دستورالعمل ارزیابی کارکنان

دستورالعمل ارزشيابي كاركنان

دوره ارزشیابی:

دوره ارزشیابی از اول فروردین ماه هر سال تا پایان اسفند ماه همان سال می باشد ،کارکنانی که در هر دوره ارزشیابی حداقل شش ماه، اعم از پیوسته یا منقطع به خدمت اشتغال داشته باشند، در پایان دوره مورد ارزشیابی قرار می گیرند. دستگاههای اجرایی موظفند در بهمن ماه هر سال ، شایستگی کارکنان خود را طی فرآیندی مستمر، مورد بررسی و ارزشیابی قرار داده و نتایج آنرا در تصمیمات اداری مربوط به آنان در زمینه های آموزش، انگیزش و تعیین مسیر ارتقاء شغلی مورد استفاده قرار دهند.

حیطه شمول هر یک از فرمهای ارزشیابی

- فرم ارزشیابی مدیران، برای ارزشیابی رؤسای سازمان های استانی، مدیران کل، فرمانداران، معاونین این مدیران و مشاغل همتراز

- فرم ارزشیابی سرپرستان، برای ارزشیابی رؤسای اداره، قسمت، گروه و مشاغل همتراز

- فرم ارزشیابی کارشناسان، برای ارزشیابی تمامی متصدیان مشاغل کارشناسی و متصدیان مشاغلی که شرایط احراز رشته شغلی آنان حداقل مدرک تحصیلی لیسانس پیش بینی شده است (به استثنای متصدیان مشاغل مدیریت و سرپرستی) و یا آن دسته از از شاغلین مشاغلی مانند حسابدار، کتابدار، پرستار، کارگزین و... که از فوق العاده شغل کارشناسان استفاده می نمایند.

- فرم ارزشیابی کارکنان، برای ارزشیابی سایر کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد.

معیارهای سنجش

1- عملکرد: فعالیتها و نتایج حاصل از انجام وظايف محوله

معیارهای عملکرد: شامل فعالیتها پروژه ها و طرحهایی است که فرد در راستای اهداف سازمانی و در چارچوب انتظارات مقامات مافوق در طول دوره ارزشیابی انجام می دهد و نیز نتایجی که از اجرای این فعالیتها بدست می آید.

2- توسعه: فعالیتهایی که فرد در جهت ارتقاء دانش و بهبود عملکرد فردی، بهبود عملکرد سایر کارکنان و مرئوسین و ارتقاء کارائی و اثر بخشی واحد سازمانی تحت سرپرستی انجام می دهد که شامل بندهای ذیل  می باشد.

1-2 توسعه فردی: فعالیتهای آموزشی که کارکنان جهت افزایش دانش و مهارت شغلی خود از طریق دوره های آموزشی یا خودآموزی انجام می دهد.

2-2 انتقال دانش و مهارت های شغلی خود به دیگران: آموزشها و راهنمایی هایی که ارزشیابی شونده به همکاران واحد سازمانی خود و سایر دستگاهها ارائه می نماید.

3-2 بکارگیری روشهای جدید فن آوری در انجام وظائف سازمانی: فعالیتهای شغلی که فرد با استفاده از روشهای جدید فن آوری اطلاعات انجام می دهد.

4-2 توسعه و بهسازی عملکرد شغلی و رفتار کارکنان تحت سرپرستی: فعالیتها و اقداماتی که مدیر یا سرپرست جهت افزایش دانش و مهارتهای شغلی و بهبود عملکرد و رفتار کارکنان انجام می دهد.

5-2 توسعه و بهسازی واحد تحت سرپرستی: فعالیتهایی که مدیر جهت ارتقاء کارائی و اثر بخشی فعالیتهای واحد انجام می دهد.

3- پیشنهادها: ارائه راهکارهای بدیع، سازنده و قابل اجرا به منظور رفع مشکلات شغلی و بهبود عملکرد سازمانی که به تائید شورای پذیرش و بررسی پیشنهادهای دستگاه و یا سایر مراجع تصویب کننده رسیده باشد.

4- کارآفرینی: درک و بهره گیری جسورانه از فرصتها، ایده ها و طرحهایی که منجر به ایجاد و گسترش کمی و کیفی فعالیتها شده و بکارگیری روشهای جدید را امکانپذیر سازد.

5- رفتار: عبارتست از افعالی که از فرد در راستای انتظارات سازمان و جامعه سرزند.

6- تشویقات: به منظور ارج نهادن به تلاشها و زحمات کارکنان شایسته در طول دوره ارزشیابی که منجر به موفقیتها و دریافت تشویق و تقدیر گردیده این عامل در نظر گرفته شده است

7- امتیازات ویژه: امتیازاتی که بواسطه موفقیتهای بسیار مهم و فعالیتها، طرحها و اقداماتی که فرد فراتر از شرح وظائف و انتظارات شغلی خود انجام می دهد برای وی در نظر گرفته شده است.

8- امتیازات منفی: نمرات منفی که بواسطه اقدامات و فعالیتهای خلاف شئونات اداری، سازمانی، قوانین و مقررات و اخلاقی که توسط ارزشیابی شونده صورت گرفته است، به وی داده می شود.

