گزارش بازرس.به مجمع عمومی عادی صاحبان سرمایه.شرکت تعاونی مسکن فرهنگيان مشگين شهر

http://www.mcls.gov.ir/law-fa-215.html  

 

 

بسمه  تعالی

 

گزارش بازرس

 

 به مجمع عمومی عادی صاحبان سرمایه

 

شرکت تعاونی مسکن فرهنگيان مشگين شهر

 

 

تهیه کننده:  ابراهیم داداش پور

 

 

مرداد ماه 91

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                     

 

                                                                      مقدمه:

پیامبر اکرم(ص):حاسبوا انفسکم قبل ان تحاسبوا و زنوها قبل ان توزنوا و تجهزوا للعرض الکبر

پیش از آنکه مورد حسابرسی قرار گیرید ،خود به حساب نفستان برسید و پیش از آنکه سنجیده شوید، خود نفستان را در ترازوی سنجش بگذارید و برای آن حسابرسی بزرگ آماده شوید.

هميشه بين ايده ال ها و واقعيت ها فاصله زياد است يک بازرس بايد نظارت موثر و مستمر بر عملکرد تعاوني داشته باشد و اين مستلزم داشتن وقت کافي،تخصص و تجربه مي باشد.لذا صرف قبولي يک مسئوليت توسط بازرس ،هيئت مديره و وقت کافي نداشتن، نمي توان انتظار داشت ،خروجي مورد قبولي حاصل شود.از طرف ديگر عدم آشنايي با قوانين و مقررات و بحث هاي تخصصي نيز باعث بروز يک سري مشکلات مي شود لذا تقويت بازرسي ها وهيئت مديره ها در تعاوني ها به خصوص تعاوني هاي بزرگي مثل تعاوني مسکن فرهنگيان ضروري است.

طبق ماده 51 اساسنامه یکی از وظایف بازرس ،تهیه و ارائه گزارش جامع از وضع تعاونی به مجمع عمومی می باشد که در این راستا ،گزارش ذیل تقدیم میگردد.لازم به ذکر است اگر چه تعاونی نسبت به سایر تعاونی های مسکن، چندین گام جلوتر است ولی یکی از اهداف  این گزارش ارتقاء کمی و کیفی تعاونی در جهت خدمت به همكاران فرهنگي  می باشد.

مهمترین اقدامات بازرسی

مطابق اساسنامه وظایف بازرس مشخص شده است که اقدامات انجام شده برای هر وظیفه به شرح ذیل است .

ردیف

وظیفه بازرس

اقدام انجام شده

1

نظارت مستمر بر انطباق نحوه اداره امور تعاونی و عملیات انجام شده با اساسنامه و قوانین و مقررات و تخلفات دستورالعمل های مربوطه

بنده سعي كرده ام در تمام جلسات حضور داشته باشم ولي متأسفانه جلسات مهم در غياب بنده تشكيل شده واز مفاد آن بي اطلاع مانده ايم

2

رسیدگی به حسابها،دفاتر،اسناد،صورت های مالی

هيچ وقت به اسنادمالي دسترسي نداشتيم  

3

رسیدگی به شکایات اعضاء و گزارش به مجمع

در ادامه گزارش ارانه میگردد

4

تذکر کتبی تخلفات موجود در نحوه اداره تعاونی به هیئت مدیره و مدیر عامل

ارسال بیش از 10 نامه و ارائه موارد شفاهی در جلسات

5

بررسی و ارائه گزارش در مورد وضعیت تعاونی

گزارشات متعددي به مسولان ارائه نموده ايم . بطور كتبي وشفاهي

اهم فعالیت های سال گذشته در حوزه بازرسی :

1.   حضور در جلسات هيئت مديره (بیش از 30جلسه) :بيشتر اين جلسات هر هفته بطور نامعين  در دفتر تعاوني تشکيل ميشود

2.     برگزاري جلسات متعددي بااعضاي تعاوني

3.    مجهز نمودن شركت به نرم افزار حسابداري وثبت مشخصات وسهام اعضاء( دقيقا 2878نفر مي باشد)

4.  حسابرسي شركت توسط حسابرسان رسمي   

5.      بازديد از پروژه هاي مسكن مهرو پيگيري ميزان پيشرفت پروژه ها

6.     ارائه بيش از ده ها پيشنهاد جهت اجراي بهتر امور تعاوني(تعدادي از اين پيشنهادات توسط اعضاء محترم ارائه مي شود ولي متأ سفانه به هيچ كدام ترتيب اثر داده نمي شد)

 

7.       ذكر شفاهي به هيئت مدير درمورد بعضي از سهل انگاريها

9.      پیشنهاد انعقاد قرارداد با اعضاي  مسكن مهر

10. امتياز بندي اعضاي مسكن مهر جهت تحويل

11.   پيشنهاد در اصول امتياز بندي براساس پرو‍‍‍ ژه

12. پيشنهاد در مورد زمينهاي فاز 4 جهت اقدام  

13.و غيره..............

