قدرت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران 32 سال پس از انقلاب

قدرت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران 32 سال پس از انقلاب

قدرت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران 32 سال پس از انقلاب

دوستان در پی تهدیدات متحدین از جمله امریکا و اسرائیل علیه رزیم تهران که روز به روز صورت جدی تری به خودش میگیره در پی این شدم که مقاله فرضی رو با توجه به استراتزی حمله به عراق که احتمالا همون ترازدی بر سر کشور ما میاید در مورد نحوه حمله به ایران بنویسم .
دوستان لطف کنند نظرات خودشون رو بگذارند.
در ابتدا از اونجایی که قدرت هوایی شاید اولین گزینش در حمله همه جانبه به یک کشور باشد بهتر است که نگاهی به قدرت هوایی و پدافندی کشورمون بندازیم.

نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران نیروی بازمانده از نیروی هوایی شاهنشاهی ایران است که 75 درصد تجهیزات خویش رو از نیروی هوایی شاهنشاهی ایران به ارث برده پرنده های .این نیرو هنوز با 80 درصد خلبانان اموزش دیده در زمان شاه ایران پرواز میکنند .نیروی هوایی شاهنشاهی ایران با خرید جنگنده های فوق سری و فوق پیشرفته (البته در سال 1975) عملا به سطح سومین نیروی هوایی پیشرفته جهان سعود کرد .این نیرو با خریدهای به موقع و متخصصانه و جایگزینی پی در پی تجهیزات هوایی و دیگر تجهیزات مورد نیاز که توسط خود شاه ایران که خلبانی ماهر به حسایب میامد بازبینی میشد در سطح دومین نیروی هوایی اسیا بود و به هیچ عنوان علاقه هم به واگزاری این جایگاه به کشور دیگری نداشت........
خلبانان این نیرو با صرف میلیاردها دلار جهت اموزش زبانزد خاص و عام در جهان بودند و نمونه ان یکی از بهترین خلبان این نیرو با نام نادر جهان بانی که جزو بهترین خلبانان جهان و لیدر و موسس تیم فقید اکروجت تاج طلایی بود.البته خلبانان این نیرو درروز های اول جنگ به تمام جهان نشان دادند که هزینه هایی که برای ایشون شده بود هزینه های به جا بوده و نشون دادند که چگونه میتوانند با تخصص خود جلوی قتل عام هم وطنان خود را بگیرند و به دشمن جواب دندان شکن بدهند. عکس های پرواز ارتفاع پایین و بین ساختمان های بغداد فانتوم های ایرانی سالها زینت بخش مجله های هوا فضا و خبری دنیا بود.در طول جنگ بارها خبر نفس گیر و باور نکردنی حملات هوایی ایران به نقاطی غیر قابل باور نفس تمامی علاقه مندان به جنگ را در سینه حبس میکرد ..........از جمله عملیات اچ-3 و عملیات شکست کنفرانس در بغداد که در اوج اماده باش و قدرت پدافندی عراق انجام شد.تمامی اینها مهر تاییدی بود بر سر مایه گذاری بر روی نیروی هوایی و مهارت و شجاعت و تاکتیک های انها درسی شد برای استادان این خلبانان در دانشگاه های هوایی امریکا و تاپ گان! وقتی اموزش به حدی میرسد که شاگرد استادی برای استاد خویش میشود..........کاری که با زحمات شبانه روزی مسئولین وقت نیروی هوایی شاهنشاهی انجام شد.
نیروی هوایی ایران دارای ناوگان بزرگی از جنگنده بمب افکن ها و رهگیرهای فوق پیشرفته ان زمان بود که توسط ناوگان بزرگی از سوخت رسانها پشتیبانی میشدند.
نیروی هوایی شاهنشاهی ایران در پی به روز اوری پی در پی تجهیزات خود سفارش 300 فروند اف-16 مدل اولیه را برای جایگزینی اف-5 ئی /اف داد .پیشتر تعداد زیادی از اف-5 های مدل اولیه به کشورهایی فقیر که از طرف شاه ایرا ن حمایت میشدند به عنوان هدیه داده شدند و بعضی از اونها هم به فروش رفتند.


اف-5 های ایرانی با عمر 35 ساله با خستگی شدید سازه ای و کمبود قطعات هنوز در خدمتند


تعداد زیادی از خلبانهای ای نیرو اموزش پرواز با اف-16 را دیدند و تجهیزات پشتیبانی این جنگنده به ایران ارسال شد.پیشتر دو فروند اف-16 به ایران برای ازمایشات امده بودند که پس از انقلاب اسلامی به پاکستان همراه تمامی لوازم پشتیبانی در عوض اموزش خلبانان اف-7 (!!!) و اورهال این جنگنده ها و اموزش افسران ایمنی فرستاده شدند.


