مقایسه اتوبوس های بین شهری موجود در کشور

با توجه به قیمت بالای بلیط هواپیما در کشور و همچنین تعداد زیاد دانشجویان و سربازان تعداد زیادی از مردم اتوبوس را وسیله ای مناسب برای مسافرت می دانند. از این رو ما در این بخش از وبلاگ اطلاعاتی نسبتأ جامع از اتوبوس های بین شهری موجود در کشور و امکانات رفاهی و کیفیت صندلی های آنها ارایه می کنیم تا در هنگام مسافرت با انتخاب مناسب ترین اتوبوس سفری راحت تر در پیش داشته باشید.

 

 

در ابتدا به توضیح چند اصطلاح که بر روی برخی از اتوسوس های بین شهری نوشته می شود می پردازیم:

VIP:

    

همانطورکه می دانید vip به معنی ویژه و سفارشی است همانطور که در مسابقات فوتبال نیز مدیران و مالکان باشکاه های ورزشی روی صندلی های عادی ورزشگاه ها نمی نشینند و برای آنها جایگاه vip در نظر گرفته شده است. در اتوبوسهای vip هم به دلیل وجود صندلی هایی راحت تر و امکانات رفاهی بیشتر این نام را بر روی بدنه آنها می نویسند. در این اتوبوس ها به دلیل وجود صندلی هایی بزرگ تر و راحت تر در سمت راست اتوبوس یعنی جاییکه درهای ورود و خروج اتوبوس قرار دارد تنها یک ردیف صندلی قرار دارد و صندلی ها به صورت تکی هستند. در واقع تفاوت یک اتوبوس VIP با یک اتوبوس عادی فقط مربوط به مسافریت و راحتی آنهاست و برای راننده یک اتوبوس VIP ویک اتوبوس عادی چندان تفاوتی ندارد و این اتوبوس ها از لحاظ موتور و فنی هیچ تفاوتی با سایر اتوبوس ها ندارند. به دلیل وجود صندلی های تک نفره در سمت راست و فاصله بیشتر صندلی ها این اتوبوس ها ظرفیت حمل مسافر کمتری دارند در نتیجه بلیط آنها از سایر اتوبوس ها گران تر است و در واقع هئینه صندلی های کم شده از سایر مسافران گرفته می شود.  توصیه ما به شما این است که در صورت داشتن پا درد و در صورتیکه مسافرت شما طولانی است مثلأ مسیر تهران-مشهد یا تهران-شیراز این اتوبوس ها ارزش پرداخت هزینه بیشتر را دارند بطوریکه با یکبار سفر با این اتوبوس ها به این نتیجه خواهید رسید.              

BUGIE: 

                    

این اتوبوس ها دارای یک محور اضافه تر نسبت به سایر اتوسو های هم مدل خود هستند و در اصطلاح به آنها 3 محور می گویند. تفاوت این اتوبوس ها با اتوبوس های عادی بیشتر مربوط به  راننده و مالک اتوبوس است تا مسافرین زیرا اتوبوس کشیده تر است و اغلب ظرفیت حمل 50 مسافر را دارد بر خلاف اتوبوس های عادی که معمولأ 42 نفره هستند. البته نباید فراموش کرد که یک محور اضافه تر در قبال ظرفیت حمل مسافر بیشتر استهلاک بیشتر اتوبوس از جمله هزینه یک جفت لاستیک بیشتر به نسبت اتوبوس های عادی را در پی خواهد داشت. برخلاف اتوبوس های VIP که همه تفاوت آنها با اتوبوس های عادی مربوط به مسافرین می شود در این اتوبوس ها تقریبأ همه تفاوت مربوط به راننره و مالک اتوبوس می شود و نباید فکر کنید که اتوبوس هاس 3 محوره راحت تر و بهتر از سایر اتوبوس ها هستند بلکه آنها به دلیل کشیده تر بودن و داشتن یک محور اضافه تر ظرفیت حمل مسافر بیشتری را دارند.              

 البته چنانچه دقیقأ صندلیه شما روی محور و چرخ عقب اتوبوس قرار گرفته باشد اتوبوس های BUGIE در مقایسه با اتوبوس های عادی نرم تر عمل کرده و ضربه کمتری را به بدن شما وارد می کند ولی سایر مسافرین هیچ تفاوتی بین یک اتوبوس BUGIE  و یک اتوبوس عادی احساس نخواهند کرد.

اکنون به سراغ مدل ها وبرندهای اتوبوس های بین شهری موجود در کشور می رویم. شاید اولین اتوبوسی که پای اتوبوس های جدید و نسل جدید اتوبوس ها را به کشور باز کرد اتوبوس VOLVO بود به طوریکه هنوز هم تعداد زیادی از مردم عادی هنه اتوبوس های بین شهری جدید را به نام ولوو می شناسند.نباید با دیدن آرم یا نام ولوو بر روی یک اتوبوس توقعی یکسان از آن با اتوبوس ولووی دیگر داشته باشید. شما با یک اتوبوس volvo B9R سفری بسیار راحت و با یک اتوبوس volvo B7 شک نکنید که سفری خسته کننده در پیش خواهید داشت.البته اتوبوس های volvo B7 مورد بهینه سازی قرار گرفت و با نام volvo B7R Mk2 یا MK3 عرضه شد که صندلی ها, فضای داخای حتی  داشبورد پیش روی راننده و گشتاور موتور آن بهبود یافته است. بنابراین نباید نسبت به یک اتوبوس volvo B7R MK خیلی بدبین باشید. پس ملاحظه می کنید تنها لضافه شدن یک حرف "R" در انتهای مدل اتوبوس می تواند تفاوتهای زیادی را برای مسافرین و راحتی سفر شما همراه داشته باشد.

