گزارش ماموریت به استان ایلام + تصویر

حوالی ظهر روز دوشنبه 19 خرداد ماه 1393 به همراه حاج قاسم معاصر قائم مقام محترم مدیرعامل موسسه و جناب آقای موسی علیزادگان راهی استان های ایلام، لرستان و کرمانشاه شدیم تا ضمن آشنایی با مسئولان کمیته های امداد این استان ها، اطلاعات لازم و آمار و ارقام فرزندان این گوشه از سرزمین اسلامی مان را کسب کرده و تعداد 150 خانوار از هر استان را تحت پوشش موسسه عترت بوتراب درآوریم.

نخستین مقصد این ماموریت 6 روزه، شهر ایلام بود که ساعت 11 صبح روز سه شنبه 20 خردادماه، وارد این شهر شدیم و دقایقی بعد، با استقبال گرم جمعی از مسئولان اداره کل کمیته امداد استان ایلام، در میدان ارغوان واقع در ورودی شهر روبه رو شدیم. آنها خیلی زود ما را تا مهمانسرای کمیته امداد همراهی کردند و طبق هماهنگی های قبلی، در نشستی مشترک با قائم مقام محترم مدیرکل و معاون محترم حمایت و سلامت خانواده های تحت پوشش کمیته امداد اداره کل ایلام شرکت کردیم.

در این نشست، آقای ضیاء رضایی قائم مقام محترم کمیته امداد امام خمینی(ره) استان ایلام، اعیاد شعبانیه را به نمایندگان موسسه تبریک گفت و اظهار داشت: استان ایلام با ۱۹۰۸۶ کیلومتر مربع مساحت و 585 هزار نفر جمعیت، حدود 425 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد و علیرغم آن که شهری نفت‌خیز بوده و 15 درصد منابع گازی کل کشور نیز در این استان قرار دارد، اما با این وجود، شمار بیکاران و فقر در ایلام زیاد است و این استان، همواره با پسوند «محروم» در بين مردم مناطق مختلف کشور معروف بوده و به کمک موسسات عام المنفعه نیاز مبرم دارد.

آقای شبیب جعفرزاده معاون محترم حمايت و سلامت خانواده كميته امداد استان ايلام نیز با اعلام اینکه 100 درصد مردم این استان، شیعه اثنی عشری هستند، تصریح کرد: استان ایلام متبرک به خون شهداست و روزانه 7 هزار زائر عتبات عالیات از این استان عبور می کنند اما این موقعیت، به مردم محروم آن هیچ عایدی ندارد.

وی، ارائه آمار و ارقام مرتبط با فرزندان این استان را به مدیرکل این نهاد واگذار کرد که به خاطر شرکت در یک جلسه، عذرخواهی کرده و قرار بود تا دقایقی دیگر به جمع ما بپیوندد.

او گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، اطلاعات و مشخصات 150 نفر از ایتام شهرهای مختلف ایلام را به فرم های ارسالی موسسه منتقل کرده ایم و 10 خانواده را نیز انتخاب کرده ایم تا ضمن دیدار چهره به چهره و به جا آوردن سنت حسنه صله رحم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوید.

وی فرم تهیه شده را به آقای معاصر تحویل داد. فرم با دقت و ظرافت خاصی تکمیل شده بود و اخلاق و رفتارشان نشان می داد که به همکاری با موسسه و جلب حمایت های این مجموعه بسیار علاقه مند هستند. 

. . . اداره کل کمیته امداد استان ایلام در میدان دفاع مقدس روبه روی اداره آب و فاضلاب شهر ایلام واقع شده و مدير کل این استان، آقای علي حسين احمدي است. با استقبال گرمی که صورت گرفت، معلوم بود قبلاً سفارش های لازم را انجام داده و طولی نکشید که خود نیز در مهمانسرا حضور یافت و به نمایندگان موسسه خیریه عترت بوتراب خیر مقدم گفت.

در این دیدار، آقای احمدي جنس طبیعت ایلام را خشن خواند و گفت: مردم این استان سختی جنگ را چشیده اند ولی با این حال، مردم همچنان با محروميت بسيار بالا و در وضعيت سخت زندگي مي کنند.

وی گفت: 23هزار خانوار با جمعیتی حدود 50 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد استان ایلام هستند و کوچ بی رویه پسران این منطقه به سایر استان های کشور باعث شده است، از این تعداد، 18 هزار دختر بالای 30 سال، در انتظار ازدواج به سر برند!

مدير کل کمیته امداد استان ایلام، تعداد بیماران صعب العلاج این استان را قابل توجه خواند و تصریح کرد: هزینه های درمان آنها بسیار بالاست و به علت فقر مالی، همچنان در بستر بیماری به سر می برند.