بازرس باید با نگاه به آینده، تعاونی را با متر اداره تعاون اندازه گیری و به دنبال بهبود مستمر در تعاونی باشد.

اساسنامه

مهمترین سند تعاونی اساسنامه می باشد که کلیه اعضاء تعاونی ملزم به رعایت آن می باشند و بازرس باید کلیه فعالیت تعاونی را با اساسنامه بررسی نماید که موراد زیر بررسی شده است.

·     طبق ماده 14 اساسنامه (کلیه اعضاء مکلفند به وظایف و مسئولیتهای که در حدود قوانین و مقررات تعهد کرده اند عمل نمایند) که در اساسنامه و آیین نامه ها،و گردشکارهای مرتبط با اعضاء، وظایف مشخص شده است لذا این مدارک باید در دسترس اعضاء قرار گیرد.

ولي هيچ آيين نامه واساسنامه در دسترس اعضا قرار نگرفته است .

·    طبق ماده 11 اساسنامه (تعاونی ظرف مدت یکسال از تاریخ ثبت یا افزایش سرمایه ،حسب مورد به هریک از سهامداران به میزان سهامی که خریداری کرده اند ورقه سهام صادر و تحویل خواهد نمود.) تا کنون سهام  صادر نشده است.

·    طبق ماده 45 اساسنامه ( با انتخاب هیئت مدیره جدید باید صورت مجلس نقل و انتقال به امضای اکثریت هیئت مدیره  سابق و اعضای هیئت مدیره جدید و بازرس شرکت برسد) که اینکار انجام نشده است.

      ·   طبق ماده 3 تبصره 3  اساسنامه (جهت کلیه فعالیت های مرتبط با مسکن و واگذاری آن به اعضاء نیاز به آئین نامه ای خواهد بود که نمونه آن به وسیله وزارت تعاون تهیه شده و باید به تصویب مجمع عمومی شرکت برسد. ) که لازم است با توجه به حجم فعالیتها و تعداد اعضاء سریعا این آیین نامه تهیه و تدوین تا در مجمع به تصویب برسد.

·          طبق ماده 55 اساسنامه(هیئت مدیره موظف است نسخه ای از گزارشها صورتهالی مالی تا پایان دوره از قبیل ترازنامه و حسابهای عملکرد سود و زیان پیشنهاد ،نحوه تقسیم سود خالص و بودجه پیشنهادی سال بعد را پس از آماده شدن حداکثر تا 30 روز قبل از تاریخ تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی سالانه برای رسیدگی به بازرس / بازرسان تسلیم نموده و علاوه بر آن هر سه ماه یکبار تراز آزمایشی حسابهای تعاونی را همراه و با تجزیه و تحلیل فعالیت سه ماهه تعاونی تهیه و در اختیار بازرس/ بازرسان قرار دهد نسخه ای از آنها را نیز به وزارت تعاون و اعضاء ارسال دارد)و بند 5 ماده 40 اساسنامه (یکی از وظایف هیئت مدیره نظارت بر مخارج جاری شرکت و رسیدگی به حسابها و ارائه به بازرس/ بازرسان و تسلیم به موقع گزارش مالی و ترازنامه به مجمع عمومی ) و همچنین صورتهای مالی توسط هیئت مدیره تایید و به حسابرس ارانه گردد.

    که با توجه به عدم ارسال به موقع صورت های مالی و تکرار این مورد در سالهای گذشته ،با توجه به فرصت کم جهت بررسی علیرغم تایید و مطلوب بودن صورت های مالی توسط حسابرس، درمورخه 22/5/91نتوانستم به تراز مالی سال 90 اظهار نظر کنم .

  .    هیئت مدیره باید مکانیزمی را جهت انجام به موقع و مناسب این مواد اساسنامه ایجاد نماید.