با توجا به اینکه من مدت 6 سال دانشجو و 2 سال در شهرهای دور سرباز بوده ام طبق تجربه شخصی ام اتوبوس های ولوو را بر اسا راحتی مسافر در طول سفر اینگونه طبقه بندی می کنم:

1-VOLVO B9R

2-VOLVO B12TX

3-VOLVO B7r-MKIII

4-VOLVO B12

5-VOLVO B7R-MK II

6-VOLVO B7R

اما اگر بخواهیم بر اساس قدرت و توان موتور آنها را طبقه بندب کنیم این رتبه بندی کمی دچار تغییر خواهد شد:

1-VOLVO B12-TX

2-VOLVO B12

3-VOLVO B9R

4-VOLVO B7R-MK III

5-VOLVO B7R-MK II

6-VOLVO B7R

بنابراین اگر قصد سفر در جاده های کوهستانی و دارای گردنه را دارید و نمی خواهید مسافرین سایر اتوبوس ها با سرعت از کنارتان رد شوند این رده بندی را مد نظر داشته باشید ولی اگر زودتر رسیدن خیلی برایتان اهمیتی ندارد و به راحتی سفر بیشتر اهمیت می دهسد همان رتبه بندی قبلی را مد نظر داشته باشید.حال مشخصات کامل اتوبوس های ولوو را به همراه عکس هایی از آنها ارایه می دهیم تا بیشتر با این برند و اتوبوس هاس آن که در ایران توسط شرکت رانیران (RUNIRAN) مونتاژ می شود آشنا شوید و خودتان هم با دیدن فضای داخلی و بیرونی و امکانات رفاهی آنها آنها را مورد مقایسه قرار دهید:

اتوبوس Volvo B12 B TX: 

               

 شاسی :VOLVO  B12B اتاق :R9700  با شیشه های چسبی دو جداره موتور :DH12D  . 6 سیلندر . چهار زمانه دیزل با قدرت 420 اسب بخار (309 کیلو وات)  در 1800 دوردر دقیقه . حداکثر گشتاور 2000 نیوتن متر در 1200 دور در دقیقه . حجم مفید موتور 12 لیتر . مجهز به سیستم های توربو شارژ و اینتر کولر. میزان آلایندگی مطابق با استاندارد EURO III . مجهز به ترمز موتور EPG ( اگزوز – پرشر – گاورنر). جعبه دنده :VOLVO G8 – EGS-VR هشت دنده جلو تمام سنکرونیزه . مجهز به سیستم تعویض دنده الکترو پنوماتیک و ترمز تکمیلی ( ریتاردر هیدرولیکی) سیستم ترمز :کارکرد کاملا با هوای فشرده  . دو مدار مجزا جهت محورهای عقب  و جلو دارای سیستم ترمز الکترونیکی EBS  و ضد قفل ABS و ضد لغزش A.S.R دارای دیسک ترمز در چرخهای جلو و عقب با لنت ترمز استاندارد سازگار با محیط زیست سیستم فرمان :هیدرولیک با قابلیت تنظیم غربیلک فرمان در کلیه جهات (اونیورسال) با قفل پنوماتیکسیستم برق :24 ولت (مولتی پلکس در شاسی) شامل دو باطری 12 ولت با ظرفیت 225 × 2 آمپر ساعت و دو آلترناتور با ظرفیت  110 × 2 آمپر سیستم تعلیق :دو عدد کیسه هوای فشرده در محور جلو و چهار عدد کیسه هوای فشرده در محور عقب . سیستم تنظیم ارتفاع  ECF همراه 8 عدد کمک فنر تلسکوپی و دارای میله تعادل در محور های جلو و عقب با سیستم تعلیق مستقل در محور جلو IFS تایر و رینگ :اندازه لاستیک 1+6 عدد تیوبلس :  5/22 R 80/315 مخزن سوخت :600 لیتر روی اکسل جلو با قابلیت سوخت گیری از هر دو سمت اتوبوس ظرفیت سرنشین :1+1+42 وزن مجاز محور جلو :7500 کیلو گرم وزن مجاز محور عقب :12000 کیلو گرم وزن مجاز کل سرنشین و بار :19000 کیلو گرم فاصله محور چرخ جلو از محور چرخ عقب :6300 میلیمتر ابعاد :طول  12500 ، عرض 2500 و ارتفاع  3800 میلیمترمشخصات رفاهی:عیب یاب کامپیوتری با صفحه نمایشگر روی داشبورد ، کولر ، یخچال ، کابین بهداشتی توالت و دستشوئی ، قهوه جوش ، تابلو مسیر دیجیتالی ، تلویزیون ( 1 عدد) ، (1 عدد) مانیتور LCD ، ويدئو  VCD ،  میکروفن و آمپلی فایر ، پرده برقی جلو ، ساعت و دماسنج و پیام نمای دیجیتالی ، مکانیزم هشدار دهنده هنگام باز  شدن درب جعبه ها ، آینه بغل برقی ، بوق بادی ، پروژکتور مه شکن ، چکش اضطراری داخل اتوبوس ، آنتن مخصوص رادیو و تلویزیون ، بخاری راننده وسیستم گرمائی داخل سالن با قابلیت پخش دما به صورت یکنواخت در کل اطاق اتوبوس ، جعبه کمکهای اولیه ، بلندگوی دستی ، دارای اطاق خواب برای  راننده  در زیر کف اتاق اتوبوس بین محور عقب و درب مسافری مجهز به کولر و بخاری مجزا و رادیو ضبط و آیفون(که البته متاسفانه تعداد زیادی از این امکانات در اختیار مسافرین قرار نمی گیرند.)

اتوبوس volvo B12: 

                               

شاسي :VOLVO B12 موتور:D12C ، شش سيلندر، چهار زمانه ديزل با قدرت 420 اسب بخار ( 309 كيلووات ) در 1900دور در دقيقه، حداكثر گشتاور  1850 نيوتن متر در  1300-1100 دور در دقيقه، حجم مفيد موتور 1/12 ليتر، مجهز به سيستمهاي توربوشارژ ، اينتركولر، ترمز اگزوز،  VEB  ( ريتاردر  درون موتور ) ميزان آلايندگي مطابق با استاندارد EURO II سيستم برق :24 ولت، شامل 2 عدد باطري 12 ولت با ظرفيت 225×2 آمپر ساعت و دو آلترناتور با ظرفيت آمپر 160= 80×2 كلاچ :ديسكي تك صفحه اي مدل KFD 117E جعبه دنده:VOLVO GS-EGS ، 8 دنده جلو ، مجهز به تعويض دنده الكترونيكي سيستم ترمز:كاركرد كاملاً با هواي فشرده ، دو مدار مجزا جهت محورهاي جلو و عقب و داراي سيستم ضد قفل ABS سيستم فرمان :هيدروليك و با قابليت تنظيم غربيلك فرمان در دو راستا ( تلسكوپي و زاويه اي ) سيستم تعليق:دو عدد كيسه هواي فشرده در محور جلو و چهار عدد كيسه هواي فشرده در محور عقب ، همراه 8 عدد كمك فنر تلسكوپي و داراي ميله تعادل در هر محورهاي جلو و عقب فاصله دو محور:فاصله مركز محور چرخ جلو از مركز محور چرخ عقب 6300 ميليمتر اندازه لاستيك :5/22 R 80/315 اندازه رينگ :5/22×9 مخزن سوخت :400ليتر با قابليت سوختگيري از هر دو سمت اتوبوس اتاق :N 3000- با شيشه هاي چسبي دو جداره ابعاد :طول 12 متر، عرض 5/2 متر، ارتفاع70/3 متر ظرفيت سرنشين :1+1+42 وزن مجاز محور جلو:7000 كيلوگرم وزن مجاز محور عقب:12000 كيلوگرم وزن مجاز كل سرنشين و بار:19000 كيلوگرمامکانات رفاهی:كولر ، آبسردكن و يخچال ، كابين بهداشتي توالت و دستشوئي ، قهوه جوش ، تابلوي مسير ديجيتالي و معمولي ، تلويزيون ( 2عدد ) ، ويدئو ، راديوپخش ، ميكروفن و آمپلي فاير ، پرده برقي ، ساعت ديجيتالي همراه دو دماسنج بيرون و داخل اتوبوس ، مونيتور و ودوربين دنده عقب ، زنگ هشدار دهنده عقب ، مكانيزم هشداردهنده هنگام باز شدن درب جعبه ها ، آينه بغل برقي ، بوق بادي ، پروژكتور مه شكن ، چكش اضطراري داخل اتوبوس ، آنتن مخصوص تلويزيون و راديو ، بخاري راننده و بخاريهاي داخل سالن با قابليت پخش دما بصورت يكنواخت در كل اتاق اتوبوس ، جعبه كمكهاي اوليه و بلندگوي دستي ، اتاق خواب راننده در زير كف اتوبوس بين محور عقب و درب مسافري عقب

