تاریخچه جیپ


ایده اصلی ساخت جیپ عمدتاً از ذهنفرماندهان نظامی درجنگ جهانی اول تراوش کرد. جاییکه انسان و اسب در میادین باتلاقیو گل آلود جنگ از ادامه راه باز می‌ایستادند و گاهی جان خود را از دست میدادند. ایننیاز به خودرویی چند منظوره که در ابتدای پیدایش و طرحهای اولیه او را به همین اسممیشناختند، باعث پیدایش اولین اتومبیل دودیفرانسیل به نام جیپ گردید.
نام جیپ ازکلمه General Purpose به معنای چند‌منظوره که به اختصار به (G.P) و در اثر تلفظزیاد به Jeep بدل شد گرفته شده. رئیس هیات مدیره ویلیز (Willys) آقای Ward M. Canaday از اوایل سال ١٩٣٩ بدنبال ساخت خودرویی سبک برای اهداف شناسایی-نظامی بود،با آغاز جنگ دوم جهانی در سوم سپتامبر همان سال در اروپا، و پیشبینی درگیری آمریکادراین بحران، او پی‌گیری بیشتری نشان داد. حاصل مذاکرات او و افسران تدارکات ارتشبرای ساخت خودرویی که در میادین جنگ قابل استفاده باشد آن بود که قرار شد کمپانیویلیز نمونه اولیه را جهت بررسی آماده نماید.
در خلال پاییز همان سال شرکت ویلیزمتوجه شد که کمپانی بنتام (Bantam) که نام پیشینش ( American Austin ) بود نیز دراین داستان دستی دارد، بعدها آقای Canaday متوجه آنچه طراحان کمپانی بنتام بدنبالساختنش بودند مدل پیشرفته‌تری از یک موتور سیکلت جعبه بغل‌دار ( Side Car ) بودهاست، خودرویی سبک و سریع با ظرفیت حمل سه نفر، درحالیکه ویلیز بدنبال ساخت خودروییمقاوم و زورمند با اهداف فوق‌العاده بود.
طرح اولیه خودرو با مشخصات فنی ویژه درژوئن ١٩٤٠ از سوی ارتش آمریکا ارائه شد و از بین ١٣٥ شرکت صنعتی که برای کار بر رویاین مدل از آنها دعوت شده بود تنها سه کمپانی پا پیش نهادند، کمپانی بنتام، کمپانیویلیز و کمپانی فورد. مدل اولیه موتور چهار سیلندر جیپ در سال ١٩٤٠ به سفارش کمپانیبنتام توسط شرکت کنتینانتال (Continental) ساخته شد ولی این کمپانی بنا به دلایلیدر ادامه مسیر ساخت این وسیله نقلیه از دور رقابت کناره گرفت. مشخصات فنی خودرویجیپ مورد نیاز ارتش آمریکا که در ٢٧ ژوئن ١٩٤٠ از سوی کمیته فنی تدارکات ارتش درواشنگتن به کمپانی‌های سازنده ابلاغ شده بود بیانگر وسیله‌ای دودیفرانسیل به‌شرحزیر بود.

الف) حداکثر وزن خودرو در حدود ٥٩٠ کیلوگرم (البته به‌زودی مشخص شدکه این رقم غیر عملی بوده و ارتش آنرا به ٩٧٠ کیلوگرم افزایش داد)
ب) حداقلگشتاور تولیدی موتور: ٨٥ پاوند/فیت
ج) فاصله محورها: حداکثر ٨٠ اینچ
د) عرضمحورها: حداکثر ٤٧ اینچ
ر) ارتفاع شاسی از سطح زمین: حداقل ٢٥/٦ اینچ
و) ظرفیت ترابری: ٦٠٠ پاوند