منابع ارزشیابی

فرد یا افرادی هستند که در ارزشیابی شایستگی کارکنان شرکت دارند و شامل مقام مافوق، مرئوسان، همکاران، ارباب رجوع و ارزشیابی شونده می باشند.

مقام مافوق: مقامی است که مسئولیت ارجاع کار به ارزشیابی شونده را بر عهده دارد و ارزشیابی شونده در قبال او پاسخگو است.

تائید کننده: مقامی است که از لحاظ سازمانی مسئولیت کارهای فرد ارزشیابی کننده را بر عهده دارد

مرئوسان: افرادی که در یک واحد سازمانی در ارتباط کاری با ارزشیابی شونده قرار دارند و امکان مشاهده مستمر رفتار و عملکرد کارمند را از نزدیک دارا می باشند

ارباب رجوع (مشتریان): عبارتند از شهروندان، کارکنان، سازمان های دیگر، کارکنان سازمان متبوع ارزشیابی شونده و افراد دیگری که به نوعی از اطلاعات یا خدمات کاری واحد متبوع ارزشیابی شونده استفاده می نمایند

 ارزشیابی شونده: فردی که مورد ازشیابی قرار می گیرد.

ترکیبهای مختلف منابع ارزشیابی:

جدول شماره 12-2 ترکیبهای مختلف منابع ارزشیابی

 

ردیف

ارزشیابی شونده

منابع ارزشیابی

1

مدیر (مدیر میانی)

مقام مافوق مدیر،مرئوسان، ارباب رجوع، خود مدیر، مقام تأیید کننده

2

سرپرست (مدیر پایه)

مدیر بلافصل، مرئوسان، ارباب رجوع، خود سرپرست، مقام تایید کننده

3

کارشناس

سرپرست بلافصل، همکاران، ارباب رجوع، خود کارشناس، مقام تایید کننده

4

کارکنان

سرپرست بلافصل، همکاران، ارباب رجوع، خود کارمند، مقام تأیید کننده

 

 

 

 


چرخه مستمر ارزشیابی

طرح ارزشیابی در چهار مرحله به شرح زیر انجام می شود:

 

 

گفتگو با مصاحبه آغاز دوره

 برنامه ریزی عملکرد، تعیین وظایف یا ابعاد مهم شغل یا طرحها و تدوین حدود انتظار یا استانداردهای  عملکرد و رفتار

بررسی طی دوره

 بررسی مستمر تلاش و کوشش نحوه انجام وظایف کارمند، تشخیص و ثبت نقاط قوت و ضعف، ارشاد و راهنمایی و ارائه تدابیری برای اصلاح و بهبود عملکرد و رفتار

گفتگو یا مصاحبه پایان دوره

 آگاه نمودن کارمند از نتیجه ارزشیابی، بحث و بررسی در زمینه نقاط قوت و ضعف عملکرد، ادامه راهنمایی ها و هدایتهای شغلی در جهت بهسازی وی

سنجش عملکرد

 ارزشیابی عملکرد و رفتار بر اساس اطلاعات جمع آوری شده در طول دوره در مقایسه با حدود انتظار یا استانداردهای تعیین شده

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



توزیع امتیازات و حدنصاب ارزشیابی

حداکثر امتیاز ارزشیابی 100 تعیین شده که در جدول زیر به هر یک از معیارها با توجه به سطوح مختلف ارزشیابی شوندگان اشاره شده است.

 

جدول شماره 13-2 معیارها و سقف امتیازات سطوح مختلف

 

معیارها

عملکرد

توسعه

رفتار

پیشنهاد و کار آفرینی

تشویقات

امتیازات ویژه

امتیازات منفی

مدیران

40

20

20

10

10

10

10-

سرپرستان

45

20

20

5

10

10

10-

کارشناسان

45

17

23

5

10

10

10-

کارکنان

40

12

33

5

10

10

10-

 

حد نصاب ارزشیابی: کسب 60 امتیاز از مجموع 100 امتیاز ارزشیابی سالانه

مراحل تکمیل فرم ارزشیابی:

1- عملکرد: عملکرد ارزشیابی شوندگان با مشارکت خود آنان و ارزشیابی کننده (مقام مافوق بلافصل) با توجه به شاخصهای کمّیت، کیفیت و اثر بخشی مورد بررسی و ارزشیابی قرار می گیرد.

1-1 فعالیتهای عمده ایی که در طول دوره ارزشیابی به عهده ارزشیابی شونده واگذار شده در قسمت رئوس فعالیتها درج سپس فرم در اختیار ارزشیابی شونده قرار می گیرد تا نتایج حاصل از فعالیتهایش را درج نموده و امتیاز هر عامل را در دامنه تعیین شده برای هر یک از سطوح تعیین و میانگین امتیازات را در محل مربوطه درج نماید.

2-1 ارزشیابی کننده نیز امتیاز هر عامل را در دامنه تعیین شده برای هر یک از سطوح تعیین و میانگین امتیازات را محاسبه و در محل مربوطه درج می نماید.