اتوبوس بین شهری VOLVO B9R: 

     

شاسی :VOLVO B9R   موتور :D9B 380 شش سيلندر, چهار زمانه با قدرت 380 اسب بخار در 1900 دور در دقيقه, حداکثر گشتاور 1740 نيوتن متر در 1400 – 1200 دور در دقيقه, حجم مفيد موتور 4/9 ليتر و مجهز به سيستم های توربو شارژ و اينتر کولر, ميزان آلايندگی مطابق با استاندارد EUROIII و کنترل سوخت الکترونيکی EMS2, عملکرد پروانه رادياتور هيدروليکی با مخزن و خنک کن جداگانه روغن و کنترل الکترونيکی دور فن, قابليت ترمز موتور   گيربکس :I – SHIFT مدل V2412AT يک گيربکس تمام اتوماتيک 12 دنده به جلو و حرکت به عقب با 4 سرعت و امکان تعويض دنده دستی و درصورت نياز قفل شدن روی يک دنده می باشد که در حين تامين راحتی راننده محافظ موتور و ديفرانسيل بوده و صرفه جويي عالی درمصرف سوخت را فراهم می کند . قابليت های نرم افزاری اين گيربکس عبارتند از :- صرفه جويي اقتصادی در مصرف سوخت- برنامه اجرايي کارآمد-دنده اضطراری-کنترل نرم افزاری همزمانوضعيت دسته دنده , دمای روغن , عملکرد کلاچ داخلی , ريتاردر , ترمز موتور   ريتاردر :ريتاردر هيدروليکی VR3250 با قابليت ارائه قدرت ترمزی 400 الی 600 کيلو وات و کنترل نرم افزاری ارتباط و تناسب با استراتژی تعويض دنده و سيستم ترمز EBS که ترمز ملايم و آرامی را تامين می کند .   سيستم ترمز :HAS,EBD,ABS,ASR,TCS) EBS , ترمز ديسکی در هر دو محور عقب و جلو با کارکرد هوای فشرده , دو مدار مجهز جهت محورهای عقب و جلو , رطوبت گير هوا , تنظيم اتوماتيک لنت ها و لنت بدون آزبست که با گيربکس از نظر عملکردی و نرم افزاری ارتباط دارد .   سيستم فرمان :غربيلک فرمان با قطر 450 ميليمتر , ماگزيمم زاويه گردش فرمان 50 درجه , فرمان قابل تنظيم در جهات افقی و عمودی , مجهز به ضربه گير هيدروليکی و قفل فرمان   سيستم برق :24 ولت شامل 2 عدد باطری با ظرفيت 225 × 2 آمپر ساعت , دو دينام با ظرفيت 110 × 2 آمپر و مجهز به سيستم قطع کن اضطراری و سوکت شارژ باطری   سيستم تعليق و محورها :سيستم تعليق الکترونيکی , محور جلو يکپارچه با کمبر استاندارد مجهز به 2 عدد کيسه هوای فشرده با قابليت تنظيم ارتفاع الکترونيکی , بار مجاز محور جلو 6500 کيلوگرم , محور عقب مجهز به چهار عدد کيسه هوای فشرده , بار مجاز محور عقب 11500 کيلوگرم , نسبت تبديل دور 1 : 85/2 در ديفرانسيل , دارای چهار ميله تعادل و چهار عدد کمک فنر تلسکوپی هيدروليک با عملکرد مضاعف   تاير :هفت حلقه تاير تيوبلس با رينگ فولادی    مخزن سوخت :روی اکسل جلو با قابليت سوختگيری از دو سمت اتوبوس   مدل اتاق :اتاق مدل R9700 با شيشه های چسبی دو جداره و به مشخصات:طول :12500 ميليمترعرض :2550  ميليمترارتفاع :3700 ميليمترداخل كابين :1950ميليمترفاصله محور چرخ جلو تا محور چرخ عقب : 6300 ميليمترظرفيت سرنشين :  1+1+44وزن مجازکل سرنشين و بار : 18000 کيلوگرم  وزن مجاز محور جلو :7500 کیلو گرم وزن مجاز محور عقب :12000 کیلو گرم وزن مجاز کل سرنشین و بار :19000 کیلو گرم فاصله محور چرخ جلو از محور چرخ عقب :6300 میلیمتر ابعاد :طول  12500 ، عرض 2500 و ارتفاع  3800 میلیمترامکانات رفاهی:- تجهيزات عمومی سالن مسافری :يخچال ، قهوه جوش ، آبسردکن , کپسول آتش نشانی2 عدد - چکش خروج اضطراری 4 عدد - سيستمتهويه مطبوع شامل كولر , شوفاژ و بخاری سقف  با کنترل اتوماتيك دما - سيستم کامل صوتي و تصويري برای مسافران شامل 2 عدد LCD ثابت با قابليت پخش شبکه های تلويزيونی و يک عدد VCD - دريچه شيشه ای هواكش سقف دو منظوره ( خروج اضطراري ) - شيشه هاي چسبی دو جداره سكوريت - پرده هاي جانبي پليسه - ساعت و دماسنج داخل و خارج اتوبوس ، پيام نما در داخل - چراغهای خواب LED سالن مسافری با طراحی نور ملايم باند اختصاصی پخش صدا برای هر مسافر , چراغ مطالعه سالن مسافری , کليد برقراری ارتباط با مهماندار دردسترس هر مسافر - آنتن تلويزيون برای سالن مسافری  .  - تجهيزات خصوصی برای راننده و کمک راننده :اتاق خواب راننده مجهز به تمامی امکانات رفاهی - کولر و بخاري اتاق اختصاصی خواب , تشک و بالش طبی و پتوی اختصاصی و آيفون تماس با راننده و نصب 2 عدد دريچه متحرک جهت تهويه دستی کابين خواب راننده - داشبورد اصلی ولوو با کولر و بخاری اختصاصی -  مانيتور رنگی نشان دهنده عقب اتوبوس با دوربين دنده عقب رنگی , بوق هشدار دنده عقب - آمپلی فاير - آفتاب گير برقي جلو با چراغ LED  ولوم دار- شيشه جانبی راننده با بالابر برقی و گرم کن .- تجهيزات تکميلی :بخاری درجا - آينه های جانبی با قابليت تنظيم برقی از داخل -  بوق بادی دهانه مستطيل - درب بازكن هاي اضطراري - تابلو مسير ديجيتالي جلو - سيستم هشدار دهنده باز شدن درب جعبه ها و درب هاي مسافری - چراغ LED  درب موتور -  سيستم هوشمند چراغها  ترمز گيربكس ( ريتاردر هيدروليک ) و ترمز موتور ( VEB ) - استاندارد  آلايندگي  EURO III  - تايرهاي تيوبلس - سيستم ناوبری ماهواره ای GPS چاپ آپشن های خودرو , رفاهی , ايمنی در شيشه عقب  - ست نمودن پارچه مخمل صندلی با قاب ستون پنجرهای داخلی و کف پوش اتوبوس چراغهای اورجينال ولوو جلو و عقب اتوبوس – جعبه کمکهای اوليه مثلث هشدار خطر – چراغهای LED روشنايي رکاب مسافری جلو و عقب 

