موضوع مقاله: مقدمه ای بر تبادل اطلاعات در حقوق بین المللی محیط زیست

چکیده

به طور کلی، اصول دلالت بر پایه یک قاعده قانونی نقش مهمی در ایجاد، توسعه و استفاده از قانون بازی می کند.این اصول اولیه شامل قوانینی فراتر از قوانین عادی است.به عنوان مثال تمام قوانین و رویه های قانونی در تمام کشورها و یا قوانین بین المللی بر اصل"برابری اعضا " استوار است.این اصول کلی به پیشرفت قوانین حقوقی منجر میشود.حقوق بین الملل محیطی شامل یک نوع از این اصول میباشد.سوی نویسنده در این مقاله ، مطالعه یا تجزیه و تحلیل همه قوانین غالب در حقوق بین الملل محیطی نیست ، بلکه او تلاش میکند که بفهمد ،تبادل اطلاعات محیطی که یک موضوع در حقوق بین الملل محیط زیست است آیا در حقوق بین الملل محیط زیست پذیرفته یا شناخته شده است یا به عنوان یک اصل از اصول حقوق بین الملل محیط زیست مورد توجه است.

جهت گیری نویسنده در پایان به نتایجی منجر خواهد شد که تبادل اطلاعات محیطی یکی از پیش نیازهای اصول همکاری بین الملل محیط زیست و یکی از مظاهر آن است که باید در دو (حوزه) «تدوین و تنظیم اسناد بین المللی و تعهدات» و«ایجاد ساختارهای محیطی معتبر و انستیتوها» به منظور عملیاتی کردن تعهدات زیست محیطی ممکن در عرصه بین الملل خارج شود .

واژه های کلیدی:اصول ، محیط زیست ، تبادل اطلاعات ، اصول همکاری ، حقوق بین الملل

معرفی:

اطلاعات، پیش نیاز اصلی برای  مدیریت ، محافظت و همکاری  در عرصه بین المللی است. بهبود سطح دستیابی به اطلاعات وضعیت محیط زیست و فعالیتها ، شامل اثرات مخرب یا مضر ، به عنوان یک هدف در حقوق بین المللی محیط زیست پذیرفته شده است. مدیریت ، محافظت و همکاری در سطوح ملی و بین المللی نیازمند به اطلاعات تا حد قابل توجهی می باشد. اطلاعات موجود و دستیابی به آنها انجام تقلیل یا اقدامات پیشگیرانه  را  ممکن می سازد و شرکت شهروندان در تصمیمات ملی فرایندهای ساخت را تضمین می کند و بر روی رفتارهای افراد ، مصرف کنندگان و شرکتها تاثیر می گذارد.اطلاعات به جامعه بین المللی این امکان را می دهد تا تعیین کنند که دولتها چگونه باید از تعهدات محیط زیست خود اطاعت کنند.راههای متفاوتی برای دستیابی به اطلاعات محیطی در قانون بین المللی وجود دارد.مطالعه اسناد بین المللی نشان می دهد که « تبادل اطلاعات» یکی از اساسی ترین روشها در تهیه و توزیع اطلاعات است که در این مقاله تلاش شده اساس و مفهوم آن بررسی گردد.

 

1-مفهوم تبادل اطلاعات در حقوق بین الملل محیط زیست

دادن و گرفتن اطلاعات ، چیزی است که در وهله اول به ذهن ضربه می زند وقتی کسی «تبادل اطلاعات» را بدون هر تعهدی می شنود.(Banisar2006). از دیدگاه  sands، تعهد کلی به تبادل اطلاعات تقریباً در شکلهای مختلف در همه توافقات بین الملل محیط زیست یافت می شود. او بر این باور است که تبادل اطلاعات را می توان در قالب تعهدات عمومی دولت به دیگری در جهت فراهم نمودن اطلاعات عمومی یا موضوعات خاص ، خصوصاً موضوعات علمی  یا تکنیکی شناخت. بر این اساس ،   sands دو ویژگی اساسی را برای «تعهدات کلی در تبادل اطلاعات» بر شمرده است: اولاً ، نگرانی فراهم نمودن فرم و زمانی که هست ... و نا منظمی، و نگرانی دیگر طبیعت این اطلاعات است که دارای يك گنجایش عمومی است. بعدها ، او به فرمهای دیگر فراهم کردن اطلاعات مثل گزارش و اخطارهایی که فاقد ویژگی های ذکر شده هستند دست یافت ،بنابراین ، خارج از دایره تعریف تعهد عمومی به تبادل اطلاعات است.(Sands 2003)

