26اردیبهشت91

از سوی دانشگاه پیام نور استان فارس برگزار شد

برگزاری اولین همایش تبیین مبانی مواضع مدیریتی مقام معظم رهبری  در شیراز

استاندارفارس: باید به دنبال نسخه عملیاتی واجرایی از فرمایشات مقام معظم رهبری برای توسعه استان فارس باشیم

   اولین همایش موردکاوی و تبیین مبانی مواضع مدیریتی مقام معظم رهبری در مسایل راهبردی کشور دردانشگاه پیام نور شیراز برگزار شد.

در این همایش علاوه براستاندار فارس،امام جمعه موقت شیراز،دکتر جم رئیس دانشگاه صنعتی،باعزت سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس، دکتر ربیعی معاون فرهنگی دانشگاه شیراز، شریفانی رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان فارس،دکتر امینی رئیس دانشکده اقتصاد ومدیریت دانشگاه پیام نور کشور،حجت الاسلام نیری رئیس نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شیراز،روسای مراکز وواحدهای دانشگاه پیام نور فارس و جمعی از اعضای هیئت علمی واساتید شرکت داشتند.

درابتدای این همایش سرپرست دانشگاه پیام نور استان فارس ، در سخنانی درباره اهداف برگزاری این همایش اظهار داشت: با توجه به اهمیت و نقش بی بدیل مواضع مدیریتی مقام معظم رهبری در حل مسائل مختلف کشور این همایش با هدف بررسی و درک هر چه عمیق تر مواضع مدیریتی مقام معظم رهبری در حوزه های مختلف سیاسی ، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه  برگزار شده است که سعی دارد رابطه ی عمیق محققان و نخبگان با “منطق ولایت”  را ایجاد نماید.

دکتر سعید مظلومیان خاطرنشان کرد: امروز در دنیا به نقش رهبری در شکل گیری نهضت ها وپیروزی وتداوم آنها به عنوان محوری ترین عامل توجه می شود. در جمهوری اسلامی ایران نیز این موضوع به صورت ملموس برای همه ملت در زمان رهبری حضرت امام (ره) قبل وبعد از انقلاب وهم در زمان رهبری مقام معظم رهبری بویژه پس از فتنه 88 تجربه شده است .

وی افزود: نقش رهبری در تداوم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی  بسیار مهم وتاثیر گذار است . وقتی انقلاب خودمان را با سایر کشورهای دیگر که  امروز بیداری اسلامی در آنها شکل گرفته است مقایسه می کنیم به اهمت حضور و وجود رهبری بیشتر پی می بریم.

وی افزود: برای تداوم انقلاب تاظهور امام عصر(عج) وحفظ پویایی آن نیازمند محکم کردن پایه ها،بستر سازی وگفتمان سازی علمی و نظریه پردازی اصول انقلاب هستیم تا این نسل و نسلی های آینده با اتکا به این اصول در حفظ انقلاب کوشا باشند که بهترین منبع برای این مهم استخراج این اصول ونظریات از دیدگاه و کلام حضرت امام(ره) ومقام معظم رهبری است.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری درطول دوران رهبری با دغدغه فراوان به بسیاری از مسائل مورد نیاز جامعه و کشور مربوط به حال و آینده به صورت دقیق  و کارشناسانه با افق های بلند مدت پرداخته اند و زمینه توجه دانشگاهیان مراکز علمی به این مسائل مهم را فراهم نموده اند.

وی با اشاره به اهمیت برگزای این همایش یادآور شد: دردیدار مسئولین برگزار کننده این همایش با آیت الله ایمانی نماینده محترم ولی فقیه وامام جمعه شیراز ،ایشان فرمودند این کاری بسیاربزرگ و مهم است وبه همت شما باید آفرین گفت وی خواستاراستمرار این کار مهم شدند.

امام جمعه موقت شیراز: رهبر معظم انقلاب بر توجه دانشگاه ها به علم نافع تاکید دارند

حجت الاسلام مرادی امام جمعه موقت شیراز نیز که به نمایندگی از آیت الله ایمانی نماینده ولی فقیه وامام جمعه شیراز دراین مراسم حضور یافته بود، به نقش مدیریت در نظام سیاسی،تبیین مبانی مدیریتی مقام معظم رهبری و رسالت اساتید ودانشگاهیان از دیدگاه رهبری پرداخت.