اتوبوس بین شهری VOLVO B7R MKIII: 

                              

شاسی :VOLVO B7R  MIII موتور :D7E 290  ، شش سيلندر ، چهار زمانه با قدرت 290 اسب بخار در 2100 دور در دقيقه و 213 كيلو وات  ، حداکثر گشتاور در  r/min 1050 -1650 برابر با 1200 نيوتن متر   ، حجم مفيد موتور 7.1 ليتر و مجهز به سيستمهای توربو شارژ و اينترکولر ، ميزان آلايندگی مطابق با استاندارد EURO III گيربکس :ZF 6S – 1380BD ، شش دنده جلو تمام سنکرونيزه ، مجهز به ريتاردر فويت مدل 120 با نسبت دنده های :دنده يک  1 : 98/6  -  دنده دو 1 : 06/4 -  دنده سه 1 : 74/2  -  دنده چهار 1 : 89/1  -  دنده پنج 1 : 31/1  -   دنده شش 1 : 1  -  دنده عقب 1 : 43/6 سيستم ترمز :مجهز به ترمز ديسکی EBS ,ABS , ASR  مي باشد  در هر دو محور عقب و جلو با کارکرد کامل هوای فشرده ، دو مدار مجزا جهت محورهای عقب و جلو ، رطوبت گير هوا ، تنظيم اتوماتيک لنتها ، بدون آزبست سيستم فرمان :غربيلک فرمان با قطر 450 ميليمتر ، ماکزيمم زاويه فرمان 50 درجه ، قابل تنظيم در جهات افقي و عمودی ، مجهز به ضربه گير هيدروليکی و قفل فرمانسيستم برق :سيستم مالتي پلكس و كاملاً هوشمند و داراي 7 برد الكتريكي جهت عيب يابي و صفحه نمايشگر ديجيتالي ، داراي برق 24v  شامل دو باطری 12 ولتی با ظرفيت 170 × 2 آمپر ساعت ، دو آلترناتور با ظرفيت 100 × 2 آمپر و مجهز به سيستم قطع کن اضطراری سيستم تعليق و محورها :مجهز به سيستم ECS  و تنظيم خمره اي به صورت پنوماتيك ، محور جلو يکپارچه مجهز به دو عدد کيسه هوای فشرده ، يکعدد شير تنظيم ارتفاع ،  بار مجاز محور جلو 6500 کيلوگرم – محور عقب مجهز به چهار عدد کيسه هوای فشرده ، دو عدد شير تنظيم ارتفاع ، بار مجاز محور عقب 11500 کيلوگرم ، نسبت تبديل دور  1 : 70/3 دارای دو عدد ميله تعادل و چهار عدد کمک فنر تلسکوپی هيدروليک با عملکرد مضاعف تاير :هفت حلقه تاير تيوبلس  295/80R22.5˝   و رينگ فولادی 8.25 X 22.5 مخزن سوخت :روی اکسل جلو با قابليت سوختگيری از دو سمت اتوبوس اتاق :مدل9900 با شيشه های جانبي چسبی دوجداره طرح دار و به مشخصات :طول : 12200 ميليمترعرض : 2550 ميليمترارتفاع : 3770 ميليمترفاصله محور چرخ جلو تا محور چرخ عقب : 6300 ميليمترظرفيت سرنشين : 1+1+45وزن مجاز کل سرنشين و بار : 18000 کيلوگرمامکانات رفاهی:کولر ، يخچال ، آبسرد كن ، قهوه جوش ، تابلو مسيرديجيتالی جلو ، تابلو خطر ديجيتالی عقب ، آئينه برقي بيرون ، پرده برقی ،   دو عدد  LCD ، وی سی دی  ، آمپلی فاير ، ساعت ديجيتالي و پيام نما ، دماسنج ديجيتالی بيرون و داخل ، مانيتور و دوربين دنده عقب ، هشدار دهنده در هنگام دنده عقب ، هشدار دهنده در هنگام باز بودن درب جعبه ها  ، شيشه بالا بر برقي راننده ، بوق بادی ، شيشه های خروج اضطراری ، چکش های اضطراری ، جعبه کمکهای اوليه ، آنتن راديو ، سيستم گرمايش يکنواخت در طول سالن  ، اطاق خواب مجزا راننده  ، بخاری 

اتوبوس بین شهری VOLVO B7R MKII:  

                      