ماکت اف-16 نیروی هوایی شاهنشاهی ایران



یک عکس زیبا و درد ناک از اف-16 هاي اسرائيلي که جزو اموال ملت ايرانند

قرار داد اف-16 ها به صورت یک جانبه توسط ایران (به علت اینکه در ان زمان بعضی ها در رزیم نو پا اعتقاد داشتند که ایران کشوری صلح جوست و نیازی به نیروی نظامی ندارد)فسخ شد و حتی مذاکراتی در مورد باز پس دادن اف-14 تامکتهای نیروی هوایی که نشان عظمت و قدرت این نیرو بودند انجام شد..........اف-16 های ایرانی هم به اسراییل تحویل داده شدند...
نیروی هوایی شاهنشاهی همچنین قصد سفارش تعداد زیادی (در حدود 400 فروند) اف-18 ال و اف-15 برای جایگزینی سریع فانتوم ها داشت و مذاکرات هم در حال انجام بود.
این نیرو علاقه بسیاری هم به هواپیمای ضد تانک آ- 10 تاندر بولت که در ان زمان در حد ازمایش بود جهت مقابله با توان وحشتناک زرهی عراق نشان میداد .هوانیروز ارتش شاهنشاهی هم بشدت جذب طرح اپاچی شده بود و این هلیکوپتر رو مکمل خوبی برای کبری های این نیرو میدانست.طرح بلک هاگ هم از زیر ذره بین قدرتمند این نیرو پنهان نماند و در سالهای اخر حیات این نیرو به شدت مدل مخصوص اب و هوای ایران مورد بررسی (جهت جایگزینی بل 205 های قدیمی این نیرو) بود.
نیروی هوایی شاهنشاهی ایران با وقوع انقلاب اسلامی با اعدام اکثر فرماندهان و متخصصانش به شدت به 30 درصد قدرت واقعی خود نزول کرد.

در حال حاظر این نیرو در سطحی و وضعیتی بسیار درد ناک قرار دارد .
این نیرو با در اختیار داشتن جنگنده های امریکایی به ارث برده شده از نیروی هوایی شاهنشاهی که حدود 47 فروند اف-4 ای /دی 25 فروند اف-14 و 60 فروند اف-5 که از عمر خدمتی اونها 30 تا 37 سال میگذرد و در حالی که سازه اونها دچار خستگی شدیدی است و جنگنده های روسی و چینی که تعداد عمده اونها از جنگنده های عراقی پناهنده شده میباشد شامل 25 فروند میگ-29 .24 فروند سوخو-24 و 25 فروند اف-7 که همگی از مدله های اولیه میباشند به صورت عملی هیچ تحدیدی در منطقه حساب نمیشود و حتی در سطحی بسیار پایین تر از نیروی هوایی قزاقستان. عربستان.امارات. مصر.اسراییل قرار میگیرد.و تنها قابل مقایسه با نیروی هوایی پاکستان(کشوری که در سال 1970 از کمک های نظامی پادشاه ایران برخوردار بود) .علت خستگی سازه جنگنده های امریکایی هم پرواز مکرر این جنگنده ها در طول هشت سال نبرد ممتد میباشد.این جنگنده ها از کمبود شدید قطعاتی هم رنج میبرند.البته ایران با توجه به روابط خوب با روسیه و چین اقدام به نو سازی اف-5 ها کرده ولی به نظر نمیاد این هواپیما بعد از 35 سال کاری در مقابل حتی اف-16 های امارات پیش ببرند.........
اف-14 های ایران هم در وضعیت بدی به سر میبرند .سازه این جنگنده ها بسیار بسیار با گذشت 30 سال خسته شده و کمبود قطعات به میزان 70 درصد وضعیت این جنگنده ها رو تا حد غیر عملیاتی رسانده......البته دوستان باید بدانند جنگنده ای که مشکل خستگی شدید سازه داره ممکن است در حین نبرد تحت فشار جی نسبتا زیاد(مثلا6 جی) در اسمان متلاشی بشود........
البته سیستم پیشرفته کنترل اتش این جنگنده ها هم با نبود قطعه از کار افتاده ولی باز از نیروی هوایی در مورد تعمیر و حتی ساخت فونیکس در داخل چیزهایی شنیده میشود.....ولی با این حال کشوری که خودروی ملی خود رو با دستگاه های المانی میسازد و حتی طرح اون طرح کپی شده یکی از طرح های شکست خورده مرسدس بنز میباشد و هنوز با مشکلات اون دست به گربان هست همچنین انتظاری نمیره.به هر حال حتی ما اگر 25 فروند اف-14 را هم عملیاتی فرض کنیم امکان کشف اف-22 توسط این جنگنده هم وجود ندارد و این جنگنده ها به راحتی شکار این ابر جنگنده میشود........البته این را هم باید دانست که در روزهای اول حمله کمتر جنگنده ای از دست تام هاگ ها و اف-117 ها در امان میماند و تعداد زیادی روز زمین نابود میشوند......با عکس های گوگل ارث این را به راحتی میتوان فهمید.......