زمانی که برای ساخت نمونه اولیه این خودرو بهکمپانی‌های شرکت کننده در این مناقصه داده شده بود ٤٩ روز بود، فرصت کمی که کارهارا مشکلتر می‌کرد. بنابراین ویلیز اورلند (Willys Overland) درخواست مدت زمانبیشتری را کرد تا بتواند نمونه‌اش را به اتمام برساند، درحالی‌که امید کمپانی بنتامکمک گرفتن از کمپانیهای دیگر بود.
نمونه اولیه خودرویی که بعدها تبدیل به اولینجیپ نظامی دنیا یعنی Willys MB گردید، توسط مهندسی اهل دیترویت بنام کارل پرابست ( Karl Probst ) طراحی شد. وی که قبلا برای چندین کمپانی خودروسازی کارکرده بود وورزیدگی و خلاقیتش بر همگان اثبات گردیده بود، توسط رئیس "کمیته مشورتی پدافند ملی" آقای ویلیام اس نادزن (William S. Knudsen) (رئیس سابق کمپانی جنرال موتور) معرفیگردید. پراپست پذیرفت که این وظیفه میهن‌پرستانه را بدون دریافت هیچگونه حقوق ودستمزدی به‌انجام برساند. وی از ١٧ جولای ١٩٤٠ مشغول بکار شد و تنها ظرف دو روز،طرحهای اولیه خودروی مورد نظر بنتام را آماده کرد، نمونه‌ای که بعدها به خودروی جیپتبدیل گردید. طرح پیشنهادی بنتام همراه با شمایی از خودروی مورد نظر در ٢٢‌ جولایارائه گردید. طرح پیشنهادی ادعا داشت که وزن مورد نظر ارتش را رعایت کرده، حال آنکهبعدها در عمل در طی ساخت نمونه اولیه معلوم شد که بسیار سنگین‌تر است.
اولیننمونه دست‌ساز بنتام در ٢١ سپتامبر ١٩٤٠ تکمیل گردید، در حالیکه توانسته بود زمان٤٩روز را رعایت کند. ارتش این نمونه را تحت آزمایشهای سخت و طاقت‌فرسا قرار داد،٣٤٠٠مایل را طی کرد که تنها ٢٥٠ مایل آن جاده آسفالته بود، و سرانجام آزمایشکنندگان چنین نتیجه‌گیری کردند: این خودرو قدرت فراوان خود را اثبات کرد و نشان دادکه تمامی نیازهای ما را برآورده خواهد کرد.
سرانجام کمپانی ویلیز و فورد نیزنمونه‌هایی را بر مبنای طرحهای بنتام (که از طرف ارتش به آنها ارائه شده بود) آمادهساختند. کمپانی ویلیز در نمونه خود که کوآد Quad (چهارگوش) نامگذاری شده بود و فورددر نمونه خود بنام پیگمی Pygmy (کوتوله) هرکدام تغییراتی را به صلاحدید خویش بهنمونه اولیه بنتام اضافه کردند. بطور مثال ویلیز بخاطر موتورش سنگین‌تر از نمونهبنتام بود که البته این تغییر بی‌دلیل هم نبود، خودروی ویلیز که از موتوری ساختکمپانی ویلیز اوورلند بنام گو دویل (Go Devil) بهره میگرفت تنها خودرویی بود کهتوانسته بود قدرت مورد نظر ارتش را تامین کند. در حقیقت قدرت تولیدی موتور ویلیز که١٠٥پاوند/فیت گشتاور تولید میکرد نه تنها بسیار بیشتر از درخواست ارتش بود، بلکهموتور ٨٣ پاوند/فیتی بنتام و موتور ٨٥ پاوند/فیتی فورد را بی‌ارزش جلوهمی‌داد.
در نهایت با توجه به وضعیت متزلزل اقتصادی و خط تولید ضعیف بنتام همچنینبرتری‌های خودروی ویلیز، قرارداد ارتش به کمپانی ویلیز اوورلند واگذار شد و ازآنجائیکه وزارت دفاع آمریکا احتیاج داشت که تعداد زیادی از این خودرو در مدت بسیارکوتاهی تولید شود، کمپانی ویلیز اوورلند از دولت درخواست مجوز غیر انحصاری کرد، تابتواند به کمپانیهای دیگر اجازه تولید خودرو بر اساس مشخصات ویلیز را اعطاء نماید. بر همین اساس، کمپانی ویلیز مشخصات کامل خودروی مورد نظر خود را به کمپانی فورد کهدر تولید سری و سیستم تولید خطی بسیار پرتوان بود ارائه کرد.
در دوران جنگ دومجهانی ویلیز و فورد بیش از ٧٠٠٠٠٠ سفارش دریافت کردند که ٣٣٠٠٠٠ عدد از این خودروهارا که ویلیز ام‌بی (Willys MB) نامیده می‌شد در کمپانی ویلیز ساخته شد. شماره سریال١٥٠٠دستگاه جیپهای اولیه از ١٠٧٢ تا ٢٥٧٢ و با شماره ثبت W-۲۰۱۵۹۱۹بود و هنوز همکلکسیونرها در سراسر جهان بدنبال یافتن هرچه بیشتر از این مجموعه اولیه میباشند.

 


مطالب مشابه :


جیپ کا ام - KM - تیپ فرماندهی مدل 1366

محله ولاغوز - جیپ کا ام - km - تیپ فرماندهی مدل 1366 - مطالب و تصاویر زیبا از محله باصفای ولاغوز




مشخصات فنی جیپ صحرا

سایت تخصصی جیپ و خودروهای دو دیفرانسیل - مشخصات فنی جیپ صحرا - جیپ کا ام:: جیپ




جیپ کا ام آفرودی

نمایشگاه اینترنتی اتومبیل - جیپ کا ام آفرودی - 09379190531 - نمایشگاه اینترنتی اتومبیل




اطلاعات عمومی درباره جیپ کا ام

سایت تخصصی جیپ و خودروهای دو دیفرانسیل - اطلاعات عمومی درباره جیپ کا ام -




جیپ کاام فابریک استثنائی فروشی

سایت تخصصی جیپ و خودروهای دو دیفرانسیل - جیپ کاام فابریک استثنائی فروشی - جیپ کا ام:: جیپ




تصاویر جدید و متفاوتی

با سلام. تصاویر جدید و متفاوتی از جیپ های موجود در بنگاه ( کا ام یدک) به سایت اضافه شده که شما




خودروهای دو دیفرانسیل (رانندگی در کویر) قسمت سوم

سایت تخصصی جیپ و خودروهای دو دیفرانسیل - خودروهای دو دیفرانسیل جیپ کا ام:: جیپ




تاریخچه جیپ

سایت تخصصی جیپ و خودروهای دو دیفرانسیل - تاریخچه جیپ - صفحه جیپ کا ام:: جیپ




برچسب :