 شاسی : VOLVO B7R  MK II موتور :  D7A 285  ، شش سيلندر ، چهار زمانه با قدرت 285 اسب بخار در 2200 دور در دقيقه ، حداکثر گشتاور 1200 نيوتن متر در 1400 دور در دقيقه ، حجم مفيد موتور 7 ليتر و مجهز به سيستمهای توربو شارژ و اينترکولر ، ميزان آلايندگی مطابق با استاندارد EURO II گيربکس :ZF 6S – 1380BD    ، شش دنده جلو تمام سنکرونيزه ، مجهز به ريتاردر فويت مدل 120با نسبت دنده های :  دنده يک  1 : 98/6  -  دنده دو 1 : 06/4 -  دنده سه 1 : 74/2  -  دنده چهار 1 : 89/1  -  دنده پنج 1 : 31/1  -   دنده شش 1 : 1  -  دنده عقب 1 : 43/6 سيستم ترمز :مجهز به ترمز ديسکی در هر دو محور عقب و جلو با کارکرد کامل هوای فشرده ، دو مدار مجزا جهت محورهای عقب و جلو ، رطوبت گير هوا ، تنظيم اتوماتيک لنتها ، بدون آزبست سيستم فرمان :غربيلک فرمان با قطر 450 ميليمتر ، ماکزيمم زاويه فرمان 50 درجه ، قابل تنظيم در جهات افقي و عمودی ، مجهز به ضربه گير هيدروليکی و قفل فرمان سيستم برق :24 ولت شامل دو باطری 12 ولتی با ظرفيت 170*2 آمپر ساعت ، دو آلترناتور با ظرفيت 80*2 آمپر و مجهز به سيستم قطع کن اضطراری سيستم تعليق و محورها :محور جلو يکپارچه مجهز به دو عدد کيسه هوای فشرده ، يکعدد شير تنظيم ارتفاع ،  بار مجاز محور جلو 6500 کيلوگرم – محور عقب مجهز به چهار عدد کيسه هوای فشرده ، دو عدد شير تنظيم ارتفاع ، بار مجاز محور عقب 11500 کيلوگرم ، نسبت تبديل دور  1 : 70/3 دارای دو عدد ميله تعادل و چهار عدد کمک فنر تلسکوپی هيدروليک با عملکرد مضاعف تاير : هفت حلقه تاير تيوبلس  295/80R22.5˝   و رينگ فولادی 8.25 X 22.5 مخزن سوخت :روی اکسل جلو با قابليت سوختگيری از دو سمت اتوبوس اطاق :مدل R 8500 با شيشه های جانبي چسبی دوجداره و به مشخصات :طول : 12200 ميليمترعرض : 2500 ميليمترارتفاع : 3700 ميليمترفاصله محور چرخ جلو تا محور چرخ عقب : 6300 ميليمترظرفيت سرنشين : 1+1+40وزن مجاز کل سرنشين و بار : 18000 کيلوگرمامکانات رفاهی:کولر ، يخچال ، قهوه جوش ، تابلو مسيرديجيتالی جلو ، تابلو خطر ديجيتالی عقب ، آئينه برقي بيرون ، پرده برقی ، مانيتور دو عدد  LCD ، وی سی دی ، راديو ضبط ، ميکروفون و آمپلی فاير ، ساعت ديجيتالی ، دماسنج ديجيتالی بيرون و داخل ، مانيتور و دوربين دنده عقب ، هشدار دهنده در هنگام دنده عقب ، هشدار دهنده در هنگام باز بودن درب جعبه ها  ، دو عدد بوق بادی ، شيشه های خروج اضطراری ، چکش های اضطراری ، جعبه کمکهای اوليه ، آنتن راديو  ، سيستم گرمايش يکنواخت در طول سالن ، بلندگو دستی ، اطاق خواب راننده با کولر ، بخاری ، راديو ضبط و آيفون مجزا

اتوبوس بین شهری VOLVO B7:

                    

شاسي : VOLVO B7R   اتاق : مدل U 90  موتور : D7B شش سيلندر، چهار زمانه ديزل با قدرت 260 اسب بخار ( 191 كيلو وات ) در  rmp 2200، حداكثر گشتاور n.m 1100، در rmp 1300، حجم مفيد موتور 7 ليتر، حداكثر دور rmp 2500، مجهز به سيستمهاي توربوشارژ، اينتركولر، ترمزاگزوز، پيش گرمكن هواي و روي هنگام استارت زدن و ميزان آلايندگي مطابق با استاندارد EURO II   جعبه دنده: ZF 4HP500 تمام اتوماتيك مجهز به ريتاردر هيدروليكي سيستم ترمز:كاركرد كاملاً با هواي فشرده ، دو مدار مجزا جهت محورهاي جلو و عقب با قابليت نصب سيستم ضد قفل ABS سيستم فرمان : هيدروليك و با قابليت تنظيم غربيلك فرمان در دو راستا ( تلسكوپي و  زاويه اي ) سيستم برق :24 ولت شامل دو باطري 12 ولت با ظرفيت 230 آمپر ساعت و دو آلترناتور با ظرفيت آمپر 160= 80×2 سيستم تعليق:دو عدد كيسه هواي فشرده در محور جلو و چهار عدد كيسه هواي فشرده در محور عقب ، همراه چهار عدد كمك فنر تلسكوپي و داراي ميله تعادل در هر محور تایر و لاستیک :اندازه لاستيك : 20×12 ، اندازه رينگ : 20×5/8 مخزن سوخت : ليتر 300= 150×2 مشخصات اتاق :ظرفيت سرنشين : 39+1وزن مجاز محور جلو: 6500 كيلوگرموزن مجاز محور عقب: 11500 كيلوگرموزن مجاز كل سرنشين و بار: 18000 كيلوگرمابعاد : طول 12 متر، عرض 5/2 متر، ارتفاع 3 مترفاصله دو محور: 6 مترامکانات رفاهی:كولر ، آبسردكن ويخچال ،كابين بهداشتي توالت ودستشوئي، قهوه جوش ،تابلو مسيرديجيتالي ومعمولي ،تلويزيون(دو عدد) ،ويدئو، راديو پخش ، ميكروفون وآمپلي فاير ،پرده برقي ،ساعت ديجيتالي همراه دو دماسنج بيروني وداخل اتوبوس ،مونيتور و دوربين دنده عقب، زنگ هشداردهنده دنده عقب مكانيزم هشداردهنده هنگام باز شدن درب جعبه ها ،آئينه بغل برقي ،بوق بادي (دو عدد) ،پرژكتورمـه شكن( دوعدد) ،چكش اضطراري داخل اتوبوس (چهار عدد)، آنتن مخصوص تلويزيون وراديو، بخاري راننده وبخاريهاي داخل سالن باقابليت پخش دما بصورت يكنواخت در كل اتاق اتوبوس ،جعبه كمكهاي اوليه وبلندگوي دستي

اسکانیا: (scania)