40 درصد نیروی هوایی عراق روی زمین توسط اف-117 و تام هاگ نابود شد.این میگ-25 توسط اف-117 نابود شده است.
جنگنده های
میگ-29 های نیروی هوایی هم از مدل های اولیه بوده و فقط در داگ فابت حرفی برای گفتن دارند و به علت رادار ضعیف به راحتی در فامد توسط اف-16 های اسرائیلی یا اماراتی شکار میشوند.(این مسئله بارها در نبرد طوفان صحرا پیش امد)



این میگ-23 هم روی زمین نابود شده(احتمالا توسط تورنادو های انگلیسی)
البته با ورود اف-22 به نیروی هوایی امریکا این جنگنده ها باید دیگر صحنه جنگ رو واگذار کرده و مثل برادران عراقی خود به زیر خاک بروند.علت ان هم این است که حتی خلبان میگ اف-22 رو نمیبیند(به علت پنهان کاری-برد کم رادار میگ) و حتی نمیداند چه انتظارش را میکشد که ناگهان یک امرام از راه میرسد..............در نبرد با اف-16 و اف-15 هم این جنگنده ها همیشه بازنده بوده اند.........
جنگنده های سوخو-24 هم فقط میتوانند بر روی خلیج فارس البته اگر توسط اواکس ها کشف نشوند و از گارد قدرتمند محافظ هوایی (شامل ده ها جنگنده اف-18 ئی) و پدافند دور برد ناوها در امان بمانند (که بعید است.همان طور که در نبرد طوفان صحرا پیش امد) با موشکهای چینی ضد کشتی نصب شده رو خود کاری بکنند.
در عملیات بمب باران زمینی هم امکان فرار این جنگنده از دست شکارچیان قهاری مثل اف-15 و اف-16 که جدیدا برادر بزرگشان !!! اف-22 هم به اونها پیوسته حتی یک درصد وجود ندارد.



بمب افکن های سنگین توپولف-22 عراقی حتی فرصت بلند شدن از زمین پیدا نکردند

جنگنده هاب اف-7 هم در این نیرو بیشتر برای اموزش هستند تا نبرد البته اگ روارد نبرد شوند هم حتی فرصت بلند شدن از روی باند برایشان پیش نمیاید.پدر این جنگنده ها میگ-21(که از نظر کیفیتی بارها بر اف-7 برتر است) در جنگ اسرائیل و اعراب نبرد را به نصبت 1 به ده(!!!!) به میرازها و اف-4 های اسرائیلی(که سالهاست از رده خارج شدند)واگذار کردند.......چه برسد به نبرد با جنگنده های فوق پیشرفته اف-22 و اف-16 امریکایی!
وضعیت اموزش خلبانی هم در ایران نسبت به زمان قبل از انقلاب سیر 90 درصدی نزولی به صورت کمی و کیفی نموده.......در زمان قبل از انقلاب یک خلبان روزی 2 تا 3 بار پرواز اجباری داشت در حالی که این پروازها برای هر خلبان در حال حاظر به دو ماه یکبار یا حد اکثر ماهی یک بار رسیده است.
در یک مقایسه ساده میتوان گفت که نیروی هوایی کشورمان در حال حاظر از نظر کمی و کیفی در سطحی بسیار پایین تر از کشوری مثل قزاقستان قرار دارد........

مقایسه نیروی هوایی ایران با نیروی هوایی متحدین


مقایسه نیروی هوایی ایران با نیروی هوایی اسرائیل
نیروی هوایی اسرائیل ازبرترین نیروهای هوایی جهان با کادری فوق العاده اموزش دیده و جنگ اور و ماهر تشکیل شده است.این نیرو تحت پشتیبانی صد در صد ابر قدرت نظامی جهان ایالات متحده میباشد.
تجهیزات این نیرو شامل جنگنده های فوق العاده پیشرفته ای میباشد که توسط صنایع قدرتمند نظامی این کشور بهینه سازی های زیادی شده اند که از جمله ان میتوان به نصب موشکهای قدرتمند اسرائیلی شفرییر و پایتون 3 و 4 روی انها نام برد.
این نیرو شامل جنگنده های زیر میباشد:
اف-15 آی(مدل جدید و فوق پیشرفته) -25 فروند -کاملا عملیاتی
اف-15 سی-27 فروند- کاملا عملیاتی
اف-15 دی-28 فروند- کاملا عملیاتی
اف-15آ-30 فروند- کاملا عملیاتی
اف-16 آِی(مدل جدید و فوق پیشرفته) -102 فروند- کاملا عملیاتی
اف-16 سی / دی-124 فروند- کاملا عملیاتی
اف-16 آ(اف-16 های نیروی هوایی شاهنشاهی ایران)-88 فروند- کاملا عملیاتی
اف-16 بی(اف-16 های نیروی هوایی شاهنشاهی ایران)-20 فروند- کاملا عملیاتی
کفیر سی2/سی7 -90 فروند-منتقل شده به انبار ها به صورت قطعات جدا از هم
اف-4 ایی کورناس 2000(مئل فوق پیشرفته اف-4 ئی)-9-50 فروند- منتقل شده به انبار ها به صورت قطعات جدا از هم
اف-4 ایی (مدل معمولی)-125 فروند- منتقل شده به انبار ها به صورت قطعات جدا از هم
ای-4 اچ/ان-180 فروند- منتقل شده به انبار ها به صورت قطعات جدا از هم