امتیاز بخش عملکرد از جمع امتیازهای خود و ارزشیابی کننده بدست می آید.

در جدول شماره14-2 به سطوح امتیازات منابع خود و امتیاز ارزشیابی کننده اشاره شده است.

جدول شماره 14-2سطوح امتیازات منابع خود ارزیابی و ارزشیابی کننده

 

سطوح

سقف امتیاز خودارزیابی

سقف امتیاز ارزشیابی کننده

جمع

مدیران

15

25

40

مدیران پایه

10

35

45

کارشناسان

10

35

45

کارکنان

10

30

40

 

 

 

 

تذکر: چنانچه فعالیتهای عمده ایی که توسط ارزشیابی شونده در طول یک دوره ارزشیابی انجام گرفته است، از نظر اهمیت و حجم دارای وزن های متفاوتی باشد. در این حالت می توان برای هر یک از این فعالیتها ضریبی را تعیین و اعمال نمود

2- توسعه: ارزشیابی کننده، ارزشیابی شونده را بر اساس مندرجات ذکر شده توسط خود وی به شرح زیر مورد ارزشیابی قرار می دهد.

1-2 معیار توسعه فردی: این معیار برای هر یک از سطوح بر اساس مفاد جدول زیر امتیاز دهی می گردد .                             جدول 15-2معيارهاي توسعه فردي

معیارها

شرکت در سمینارها و گردهمائی های آموزشی

دریافت گواهینامه آموزشی نوع اول به ازاء هر 10 ساعت 1 امتیاز

فعالیتهای خودآموزی(با نظر مافوق)

سایر فعالیتهای انجام شده(با نظر فوق)

مدیران

به ازاء هر گواهینامه 1 امتیاز حداکثر 2 امتیاز

3

3

2

سرپرستان

به ازاء هر 5 ساعت سمینار و گردهمایی 1 امتیاز حداکثر 3 امتیاز

5

5

-

کارشناسان

-

8

6

-

کارکنان

-

8

9

-

 

2-2 معیار توسعه و بهسازی عملکرد شغلی و رفتار کارکنان تحت سرپرستی:

این معیار مخصوص فرمهای مدیران و سرپرستان می باشد و به ترتیب دارای 7 و 8 امتیاز است. ابتدا ارزشیابی شونده(مدیر یاسرپرست) فعالیتهایی را که در این زمینه در طی دوره ارزشیابی انجام داده است را در محل مربوطه زیر ردیف 9 درج می نماید. سپس ارزشیابی کننده با توجه به مصادیق ارائه شده در جداول شماره های امتیاز مورد نظر را انتخاب و جمع امتیاز را در محل مربوطه درج می نماید.

جدول شماره16-2 توسعه و بهبود عملکرد و رفتار کارکنان تحت مدیریت(مدیران)

 

مصادیق

امتیازات

1- ارزشیابی دقیق کارکنان و تعیین نقاط قوت و ضعف آنها

2-0

2- معرفی کارکنان به دوره های آموزشی متناسب با نیاز آنان

2-0

3- تغییر شغل و جابجائی مناسب کارکنان جهت بهبود اثر بخشی و کارائی آنان

2-0

4- مشورت و جلب مشارکت کارکنان در تصمیم گیری های مدیریتی

2-0

5- ارائه آموزشهای شغلی به کارکنان از طریق مربی گری و تشکیل جلسات آموزشی و...

2-0

6- سایر فعالیت های انجام شده در این زمینه (با توجه به نظر مافوق)

2-0

 

 


جدول شماره17-2 توسعه و بهبود عملکرد شغلی کارکنان تحت سرپرستی (سرپرستان)

 

مصادیق

امتیازات

1- ارائه راهنمائی های موثر، آموزش و انتقال تجارب شغلی خود به کارکنان به شیوه مربیگری و غیره (با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق)

2-0

2- فراهم آوردن تسهیلات لازم جهت بهسازی و رشد کارکنان (با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده از طرف رابط آموزشی و ارزشیابی و نظر مافوق درصورت لزوم و نظر خواهی از کارکنان

2-0

3- تفویض اختیار به کارکنان در انجام برخی از امور(با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق و در صورت لزوم نظرخواهی از کارکنان)

2-0

4- ارزیابی عملکرد مستمر کارکنان و ارائه باز خوردهای لازم  (با توجه به مستندات و ارائه گزارشهای تهیه شده از طرف رابط آموزشی و ارزشیابی و نظر مافوق و در صورت لزوم نظر خواهی از کارکنان)

2-0

5- قدردانی و تشویق از تلاش و کوشش کارکنان(با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق و در صورت لزوم نظر خواهی از کارکنان)

2-0

6- پذیرش و تشویق ایده های جدید کارکنان (با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق و در صورت لزوم نظر خواهی از کارکنان)

2-0

7- تقسیم کار مناسب بین کارکنان تحت سرپرستی(با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق و درصورت لزوم نظر خواهی از کارکنان)

2-0

 

3-2 معیار توسعه و بهسازی واحد تحت سرپرستی: این معیار مخصوص فرم مدیران بوده و حداکثر دارای 7 امتیاز است ابتدا ارزشیابی شونده رئوس فعالیتهایی را که در این زمینه در طی دوره ارزشیابی انجام داده در محل مربوطه زیر ردیف 9 درج می کند سپس ارزشیابی کننده با توجه به نتایج حاصل از این فعالیتها امتیاز مورد نظر را با توجه به جدول زیر انتخاب و جمع امتیاز را در محل مربوطه درج می نماید.