آقای احمدی ادامه داد: بیش از 25 درصد مردم این منطقه از حداقل بهداشت محروم هستند و هنوز هم برخی از آنها آب را درون حلبی گرم کرده و با آن استحمام می کنند!

وی گفت: 60 درصد از دانشجویان تحت پوشش این نهاد که در دانشگاه ایلام تحصیل می کنند، توان اجاره مسکن و یا رفت و آمد روزانه به محل اقامت شان را نداشته و در خوابگاه کمیته امداد سکونت گزیده اند. محلی که به تمام معنا «خوابگاه» بوده و در آنجا از خدمات جنبی مانند صبحانه و ناهار و شام خبری نیست و به جرات می توان گفت، همه آنها با یک وعده غذایی که آن هم بیش از نیمرو و املت نیست، روزشان را شب می کنند و برای تامین سایر هزینه های تحصیلی شان، یک ترم درس خوانده و یک ترم مرخصی گرفته و یکسره کار می کنند و 16 نفر از این دانشجویان هم یتیم هستند.

وی افزود: عمق فقر در اینجا خیلی بالاست و آن قدر مظلوم هستند که کسی از فقر آنها اطلاع ندارد! حتی تا چند سال پیش، خانواده هایی داشتیم که با فروش تکه ها و ضایعات ترکش های جنگی، ارتزاق می کردند و مادری داریم که در حین جمع کردن دانه های بی ارزش بلوط جهت تامین غذای 4 فرزند یتیم اش، از درخت افتاده و کمرش شکسته است!

مدير کل کمیته امداد استان ایلام، تعداد ایتام زیر 18 سال این استان را حدود 3 هزار نفر اعلام کرد و افزود: اگر ایتام بالای 18 سال را هم در نظر بگیریم تعداد آنها از 8 هزار نفر فراتر می رود.

وی تعداد حامیان ایتام این استان را هم 20 هزار نفر اعلام کرد و گفت: 70 درصد این حامیان غیر بومی بوده و هر کدام از آنها در ماه، به طور متوسط 30 هزار تومان به حساب فرزندان واریز می کنند.

در این بخش از جلسه، تیزر تهیه شده از فعالیت های موسسه، از طریق لپ تاپ پخش گردید و حجم اقدامات صورت گرفته در این مدت کم، انگیزه شان را برای همکاری بیشتر با این مجموعه مضاعف کرد.

مدیرکل کمیته امداد استان ایلام با مشاهده فعالیت های موسسه گفت: معلوم است که برنامه ریزی مدون و فکر و اندیشه قوی پشت این مجموعه قرار دارد و ما با تمام امکاناتی که داریم، در مقابل شما کم می آوریم و از شما خواهش می کنیم این نهاد را سرباز موسسه تان بدانید تا انشاءالله گوشه ای از مشکلات این عیال الله حل شود.

نوع طراحی آرم، سربرگ و پاکت نامه های موسسه، از چشمان تیزبین مدیرکل دور نماند و او گفت: حسن انتخاب و نوع طراحی ها، از خوش ذوق بودن مدیران این موسسه حکایت دارد و توجه به فعالیت های فرهنگی هم نشان می دهد که کلیه کارها، اصولی بوده و امور آن به صورت مطالعه شده و هوشمندانه  به پیش می رود و این امر قابل تقدیر است.

وی تاکید کرد: اگر در خدمات تان مسائل فرهنگی را ریشه و سایر خدمات را ساقه و برگ های آن بدانید، تاثیرگذاری بیشتری را مشاهده خواهید کرد و مطمئن باشید فقط با این نگرش است که می توان مددجو را نجات داد، والا با خدماتی که ارائه می گردد آنها وابسته تر شده و اعتماد به نفس شان خدشه دار می شود.

آقای مدیرکل برای مساعدت های موسسه، یک پیشنهاد دیگری هم داشت. او گفت: در نقاط شهری، اکثر مددجویان کمیته امداد در حاشیه شهرها زندگی کرده و در معرض آسیب های بیشتری قرار دارند و این امر باعث شده کمیته امداد طرحی را برای تشویق آنها جهت مهاجرت به روستاها به اجرا در آورد تا با رفتن به محیطی کوچک تر، از زندگی مرفه تری برخوردار گردند اما برای اجرای این طرح با یک مشکل جدی به نام مسکن مواجه هستیم که اگر موسسه عترت بوتراب، در این زمینه هم مساعدت هایی داشته باشد بسیار ممنون خواهیم شد.