این نیرو دارای تعداد 444 فروند جنگنده کاملا عملیاتی میباشد که تعداد 336 فروند انها از مدلهای کاملا پیشرفته و حتی فوق پیشرفته میباشند.


اف-15 آی نیروی هوایی اسرائیل از پیشرفته ترین جنگنده های جهان با حساب میاید

تعداد 445 فروند از جنگنده های این نیرو در انبارها به صورت قطعات جدا از هم میباشند و در روز نیاز نیروی هوایی اسرادیل قادر است ظرف یک ماه تمامی انها رو عملیاتی کند.



جمعا اسراییل دارای 889 فروند جنگنده است که نعداد 444 فروند انها کاملا عملیاتی میباشند.
تعداد هفت فروند سوخت رسان نو سازی شده کا سی 707 و کا سی-130 برد عملیاتی این نیرو را به دو برابر میرسانند.
این نیرو دارای 19 فروند جنگنده شناسایی شامل 13 فروند ار اف-4 یی و 3 فروند ار سی-12 میباشد که با تجهیزات به روز شده جنگ الکترونیکی تجهیز شده اند
در مقابل نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران تنها برای مقابله با حملات هوایی همه جانبه تنها دارای 25 فروند میگ-29 و 25 فروند اف-14 (عدد 12 فروند اف-14 که تعداد 3 فروند توانایی شلیک موشک دور برد دارند به واقعیت نزدیکتر است).میباشد.


اف-16 آی جنگنده ای قدرتمند و فوق پیشرفته-تحدیدی بزرگ و جدی برای نیروی هوایی ایران

البته تعدادی میگ-31 (12 فروند مدل بی در اختیار ارتش و 4 فروند مدل بی ام در اختیار سپاه) به این لیست کوچک دفاع هوایی اضافه میشود .البته این خبر تایید نشده.
جنگنده های اف-5 و اف-4 هم به علت خستگی شدید سازه قدرت عملیات هوایی و داگ فایت کردن ندارند و عملا تنها ممکن است در عملیات های تهاجمی زمینی بکار روند.
نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران جمعا دارای 50 فروند جنگنده رهگیری میباشد که 25 فروند اونها (اف-14) به هیچ عنوان توانایی داگ فایت ندارند و ممکن است با فشار جی زیاد به علت خستگی 30 ساله سازه در اسمان متلاشی شوند.
میگ-29 های ایران هم در قسمت قبل در مورد انها بحث شد.


میگ-29 های ایران عملا در مقابل نیروی هوایی اسرائیل کاربرد ندارند
سیستم دفاع هوایی ایران هم سیستمی قدیمی به شمار میاید.هر چند تعدادی تور- ام-1(24 سامانه) و اس-300(حدود 3 سایت)به این نیرو پیوسته اند ولی بازتوانایی پوشش حتی 1/30 کشوری با وسعت ایران رو ندارند و فقط برای مقابله با حملات موشکهای کروز به مراکز مهم دولتی و اقتصادی خریداری شدند.
جالب اینجاست که یک ماه بعد از تحویل تو ام-1 به ایران نیروی هوایی امریکا با خرید یک سیستم از بلاروس برای ازمایش این سیستم و طرح راه های مقابله با ان اون رو به صحرای نوادا منتقل کرده است و هم اکنون ازمایشات بر روی این سیستم در جریان است.روسها زهر را به ما دادند و پادزهر را به متحدین !!!! و از دو جهت کاسبی کردند.........شاید برای فروش این سیستم قیمت 30 فروند رو دریافت کرده باشند ولی برای امریکا با بودجه نظامی 500 میلیارد دلار مشکلی پیش نمیاید!!!!
سیستم کنترل هوایی ایران هم سیستمی قدیمی است که از زمان شاه ایران خریداری شده و توانایی پوشش راداری ایران را در حد 40 درصد به سختی دارد.البته در اون زمان تعدادی اواکس از امریکا برای رفع این مشکل خریداری شد که با وقوع انقلاب اسلامی .................


ادامه دارد......