 


 

جدول شماره18-2 توسعه و بهسازی واحد تحت مدیریت (مدیران)

 

مصادیق

امتیازات

1- بهسازی روشهای انجام کار در واحد سازمانی(با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده توسط مدیر)

2-0

2- ارائه ساز و کار مناسب جهت بهبود کیفیت و تسریع خدمات به ارباب رجوع (با توجه به مستندات ارائه شده و نتایج بدست آمده از طرح تکریم ارباب رجوع)

2-0

3- صرفه جوئی و کاهش هزینه های واحد تحت مدیریت(با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق)

2-0

4- مشارکت مؤثر و همراهی در اجرای برنامه های تحول اداری

2-0

5- ارزیابی مستمر و منظم از پیشرفت امور در واحد(با توجه به گزارشهای ارائه شده توسط مدیر)

2-0

6- به کارگیری روشهای جدید فن آوری اطلاعات در انجام وظائف سازمانی (با توجه به اقدامات انجام گرفته دراین زمینه توسط مدیر واحد)

2-0

7-  سایر فعالیتهای انجام شده در این زمینه (با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق)

2-0

4-2 معیار انتقال دانش و مهارتهای شغلی خود به دیگران: این معیار مخصوص فرم کارشناسان بوده و حداکثر دارای 5 امتیاز می باشند. ابتدا ارزشیابی شونده رئوس فعالیتهایی را که در این زمینه طی دوره ارزشیابی انجام داده است در محل مربوط زیر ردیف 9 درج می نماید. و سپس ارزشیابی کننده با توجه به مصادیق ارائه شده در جدول زیر امتیاز مورد نظر را انتخاب و جمع امتیاز را در محل مربوطه درج می نماید.

                          


جدول شماره 19-2 انتقال دانش و مهارتهای شغلی خود به دیگران(کارشناسان)

مصادیق

امتیازات

1- ارائه آموزشهای شغلی در واحدهای ذیربط سازمانی (با توجه به ساعت ارائه آموزش و میزان فعالیت شرکت کنندگان در کلاس)

4-0

2- انتقال تجارب شغلی خود به همکاران (با توجه به نظر مدیر یا سرپرست)

4-0

3- تهیه و تدوین مجموعه های آموزشی در زمینه شغلی(با توجه به کمیت و کیفیت مجموعه های تهیه شده طبق نظر مدیر یا سرپرست

4-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5-2 رئوس فعالیتها در زمینه بکارگیری روشهای جدید فن آوری اطلاعات در انجام وظائف سازمان:

 این معیار مخصوص فرمهای سرپرستان، کارشناسان و کارکنان بوده و حداکثر دارای 4 امتیاز است. ابتدا ارزشیابی شونده رئوس فعالیتهایی را که در این زمینه انجام داده در محل مربوطه زیر ردیف 9 درج می نماید. سپس ارزشیابی کننده با توجه به کمیت، کیفیت و اثر بخشی فعالیتهای انجام شده امتیاز مورد نظر را تعیین و در محل مربوطه درج می نماید.

تذکر1: صرفاً با ارائه گواهینامه های ICDL امکان اخذ امتیاز این بند میسر نمی باشد و بکارگیری آموزشهای طی شده ملاک اعطاء امتیاز خواهد بود

تذکر2: واحدها می توانند جهت مشاغلی که امکان بکارگیری فن آوری اطلاعات در انجام وظائف شغلی میسر نگردیده است. امتیاز این معیار را بر اساس جدول زیر به سایر معیارهای توسعه اختصاص دهند.


 

جدول 20-2 اختصاص امتیاز رئوس فعالیتها در زمینه بکارگیری روشهای جدید فن آوری اطلاعات به

سایر معیارهای توسعه

سطوح ارزشیابی

رئوس فعالیتها

حداکثر امتیاز رئوس فعالیتهای انجام شده جهت توسعه فردی

مصادیقی که امتیاز مزبور به آن اضافه میگردد

امتیاز اضافه شده به دامنه امتیازات

دامنه امتیازات

فرم سرپرستان

رئوس فعالیتهای انجام شده جهت توسعه فردی

10

دریافت گواهینامه آموزشی نوع اول به ازاء هر 10 ساعت آموزش مصوب 1امتیاز

1

6-0

انجام فعالیتهای خودآموزی در زمینه شغلی (تأئید مدیر)

1

6-0

رئوس فعالیتهای انجام شده جهت توسعه و بهبود عملکرد کارکنان تحت سرپرستی

10

فراهم آوردن تسهیلات لازم جهت بهسازی و رشد کارکنان

1

3-0

ارزیابی عملکرد مستمر کارکنان و ارائه بازخوردهای لازم

1

3-0

فرم کارشناسان

توسعه فردی و عناوین آموزشی طی شده

10

دریافت گواهینامه نوع اول(به ازاء هر 10 ساعت آموزش مصوب 1 امتیاز)

1

9-0

انجام فعالیتهای خود آموزی در زمینه شغلی(تأئید مدیر یا سرپرست)

1

7-0

رئوس فعالیتهای انتقال دانش و مهارتهای شغلی به دیگران

7

انتقال تجارب شغلی خود به همکاران(مربیگری و...)