به هر حال در جاهای دیگر ، خود sands از یک سو تعهد به تبادل اطلاعات به موضوعات نا مشخص و عمومی طبقه بندی نموده و از طرف دیگر آنها که مشخص و خاص هستند و چند نمونه از تعهدات را ذکر نموده (شبیه تعهد به تبادل اطلاعات مرتبط به همایشهای مختلف که بیماری گیاهان و آفات و مهاجرت ماهی تن  ، حفاطت حیاط وحش و گونه های گیاهی و غیره را مورد توجه قرار می دهد). او همچنین بر این باور است که مقررات دقیق فقط برای تبادل اطلاعات در بیشتر همایشهای بین المللی که شامل تبادل داده ها در طی دوره توافقی به وجود آمده است(که شاید قاعده شده است) نیست ، بلکه او معتقد است که نگرانی گسترده  در خصوص محدودیت بهره وری ، ادبیات سنتی از تبادل اطلاعات باعث شده است که یک زبان دقیق تر در زمینه تبادل اطلاعات در بعضی همایشها مورد استفاده قرار گیرد.بر طبق این sands  حتی معتقد است که نعهد به تبادل اطلاعات محدود به موضوعات عمومی نیست هر چند که موضوع ضروری و مهمی هم نیست. ازطرف دیگر بعضی از اسناد شامل تصمیمات UNIP 2001 ،که به وسیله گروهی از هیئت مدیره برنامه محیط زیست سازمان ملل تطبیق داده شده ،به منظور پیروی از  MEA (Multilateral Environmental Agreement)(توافق محیط زیستی چند جانبه) با صراحت در خصوص تبادل منظم اطلاعات محیط زیستی بین دولتها صحبت به میان آورد.(Dannenmmaier2009)

 تبادل اطلاعات در معنای گسترده آن در این مقاله در ذهن است. به عنوان مثال ،می توان آن را در مورد هر نوعی از تبادل اطلاعات و چرخه در میان بازیگران مختلف مثل دولت ، سازمانهای بین المللی و بین دولتی و ارگانهای آنها ، انستیتوهای توافقات محیطی چند جانبه شامل کنفرانسها که به وسیله اعضای دائمی و موقت کمیته، سازمانهای غیر دولتی بین المللی یا ملی ، اشخاص جامعه مدنی و حتی افراد حقیقی و عادی اداره می شود ، در نظر گرفت ، (Wasserman 2009). این روش در اولین جمله ، آخرین فصل دستور کار 21 ارائه شده است: "در توسعه قابل تحمل ، هر فرد یک کاربر یا تهیه کننده اطلاعات در معنای گسترده آن می باشد. این موضوع شامل داده ها ، اطلاعات ، دانش و تجارب طبقه بندی شده در یک روش مناسب است. اطلاعات در همه سطوح ، از تصمیمات سطح بالا در دولت و سطوح بین المللی گرفته یا تصمیمات مردم عادی مورد نیاز است " اطلاعات ضرورتاً تبادل بین دو طرف نیست؛ بلکه یک چرخه در یک افق گسترده تراست که همه بازیگران ذکر شده می توانند اطلاعاتی را به این چرخه اضافه نمود یا از آن دریافت نماید که اطلاعات توسط آنها به احتمال زیاد به سیستم وارد شده است. تبادل اطلاعات در این مرحله در عرصه گسترده تری رخ می دهد که می توان آن را پوشش اطلاعاتی نامید. به عنوان مثال ، Sirs (سیستمهای بررسی اجرا) مثالهایی از روشهای گسترده تبادل اطلاعات هستند.SIR در پروتکل Montreal مثال خوبی برای تبادل اطلاعات و اثر متقابل آن در کمیته ، دبیرخانه و صندوق چند جانبه پروتکل Montreal ، تسهیلات جهانی محیط زیست ، گردهمایی اقتصادی و ارزیابی تکنولوژی پروتکل و کمیته های فرعی و کارهای گروهی است.(Weisss, 1998)

 