 

مقایسه نیرو ی هوایی جمهوری اسلامی ایران با نیروی هوایی عراق پیش از جنگ با امریکا


عراق کشوری بود که با نبرد با امریکا به نابودی کشیده شد.نیروی هوایی و پدافندی عراق بارها از نیروی هوایی و پدافندی ایران برتر بود.به همین جهت بررسی و مقایسه این دو نیرو خالی از لطف نخواهد بود........
عراق پس از این که از تجربه 8 ساله نبرد با ایران بیرون امد به سرعت و بدون محدودیتهای سیاسی شروع به باز سازی نیروی هوایی خود نمود.


بعد از جنگ با ایران نیروی هوایی عراق از نظر کیفیت و تعداد دومین نیروی هوایی خاور میانه محسوب میشد.

این کشور به این علت که محدودیت های تحریمی نداشت به راحتی قطعات مورد نیز خود را خریداری و حتی بسیاری از جنگنده های خود را مدرن سازی نمود.
این نیرو در سال 1990 شامل:
توپولف-22 -8 فروند
توپولف-16-4 فروند
اچ-6 (مدل چینی توپولف-16) 4 فروند
میراز اف1 -94 فروند
سوخو-7 -30 فروند
سوخو-20/22 -70 فروند
سوخو-25 -60 فروند
سوخو-24 -25 فروند
میگ-19 -30فروند
میگ-23 -90 فروند
میگ-21 -155 فروند
میگ-25 -32 فروند
اف-7 -40 فروند
میگ-29 -30 فزوند



سرنوشت میراژ عراقی که 14 پیروزی هوایی به دست اورده بود



این نیرو پیش از حمله امریکا دارای 656 فروند جنگنده کاملا اماده نبرد و 16 فروند بمب افکن سنگین بود که تقزیبا 180 فروند این جنگنده ها جنگنده هایی پیشرفته بودند که میتوانستند با نیروی هوایی امریکا مقابله کنند.



سرنوشت سوخو-25 های عراقی
جالب است بدونید پس از درگیری بین این نبرو و نیروهای متحدین این نیرو در سال 2002 به میزان زیر تقلیل یافت:


توپولف-22 –4فروند
توپولف-16-تمامی نابود شدند
اچ-6-2فروند
میراز- اف1-45 فروند
سوخو-7- تمامی نابود شدند
سوخو-20/22-15 فروند
سوخو-25-15فروند
سوخو-24- 1فروند
میگ-19- تمامی نابود شدند
میگ-23-20فروند
میگ-21-35فروند
میگ-25 - 10فروند
اف-7-40فروند
میگ-29-5فروند


70 درصد جنگندهای عراقی روی زمین نابود شدند.

در پی نبرد صحرا و در طی چند هفته نبرد تعداد 10 فروند بمب افکن سنگین و 310 فروند جنگنده در زمین و اسمان منهدم شدند :
o که سهم عراق از این نبرد در هوا فقط یک اف-18 نگون بخت بود که به وسیله میگ-25 با موشک اکرید منهدم شد.
حدود 80 تا 90 جنگنده هم به ایران پناهنده شدند.



در ادامه مطلب باید دانست که استراتزی حمله به ایران بسیار شبیه به عراق خواهد بود.
البته باید دانست که نیروهای ایرانی در حال حاظر از نظر تعداد تجهیزات و کیفیت اونها به جز نیروی دریایی در سطح پایین تری نسبت به عراق سال 1990 قرار دارند.
پس از این بخش به بررسی فرضی چگونگی حمله به ایران میپردازیم.

نبرد متحدین و عراق

نتیجه نبرد
نبرد خليج فارس را مى توان نقطه عطف نبردهاى هوايى دانست.
درسهاى اين جنگ محدود به مسائل رزمى نيز نيست. درعرصه بين الملل اين جنگ هشدارى بود براى كشورهاى مستقل در دنياى تك قطبى. بنابراين بررسى اين جنگ را از دو زاويه نظامى و سياسى بررسى مى كنيم:

۱- زاويه سياسى

الف: اتحاد شوروى در
۱۹۹۰ در آستانه فروپاشى قرارگرفته بود و هيچكس تعريفى از دنياى پس از شوروى نداشت. شكست صدام حسين به دنيا نشان داد كه از اين پس ممكن است جهان شاهد جنگهاى يك طرفه و نابرابر باشد. حال آنكه قبل از اين يكى از دو ابرقدرت بزرگ جهان به كمك كشور قربانى مى شتافتند.

ب: آمريكا در جنگ
۱۹۹۱ با ازبين بردن ارتش غول آساى صدام و تبليغ اين پيروزى به دنيا ديكته كرد كه اگر بخواهد قادر است با بسيج عمومى انبوهى از كشورها هر قدرت منطقه اى را درهم بكوبد و اين بخش نظامى نظم نوين جهانى بود.