1

5-0

تهیه مجموعه های آموزشی در زمینه شغلی

1

5-0

فرم کارکنان

توسعه فردی و عناوین آموزش های طی شده

12

دریافت گواهینامه نوع اول (به ازاء هر 10 ساعت آموزش مصوب یک امتیاز)

2

10-0

انجام فعالیتهای خودآموزی در زمینه شغلی (تأئید مدیر یا سرپرست)

2

8-0

 


3- پیشنهادها :

این معیار حداکثر دارای 5 امتیاز است. ابتدا ارزشیابی شونده رئوس و خلاصه پیشنهادها و مشاوره هایی را که در طی دروه ارزشیابی ارائه داده و به تائید شورای پیشنهادهای واحد، معاونت و یا دانشگاه رسیده را در محل مربوط ردیف 11 درج می نماید و سپس ارزشیابی کننده با توجه به نظر و سطح پیشنهاد، امتیاز مورد نظر را طبق جدول زیر تعیین و در محل مربوطه درج می نماید.

جدول شماره 21-2 پیشنهادات

سطوح پیشنهادات

دامنه امتیازات

سطح واحد

2-1

سطح دستگاه

3-2

سطح ملی

5-4

 

تذکر 1: به پیشنهاداتی که به دلیل تعدد پیشنهاد دهندگان و یا تشخیص شورای پیشنهادات امتیاز کمتر از 1 تعلق گرفته است در فرم ارزشیابی امتیاز 1 اختصاص داده می شود.

تذکر2: استفاده کنندگان از فرم مدیران بدون ارائه تائیدیه شورای پیشنهادات می توانند با ذکر موارد و تائید ارزشیابی کننده از امتیاز مزبور (بند10 فرم ارزشیابی) طبق جدول زیر بهره مند گردند.

جدول شماره 22-2 کارآفرینی و پیشنهاد سازنده

 

عنوان فعالیتها

دامنه امتیازات

1- زمینه سازی برای توسعه فعالیتها در بخش غیر دولتی(با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و کیفیت فعالیتهای انجام شده

2-0

2- توان ارائه و اجرای ایده های بدیع و نو جهت افزایش بهره وری واحد یا دستگاه(با توجه به تعداد و سطوح فعالیتهای انجام شده در این زمینه)

3-0

3- توان ریسک پذیری و اجرایی نمودن پروژه ها و ایده های جدیدی که از طرف کارکنان واحد ارائه می گردد (با توجه به مستندات و گزارشهای ارائه شده و نظر مافوق)

3-0

4- ارائه پیشنهاد و مشاوره های سازنده جهت حل مسائل و مشکلات دستگاه و کشور(با توجه به تعداد و سطح پیشنهاد)

3-0

5- سایر موارد و فعالیتهایی که در این زمینه انجام گردیده(با توجه به سطح و تعداد فعالیتها طبق نظر مافوق)

2-0

 

 

4- رفتار: معیار رفتارهای شغلی و اخلاقی به شرح زیر مورد سنجش قرار می گیرد.

1-4 پایبندی به ارزشهای اخلاقی و انضباط اداری در محیط کار

این معیار در فرم مدیران و سرپرستان 5 امتیاز و در فرمهای کارشناسان و کارکنان دارای 8 امتیاز است و ارزشیابی کننده با توجه به پایبندی به فرهنگ و ارزشهای اخلاقی جامعه و انضباط اداری، رفتار فرد را مورد ارزشیابی قرار داده و امتیاز مورد نظر را تعیین و در محل مربوطه درج می نماید.

تذکر: در فرم مدیران این بند با عنوان گسترش ارزشهای اخلاقی و انضباط اداری در محیط کار شناخته می شود

2-4 این معیار مخصوص فرمهای مدیران و سرپرستان بوده و حداکثر دارای 5 امتیاز است و ارزشیابی کننده با توجه به برداشت خود از نظر مرئوسان و یا تکمیل فرمهای نظر سنجی از مرئوسان نسبت به مدیر یا سرپرست امتیاز مورد نظر این معیار را تعیین و در محل مربوطه درج می نماید.

 

3-4 رفتار و برخورد مناسب با همکاران

این معیار مخصوص فرمهای کارشناسان و کارکنان بوده و حداکثر دارای 5 امتیاز است و ارزشیابی کننده با توجه به فرم ارزیابی و یا بکارگیری روش های دیگر امتیاز مورد نظر را تعیین و در محل مربوطه درج می نمایند. 