وی در ابتدا با بیان این سئوال که باید بدانیم مدیریت علم است یا هنر؟ ذاتی است یا اکتسابی؟ اظهارداشت: مرحوم آیت الله میرزای شیرازی می فرمایند : اگر ریاست 100جز داشته باشد یک جز آن علم،یک جز تقوا و 98درصد آن مدیریت است.

وی افزود: به نظر علما و مراجع مدیریت تکلیف است نه حق. در دیدگاه اسلام مدیریت خدمت است نه حکومت،مدیریت انبیا هم عاطفی وانسانی ،هم با ملاطفت ومحبت است. مدیریت نقش بسیار تعیین کننده در سرنوشت جامعه دارد.

وی تصریح کرد: یک مدیر لایق و موفق باید 4ویژگی داشته باشد که این ویژگی ها شامل  سواد، سوز وانگیزه، سلیقه وسلامتی فکری و جسمی است.

حجت الاسلام والمسلمین مرادی ،فسلفه نامگذاری امسال به نام سال تولیدملی،حمایت از کاروسرمایه ایرانی را تغییر گفتمان جامعه  به سمت کار وتلاش عنوان کرد و یادآور شد: تولید تکنولوژی و فکر،انگیزه وخدمات هم  نوعی تولید است که در قالب شعار امسال باید به آن توجه شود.

وی درادامه سخنان خود به رسالت دانشگاه از دیدگاه رهبری پرداخت ودراین خصوص به تذکرات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشگاهیان واساتید پرداخت و خاطرنشان کرد: بنا برفرمایشات مقام معظم رهبری،پیشرفت علمی از ارکان اصلی پیشرفت کشور است. کشور در پیشرفت علمی خود مدیون دانشگاه است و دشمن از توطئه علیه مراکز قدرت یابی غافل نیست  و سعی در سرگرم کردن استاد ودانشگاه به کارهای غیرعلمی داشته و تلاش دارد در دانشگاه ها دین زدایی کند.

وی یادآور شد: ضرورت توجه دانشگاه ها به علم نافع از موارد مهمی است که رهبرمعظم انقلاب به آن تاکید دارند. منظور ایشان از علم نافع  علمی است که به نفع کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: ضرورت اجرایی کردن نقشه جامع علمی کشور توسط دانشگاه ها نیز از موارد مهمی است که  رهبرمعظم انقلاب از دانشگاه ها واساتید مطالبه کرده اند.

استاندار فارس خواستار عملیاتی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری برای توسعه استان فارس شد

مهندس صادق عابدین استاندار فارس نیز با حضور دراین نشست  به بررسی دكترين توسعه از ديدگاه مقام معظم رهبري پرداخت.

وی در ابتدا ضمن تشکر ازمسئولین برگزار کننده همایش مورد کاوی و تبیین مبانی مواضع مدیریتی مقام معظم رهبری اظهارداشت : بسیار خرسندم که یکی از مراکز دانشگاهی استان فارس  وشهر شیراز به این موضوع مهم پرداخته است چرا که بررسی محتوایی از باب فرمایشات مقام معظم رهبری ضروری است.

وی افزود: شاید نامگذاری هرسال که با ابتکار ایشان در ابتدای هرسال صورت می گیرد، یکی دوماه از وقت ادارات را مشغول به برگزاری سمینارها وجلسات وامورشکلی می کند که  متاسفانه بعضا نامگذاری سالهای قبل به فراموشی سپرده می شود اما تشکیل جلسات وبررسی روند توصیه ها وفرمایشات ایشان می تواند علاوه بر جلوگیری از فراموش شدن شعارهای هرسال، زمینه  عملیاتی واجرایی شدن منویات رهبرمعظم انقلاب را نیز فراهم نموده و یک نسخه عملی از این فرمایشات ارائه کند.