.    از واحد مالی تعاونی انتظار است با توجه به وجود نیروی کافی وهزينه اي كه از بابت مي گيرد ،صورت های مالی را در زمان مقرر آماده نماید.   

·    طبق ماده 51 تبصره 1 (بازرس یا بازرسان موظفند گزارش جامعی راجع به وضع تعاونی به مجمع عمومی عادی تسلیم کنند گزارش بازرس باید لااقل 10 روز قبل از تشکیل مجمع عمومی جهت مراجعه صاحبان سهام از مرکز تعاونی آماده باشد . )گزارش در زمان خود آماده نشده است بدليل  اينكه مشكلي كه اخيرا در تعاون بوجود آمد (حذف قسمتي از دستور جلسه انتخابات وهمچنين عدم ارائه صورتهاي مالي به موقع) . در مجمع عمومي عادي موممورخه 22/5/91 به دلايل مذكور 6روز تنفس اعلام شد . در تنفس 6روزه واقعا براي من سخت گذشت تا ساعت 3بامداد سند هاي سال 90را بررسي نمودم  واز همكاران بازرس خود دعوت كردم هريك به عناويني مختلف اززير كار شانه خالي كردند ودر نهايت ماهيت سند را خودم كه مي توانستم بررسي نموده ومشكلات آن به شرح ذيل مي باشد .

                                               *ضمايم سند ها*

1-  جهت مشخص بودن سود سپرده ها نزد بانكها هيچگونه ضمايمي در سندها وجود ندارد .نمونه ها

سند شماره: 29-21-22-26-29-31-38

2- در استردادها ضمايم (فيشهاي پرداخت) كامل نيستند وامكان پرداخت مجدد وجود داردنمونه ها

سند شماره :15-18-19-23-42-60-61-69

3- در پيش پرداخت به پيمانكاران هيچگونه رسيدي از تحويل گيرنده چك دريافت نشده وكپي چك هم ضميمه نمي باشد مانند سند شماره: 28-24

4- واريزيها توسط اعضاء تفكيك نگرديده وهمه به حساب جاري شركا بصورت فله اي واريز مي گردد.حتي واريزيهاي اعضايي كه قبلا انصراف داده اند نيز به آن حساب واريز مي شوند.  نمونه ها

سند شماره : 16-17-25-27-36-47-50-52-59-60

5- تسهيلات دريافتي به مبلغ دوميليارد ريال فاقد اسناد ومدارك مي باشد . سند شماره 26-35-111

6- پرداخت بدون ضمايم . سند ها شماره : 33-56-57-58-60-65

7- انتقال وجه 000/000/200/1  بدون ضمايم است. براي مثال انتقال وجه در سند 112درست انجام شده بقيه هم بايد چنين باشد .

8- پرداخت چك بيست ميليون ريالي به آقاي صمد منافي فاقد ضمايم است سند شماره 49

9- پرداخت مبلغ 000/000/280/1ريال به شركت مغان كاران بدون ضمايم است .

10- سند شماره 89با ضمايم سنخيت ندارد .

11-  سند شماره 91ضمايم سند پيش دريافت ناقص مي باشد .

12- سند شماره 96هزينه نظارت فاكتور ندارد .

13- سند شماره 97 انتقالي بدون ضمايم مي باشد .

14- سند شماره 105 سودهاي واريزي بدون ضمايم مي باشد .

15- سند شماره 106 جاري شركا محاسبه نشده است .

16- سند شماره 109بدون ضمايم هزينه وكيل مي باشد .

17- سند شماره 114صدور چك از بابت هزينه به آقاي داداش پور بدون ضمايم مي باشد .

18- سند 106وسند130 اصلا قانع كننده نيست.

19 – اسناد پرداختي واسناددريافتي وحسابهاي پرداختي ريز پرينت آن همراه اسناد باشد .

20- صورت وضعيت پيمانكاران در جريان ساخت كه 5/6ميليارد تومان هزينه شده است بايد ارائه گردد.

از 263سند موجود در سه زونكن 127 مورد مورد بررسي قرار گرفت موارد فوق الذكر در آن مشاهده گرديد .

حسابدار متخصص علاوه برتأييد  موارد بالا موارد ديگري را به شرح ذيل عنوان كرده اند  كه بدون در نظر گرفتن آنها سند يت قانوني ندارد

1-     حساب جاري شركا وسهامداران بايستي به ريز مانده تهيه شود كه مجموع آن با حساب جاري شركا با كد 313موازنه باشد .