جدول شماره 13-2 نمونه فرم نظر سنجی از  همکاران

ردیف

نام و نام خانوادگی ارزشیابی شونده

واحد سازمانی

تاریخ تکمیل

امتیاز

1

آیا رفتار احترام آمیز و توأم با خوشرویی با همکاران دارد؟

1

75%

5%

25%

0

2

اشکالات خود را قبول می کند؟

 

 

 

 

 

3

در همکاریهای مشترک نهایت سعی و تلاش را می کند؟

 

 

 

 

 

4

آیا امور مربوط به ارباب رجوع را در اولین فرصت و به بهترین نحو انجام می دهد؟

 

 

 

 

 

5

در مواقع لزوم راهنمایهای لازم را ارائه می نماید؟

 

 

 

 

 

جمع امتیازات

 

چنانچه رفتار منفی خاصی از وی سر می زند که با تذکر رفع می گردد مرقوم فرمائید

 

تذکر 1: در فرم ارزشیابی همکار، به افرادی اطلاق می گردد که ارتباط مستقیم کاری با ارزشیابی شونده دارند

تذکر2: برای هر یک از پرسنل حداقل 5 نفر از همکاران فرمهای نظر سنجی را تکمیل می نمایند

تذکر3: جهت اطمینان از نظر سنجی انجام شده کلیه مراحل آن بصورت کاملاً محرمانه صورت خواهد پذیرفت

 

جدول شماره 24-2  نمونه فرم نظر سنجی از مرئوسان

 

ردیف

نام و نام خانوادگی ارزشیابی شونده

واحد سازمانی

تاریخ تکمیل

امتیاز

معیار ارزشیابی

25/1

95/0

65/0

35/0

0

1

آبا با پرسنل همکاری لازم را دارد؟

 

 

 

 

 

2

رفتار احترام آمیز با پرسنل تحت سرپرستی دارد؟

 

 

 

 

 

3

در برقراری ارتباط مناسب موفق است؟

 

 

 

 

 

4

از روحیه انتقاد پذیری برخوردار می باشد؟

 

 

 

 

 

جمع امتیازات

 

چنانچه رفتار منفی خاصی از وی سر می زند که با تذکر رفع می گردد مرقوم فرمائید

 

 

تذکر1: برای هر یک از سرپرستان حداقل 4 نفر از مرئوسان فرمهای نظر سنجی را تکمیل می نمایند.

تذکر2: جهت اطمینان از نظر سنجی انجام شده کلیه مراحل آن بصورت کاملاً محرمانه صورت خواهد پذیرفت

 

 

 

 

5- تشویقات:

این معیار حداکثر دارای 10 امتیاز است. ارزشیابی کننده با توجه به امتیاز منظور شده جهت هر یک از موارد تشویقی برای هر یک از سطوح کارکنان بر اساس جداول زیر امتیاز این معیار تعیین و در محل مربوطه درج نماید  .

 

جدول شماره25-2 تشویقات(کارمند نمونه و طرح تکریم)

 

موارد تشویقی

امتیازات

1- کسب عنوان کارمند یا مدیر نمونه

سطح واحد 4

سطح معاونت 5

سطح دستگاه6

سطح ملی 7

2- دریافت تقدیر نامه و جایزه طبق (بخشنامه شماره221320/1901 مورخ26/11/1382 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور سابق)

سطح واحد 4

سطح دستگاه6

سطح استان 6

 

 

 

تذکر: کسب عنوان کارمند نمونه و دریافت تقدیر نامه طبق ضوابط طرح تکریم در سطح واحد شامل مدیران نمی گردد

 

 

 

 

 

 

 

 


جدول شماره 26-2 سطوح صادر کنندگان تشویق و امتیاز مربوطه

 

ردیف

نام واحد

مقام تشویق کننده

وزیر یا معاون رئیس جمهور

معاون وزیر و مقامات همتراز یا استاندار

معاون دستگاههای وابسته

مدیر یا فرماندار

معاون مدیر

رئیس اداره شهرستان

1

معاونتها

وزیر یا معاون رئیس جمهور

رئیس دانشگاه یا معاون وزیر یا استاندار

معاونین رئیس دانشگاه

معاونین اجرایی یا فنی مدیران یا مقامات همتراز

معاونین مدیران

روسای ادارات یا مقامات همتراز

2

بیمارستانها و مراکز آموزشی درمانی

وزیر یا معاون رئیس جمهور

رئیس دانشگاه یا معاون وزیر یا استاندار

معاونین رئیس دانشگاه

رئیس یا مدیر عامل بیمارستان یا مراکز آموزشی درمانی

مدیران داخلی یا پرستاری بیمارستان یا مراکز آموزشی درمانی

روسای ادارات یا مقامات همتراز

3

شبکه ها و مراکز بهداشت شماره 1 و 2 اصفهان

وزیر یا معاون رئیس جمهور

رئیس دانشگاه یا معاون وزیر یا استاندار

معاونین رئیس دانشگاه

مدیر شبکه، مدیر مراکز بهداشت شماره 1 و 2 اصفهان- فرماندار

معاونین بهداشتی یا درمان

روسای ادارات یا مقامات همتراز

4

بیمارستانهای زیر مجموعه شبکه ها

وزیر یا معاون رئیس جمهور

رئیس دانشگاه یا معاون وزیر یا استاندار

معاونین رئیس دانشگاه

مدیر شبکه یا فرماندار

رئیس بیمارستان یا معاون درمان

مدیر داخلی یا مدیر پرستاری یا مقامات همتراز

5

دانشکده ها

وزیر یا معاون رئیس جمهور

رئیس دانشگاه یا معاون وزیر یا استاندار

معاونین رئیس دانشگاه

رئیس دانشکده

معاونین آموزشی پژوهشی یا اداری

مدیران گروه، روسای ادارات یا مقامات همتراز

6

مجتمع تحقیقاتی حضرت صدیقه طاهره(س)

