کاربرد طب فشاری در تجدید قوای حیاتی

  

رفلکسوتراپی یا طب فشاری، یک روش درمای است با قدمت 5 هزار ساله که از چین و هند منشا گرفته است. هدف اصلی طب فشاری، بالا بردن قدرت درمانی بدن است. بر اساس این علم نقاط خاصی در کف پا و دست وجود دارند که به عنوان نقاط فشار یا نقاط رفکلسی شناخته شده اند.

...

این نقاط از قابلیت بالایی در هدایت انرژی برخوردارند و هر کدام نشانگر یک ارگان خاص مانند قلب و مغز و عملکرد خاصی از هر ارگان می باشند. به عنوان مثال نقاط مربوط به مغز در شست پا و نقاط مربوط به قلب در وسط کف پا قرار دارند. با وارد کردن فشار بر روی این نقاط کشش عضلانی از بین می رود، جریان خون و انرژی حیاتی بدن (که چینی ها آن را چی یا Qi می نامند) بهبود می یابد و آرامش اعصاب برقرار گشته و عملکرد آن دستگاه خاص بهبود می یابد. همین نقاط در سایر نقاط بدن هم وجود دارند که در طب سوزنی از آنها استفاده می شود تفاوت اساسی طب فشاری با طب سوزنی در این است که در طب سوزنی این نقاط با فرو کردن سوزن تحریک می شوند ولی در طب فشاری فقط از فشار آوردن بر کف دست و به ویژه کف پا برای تعادل انرژی و افزایش سلامتی استفاده می شود این روش همانند مدل ژاپنی آن (روش شیاتسو) به سوزن نیاز نداشته و فقط از فشار انگشتان استفاده می شود. 

این روش در درمان ناراحتی های گوناگون مانند استرس و فشار روانی، سردرد، درد گردن و شانه ها، درد پشت، آلرژی، خستگی، بی خوابی، اضطراب، مشکلات گوارشی، گرفتگی عضلانی، سرماخوردگی و درد سیاتیک می تواند مفید و موثر بوده و توانایی بدن را در درمان افزایش دهد. طب فشاری یک روش درمانی کمکی است که می تواند همراه با روش های درمانی دیگر پزشکی جهت مداوا مورد استفاده قرار گیرد بدون اینکه عارضه ای در پی داشته باشد. در واقع ریشه تمام بیماری ها حاصل این است که ما بیشتر از نیرو و توان خود فعالیت می کنیم. با ظهور علائم بیماری بدن برای مراقبت از خود آماده می شود و نیاز به کمک دارد تا در مقابل عوامل گوناگون خارجی مانند ویروس ها و میکروب ها محافظت شود. برای این کار ما از داروهای گوناگون کمک می گیریم که متاسفانه آن بیماری ار از بین می برند ولی ممکن است جای دیگری از بدن را تخریب کنند. برای مثال ما برای سردرد قرص مسکن می خوریم که سردردمان خوب شود اما مخاط معده مان را از بین می بریم. روش های طب فشاری و طب سوزنی بدون استفاده از دارو، مقاومت بدن را نسبت به عوامل بیماری زا افزایش می دهند بدون اینکه عوارضی داشته باشند. هندی ها در هزاران سال قبل می دانستند که نقاطی در بدن وجود دارند که سیستم عصبی خاصی را کنترل می کنند برای مثال نقطه بین ابروها روی پیشانی برای آنها از اهمیت زیادی برخوردار بود و با انگشت شست این نقطه را فشار می دادند به همین دلیل در بین هندوهای سنتی، سنت علامت زدن پیشانی با انگشت شست بدون تغییر باقی مانده است که در مراسم ازدواج و به نیت سلامت درمورد عروس صورت می گیرد.

با پیشرفت های جدید در زمینه های تکنولوژی در حال حاضر این فشارها با دستگاه صورت می گیرد و طب سوزنی با الکترود و بدون فرو کردن سوزن انجام می شود به هر حال با مقاومت نکردن در برابر این پشرفت ها، می توان انتظار داشت یکی از ساده ترین، ایمن ترین و موثرترین روش های درمانی حاصل آید. اما این نکته را باید در نظر داشت که این روش ها درمورد هر نوع بیماری قابل استفاده نمی باشند اما درمورد بیماری هایی که قابل درمان می باشند می توانند روشی بسیار مطمئن و بی ضرر باشند؛ مشروط بر اینکه شخص با این روش کاملا آشنا باشد.