ج: ازنظر روحى و سياسى پيروزى سريع آمريكا در جنگ كويت و عراق سبب شد تا كابوس ويتنام در شنزارهاى منطقه دفن شود و مردم آمريكا خيال كنند كه از اين پس دولت آنها در هر نبردى به پيروزى سهل و آسان دست مى يابد.

د: آمريكا با درهم كوبيدن رژيم بعث عراق به كشورهاى منطقه و جهان هشدار داد كه نظم سنتى منطقه اصلاً نبايد تغييركند و هركس به دنبال تغيير اين شرايط برود بايد آماده براى جنگ شود.


در جنگ با ایران وظیفه اسکورت جنگنده های تهاجمی بر عهده اف-22 و اف-15 خواهد بود.
آثار نظامى

الف: درس اول جنگ عراق، قدرت روزافزون اطلاعات در جنگهاى جديد است. آمريكا با استفاده از بمب افكنهاى ديد در شب، ماهواره ها، جاسوسان خود و حتى موشكهاى هوشمند هر حركت ارتش عراق را تحت كنترل داشت و فضاى واقعى از جنگ را دراختيارداشت. بالعكس بغداد به دليل بى اطلاعى از فضاى ميدان نبرد در «فقر مطلق اطلاعات» بود.



بی-1 ها در ساعات اولیه حمله تمامی فرودگاه های نظامی ایران را از کار خواهند انداخت

ب: قدرت تكنولوژى جديد جنگى دراين نبرد خود را نشان داد و معلوم شد كه طى سالهاى
۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ جمهورى خواهان آمريكا با صرف سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ ميليارددلار بودجه دفاعى بيكار نبوده اند و چه سلاحهاى گران و مخربى را ساخته اند. اين نبرد از نظر نابرابرى تلفات حيرت آور است، ۱۴۹ كشته و ۵۱۳ زخمى متفقين در برابر ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار كشته و زخمى عراق.


بمب افکن های بی -2 توانایی این رو دارند که به عمق خاک ایران به راحتی نفوظ کنند و قدرت حیرت اور خود را به نمایش بگذارند.

ج: جنگ خليج فارس نشان داد كه ديگر دوران ارتشهاى عظيم به سرآمده و در يك «نبرد نوين» آنچه اهميت دارد قدرت آتش، سرعت جابه جايى، هوش نيروها و ابتكار فرماندهان است. صدها هزار سرباز عراقى به محض حمله متفقين از لشكرهاى متلاشى شده خود فراركرده و تا هفته ها در بيابانهاى منطقه بى آب و غذا متوارى شدند.
نبود انگيزه و مرعوب شدن آنها سبب شد تا آنها تن به خجالت آورترين شكست تاريخ بدهند. حال آنكه صدام خيال مى كرد درجنوب دجله و فرات
۴۲ لشكر را (حداقل برروى كاغذ) دراختيار دارد.




نیروی هوایی عراق در روزهای اول حمله عملا از کار افتاد

د - تغيير قوانين لجستيک

اگرچه سيستم به كارگيرى جنگ برق آسا را براى از كار انداختن دشمن آلمانها در جنگ دوم جهانى ابداع كردند و اسرائيلى ها درجنگهاى
۱۹۵۶ و ۱۹۶۷ به كار گرفتند اما آنچه در جنگ صحرا (يا توفان صحرا) رخ داد چيز ديگرى بود. ۲ سپاه عظيم در يك شنزار گرم و بى آب و علف ظرف ۷۲ ساعت ۳۰۰ كيلومتر در عمق خاك دشمن پيشروى كرده و منطقه اى به وسعت ۳ برابر خاك كويت (حدود ۶۰ هزار كيلومترمربع) را به تصرف درآوردند در حالى كه تنها يك جاده در منطقه براى استفاده كاميونها وجود داشت.


جنگنده های اف-117 در ساعات اولیه حمله پدافند موشکی نیروی هوایی ایران را نابود مینمایند.


برروى اين جاده
۴۵۰۰ كاميون متفقين به طور دائم در رفت وآمد بود و علاوه بر اين هواپيماهاى ترابرى سى - ۵ و سى - ۱۳۰ هزاران تن ملزومات را در بسته هاى عظيم بادى با چتر نجات بر سر راه نيروهاى در حال حركت مى ريختند.


سرنوشت میگ-21 های عراقی.150 فروندمیگ-21 عراقی حتی فرصت بلند شدن از زمین پیدا نکردند
هـ - تغيير نقش نيروى هوايى

از زمانى كه در جنگ هاى نيمه اول قرن بيستم نيروى هوايى به عنوان عامل مهم در نبردها مطرح شد تا سال
۱۹۹۱ اعتقاد اكثر فرماندهان عالى ستادها و به ويژه فرماندهان زمينى اين بود كه هواپيما هرگز نمى تواند توان رزمى يك واحد بزرگ 1زمينى را از بين ببرد ناتوانى آلمان در جلوگيرى از پيشروى ارتش گروههاى بزرگ روس در جنگ دوم جهانى، ناتوانى ۵ هزار هواپيماى آمريكا در جنگ ويتنام در جلوگيرى از پيشروى ويتنام جنوبى و ناتوانى نيروى هوايى تقويت شده عراق در جلوگيرى از پيشروى نيروهاى ايرانى در فاو همگى مؤيد اين مسأله بودند. اما در جنگ خليج فارس مشخص شد حتى ارتشى به استعداد ۴۲ لشكر را مى توان تنها با نيروى هوايى از كار انداخت.