یکی از رقبای ولوو که بعد از ولوو وارد بازار اتوبوس های بین شهری کشور شد هم وطنش اسکانیا بود که خیلی زود در بازار رقابت از ولوو پیشی گرفت و به فروش بیشتری دست یافت و مسافران نیز اتوبوس های اسکانیا را به مدل های volvo B7 و volvo B12 ترجیح می دادند. به همین دلیل شرکت رانیران (که اتوبوس های ولوو را در کشور مونتاژ می کند) برای اینکه بازار رقابت را به شرکت عقاب(شرکتی که اتوبوس های اسکانیا را مونتاژ می کند) واگذار نکند اقدام به عرضه مدل بهینه سازی شده B12 یعنی volvo B12 B TX و پس از آن volvo B 9R (اتوبوس برگزیده سال 2008 اتحادیه اروپا) نمود.اما به هر حال اتوبوس های اسکانیا خیلی زود محبوب رانندگان و مسافران شد و با فروش بسیار خوبی روبه رو شد. اکنون با این توضیح که اتوبوس های اسکانیا از نظر فنی و قدرت موتور بر خلاف مدل های ولوو بسیار به هم نزدیکند حتی در بسیارری از مدل ها موتور و قوای محرکه آنها یکی است به معرفی مدل های مختلف این برند می پردازیم:

مشخصات فنی اتوبوس اسکانیا c-12:    

       

شاسیاسکانیا مدل K420 IB4x2NBکلیه تجهیزات مطابق با شاسی­های EURO 4 اسکانیا می باشد.موتورنوع : DC-1206 Scaniaتعداد سیلندر : ٦ سیلندر قدرت : ٤٢٠ اسب بخار در ١٩٠٠ دور بر دقیقهحجم موتور : ۱۱۷۰۰ سی سیحداکثرگشتاور : ٢٠٠٠ نیوتن متر در ١١٠٠ تا ١٣٠٠ دور بر دقیقهمجهز به اینتر کولر، توربو شارژ و خنک کن گازوئیلمطابق با استاندارد آلایندگی محیط زیست EURO 3وضعیت قرارگیری : به صورت خطی و ایستاده در امتداد شاسیمجهز به حفاظ محکم و قوی انتهای شاسی و زیر موتور جهت محافظت در برابر تصادفات احتمالیعلاوه بر فیلتر روغن قابل تعویض، دارای فیلتر آسیابی گریز از مرکز قابل شستشو نیز می باشد .گیربکسمجهز به رادیاتور خنک کن روغنGR 875 R Scania ،٨ دنده جلو ، مجهز به سیستم تعویض دنده اپتی کروز با امکان تعویض دنده بصورت دستی و اتوماتیکمجهز به ریتاردر هیدرولیکی اسکانیا به همراه سیستم خنک کننده آبیمجهز به سیستم اخطار در هنگامی که بار بیش از حد به سیستم کلاچ وارد شود.مجهز به سیستم محدود کننده سرعت( Cruise control ) (یعنی بدون دخالت راننده امکان رانندگی با یک سرعت خاص درهر وضعیت جاده وجود دارد.)سیستم خنک کاری:سیستم خنک کاری مدار بسته با مخزن انبساطی و فن هیدرولیک اتوماتیکسیستم تعلیق: محور جلو: دارای دو عدد بالشتک هوای فشرده (خمره ای باد) و دو عدد کمک فنرمحور عقب: چهار عدد بالشتک هوای فشرده (خمره ای باد) و چهار عدد کمک فنرنسبت تبدیل دیفرانسیل ١ : ٠٧/٣سیستم تنظیم ارتفاع: · سیستم تنظیم ارتفاع الکترونیکی· قابلیت تنظیم ارتفاع اتوبوس نسبت به سطح جاده به صورت دستی بنا بر شرایط جاده (جهت افزایش ضریب ایمنی، وقتی سرعت از ٤٠ کیلومتر در ساعت تجاوز کند ارتفاع اتوبوس از سطح جاده به حالت نرمال برمی­گردد. )· قابلیت تعریف تنظیم ارتفاع بر اساس دو سرعت دیگر مطابق درخواست مشتری وجود دارد .سیستم ترمز:· ترمز پنوماتیک برای چرخ های جلو و عقب با سیستم کفشکی (دارای مخزن باد جداگانه)· ترمز EBS (سیستم ترمز الکترونیک) و ترمز ABS ( ضد قفل )· ترمز موتور (ترمز اگزوز)· سیستم ضد لغزشسیستم برق:· دو عدد دینام ١٥٠ آمپر ٢٤ ولت· دو عدد باطری ١٢ ولت ٢٠٠ آمپر ساعتمشخصات چرخ ها:· لاستیک میشلن به ابعاد ٥/٢٢ R ٨٠/٣١٥     مکان راننده:· فرمان هیدرولیک و سیستم تنظیم ارتفاع و زاویه غربیلک فرمان ( تلسکوپی )به صورت پنوماتیک· جهت راحتی راننده و ارگونومی مناسب ، پدال­ها بر روی پایه فرمان نصب شده اند· تاخوگراف و صفحه آمپر دیجیتال· مجهز به سیستم کنترل سرعت ( Cruise control .)· Emergency stop برای قطع سریع موتور در مواقع اضطراری· جهت راحتی راننده لیور تعویض دنده و لیور ریتاردر به صورت یک مجموعه بر روی فرمان نصب شده اند .· سیستم عیب یاب الکترونیکی· صندلی راننده پنوماتیکی ISRIعایق صدا و حرارت:قسمت محفظه موتور بطور کامل در برابر حرارت و صدای موتور و گیربکس عایق بندی شده است.سقف و دیواره ها نسبت به بیرون به طور کامل عایق بندی شده اند تا کمترین تبادل حرارت با بیرون صورت گیرد. .ضمنا" شیشه ها نیز به صورت دو جداره بوده تا عایق خوبی برای صدا و حرارت باشند .ابعاد و ظرفیت:ظرفیت مسافر در سه کلاس:معمولی ١+٢+٤٤ نفرo VIP معمولی ١+٢+٣٢ نفرo VIP خاص ١+١+٢۵ نفر( همچنین امکان چیدمان صندلی مطابق نظر مشتری وجود دارد. )نوع صندلی: Esteban / Kielفاصله محورها : ٦٣٠٠ میلی مترطول کلی: ١٢٤٣٠ میلی مترعرض کلی: ٢۵۵٠ میلی مترارتفاع کلی: ٣٨٢٠ میلی متر با احتساب کولرحداکثر وزن بر محور جلو : ٧۵٠٠ کیلو گرمحداکثر وزن بر محور عقب : ١٢٠٠٠ کیلو گرموزن کل بدون سرنشین و بار : حدود ١٤٠٠٠ کیلو گرمحداکثر وزن کل با سرنشین و بار :١٨٠٠٠ کیلوگرمظرفیت جعبه های بار : حدود ٨ متر مکعبظرفیت باک: ٧۵٠ لیتراتاق استراحت راننده به ظرفیت ٨/١ متر مکعب، مجهز به کولر، بخاری ،آیفون جهت ارتباط با راننده و سیستم جداگانه صوتیساختار اتاق:ساختار(سازه) فلزی مستحکم و تقویت شده از جنس فولاد مخصوصکلیه جوشهای سازه با دستگاه میگ و مگ صورت گرفته واز کیفیت بالایی برخورداراست.بدنه اتوبوس با ورق­های فولادی پوشیده شده است و برای حفاظت درمقابل خوردگی تمام سازه اتوبوس با استفاده از رنگ های اپوکسی پوشش داده می شود. قسمت زیر اتوبوس که در معرض آب می­باشد با لایه ضخیمی از دینیترول پوشانیده می­شود که به دلیل حالت ژله ای، در زیر بدنه لایه محافظ بسیار خوبی برای ­جلوگیری ازخوردگی و زنگ زدگی­اتاق­ به وجود می آورد.سیستم تهویه مطبوع:به منظور ایجاد محیطی مطبوع برای مسافران در مناطق گرمسیر و سردسیر ، اتوبوس های بین شهری عقاب – اسکانیا مدل کلاسیک به پیشرفته ترین سامانه سرمایش و گرمایش مجهز شده اند.این سامانه از کولر پر قدرت مدل Konvekta با ظرفیت سرمایش ٣٥ کیلو وات و دبی باد خروجی٨٤٠٠ متر مکعب در ساعت بهره می برد. همچنین کابین استراحت کابین استراحت راننده به سامانه سرمایش مخصوص با ظرفیت سرمایش ٨/١ کیلو وات مجهز است .سامانه گرمایش اتوبوسهای بین شهری عقاب – اسکانیا مدل کلاسیک از بخاری سقفی با ظرفیت گرمایش ٤٨ کیلو وات و دبی ٨٤٠٠ متر مکعب در ساعت و بخاری مخصوص راننده با ظرفیت گرمایش ١٣ کیلو وات و دبی باد ١٣٠٠ متر مکعب در ساعت و سامانه گرمایش مخصوص محیط استراحت راننده با ظرفیت گرمایش ٣ کیلو وات و کنوکتور به ظرفیت گرمایش ٣/١٢ کیلو وات جهت ایجاد محیطی مطبوع برای راننده و مسافران بهره می برد.