همان طور که می دانیم تقارن بدن هر شخص با شخصی دیگر تفاوت دارد. بنابراین ممکن است این رفلکسی از یک فرد به فردی دیگر کمی جا به جا باشند. سبک چینی ها در شماره گذاری نقاط رفلکسی بسیار گیج کننده است زیرا آنها این نقاط را روی اعضای خاص و با توجه به اندام های داخلی که آنها را کنترل می کنند نامگذاری کرده اند و خواننده برای پیدا کردن یک نقطه روی بازو که نقطه قلب نامیده می شود گیج خواهد شد. برای اجتناب از این سردرگمی بهتر است این نقاط را بر اساس نام عضوی که در آن قرار گرفته اند نامگذاری کنیم نه بر اساس مراکز عصبی کنترل کننده آنها. به همین دلیل از ابتدای قرن بیستم کاربرد این روش های درمانی توسط پزشکان چینی و ژاپنی تقریبا از بین رفته و منسوخ شده بود تا اینکه در سال 1949 هنگامی که مائو قدرت را در چین به دست گرفت تلاش کرد طب سوزنی چین را احیا کند اما حدود 25 سال طول کشید تا این روش های سنتی در سایر نقاط جهان شناخته شوند. در سال 1973 تیمی از پزشکان آمریکایی به دستور نیکسون رئیس جمهور وقت ایالات متحده جهت بررسی و تحقیق درباره تاثیر این روش ها از چین بازدید کردند. سرپرست تیم دکتر وایت کاملا تحت تاثیر قرار گرفته و در بازگشت به وطن در گزارش خود نوشت: «اگر چه من نتوانستم علت موفقیت شگفت انگیز این روش ها را دریابم اما ایمنی آنها را بدون کمترین تردیدی تضمین می کنم. به طوریکه با فشار نقاطی در ناحیه دست یا پا حتی با وارد آوردن فشار بر روی نقاط خاصی از گوش، اندام های داخلی بدن احساس آرامش می کنند». این مطلب که گوش به طور لاینفک با اندام های گوناگون در ارتباط است در کتب پزشکی چینی ذکر شده است؛ حتما به خاطر دارید که معلم شما گوشتان را می چرخاند تا به اصطلاح ادب شوید! چرخاندن گوش در طب چینی جهت بازگرداندن هوشیاری در افراد بیمار یک روش درمانی قدیمی است که هنوز هم در چین طرفداران زیادی دارد. این عقیده که سوراخ کردن گوش در دختران باعث منظم سدن سیکل قاعدگی شده و باروری در زن را حتمی می کند باعث شده که سوراخ کردن گوش نسل به نسل انتقال یابد گرچه ما امروزه فلسفه آن را فراموش کرده ایم و فقط جهت زیبایی این کار را انجام می دهیم!

یک نکته مهم دیگر این است که در این روش ها هیچ ماده ای تزریق یا مصرف نمی شود و فقط با وارد کردن فشار یا سوزن مقاومت بدن افزایش می یابد و به همین دلیل این نوع معالجات هیچ گونه عوارض جانبی و خطری برای بدن ندارند. به همین دلیل امروزه این روش ها روز به روز بیشتر مورد توجه مردمی قرار می گیرند که از مصرف انواع داروهای شیمیایی خسته شده اند.

منبع: ماهنامه دنیای سلامت


مطالب مشابه :


ادامه تحصیل طب سنتی- مزاج و ازدواج - پرشدن صورت - ناخنک چشم- عوارض امپرازول - ریزش مو مردان

طب سوزنی نادعلی جهان است.ولی در. طب سنتی ایران خیلی حجامت در ساری خ امیر




ادامه تحصیل طب سنتی- مزاج و ازدواج - پرشدن صورت - ناخنک چشم- عوارض امپرازول - ریزش مو مردان

طب سوزنی نادعلی اسماعیلی تو ساری میتوانیدبه موسسه حجامت در ساری خ امیر مازندرانی




طب سوزنی

امروزه در طب سوزنی از سوزنهای استیل ، نازک و انعطاف‌پذیر استفاده دانشجویان پرستاری ساری.




آموزش طب سوزنی

دوره کامل آموزش طب سوزنی در خانه یا محل کار کاملترین مجموعه مرجع آموزش طب سوزنی و




روش88- طب سوزنی

در طب غربي يا كـلاسيـك نيـز از سـال ها قبل دانشمندان توجه ويژه اي به عوارض جانبي طب سوزنی.




طب سوزنی

تکنولوژیست های ساری. در طب سوزنی که به پزشکی سنتی چینی نیز معروف است، بدن انسان تحت تأثیر




رنگ زبانتان علت سر درد شما را نشان میدهد!

در طب سنتی، طبع افراد این متخصص طب سنتی و طب سوزنی ادامه داد: در حال حاضر، درمان




درمان بیماری های عصر جدید با پزشکی پست مدرن

برپایی «کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل» که چندی پیش در شهر ساری طب سوزنی در




کاربرد طب فشاری در تجدید قوای حیاتی

دانشجویان پرستاری ساری طب فشاری با طب سوزنی در این است که در طب سوزنی این نقاط با




برچسب :