2-     از آنجايي كه مي بايست براي سال 90دفتر پلمپ شده از اداره دارائي تهيه مي شد وسندها در آن ثبت مي گرديد . اين كار صورت نگرفته است كه از نظر قانوني حسابهاي شركت قابل سنديت نمي باشد .

3-     از آنجايي كه انتقال وجه بين بانكها ي شركت اكثرا بدون ضمايم تاريخ دار مي باشد از نظر مالي ايراد با اهميتي  قلمداد مي گردد.

4-     با وجود مبلغ 000/000/000/29ريال به صورت پيش پرداخت به شركتهاي آذر پستوان ، ستاره عمران ومغان كارا ن . طي سال نسبت به تسويه حساب ويا ارائه صورت وضعيت اقدامي صورت نگرفته است .

5-     پرداختهاي استر دادي وانصراف از عضويت كه اكثرا بدون ضمايم پرداخت مي گردد در هيچ حسابي قابل كنترل ورد يابي نمي باشد . بنابراين تراز مالي سال 90 شركت مسكن فرهنگيان از طرف بازرسان تعاون مسكن فرهنگيان   تأ ييد نمي شود.

                هزينه هاي جاري شركت تعاوني مسكن فرهنگيان براي سال 91

عدم تصويب هزينه هاي جاري به معناي بستن درب شركت است . با اينكه در سالهاي ماضي اتفاق افتاده است . وهيئت مديره همچنان به كار خودشان ادامه داده اند  اين بنظر بنده خلاف اساسنامه وآيين نامه است. اعضاء محترم، بازرسان بودجه پيشنهادي را  باكمي تغيير كه در پيوست گزارش است هزينه سال جاي 91 را تأييد مي   كنند در نهايت آراي اعضاء در اين مورد مد نظر است .

 پروژه ها

اساس کار تعاونی های مسکن ،پروژه محوری می باشد . لذا در این گزارش به موارد مشترک و اختصاصی هر پروژه، و موارد مهم آن شامل شکایات،درخواست ها، پیشرفت ، مشکلات و موانع می پردازیم.

موارد مشترک پروژه ها :

·    علیرغم برگزاری جلسات مختلف و بحث در مورد واگذاري پروژه ،گزارشات پروژه ها به صورت مرتب و منظم ارائه نمی شود.به عنوان نمونه در خصوص تحويل پروژه192واحدي وهمچنين پروژه زمين گرجاني ‍روايت هاي متعددي شايع بوده  وهست.

·       یکی از مطالبات اعضاء ، چگونگی و نحوه محاسبه قیمت تمام شده پروژه ها می باشد . طبق استاندارد حسابداري، شرکت های ساخت و ساز بايد در پايان هر سال مالي سود و زيان خود را در هر پروژه اعلام نمايد به معناي ديگر اگر قرار است تعاوني روي اين پروژه مبلغي به عنوان سود بگذارد بايد در سندهاي حسابداري لحاظ نمايد که تعاوني براي پروژه هاي در جریان ساخت خود مانند 192واحده 22 واحده در پايان هر سال مالي هيچ مبلغي به عنوان سود به غير از هزينه ها در اين پروژه ها اعمال نمي شود و کليه پرداخت هاي اعضاء علي الحساب است و اگر در پروژه اي اعضاء مبلغي اضافه تر پرداخت کرده باشند محاسبه و در پايان پروژه کم و کسر مي شود.لذا با توجه تعاونی جهت پروژه های در حد ساخت خود را با توجه به قیمت تمام شده به اعضاء ارائه مینمایند و به نظر اینجانب یکی از وظایف هیئت مديره هر پروژه کنترل هزینه های پروژه می باشد که در پروژه 192واحده پیگیری های خوبی توسط هیئت امناء صورت گرفته.

·   اطلاع رسانی پروژه ها: تعاوني ها بايد به اعضاء،حسابرس،بازرس،اداره تعاون و دارايي پاسخگو باشند لذا اطلاعات تعاوني بايد شفاف باشد و اين اطلاعات به نحو مقتضي در اختيار اعضاء‌قرار نمي گيرد و اين در شرايط رکود بازار مسکن باعث بروز شايعات ،نامه نگاري،موضع گيري و بروز مشکلات مختلف براي تعاوني مي شود.اقداماتی مانند ارسال اطلاعات در پايان هر مرحله پروژه،  مانند پول واريزي ،ميزان امتياز پول واريزي،تاخيرات ،هزينه هاي انجام شده براي هر متر مربع ،ميزان پيشرفت پروژه ،دلايل تاخير ،اقدامات مهم انجام شده و ... براي هر عضو،بازدید اعضاء از پروژه ها در هر مرحله ،به روز رسانی اطلاعات ،پیش بینی قیمت های تمام شده میتواند موثر باشد.