جنگندهای تهاجمی آ-10 با همکاری هلیکوپتر های اپاچی بیش از 5000 تانک و خودرو زرهی عراقی را در صحرا به شمش تبدیل کردند.!!!


در حقيقت نيروى زمينى عراق در
۲۴ فوريه (قبل از آغاز حمله زمينى) جنازه اى بيش نبود و حمله زمينى متفقين«تنها يك نمايش بزرگ بود» ارتشى كه يك سوم آن از بين رفته، سربازان آن از خانه و كاشانه خود هيچ خبرى ندارند، فرماندهان نمى دانند با چه كسى و در كجا بايد بجنگند، گرسنگى و كمبود مهمات كل واحدها را رنج مى دهد و روزانه ۱۸۰۰ سورتى پرواز عليه آن انجام مى شود چگونه مى تواند در برابر ارتش زمينى تازه نفس ۱۶ مليتى متفقين دوام آورد.

آيا ارتش عراق محكوم به شكست بود؟

صدام حسين احمق ترين سردار تاريخ بوده و هست اشتباه احمقانه زندگى او در
۳۱ شهريور ۱۳۵۹ رخ داد و اشتباه احمقانه تر او به مرداد ۱۳۶۹ (حمله به كويت) بازمى گردد، آخرين اشتباه احمقانه او در جنگ دوم خليج فارس در فروردين ۱۳۸۲ بازمى گردد كه سبب خاتمه زندگى سياسى او شد.
اما احمقانه ترين اشتباه از او از دست دادن
۳۹ روز حياتى در جنگ خليج فارس بود. او كاملاً فاقد تدبير يك فرمانده بود. اگر آنقدر جسور بود كه مى توانست به كويت در ۱۹۹۰ حمله ببرد بايد جسارت مى كرد و پس از آغاز حمله هوايى متفقين در ۱۷ ژانويه ۱۹۹۱ به نيروهاى غيرآماده متفقين در شمال عربستان حمله مى برد. شكى نبود كه واحدهاى زرهى او خيلى سريع موفق به عقب راندن متفقين مى شد.



قاتل خاموش تی -72 ..اپاچی امریکایی......!!!


برترى
۲ بر يك او در بخش زرهى در كنار برخوردارى از آتش توپخانه پيروزى او را تضمين مى كرد. سرفرمانده ارتش آمريكا در جنگ خليج فارس نورمن شوارتسكف اذعان مى كند كه كابوس ما حمله پيش دستانه صدام بود. او مى گويد: صدام با دست هاى خودش هزاران تانك و زره پوش را در صحرا (به دليل اتخاذ موضع دفاعى) دفن كرد.
تك محدود عراق در حمله به شهر خفجى در شمال عربستان در
۳۰ ژانويه آسيب پذيرى خطوط دفاعى متفقين را نشان داد. در اين عمليات محدود ۱۲ تفنگدار آمريكايى و ۱۸ سرباز سعودى كشته شدند و اگر ۳۰ سرباز عراقى از بين رفتند اما مى توان تصور كرد حركت ۲۰ لشكر زرهى (قبل از آنكه تحت تأثير بمباران ضعيف شوند) مى توانست چه حجم تلفاتى بر آمريكاييها وارد كند و دست كم بزرگترين شكست نظامى تاريخ را نصيب عراقيها نكند.

جنگ عراق و آمریکا

حوادث پس از 11 سپتامبر 2001 آمریکا را بر آن داشت تا از فرصت ها نهایت استفاده را کرده و بالعکس تهدیدهای احتمالی آینده را از هم اکنون خنثی کند.از جمله این تهدیدهای احتمالی خطر قرار گرفتن دولت های قدرتمند مخالف آمریکا در خاورمیانه بوده و هست.آنچه که آمریکا را می تواند به سادگی از پا بیندازد مساله انرژی است.نیاز این کشور در سال 2004 روزانه 20 میلیون بشکه نفت است که دو سوم این رقم از خارج تامین می شود و 70 در صد این ماد پر ارزش متعلق به خاورمیانه بوده و تنها 7 کشور عربستان ایران عراق کویت امارات متحده قطر بحرین از نیمه قرن 21 به بعد نفت دارند.بنابراین این گلوگاه استراتژیک اگر در این سال ها خلا قدرت به دست آمریکا بیافتد خیال آمریکا برای کل قرن 21 راحت است و بالعکس می تواند رقبای احتمالی خود نظر اروپاغربی و چین را از این ناحیه تحت فشار بگذارد.