اتوبوس اسکانیا c9:

                        

اتوبوس اسکانیا مارال:

      

اتوبوس مان (MAN):

     

این اتوبوس نیز یکی از بهترین اتوبوس های بین شهری کشور و ساخت کشور آلمان است که 3 مدل از آن اکنون در کشور موجود است:اولین اتوبوس از این برند که وارد کشور شد اتوبوس MAN S 2000 یود که بین رانندگان نیز به عنوان یک اتوبوس خوش دست و راحت معروف شد به طوریکه فرمان این اتوبوس حتی در حال حرکت در تمام جهات و به صورت تلسکوپی قابل تنظیم بود.                   

موتور و گيربكسدر اتوبوس مان از موتور man-Euro2-Rpm:2000-php:420-Nm:1730 استفاده شده. اين موتور در پايين ترين قسمت عقب اين اتوبوس قرار گرفته است كه به محض فشرده شدن پدال گاز توسط راننده همچون شير فرياد مي كشد و رقباي خود را به جنگ فرامي خواند.گيربكس اين مدل zf8s180 است مدل اكسل جلو نيز man-V9-82SL است كه قابليت تحمل بار تا 7100 كيلوگرم با طور مستقل را داراست. اين نوع اكسل تقريباً از نوع متوسط اكسل هاست. ديفرانسيل اين اتوبوس از نوع man-Hoy-1175 است كه حداكثر مي تواند در حالت استاندارد 11500 كيلوگرم بار را تحمل كند. ترمز و ريتاردرترمز ها در اين اتوبوس از نوع دو مداره با عملكرد هواست. اين ترمزها عكس العمل مناسبي دارند بويژه در آب و هواي باراني و جاده هاي لغزنده برتري خود را به رخ رقبا مي كشاند. اين نوع ترمز داراي سيستم ebs، abs و Asr جلو و عقب به صورت ديسكي عمل مي كند. ريتاردر نيز از نوع هيدروليكي و ساخت فويد آلمان مي باشد. در حال حاضر ريتاردرهاي جديد جاي اين ريتاردر را گرفتند ولي در كشور ما اين نوع ريتاردر هنوز شگفت انگيز به نظر مي رسد. اتوبوسي كه مورد آزمايش قرار گرفت توسط شركت زرين خودرو مونتاژ شده است. كيفيت مونتاژ در حد بسيار مناسبي است. فقط بايد اين مطلب را مدنظر قرار داد كه ما نبايد توليدات خودمان را به يك يا دو نوع محصول خلاصه كنيم و اين شركت بايد در آينده اي نزديك با عقد قرارداد و وارد كردن تكنولوژي هاي جديد، به عرضه محصولات روز دنيا بپردازد. در پايان مي توان اتوبوس مان را از چند نظر مورد ارزيابي قرار داد. اين اتوبوس از لحاظ رانندگان بهترين اتوبوس بين شهري مي باشد ولي از نظر مسافران دومين اتوبوس بين شهري، دليل آن هم سادگي قسمت مسافرين مي باشد،ولي از نظر ساختار كلي و اسكلت بندي نمونه ي كم نظيري است. اين به صورت صفر كيلومتر به سختي يافت مي شود و به صورت دست دوم هم قيمت بي نظيري دارد.  

                                     