·   هیئت امناء پروژه ها : هیئت امناء كه جديدا تشكيل شده نقش بسیار حساسی در پروژه ها دارند و تا کنون توانستند بدون هیچ چشم داشتی نقش خود را ایفا نمایند لذا لازم است جهت فعال شدن بیشتر هیئت امناء پروژه ها اقدامات لازم از جمله حق الزحمه دیده شود.در این جا لازم است تشکر ویژه ای از هیئت امناء پروژه ها به خصوص آقایان برازنده شاهعلي زاده وقدسي ومنصور خياوي ميرزازاده ، به عمل آید که در انتخاب پیمانکاران نازک کاری ، و بازدید از پروژه ها بسیار فعال بودند.

·    معوقات: با توجه به مشخص بودن امتیاز  اعضاء در پروژه ها ،اکثر اعضاء نسبت به پرداخت های خود تعهد لازم را دارند ولی کنترل موثری توسط تعاونی بر میزان و کنترل معوقات برخی از اعضاء انجام نمی شد که با توجه به پیگیری و تهیه یک نرم افزار اینکار شروع شده .در این نرم افزار ،میزان امتیاز واریزی اعضاء مشخص می شود که  جهت کاهش معوقات لازم است .

پرو‍ ژه هاي  زمين :

طبق آيين نامه اجرايي تبصره 3ماده 3 اساسنامه شركت هاي تعاوني مسكن فصل دوم ماده چهار تأمين زمين با كاربري مسكوني از وزارت مسكن شهر سازي ويا ديگر منابع دولتي از محل منابع مالي تعاوني با در نظر گرفتن صرفه وصلاح اعضا ء به پيشنهاد هيئت مديره وتصويب مجمع عمومي انجام ميگيرد .ماده 5- خريد زمين از منابع غير دولتي ( آزادونهاد هاي عمومي غير دولتي ) بايستي با انجام تحقيقات  كافي ودر صورت لزوم استعلام از شهرداري ،ثبت ،وزارت مسكن وشهرسازي وساير مراجع ذيربط جهت روشن شدن وضع مالكييت وممنوع المعامله نبودن مالك ، اجاره نقل وانتقال ،نوع  كاربري ،امكان ساخت واحدهاي مسكوني در ان با تصويب مجمع عمومي عادي صورت گيرد .

.متأسفانه بنظر مي رسد هيئت مديره هاي سابق وكنوني اين بند اساسنامه را رعايت ننموده اند شركت را از لحاظ زمين ومحكوميت قضايي گرفتار نموده اند. 

تبصره – هيئت مديره موظف است ظرف مدت 6ماه از تاريخ تأسيس تعاوني ،نسبت به تأمين زمين با كاربري مسكوني وكسب مجوز احداث مسكن اقدام نمايد . ودر صورت بروز تأخير زماني بيش از 6ماه در تأمين زمين مورد نظر ، ميبايستي موضوع را بمنظور تعيين تكليف با ذكر دلائل به مجمع عمومي عادي گزارش ونتيجه را به وزارت تعاون اعلام نمايند .

. در اين مورد هم شركت نزديك به 3000هزارنفر اعضاء دارد كه اكثريت آنها بيش از 10سال عضوتعاوني هسنتد در انتظار گرفتن زمين هستند. هيئت مديره در اين مورد چه اقداماتي كرده است ؟

وطبق ماده 6تبصره 3وماده 3 اساسنامه هيات مديره موظف است به منظور خريد زمين وتعيين اعضاي متقاضي خريد آن ،مراتب را با اعلان آگهي مشتمل برمكان وابعاد وساير مشخصات زمين مورد نظر برآورده تعداد واحدهاي مسكوني ومساحت زير بناهاي مجازي وغيره باتعيين حداقل 15روزه اعلام ومتقاضيان را به ترتيب امتيازات رتبه بندي كرده وبا احتياط تعداد كافي را انتخاب نموده وبراي خريد زمين مذكور وتهيه نقشه ها واخذ پروانه ساختمان به ميزان كسري درخواست وجه از انها بنمايد.