وزیر یا معاون رئیس جمهور

رئیس دانشگاه یا معاون وزیر یا استاندار

معاونین رئیس دانشگاه

رئیس مجتمع

مدیر مجتمع یا روسای مراکز تحقیقاتی

روسای ادارات یا مقامات همتراز

فرمهای ارزشیابی

کلیه فرمهای ارزشیابی

کلیه فرمهای ارزشیابی

کلیه فرمهای ارزشیابی

فرمهای ارزشیابی سرپرستان کارشناسان و کارکنان

فرمهای ارزشیابی سرپرستان، کارشناسان و کارکنان

فرمهای ارزشیابی کارشناسان و کارکنان

امتیازات مربوطه

هر تقدیر نامه 5 امتیاز

هر تقدیر نامه 4 امتیاز

هر تقدیر نامه 3 امتیاز

هر تقدیر نامه 2 امتیاز

هر تقدیر نامه 1 امتیاز

هر تقدیر نامه 1 امتیاز

 


1-5 تشویقاتی که از سوی ستاد نمایندگی، هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری، اداره حراست و روابط عمومی صادر می گردد. در سطح رئیس اداره شهرستان تلقی می شود.

2-5 مقامات مشروحه زیر نیز همتراز معاون وزیر، استاندار و رئیس دانشگاه محسوب می شوند:

رؤسای سازمان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بیمه خدمات درمانی، سازمان بهزیستی کشور، سازمان انتقال خون، انستیتو پاستور ایران وسایر دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی

3-5 در ملحوظ نمودن تشویقات رعایت نکات زیر الزامی است:

1-3-5 تشویقاتی دارای امتیاز می باشد که برای خدمت مشخصی صادر و جنبه عمومی نداشته باشد

2-3-5 تشویقات در راستای ایفای وظائف شغلی فرد صادر گردد. تشویقاتی که برای فعالیتهای فوق برنامه و یا فعالیتهای خارج از سازمان صادر شده باشد فاقد ارزش امتیازی می باشد.

* لازم بذکر است براساس بخشنامه شماره164777/36758 مورخ 9/12/1385 تشویقات صادره از سوی هیئتهای اجرائی و نظارت بر انتخابات از این بند مستثنی بوده و دارای امتیاز می باشند.

3-3-5 چنانچه چندتشویق از یک یا چند مقام برای فعالیت خاص صادر گردد فقط یکی از این تشویقات جهت اعطاء امتیاز در نظر گرفته خواهد شد.

5-3-5 تشویقاتی که با دو امضاء صادر شده باشد بالاترین مقام امضاء کننده به عنوان صادر کننده تشویق محسوب می گردد

6-3-5 تشویقاتی قابل قبول است که مقام صادر کننده آن در جایگاهی قرار دارد که پست سازمانی وجود داشته باشد. بعنوان مثال با توجه به اینکه پستی تحت عنوان قائم مقام یا جانشین وجود ندارد. تشویقات صادره از سوی افرادی با این عنوان جایگاهی ندارد.

7-3-5 تشویقات باید در قالب تقدیر نامه یا تشویقنامه صادر شده باشد. تشویقاتی که در قالب ابلاغ، انتصاب و... صادر گردد فاقد اعتبار است

8-3-5 تشویقاتی که جنبه عمومی دارد و برای کلیه افرادی که در یک فعالیت شرکت داشته اند صادر شده باشد فاقد ارزش امتیازی خواهد بود

9-3-5 تشویقاتی که توسط مقاماتی غیر از آنچه در فرمهای ارزشیابی و یا بندهای2-5 و 3-5 به آن اشاره گردیده صادر شود تنها درصورتی دارای امتیاز می باشد که مقامات پیشگفت دستور اقدام بر روی تشویق نامه صادر نمایند. بدیهی است امتیاز اینگونه تشویق مطابق امتیاز تشویق صادره از طرف مقام دستور دهنده بر روی تشویق را خواهد داشت.

6- امتیازات ویژه: این معیار حداکثر دارای 10 امتیاز است ارزشیابی کننده براساس مصادیق تعریف شده (جدول زیر) امتیاز این معیار را تعیین و در محل مربوطه درج می نماید.