2-تبادل اطلاعات به عنوان یک اصل وابسته

مطالعه منابع مختلف بطور کلی این ایده را که تبادل اطلاعات یک اصل مستقل در میان اصول بررسی شده است را تایید نمی کند. به عنوان مثال ، در متون موثق « اصول حقوق بین الملل محیط زیست» نوشته Philip sands  ، «حقوق بین الملل و محیط زیست نوشته Allen Boyle و  P.Bernie يك ساختار راهنما در جهت حقوق بین الملل محیط زیست» نوشتهDina Shelton و «حقوق بین الملل» نوشته Mlkom Shaw تبادل اطلاعات به عنوان یک اصل مستقل ذکر نشده است. تنها منبعی که نویسنده توانست بعنوان ردی از تبادل اطلاعات بیابد کتابی تحت عنوان «تغییر محیطی و حقوق بین الملل:چالشهای جدید و ابعاد آن» بوده است که به وسیله UN  در 1992 منتشر شده است. در هر صورتی برخی از اطلاعاتی که به اصول مرتبط می شود در «حقوق بین الملل» مطرح شده است.نوشته  Alexander Kissو  Peter H.sands که بطور مستقیم شامل «تبادل اطلاعات» نیست بلكه تحت عنوان « اطلاع رسانی و اصول کمکی در مورد ضرورتهای محیط زیست» و « اصول اطلاع رسانی و مشاوره در مورد تاثیرات خارجی»  ذکر شده است. این دو به عنوان هشدار و مشاوره مشابه هستند که در طبقه بندیهای مختلف تبادل اطلاعات به وسیله Sands قرار گرفته اند(Kiss 2007). علیرغم این مفهوم ، تبادل اطلاعات به موارد مهمتری همچون تعداد اسناد محدود و غیر محدود در خصوص حقوق بین الملل محیط زیست پرداخته است (Agarwal1991) . نهمین اصل اعلامیه Rio تنها اصل در میان دو اعلامیه استکهلم و Rio بود که صراحتاً به تبادل آزادانه اطلاعات اشاره داشته اما آن را به ناحیه ای از دانش علمی و تکنیکی محدود نموده است. تبادل اطلاعات در این زمینه در بسیاری از اسناد الزامی حقوق بین الملل محیط زیست اشاره شده است. همچنین بیانیه شماره 3707 مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص یک فصل برای طبیعت  در 28 اکتبر 1982 تصویب شده که به عنوان فصل جهانی طبیعت شناخته شده ، دولتها را در بند اول ماده 27 خود ملزم به حمات از طبیعت از طریق تبادل اطلاعات و مشاوره می نماید.

در کتابش ، اصول حقوق بین الملل ، Sands  نوشته است که : تبادل اطلاعات به شکل عمومی خود در اصل بیستم بیانیه استکهلم و اصل نهم بیانیه Rio بیان گردیده است.بعلاوه اصل هفتم پیش نویس اصول رفتاری   UNEP 1978 که تبادل اطلاعات را بر اساس اصول همکاری و روحیه همبستگی قرار داده است و ماده پنجم اصول قانونی ، کمیته جهانی گروه کارشناسان جقوقی در خصوص محیط زیست و توسعه  که تبادل اطلاعات در میان دولتها را بر اساس درخواست به موقع مرتبط به منابع طبیعی مرزی توصیه می کند و ماده 12 پیش نویس کمیته حقوق بین الملل در مورد جلوگیری از خسارت آن سوی مرزها و قله های جهانی در توسعه قابل تحمل (2002 WSSD) اسناد دیگری هستند که تبادل اطلاعات را به مرحله اجرا در آورده اند.

برخی اسناد الزامی ، تبادل اطلاعات را در کنار سایر اصول با عنوان اصول کلی ارائه می دهند.به عنوان مثال کنفرانس آلودگی هوای فرامرزی دور دست، مورخ 13 نوامبر 1979 تبادل اطلاعات را در مواد 4و 5 خود در کنار مشاوره ، تحقیق ، فعالیتهای علمی و اقدامات تکنیکی در بخش اصول پایه ارائه می دهد. همچنین پروتکل آب و سلامتی در کنفرانس 1992 در محافظت و استفاده درست از آبراهها و دریاچه های بین المللی است (مورخ 17 ژوئن 1999) که به دستیابی به اصول اطلاعاتی در کنار اصول مختلف حقوق بین الملل محیط زیست تاکید دارد.