آيا واقعا چنين عملي در تعاوني ما انجام شده ؟ رويه شركت اين است زمين را با پول كل اعضاء خريداري مي كنند وهمه اعضائ انتظار دارند زمين دريافت كنند اين عمل باعث بد بيني اعضاء نسبت به شركت مي شود .  بنده بعنوان بازرس شركت اشعارميدارم زمين هاي خريداري شده فاز چهار مشكل كاربري دارند . واعضاي شركت بر اساس فيش ثبت نامي به 6پروژه 1000توماني 5000توماني 20000توماني 30000توماني 5000هزارتوماني و 200000و300000هزار توماني ميباشد و پرو ژه 1000توماني هم مشكل دارد چون مبلغ واريزي انها به حساب شركت واريز نشده است واولويت واگذاري به همان ترتيبي خواهد بود ثبت نام كرده اند در غير اين صورت خلاف اساسنامه اقدام شده . در واگذاري پروژه گرجاني اين اصول از طرف هيئت مديره رعايت نشده است . بنابر اين واگذاري از نظر بنده كم لم يكن تلقي ميشود ۀ

                    آمار تعداد اعضا ء براساس پرو ژه مذكور به شرح ذيل مي باشد

نام پرو‍ژه

تعداد اعضاء

كل مبلغ واريزي

5000توماني

69نفر

432872000ريال

20000توماني

333نفر

2023950000ريال

30000توماني

612نفر

2645270000ريال

50000توماني

1368نفر

2192401212ريال

1000توماني

17 نفر

94550000ريال

220 واحدي

193نفر

10332223103ريال

192 واحدي

70 نفر

5954879960ريال

آمار دقيق بصورت نمودار در پيوست گزارش موجود است .وافراد مي تواند جهت اطلاع از وضعيت خود به دفتر تعاون مراجعه نمايد .

                                                   پروژه هاي ساختماني 

پروژه 192 واحدي : همه پروژه ها قبل از تصدي بنده به سمت بازرسي  به پيمان رفته  حالا چگونه  به پيمانكاران داده شده اطلاعي موثقي ندارم ودر اين مدت سعي كرده ام مطلع  شوم  همكاري لازم را با بنده انجام نداده اند . در پروژه 192 واحدي تعاوني ما كارفرما نيست بلكه واسطه اي بين اعضا ء وكارفرما است  تفاهم نامه اي كه بين تعاوني و بنياد مسكن بسته شده  كاملا به نفع كار فرماست . در ضمن پيمانكار وكار فرما در پروژه  192 واحدي هر دو يك نفر است . كه اين مورد اصلا معقول نيست .دقيقا بيش از 6ماه است بنده در تعقيب آيتمهاي اين پروژه هستم در نهايت آقاي علوي پيمانكار 192 واحدي در جلسه اي كه اخيراٌ در اداره كل ترتيب داده بودند  بطور شفاهي اعلام كرد : ايتم را به شما نمي دهم .  هيئت مديره اصرار دارند از پروژه ها بازديد كنيم  در صورتي كه از بنيه يا اساس كار اطلاعي نداريم ( آيتم پروژه ها اطلاعي نداريم ) چگونه بازديد كنيم ؟ اكثر اين موارد شامل پروژه 220 واحده هم  هست .

                                                         شكايات اعضاء ودرخواست ها

هيچ شكايتي ودرخواستي از طرف اعضاء در دفتر توسط دفتردار ثبت نمي شود . تا دسته بند شود در موعد مقرر از روز هاي هفته به آن رسيدگي وجواب كتبي از طرف هيئت مديره وبازرس داده شود . كساني  كه شكايت خودرا بطور مستقيم به خود بنده داده اند از آن كپي كرده ام براي خود جهت تعقيب اصل آن را به هيئت مديره ارجاع داده ام هيئت مديره هم كساني كه در جواب نامه خود سماجت به خرج داده اند جواب داده  ولي كساني كه تعقيب نكرده اند جواب نداده است . وهمچنين دفتردار محترم با اعضاء رفتار خوبي ندارد . اصول بايگاني از طرف وي رعايت نمي شود به جز خود كسي نمي تواند پرونده اي را  پيدا كند اين از شگردهاي وي است كه مدت مديدي تصدي دفترداري به خود اختصاص داده  است . ونمي خواهد در رويه خود تجديد نظر كند .  وهيئت مدير بنا به دلايلي  كه به خود بند هم روشن نشده است از ايشان حمايت مي كنند .