وی با بیان اینکه دهه کنونی به عنوان دهه چهارم انقلاب، دهه پیشرفت و عدالت است  اظهارداشت: نگاه اقتصادی وتوسعه ای مقام معظم رهبری دراین دهه ،نگاه ویژه ای است که باید به آن پرداخته شود که تشکیل چنین جلساتی با دوری جستن از موارد کلی و با رویکرد و نگاه عملیاتی شدن فرمایشات ایشان، بسیار ارزشمند است.

وی افزود: قائدتاَ در کشور نیاز به  یک نسخه عملی از فرمایشات مقام معظم رهبری داریم که ما نیز باید به دنبال نسخه عملی ویژه فارس با ویژگی های خاص استان باشیم.

وی اظهارداشت: مباني نظري مقام معظم رهبري در باب توسعه را مي توان از ميان سخنان ايشان در مناسبتهاي گوناگون درك نمود.

وی افزود: سخنرانيهاي مقام معظم رهبري در ابتداي هر سال، مراسم تنفيذ حكم روساي جمهور، در ديدارهاي معظم له با نمايندگان محترم مجلس و اعضاء دولت و ساير مسئولين و اقشار مردم، از جمله منابع دست اول جهت استخراج مباني نظري ايشان در موضوعات مختلف راهبردي از جمله توسعه است .

وی به بیان دکترین توسعه از دیدگاه مقام معظم رهبری در 5بخش مباني فرهنگي، مباني ديني، مباني عقلي و مباني جنبشي توسعه پرداخت و اظهارداشت: مقام معظم رهبري با توجه به مسئوليت هاي عالي خويش چه در مقام عاليترين مسئول در نظام جمهوري اسلامي ايران و چه در مقام فقيه عادل، متقي، آگاه به زمان ، شجاع، مدير و مدبر همواره ملت و دولت را در پيشبرد اهداف نظام اسلامي راهنمايي مي فرمايند .

 وی افزود: فرمايشات ايشان حاصل جمع آوري، تلخيص، تحليل و چكيده سازي كليه گزارشات و نظرات سراسر كشور، در سطوح و سازمانهاي مختلف كشور است  كه  عصاره نظرات کارشناسی کشور در فرمایشات ایشان متبلور است .نباید یک ساعت فرمایشات مقام معظم رهبری را به عنوان یک سخنرانی تلقی کنیم چرا یک ساعت سخنرانی معظم له،حاصل ساعت ها،ماه ها و سالها تلاش کارشناسی و  مطالعه علمی است .از اين روست كه در كليه رهنمودهاي ايشان عقلانيت سازماني، تدابير مديريتي و نگاه استقرايي به واقعيات جلوه گر است.

 استاندار فارس تصریح کرد: رهنمودهاي ايشان چه در مقام عالي ترين مدير و چه در مقام امر به معروف و نهي از منكر فصل الخطاب براي آحاد ملت و مسئولين است.

مهندس صادق عابدین در ادامه به بیان رهنمودهای مقام معظم رهبری از سال 1372تاکنون و نامگذاری این سالها وتاکیدات معظم له در ابتدای هر سال پرداخت و خاطرنشان کرد:  سالهاي 90 و 91 سالهايي است كه مقام معظم رهبري  مستقيما اقتصاد را مورد توجه و هدف قرار داده اند. پس از آنكه ايشان زير بناهاي فرهنگي، اجتماعي، علمي، ديني و ملي را در طول سالهاي متمادي تبيين و با حوصله گوشزد نمودند، سال 90 را سال جهاد اقتصادي و سال 91 را سال "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" خواندند.

وی افزود:  بديهي است كه برخي از دلايل اين رهنمودها مطابق سالهاي گذشته،  تهديدها، فشارها و تحريم هاي اقتصادي دشمنان انقلاب اسلامي بود.  با اين حال تجربه ملت هاي ديگر هم نشان داده بود كه هيچ ملتي به پيشرفت و خودكفايي  و تامين نيازهاي خود نرسيده است مگر آنكه توانسته است با حركت جهاد گونه  و تلاش مضاعف،  توليد كنندگان خود را  تقويت و خود را از وابستگي به منابع بيگانه رهانيده باشد.

