشهر در سال91

شرکت در جشنواره تئاتر دانشجویی آموزشکده سما-مرودشت با نمایش"چتری برای شش نفر". خرداد ماه: اجرای سه شب جنگ شادی به مناسبت مبعث حضرت محمد(ص)در ساحل نیلگون همیشه خلیج فارس. تیر ماه: شروع تمرینات نمایش"نارکولوپسی". مرداد ماه:.




برچسب :