مهمترين اقدامات انجام شده تعاوني در سال گذشته

. واگذاري 25قطعه زمين گرجاني  در قبال 14000هزارمتر مربع زمين ، طبق آئين نامه اجرائي تبصره 3ماده 3اساسنامه شركتهاي تعاوني مسكن مغاير است .

. حسابرسي شركت از سال  89 توسط حسابرسان رسمي ( نژادمحمد .به عامليت جعفر آرمين ) به قيمت 45000000ميليون ريا ل كه اين نكته عطفي  در شركت تعاوني مسكن فرهنگيان  است ولي تا بحال گزارش آن را به بنده نداده اند . كه ببينم حساب جاري شركا به ريز مانده تهيه شده يا فله ايي است.

. مكانيزه نمودن شركت به نرم افزار حسابداري راحلهاي پويا باز نكته مثبتي است . چون به دليل كثرت اعضاء حساب كتاب سنتي جواب گوي شركت نيست. اما جناب آقاي كوهي مدير عامل محترم به اين مسئله راغب نبود . ولي جناب آقاي منوري دراين مورد كمك شاياني نموده است . جا دارد از ايشان قدرداني شود . اعضاي محترم اين نرم افزار فقط جهت محاسبه امتياز نيست بلكه امور حسابداري شركت با اين نرم افزار بسيار راحت وخوشايند است . چون بنده با اين نرم افزار كار مي كردم وبه اعتقاد آقاي كوهي چون بنده نا محرم اسرار مالي بودم وهستم راضي به اين كار نبود .

. پروژه 192واحدي. وپروژه 220واحدي . با اينكه  ناملايمات  زيادي در پروژه 192 واحدي هست  ولي تلاش هاي زيادي از سوي هيئت مديره انجام شده  تا پروژه به اين مرحله برسد كه از اغلب پروژه ها جلوتر هستيم  در اين مورد از اعضاي هيئت مديره  واز اعضاي محترم به موقع مبالغ خود را واريز نموده اند تقدير وتشكر مي شود .

                                                                     پيشنهادات

. اساسنامه جديد وآيين نامه اجرايي، مخصوص شركت توسط كارشنارس تهيه گردد. وتوسط وزارت تعاون كارشناسي شده ودر مجمع مصوب گردد. تا سليقه اي عمل نشود . بنظر مي رسد اساسنامه كنوني ابتر است . بازرس جهت انجام وظايف قانوني نياز منابع مالي دارد . از كجا تأمين كند ؟ كه اصلا در اساسنامه پيش بيني نشده است . پس بهتر است  مجمع در كنار هزينه هاي جاري شركت ، هزينه اي  را هم براي بازرس در نظر بگيرند كه هيئت مديره در آن دخالتي نداشته باشد. 

. انتخابات هيئت مديره وبازرس را در پيش رو داريم . باييد انتخاب كور انجام ندهيم . ( يعني انتخاب خويشاوندي يا قبيله اي . انتخاب شانسي . انتخاب حزبي . انتخاب وعده ي شخصي . انتخاب به خاطر ديگري .انتخاب به خاطر قيافه. .......همه اين موارد انتخاب كور است .چون صلاحيت وشايستگي فرد معيار قرار نمي گيرد .)

. نكته ديگري كه باعث بدبيني اعضاء شده اين است. كار شركت در اولويت كاري آخر هيئت مديره وبازرس قرار گرفته است . اين يك واقعيت است . ودليل  آن هم  عدم حق الزحمه كافي است . مثل معروف از گوشت ارزان آبگوشت درست نمي شود . وغيره...................

.اعضاي تعاوني بيش از اندازه است بهتر است به دو تعاوني تقسيم بشه تا رقابتي بين آنها ايجاد شود . وهمچنين بهتر بتوا نند  خدمات ارائه دهند .

. مكان دفتر تعاوني  نامناسب  است واز لحاظ امتيازات آب وبرق وگاز بامشتركان پرمصرف شريك هستيم و جاي براي هم انديشي  ندارد . كه هم انديشي  جزء اركان مهم شركت است . كه متأسفانه تا حال به فراموشي سپرده شده است .