وی یادآور شد: شايد برخي متفكرين، اقتصادهاي امروز را شاهد مثال وابستگي متقابل ملل و تامين كننده نيازهاي يكديگر بر اساس قوانين اقتصادي  مزيت مطلق و مزيت نسبي بدانند.  اما  كيست كه پس از تحقيق و تفحص كافي نداند كه همه اين اقتصادهاي به هم پيوسته، در درجه اول، زماني به خودكفايي دست يافته اند و تنها پس از اطمينان از امنيت اقتصادي خود، در تعامل عاقلانه و مثبت، به وابستگي و همبستگي متقابل روي آورده اند.

وی خاطرنشان کرد: نگاه ما به تبعیت از نگاه مقام معظم رهبری به اقتصاد یک نگاه توام با اخلاق اسلامی است . یک نگاه صرف سرمایه داری واردات غربی نیست. نگاهی که سرمایه را برای سرمایه ودنیا بخواهد نیست بلکه یک نگاه عدالت محور واخلاق اسلامی است.ایشان دو شاخصه وجدان کار وانضباط اجتماعی را در راستای تعهد وانجام خوب ودقیق تمام امورجامعه به منظورتولید محصول خوب و بالتبع آن بهبود وضع اجتماعی برشمرده اند که این دو شاخص از شاخص های مهم اقتصادی وفرهنگی به حساب می آید.

وی اضافه کرد: انضباط اقتصادی در نظام مدیریتی کشور بسیار مهم است اگر به همین مورد از سال74 در نظام مدیریتی دولتی عمل می شد امروز شرایط  اقتصادی بهتری داشتیم.ایشان انضباط اقتصادی ومالی را به عنوان مقابله با ریخت وپاش،زیاده روی و اسراف مطرح نمودند.

استاندار فارس تصریح کرد: نگاه ایشان به تناسب وضعیت زمان است. در دهه 70تذکرات ایشان برای نظم اقتصادی در بین مسئولین به شدت پررنگ بود درصورتی که دردهه گذشته این نگاه به دلیل رویکرد جدی دولت کم رنگ تر شده بود.

مقام معظم رهبري سال 87 را سال نو آوري و شكوفايي ناميدند و انتظار داشتند تا نو آوري، در سايه "مديريت صحيح و تدبير درست" فضاي كشور را فرا بگيرد و همه خود را موظف  به كارهاي نو و ابتكاري بدانند تا در سايه تلاشها و سرمايه گذاريهاي مادي و معنوي نوآورانه، ملت شاهد نتايج شيرين در زندگي خود باشند .

مهندس صادق عابدین  اظهارداشت: در سالهای اخیر که شدت تحریم ها بیشتر شده است نگاه دولت و نظام به داشته های داخلی نیز بیشتر شده است اما  اگر از دهه 80 که رهبر معظم انقلاب برتکیه برخلاقیت،ابداعات،نوآوری وفکر ایرانی تاکید داشتند، مسئولین دقت کرده و به جوانان خود اعتماد کرده و به داشته های خود باور می کردند شرایط امروز ما به مراتب بهتر بود.

استاندار فارس دربخش پایانی اظهارات خود اظهارداشت: از نظررهبر معظم انقلاب، اقتصاد اسلامي، اقتصاد سرمايه داري به معناي اصالت كسب و اندوختن ثروت بعنوان هدف غايي انسانها و جامعه نيست. با اینحال به تولید ثروت بعنوان یک اصل اسلامی و اجتماعی در راستای عدالت اجتماعی, رفع فقر و تبعیض, ایجاد اشتغال و فراهم کننده زمینه سالم کسب و کار توجه و عنایت شده است.

 وی اضافه کرد: مدل توسعه از نظر ايشان مدلي است بومي و غير تقليدي است  كه بايستي ضمن مطالعه تجارب ديگران  و اقتضائات ايشان، مدل توسعه بومي مبتني بر  اقتضائات خودمان را طراحي و اجرا كنيم .

استاندار فارس تصریح کرد:  مدل توسعه ما عدالت محور است و رشد اقتصادي بايستي در كنار توزيع عادلانه منابع صورت پذيرد .مدل توسعه مورد نظر ايشان نو آورانه است. بدين معنا كه باديدي خود باورانه و متكي به استعدادهاي خدادادي جامعه خودمان، اين ملت ميتواند به راحتي باور غلط "حد نهايي بودن دستاوردهاي غرب" را رد كند  و با فكر تازه و نو وارد ميدان شود.