جالب اینکه آقای رضایی، قائم مقام مدیرکل با دیدن چهره حاج آقا سیدی تعجب کرد و گفت: تا حالا حاج آقا سیدی را فردی لاغر اندام با محاسن پرپشت و سفید تجسم می کردم و اصلاً انتظار نداشتم چنین جوان و شاداب باشند!

پس از این گفت و گوهای صمیمی و خودمانی، لیستی از اقلام خوراکی و مواد غذایی را تحویل آقای جعفرزاده دادیم تا دستور لازم برای تهیه آنها را صادر کند. سبد غذایی شامل یک کیسه برنج 10 کیلویی، 5 کیلو قند، 5 کیلو شکر، 1 بسته چای نیم کیلویی، 5 کیلو روغن نباتی جامد، 5 عدد ماکارونی، یک بسته صابون، 10 عدد پودر رختشویی، 2 عدد مرغ پرکنده و 2 قالب پنیر نیم کیلویی برای هر کدام از 5+1 خانواری بود که قرار شده بود طی همان روز، سنت حسنه صله رحم را به جا آورده و از وضعیت زندگی آنها بازدیدی داشته باشیم.

با تامین اقلام مزبور و خودروهای مورد نیاز، هیات اعزامی از خوی به همراه جمعی از مسئولان کمیته های امداد شهرستان های ایلام، ملکشاهی و بخش زرین آباد شهرستان دهلران، به سمت روستاهای گل گل، داراب آباد، گوراب بالا، سراشکفت و گلوزه حرکت کردیم و تا پاسی از شب، به 5 خانوار سر زده و از نزدیک، با مشکلات آنها آشنا شدیم.

در آغاز این بخش از سفر، وقتی وارد شهرستان تازه تاسیس ملکشاهی شدیم، متعجب گشتیم، چرا که علیرغم شهرستان بودن، به جرات می توان گفت، در حد یک دهداری شهرستان خوی هم نبود!

جاده های روستاهایی که سر زدیم، کوهستانی و صعب العبور بودند و ساکنان آنها، مواد اوليه مورد نيازشان را به سختي تهيه می کردند و معلوم بود که کمک های کمیته امداد و سایر دستگاه ها، نتوانسته رفاه را جايگزين فقر و محروميت شان بکند. سلامت جسمي خانوارها به دلیل کمبود خانه بهداشت و خدمات درماني در معرض خطر بود. در برخی از آنها نشانی از مدرسه یافت نشد و به نظر می رسید اصلاً از تخته سياه، ميز و صندلي، گچ و تخته پاکن و صداي زنگ تفريح و وسايل ورزشي آن چنانی، هم خبری نباشد و شاید هم در فصل تحصیل، دختر و پسر بچه ها در حلقه اي، گرد هم آمده و درس را همراه معلم، با آوازي که در روستا مي پيچد، همصدا مي خوانند!

ذکر محرومیت های استان ایلام تمامی نداشت. مدت زمان صرف شده برای حرکت از یک روستا به روستای دیگر فرصت مناسبی بود تا مسئولان محلی با توضیحات خود، گوشه ای فقر موجود را به تصویر بکشند.

یکی از کارکنان کمیته امداد می گفت: هزینه های زندگی در استان ایلام حداقل 30 درصد نسبت به سایر استان های کشور بیش تر است! دلیلش را هم، نبود تولید در این استان دانست و گفت: تمام اقلام مصرفی، از سایر استان ها تامین می شود و هزینه های حمل و نقل باعث شده قیمت تمام شده هر کالا، 30 درصد گران تر از محل تولید آنها باشد.

دیگری می گفت: صنعت نداریم، خدمات فنی و تولیدی نداریم، خیلی از نانواها زنجانی و یا تبریزی هستند، سنگ کاران ساختمانی نهاوندی هستند، حتی کشاورزان خیارکاران مان هم از اصفهان و همدان آمده اند! در کل استان ایلام، تعداد بنگاه هایی که برای حداقل 10 نفر اشتغالزایی داشته باشند، به تعداد انگشتان دو دست هم نمی رسد!

همگی آنها، جنگ را دلیل اصلی این همه عقب ماندگی می دانستند و معتقد بودند، نجابت و پائین بودن توقعات مردم، باعث شده وضعیت زندگی در فاصله 20 کیلومتری مرکز استان، به حدی اسف بار باشد که هر تازه واردی فکر کند، به 100 سال قبل بازگشته است! در حالی که این استان پیشانی نظام بوده و می تواند در صدور انقلاب و فرهنگ ناب جمهوری اسلامی، تاثیرگذار باشد.