 سایر امکانات:آمپلي فاير كه زيبايي پخش موسيقي را براي مسافرين دوچندان مي كند، چراغهاي مطالعه كه سعي شده در بهترين مكان باشند و بهترين بازدهي را داشته باشند دو دستگاه يخچال در قسمت عقب و جلو با بالاترين قدرت، هميشه در حال سرد كردن مواد غذايي هستند. آب سردكن نيز در بهترين مكان قرار گرفته تا مسافرين را در سفرهاي طولاني و در نقاط بسيار گرم آسوده خاطر كند. نورپردازي اين اتوبوس بسيار ساده است و كولر كه از نوع konvecta مي باشد و با 3200000 كيلوكالري قدرت ما را در گرمترين نقاط ياري مي كند. سيستم تهويه با عكس العمل مناسب چه در گرما و چه در سرما به وظيفه خود مي پردازد و ما را به ياد وظيفه شناسي آلمانيها مي اندازد. وضعيت سوار و پياده شدن در قسمت عقب و درب عقب مناسب است ولي در قسمت درب جلو اصلاً مناسب نيست و به اصطلاح رانندگان راهروي جلويي باريكي دارد، عقب نشيني جلو داشبورد از درب جلو كم است، نرمي و بازي كردن اتاق بسيار عالي است. فضاي حمل بار 13 متر مكعب است و بسيار عالي است. اين فضا به طوري طراحي شده كه بار با بهترين چيدمان و نظم در آن سازمان دهي مي شود. طراحي داشبورد ساده ولي زيباست. ادوات در دسترس راننده است و صفحات و لامپهاي هشدار به بهترين نحو و در بهترين مكان قرار دارد تا راننده با آسودگي به رانندگي خود بپردازد.ميدان ديد براي راننده بسيار وسيع است چون اين اتوبوس داراي شيشه هايي است كه ميدان ديد را به بهترين نحو در اختيار ما قرار مي دهند. كپسول آتش نشاني و جعبه كمكهاي اوليه در بهترين جا و در دسترس مسافرين قرار دارد.آفتابگيري برقي است، شيشه سمت راننده برقي است. ظرفيت اين اتوبوس 49 نفر است يعني 47 نفر مسافر، يك نفر راننده و يك نفر كمك راننده، صندلي راننده از نوع گرامر آلماني است، شكيل، زيبا و قابليت تنظيم اتوماتيك را دارد، صندلي شاگرد نيز ساخت گرامر آلمان است. صندلي مسافرين هم گرامر آلمان است و با قطعات و تكه پارچه هاي آلماني تزئين شده اند. اتاق خواب داراي امكاناتي از قبيل آيفون، ضبط و پخش و بخاري است. محفظه هاي شبكه اي از بهترين نوع و در بهترين جا قرار دارد، به طور خلاصه بايد گفت اتوبوس مان از زيبايي و در عين سادگي برخوردار است و از اين قسمت نمره قابل قبولي را مي گيرد. نماي خارجيدر حالت كلي، نماي خارجي اين اتوبوس بسيار ساده است ولي زيركي خاصي در طراحي آن به كار رفته است. در كل طراحان آلماني هميشه كالاهايي را طراحي مي كنند كه در سالياني دراز هم مورد پسند واقع شوند. در جلو مي توان به شيشه بلند اين اتوبوس، آينه هاي جانبي دو تكه كه با كنترل برقي تنظيم مي شوند، جلو پنجره پره اي، چراغهاي جلويي كه در مجموع 6 چراغ به همراه دو چراغ راهنما مي باشد. چراغهاي هشدار بالاي شيشه ي جلو نيز به شناسايي اين اتوبوس در شب كمك مي كند. هنگامي كه از كنار به اين اتوبوس نگاه مي كنيد مستطيل بزرگ و شكيلي را مشاهده مي كنيد ولي زاويه هاي پخ به كار رفته بسيار زيبا و جذاب به نظر مي رسد كه باعث مي شود ارتفاع بلند اين اتوبوس زشت به نظر نرسد. از عقب كه به اين اتوبوس بنگريم، لوله اگزوز را مشاهده مي كنيم كه به خط قرينه بسيار نزديك است. چهار چراغ هشدار و مه شكن در بالاي شيشه عقب و همچنين دريچه ي خنك كننده ي پشتي كه بسيار بزرگ است و طوري طراحي شده كه از ورود جريان هواي گرم جلوگيري كرده و اجازه ي ورود جريان هواي سرد را به محفظه ي موتور مي دهد.در طراحي چراغهاي عقب و همچنين در محل قرار گيري اين چراغها سعي شده كه همگوني بين چراغهاي عقب و جلو تا حدود زيادي رعايت شود ولي يكي از اشكالات طراحان در حدود 10 سال پيش استفاده از چراغهاي عقب افقي در اين اتوبوس در اين اتوبوسهاست، دليل آن هم بسيار واضح است.وسايل عظيم الجثه اي مانند اتوبوس كه در جاده ها از لحاظ پهنا كاملاً يك باند را اشغال مي كنند كاملاً خطرناك هستند به همين خاطر بايد با استفاده از چراغهاي مه‌شكن، چراغهاي خطر و چراغهاي كمكي در چهار سمت، قسمت عقب راننده پشت سري خود را حداقل از فاصله 500 متري در شب آگاه سازند. به خاطر همين هنگامي كه چراغهاي عقب به صورت عمودي قرار گيرند بسيار در اين امر مؤثر خواهند بود. برای عقب نماندن از سایر رقبا مان نیز دو مدل جدید از اتوبوس های خود را وارد کشور کرد که در راحتی آنها شک نباید کرد ضمن اینکه موتورر آنها نیز نسبت به s2000  قوی تر شده است.    

                 

 اتوبوس مرسدس بنز:

  اتوبوس بنز c 457:

 

            

     

     اتوبوس بنز sc 457:

     

   مطالب مشابه :

گلچينه اتوبوسي :

به بزرگترين گالري عکس اتوبوس در ايران خوش آمدید * * اینک پر بازدید ترین سایت اتوبوسی ایران و




از اتوبوس بنز C457 بیشتر بدانیم

مشخصات فنی خودرو - از اتوبوس بنز C457 بیشتر بدانیم ـ مدل OM 457 LA ـ قدرت موتور : hp at 2000 rpm 254




از اتوبوس بنز C457 بیشتر بدانیم ؟!؟ بنزهای قدیمی آخر تا کی ؟!؟

.::car1::. - از اتوبوس بنز c457 بیشتر بدانیم ؟!؟ بنزهای قدیمی آخر تا کی ؟!؟ - مجله اختصاصی اینترنتی




مقایسه اتوبوس های بین شهری موجود در کشور

خودرو - مقایسه اتوبوس های بین شهری موجود در کشور - بررسی و اطلاعات اتوبوس بنز c 457:




مشخصات بنز اکسور 1843

اتوبوس - کامیون - تریلی. مشخصات بنز اکسور 1843 موتور مدل: MB-OM 457 LA قدرت موتور: 428 hp at 1900 rpm




یخچال نفتی

قطعات مان.اسکانیا.ولو.اتوبوس.کمنز.پرکینز - یخچال نفتی - مان.اسکانیا.ولو.اتوبوس.کمنز.پرکینز




اتوبوس بين شهري اسكانيا و كاميون ولوو جزو بهترين ها <سلطان جادها>

جدیـدترین خبرهای خــودرو - اتوبوس بين شهري اسكانيا و كاميون ولوو جزو بهترين ها <سلطان جادها




دفتر مسافربری بام گامی مهم در توسعه و آبادانی دهستان بام

به گفته آقای حسن پور، دفتر مسافربری بام دارای پنج دستگاه اتوبوس( ویژه 457 کولر اتوبوس ها از




برچسب :