استاندار فارس یادآور شد:  بررسي استقرايي و عيني و تجربي فرمايشات مقام معظم رهبري در باب توسعه، نشان از اين دارد كه ايشان دكترين بومي توسعه را بر اساس عدالت، عقلانيت و اسلاميت براي پيشرفت جمهوري اسلامي ايران با ابعاد فوق ترسيم نموده و به  فراخور حال و بر اساس يك نقشه راه مشخص، ابعاد گوناگون آنرا براي ملت و مسئولين روشن نموده اند.

صادق عابدین خاطرنشان کرد: دهه چهارم انقلاب ویژگی های خاص خود را دارد. ما بعد از 4دهه اگر نتوانیم روی پای خود ایستاده و نتوانیم در عرصه های علمی واقتصادی وفرهنگی برای جامعه وبرای نسل نو حرف جدیدی داشته باشیم قطعا با مشکل وچالش مواجه می شویم.

وی درپایان با قدردانی از برگزار کنندگان این همایش یادآور شد: از مسئولین برگزار کننده این همایش درخواست دارم که مشخصا دربحث عنوان دهه چهارم بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث توسعه وپیشرفت تمرکز کرده تا به نسخه وروش عملی وکاربردی برای استان برسیم.

لازم به ذکراست درادامه این همایش یک روزه، چند مقاله برتر پذیرفته شده از سوی هیئت داوران همایش  توسط آقایان دکتر اوتارخانی از دانشگاه تهران،دکتر زاهد از دانشگاه شیراز،حجت الاسلام والمسلمین پیروزمند از فرهنگستان علوم اسلامی قم،دکتر امینی از دانشگاه پیام نور،دکتر پیشقدم از دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، حجت الاسلام والسملین حاج آقا جعفرنژاد از دانشگاه جامع علمی کاربردی،شمسایی از دانشگاه پیام نور وآزاد اسلامی،دکترخورسندیان از دانشگاه شیراز به صورت سخنرانی ارائه شد.

گفتنی است  در برگزاری این همایش دانشگاه شیراز، استانداری فارس، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان فارس، بسیج اساتید استان فارس، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با دانشگاه پیام نور شیراز همکاری داشته اند.

 

 

 

 


مطالب مشابه :


نامه 18 تن از اساتید دانشگاه های شیراز خطاب به روحانی+ اسامی

گزارش فارس از عملکرد "ربیعی" در حوزه‌ رفاه دکتر ابراهیم عباسی دانشگاه شیراز. دکتر احمد




گزارش جلسه هم اندیشی عفاف وحجاب دانشگاه شیراز

حریم ریحانه - گزارش جلسه هم اندیشی عفاف وحجاب دانشگاه شیراز - این شمایید که به مردم می آموزید




26اردیبهشت91

رئیس دانشگاه صنعتی،باعزت سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس، دکتر ربیعی شیراز نیز




گزارش تصویری حضور امانوئل والرشتاین در تهران، شیراز و اصفهان

نخستین روز حضور در ایران، در ضیافت شام به دعوت آقای دکتر ربیعی وزیر محترم تعاون شیراز




بنیانگذار انجمن تالاسمی ایران درگذشت

شیراز. پایتخت عملکرد "ربیعی" در حوزه‌ رفاه اجتماعی از دستاوردها مرهون زحمات دکتر




کی کجاست؟

3-دکتر اصغر ربیعی 6-دکتر احمد رضا بریان متخصص بیهوشی در اقلید شیراز 7-دکتر بابک بوب ژس از




روزنامه ایران: آغاز کاهش قیمت مسکن

شیراز - روزنامه ایران: آغاز کاهش قیمت مسکن - پایتخت فرهنگی ایران اسلامی سومین حرم اهل بیت (ع




انجام پایان نامه مقاله و پروپوزال انتخاب موضوع رشته معماری منظر

روستای قلات در نزدیکی شیراز) رودخانه خشک شیراز/ استاد راهنما: دکتر محمد رضا پور جعفر




برچسب :