 

3-تبادل اطلاعات : اصل همکاری مرتبط با مفهوم

هرچند که رفتار هر دولت در ارتباط خارجی بر اساس آزادی اراده و سازگاربا خود است، حقوق بین الملل ضرورتی برای همکاری با دیگران و از بین بردن مشکلات مربوط با جامعه بین الملل محیط زیست تحمیل می کند. (Silard2007). هرچند که تبادل اطلاعات را نمی توان به عنوان یک اصل وابسته در نظر داشت می توان آن را بعنوان یک پیشنیاز برای همکاریهای بین الملل فرض کرد که دارای یک تاریخچه قدیمی در حقوق بین الملل است که دارای یک معنی و جایگاه خاصی در متنهای مربوط به حقوق بین الملل محیط زیست است. تبادل اطلاعات یک پیش نیاز برای اصل همکاری در زمینه حقوق بین الملل است و یکی از راههای نشان دهنده این چنین ارتباطی است که در میان اسناد و توافقنامه ها می توان یافت (Birinie 2002). به عنوان مثال اصل نهم ، اصول Rio دولتها را ملزم به همکاری در فراهم نمودن اصول ضروری برای توسعه قابل تحمل از طریق رشد درک علمی ،تبادل اطلاعات علمی و تکنولوژی و توسعه ، سازگاری ، و انتقال تکنولوژی شامل انواع جدید و مدرن آن می نماید (Holder2007).

نتیجه گیری :

بدون تردید تبادل اطلاعات محیطی یک تعهد بسیار مهم در جهت حفاظت محیط زیست و بهینه سازی در سطح بین الملل می باشد. تعهد در تبادل اطلاعات محیط زیست یک نرم است که در قانون عرفی و شکلهای مختلف در تقریباً همه اسناد مهم در خصوص حقوق بین الملل  محیط زیست می توان یافت. بدون تبادل اطلاعات در میان بازیکنان و پیروان حقوق بین الملل محیط زیست که تصمیم گیرنده هستند قانون  و قوائد بین المللی و مقررات و تعهدات بین الملل محیط زیست الزام آور می شود ، یک توافق برای ایجاد همانگی در این ناحیه مورد نیاز است که هرگز دست یافتنی نیست. تبادل اطلاعات نه تنها در پردازش تدوین و مقررات اسناد و ایجاد تعهدات محیط زیست ضروری است بلکه باید در ساختارمسئولیتی و انستیتوهای مربوط به امور به منظور عملیاتی شدن نهایی تعهدات محیط زیست از سوی دولتها در سطح بین المللی ارائه گردد.به عنوان مثال تبادل اطلاعات وسیله ای برای همکاری و همکاری در حفاظت از محیط زیست و بهینه سازی ایفا کنندگان این نقش می باشد.


مطالب مشابه :


مسابقه بزرگ نقاشی و مقاله نویسی با موضوع اقتصاد سبز و محیط زیست دریایی

1392/10/1 يكشنبه راپمی برگزار می کند؛ مسابقه بزرگ نقاشی و مقاله نویسی با موضوع اقتصاد سبز و محیط




محیط زیست

محیط زیست . موجودات زنده با هم و با محیط غیر زنده خود ارتباطی موضوع مورد رقابت اغلب




مقاله فرایند حسابرسی محیط ‌زیست

زیست آشنا شدند. مقاله حاضر، در ادامه مقاله یادشده، به شرح بیشتر موضوع محیطزیست با




دانلود مقاله با موضوع حسابداری محیط زیست و تئوری قرارداد اجتماعی

حسابداران برتر - دانلود مقاله با موضوع حسابداری محیط زیست و تئوری قرارداد اجتماعی - دانش




آشنایی با فلاسفه محیط زیست

با فلاسفه محیط زیست با چاپ مقاله ای تحت عنوان « آیا اخلاق محیط زیست وجود دارد؟» موضوع




مقالات مربوط به هیدرولوژی آماری

فعلا دو تا مقاله با موضوع محیط زیست برای دانلود




موضوع مقاله: مقدمه ای بر تبادل اطلاعات در حقوق بین المللی محیط زیست

حقوق بین المللی محیط زیست موضوع مقاله: محیط زیستی چند جانبه) با صراحت در خصوص




مقاله انگلیسی با ترجمه فارسی رشته محیط زیست

مقاله انگلیسی با عنوان موضوع ساخت و ساز طبیعتا یک فعالیت متناسب با محیط زیست




دانلود مقاله.حسابداری محیط زیست (8)

دانلود مقاله.حسابداری محیط زیست. موضوع زیست محیطی گزارشگری زیست محیطی با




دانلود مقاله.حسابداری محیط زیست (8)

دانلود مقاله.حسابداری محیط زیست. موضوع زیست محیطی گزارشگری زیست محیطی با




برچسب :