جنگنده های اف-18 ایی /اف رهگیر محافظ قدرتمند نیروی دریایی امریکا.این جنگنده ها انتظار سوخو-24 های ایران را میکشند!!!


بهانه سلاح های کشتار جمعی

آمریکا اواخر دهه 90 به بهانه وجود سلاح های کشتار جمعی صدام را شروع به تهدید کرد و این تهدید در زمستان 1381(ژانویه 2003)به اوج خود رسید در این زمان آمریکا با 250 هزار سرباز 1000 تانک و حدود 900 هواپیما آماده هجوم به عراق بود.این در حالی بود که نیروهای عراقی در این زمان کمتر از 350 هزار سرباز 300 هواپیما 1000 دستگاه توپ و 2500 دستگاه تانک تخمین زده می شدند که به دلیل گرفتاری اقتصادی عراق ناشی از 12 سال تحریم اصلا اوضاع مناسبی نداشتند.آمریکا تنها بر روی 6 لشگر ریاست جمهوری در اطراف بغداد بودند حساب باز کرده بود.

آغاز حمله

29 اسفند 1381(20 مارس 2003)آمریکا حمله را با بمباران سنگین بغداد برای کشتن مقامات مهم نظامی و امنیتی عراق آماده کرد.بمب های ده تنی و موشک های کروز در مقیاس گسترده علیه بغداد به کار گرفته شد و همزمان 19 شهر دیگر بغداد زیر آتش هوایی و دریایی قرار گرفت.بمب افکن های نامریی
b-1 f-117 مراکز اصلی عراق را پیابی مورد حمله قرار دادند و نیروی های انگلیسی به فاو و نیروهای آمریکایی به ام القصر در جنوب بغداد حمله کردند اما علیرقم آنکه از نظر عملیات ساده فرض شد تیراندازان عراقی به خوبی از پس مهاجمان بر آمدند.با سقوط یک هواپیمای آمریکایی در اول فروردین سقوط یک هلیکوپتر با 16 سرنشین آمریکایی ها اولین تلفات را تحمل کردند اما 4 لشکر آمریکا به سرعت بیابان های عراق گذشته و به جنوب ناصریه شهر استراتژیک مجاور رود فرات رسیدند از طرف دیگر بصره علیرقم بمباران های شدید توسط بمب افکن های استراتژیک b-52 و دهها هواپیما انگلیسی تسلیم شد


30 فروند بمب افکن بی -52 قادرند شهری به بزرگی تهران را شخم بزنند......

و لشگرهای انگلیسی ناگزیر دست به محاصره شهر زدند.تا این زمان 2000 سورتی پرواز و 100 موشک کروز علیه عراقی ها به کار گرفته شده بودند.در جنوب ناصریه و بصره آمریکا و انگلیس برای اولین بار با دفاع سنگین عراقی ها بویژه لشکر 51 عراق مواجه شدند این در حالی بود که نبرد در 150 کیلومتری عمق خاک عراق صورت می گرفت روز چهارم نبرد پس از آنکه مجددا تک تیراندازان عراقی چند سرباز متفقین را از پای در آوردند و در جنوب ناصریه حملات متعدد آمریکا بی فایده نشان داد ژنرال ریچارد مایز رییس ستاد مشترک آمریکا و طراح اصلی حمله اذعان کرد که دفاع عراق محکم تر از پیش بینی های اولیه بود بنابراین جنگ ساده نخواهد بود.آمریکایی ها در یافتند که استراتژی عراق در این جنگ دفاع شهرها و حومه آن ها است و هر چندی یک پاتک نیز علیه مهاجمان به اجرا در می آوردند.





مطالب مشابه :


تخلفات متعدد در انتخابات شورای شهر توحید هلیلان

پایگاه خبری ایلام انلاین. بخشیده و سرنوشت مردم را به گردید.در همان زمان نیز




چه گونه دوست خوب را بشناسیم؟

با این بیان و معیار؛ ضرورت دقت در این زمینه کاملاً مشهود و سرنوشت همان طور كه سخن عشق




دانلود بازی بتلفیلد4 - بهترین و معروف ترین بازی رایانه ای...

اطلاعاتی از Wasp Class Carrier به دست می‌آید مبنی بر این که بازهم باید همان سرنوشت دچار شدند




زخمهای بی نشان

همان دور افتاده از خویش ؛ غم همچنان هست و من رو به زوال میروم.دنیای اهدای عضو،اهدای عشق.




قدرت نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران 32 سال پس از انقلاب

(که بعید است.همان طور که در نبرد طوفان صحرا سرنوشت میراژ عراقی که 14 پیروزی هوایی به دست




برچسب :