حرف هایشان غیرقابل انکار بود، اما کوتاهی خود اهالی در محرومیت زدایی از محل زندگی و زادگاه شان، قابل توجیه نبود! آنها برای بهره برداری بهینه از نعمت خدادادی و بی حد و حصر درختان بلوط و استخراج معادن غنی ای که در کوه های اطراف شهرها و روستاها به چشم می خورد، هیچ تلاشی انجام نداده بودند! در این عقب ماندگی، سهم مدیران محلی هم کمتر از اهالی نبود! الان 25 سال از جنگ تحمیلی می گذرد اگر آنها در طول این مدت می توانستند چهره واقعی محرومیت منطقه را به گوش مسئولان دولت و دستگاه های مرتبط برسانند حتماً تدبیری اندیشیده می شد. مثلاً به نظر نمی رسد برای نصب تابلوی راهنما در جاده ها، به هزینه کلانی نیاز باشد، اما در کمتر جاده شهری و روستایی شهرستان های ایلام، با تابلوی راهنمایی و رانندگی و اعلام فاصله و سرعت مجاز و نظایر اینها مواجه شدیم!

علاوه بر اینها، ایلام، چهار درصد نفت کشور را داراست و روزانه ۱۵۴ هزار بشکه نفت خام از چاه‌های نفتی دهلران و جنوب آبدانان این استان استخراج و با لوله به پالایشگاه‌ها در جنوب ایران منتقل می‌شود. ایلام پالایشگاه گاز هم دارد و 17 اردیبهشت ماه سال جاری نیز، فاز اول مجتمع پتروشیمی مرکز این استان توسط رئیس جمهور به بهره برداری رسید. جای تعجب است که با این همه ذخایر و معادن، چرا باید از نظر بیکاری، در رده دوم کشوری و بعد از استان لرستان قرار داشته باشد!

ماموریت ما در استان ایلام، صبح روز چهارشنبه 21 خرداد ماه به پایان رسید. چرا که هم با مدیران مربوطه در کمیته امداد حضرت امام(ره) این استان آشنا شده و آنها را از فعالیت ها و خدمات موسسه آگاه کرده بودیم و هم، مسئولان طرح اکرام آنها را در خصوص نحوه تکمیل فرم های موسسه و تشکیل پرونده برای هر کدام از فرزندان این دیار از سرزمین عزیزمان توجیه کرده بودیم. اما با پیشنهاد آقای جعفرزاده معاون محترم حمایت و سلامت اداره کل، در منزل یکی دیگر از خانواده های نیازمند شهر ایلام حضور یافته و سختی گذران زندگی شان را از نزدیک لمس کردیم. بعد از این بازدید، صورتجلسه ای را از آن چه که در ایلام گذشت تنظیم و امضا شد و حدود ساعت 12 بود که ایلام را به سمت استان لرستان ترک کردیم.

پیشنهاد اولویت دار آنها این بود که موسسه در ساخت 12 واحد مسکونی برای خانواده های ایتام و افراد واقعاً مستحق و بی بضاعت، در دو قطعه زمینی که به همین منظور تهیه کرده بودند پیشقدم شود و همچنین خواهان دیدار با حاج آقا سیدی بودند و از ایشان برای مسافرت به استان ایلام دعوت رسمی به عمل آوردند.

امیدواریم سایه خدمات موسسه عترت بوتراب بر بالای سر فرزندان آن استان، همواره مستدام و پایدار باشد.

 


مطالب مشابه :


نشانه شناسی تبلیغات برنج دانه بلند محسن

نشانه شناسی تیزر تبلییغاتی برنج دیدگاه را حتی تا قلب طبیعت واشیاء گسترش می دهند




تصاویر طبیعت «سری 1»

مزارع برنج در طبیعت, طبیعت زیبا » تیزر آلبوم جدید مهدی یراحی به نام امپراطور




باقلا قاتق باقلی خورش

گیل آوا فیلم - باقلا قاتق باقلی خورش - تدوین فیلم تولید تیزر و فیلم های تبلیغاتی طراحی فون و




35 ایده برای بسته بندی به همراه نمونه

طراحی و ساخت تیزر ها طرح بسته بندی برنج دیدگاه آن، ادغام دنیای مدرن با طبیعت و ارتقای




تينار-قصه ي دلتنگي و تنهايي

شدم که یک گروه کامل حرفه ای و 40 نفره بود.در این فیلم داستانی که برنج تیزر و همکاری




گزارش ماموریت به استان ایلام + تصویر

در این دیدار، آقای احمدي جنس طبیعت تیزر تهیه شده از برنج 10 کیلویی، 5




برچسب :