جدول شماره 27-2 امتیازات ویژه(کلیه سطوح)

مصادیق

امتیازات

1- کسب نشانهای دولتی

نشان عالی 10

نشان تخصصی 9

نشان عمومی 8

2- دریافت تائیدیه و جایزه از مراکز معتبر علمی بر اساس اهمیت، فراگیری و کمیت

8-5

3- تألیف یا ترجمه کتاب در زمینه شغلی و سازمانی (با توجه به تعداد و سطح کتابهای تألیف یا ترجمه شده و میزان اثر بخشی آنها)

4-2

4- تألیف یا ترجمه مقاله در زمینه شغلی و سازمانی (با توجه به تعداد و سطح مقالات ترجمه یا تألیف شده)

4-2

5- تهیه مجموعه های آموزشی در زمینه شغلی(با توجه به تعداد و سطح مجموعه های تهیه شده)*

4-1

6- تدریس در دانشگاهها و موسسات آموزشی یا سخنرانی در همایش های علمی(با توجه به ساعات آموزشی و میزان رضایت مراکز آموزشی)

4-2

7- ارائه آموزشهای شغلی در واحد سازمانی(با توجه به آموزش ومیزان رضایت کارکنان**

4-2

 

*این مصداق برای سرپرستاران حداکثر دارای 3 و برای کارکنان حداکثر 4 امتیاز است

**این مصداق فقط شامل سطح کارکنان می باشد

1-6 منظور از مراکز معتبر علمی مراکزی از قبیل سازمان ثبت اسناد- جشنواره خوارزمی و... می باشد

2-6 تألیف یا ترجمه کتاب صرفاً باید در زمینه شغلی و سازمانی بوده و الزاماً دارای شابک(شماره انتشارات بین المللی کتاب) باشد.

3-6 مقالات تألیف یا ترجمه شده باید در روزنامه، مجله و یا سایتهای معتبر اینترنتی درج شده باشد.

4-6 تدریس در دانشگاهها جزء شرح وظايف فرد نبوده و امتیاز فقط پس از ارائه گواهی تدریس قابل اعطاء می باشد.

7- امتیازات منفی: این معیار حداکثر دارای 10 امتیاز منفی می باشد و ارزشیابی کننده و با توجه به تذکرات کتبی، آراء هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری و... امتیاز منفی مورد نظر را تعیین و در محل مربوط درج نماید.

8- برنامه ریزی برای آینده: به منظور ترغیب و توسعه تفکر راهبردی و اهتمام لازم به برنامه ریزی آینده نگر، باید در پایان دوره ارزشیابی، تمامی سطوح ارزشیابی شوندگان، نسبت به تعیین رئوس فعالیتهای شغلی و توسعه ایی خود برای دوره ارزشیابی بعد اقدام نموده و در ردیف 15 فرم ارزشیابی درج کنند.

محتوای این قسمت در پایان دوره ارزشیابی بعدی از لحاظ پایبندی ارزشیابی شوندگان به تعهدات کاری و توسعه، توسط ارزشیابی کنندگان مورد ارزشیابی کیفی قرار گرفته و بازخوردهای لازم به ارزشیابی شوندگان ارائه می شود.

9- تعیین نقاط قوت و ضعف: ارزشیابی کننده پس از امتیاز دهی، نقاط قوت و ضعف ارزشیابی شونده را تعیین و توصیه ها و پیشنهادهای خود را ارائه می نماید و نتیجه را به نحو مقتضی به اطلاع ارزشیابی شونده می رساند.


مطالب مشابه :


لباس فرم کارکنان استانداری و فرمانداری های تهران

لباس فرم کارکنان از اسفندماه لباس فرم فرمهای نظر سنجی از کارکنان خود




طرح تکریم ارباب رجوع

نظر سنجی از ارباب رجوع و کارکنان - نظر سنجی مستقیم از - نظر سنجی از طریق فرم های جمع




صورتجلسه فوق العاده هیات اجرایی و کمیته های تخصصی

خدمات رفاهی به اطلاع حاضرین رساندند که این مسئله در قالب دو فرم نظر سنجی از کارکنان و




دستورالعمل ارزیابی کارکنان

ارائه شده و نظر مافوق و در صورت لزوم نظر خواهی از کارکنان) 13-2 نمونه فرم نظر سنجی از




فرم نظر سنجی از دانش آموزان

فرم نظر سنجی از این وبلاگ بمنظور ایجاد پل ارتباط الکترونیکی بین کارکنان و اولیا’ دانش




سؤالات مربوط به نتایج حاصل از ارزیابی عملکرد کارکنان و مدیران

چه تعدادی از کارکنان تهیه فرم وملاک های مورد نظر فرم بررسی مستمر سه ماهه ،فرم نظر سنجی




نشست هم اندیشی کارکنان بانک ملی استان اصفهان در مورد سیستم ارزیابی 360 درجه

که با نظر سنجی از کلیه کارکنان در باید از کارکنان فرم ارزیابی سنتی حاکی از




فرم نظر سنجی کارشناسان محترم تغذیه شهرستان ها و مدیران و معلمین

فرم نظر سنجی کارشناسان محترم از نظر بسته بندی فیش حقوق کارکنان




تحقیق

ارباب رجوع ها از کارکنان اداره کل میراث فرم های نظر سنجی، از اطلاعات فرم های




برچسب :