. عصر ، عصر الكترونيك است. اگر شركت ما يك سايت اينترنتي داشته باشد . اعضاء با مرا جعه به آن ميتواند از وضعيت خود مطلع شود ونظرات وپيشنهادات خود را در آن اعمال واز سود زيان شركت ، واطلاعيه لازم را از طرف شركت رويت كند وغيره..........

. بهتر است ماه به ماه اطلاع رساني شود تا اعضاي كنجكاو مطلع شود تا بدبيني وبد گماني نسبت به شركت ايجاد نكند

. در دفتر شركت بهتر است دفتر جدا براي ثبت شكايات و پيشنهادات تعيين شود . اگر سايت داشته باشد لازم نيست .

. وغيره............

                                                             نتیجه:

نقاط قوت تعاونی در مورد پروژه هاي زمين صفر است. ولي نقاط قوت تعاوني در پروژه ساختماني   به قدری می باشد که توانسته پروژه ها را تا این مرحله برساند که جا دارد در اینجا از هيئت مديره  که با تلاش،کوشش و سعه صدر در این کار نقش بارزی بر دوش داشتند تشکر بنمایم .

گزارش فوق در جهت افزایش کیفیت خدمات تعاونی در خدمت به همكاران فرهنگي  می باشد که امید است با توجه به اینکه هیئت مديره محترم تعاونی با تجربه،متعهد و متخصص در زمینه مسکن می باشند بتوانند این مسئولیت را با کمک و عنایت حضرت حق و با توان اعضای تعاونی که اکثر آنان قشر فرهنگي می باشند به بهترین نحوه به انجام برسانند.

لذا با توجه به ظرفیت ها و اقدامات انجام شده عملکرد هیئت مدیره و تعاونی به جزء پروژه هاي زمين  وعدم انعقاد قرار داد با اعضاي مسكن مهر وعدم دسترس قرار دادن آيتم هاي مسكني و تراز مالي 90 بقيه موارد( هزينه هاي جاري شركت به ملغ 500/109/27ريال ) مورد  تایید اینجانبان  می باشد وبه  امید اينكه موارد ذکر شده در دستور کار تعاونی قرار گیرد .و از اینکه فرصتی بود تا در کار بزرگ سهمی کوچک داشته باشم خدواند را شاکرم.

طبق دستور جلسه چكيده نظرات بازرسان :

*تراز مالي تعاون مسكن فرهنگيان سال 90رد مي شود تا نواقص آن بايد برطرف شود .

* هزينه سال 91تعاون مسكن فرهنگيان تأييد مي شود.

چون بقيه موارد در دستور جلسه در روز نامه درج نشده است . بعنوان پيشنهاد در ستور بعدي شركت عمل شود . از جمله همه پيشنهادها ودر بعضي موارد چون خلاف اساسنامه عمل شده از جمله واگذاري زمين گرجاني .وعدم انعقاد قرار داد با اعضاي مسكن مهر نظر كارشناس تعاون را در اين مورد بدون حاشيه مي شنويم .

 

با تشکر و سپاس فراوان

بازرسان  تعاونی مسکن فرهنگيان مشگين شهر

  ياور فرض الهي                                     ابراهيم داداش پور                                        منصور پارسا سادات

 

 


مطالب مشابه :


وظايف و اختيارات هيئت مديره شركتهاي تعاوني

وظايف و اختيارات هيئت مديره شركتهاي تعاوني شركت تعاوني در صورت هر چند جلسات




3- مشاغل دانشجویی (بازرس شرکت تعاونی)

مي آيد و از همه مهمتر آشنايي با اساسنامه شركتهاي تعاوني مي به صورت جلسات




گزارش بازرس.به مجمع عمومی عادی صاحبان سرمایه.شرکت تعاونی مسکن فرهنگيان مشگين شهر

دبير علوم احتماعي مدارس مشگين شهر وبازرس شركت تعاوني جلسات حضور داشته شركتهاي




اساسنامه شرکت تعاونی

در اين صورت مي بر تعاوني‌ و حضور در جلسات بين تعاوني و ساير شركتهاي




نمونه اساسنامه شركت تعاوني مسكن

نمونه اساسنامه شركت تعاوني با ساير شركتهاي تعاوني، موضوع جلسات مجامع عمومي




اساسنامه شرکت های تعاونی

حال بر يك يك اعضاي شركتهاي تعاوني تعاوني به دو صورت بر تعاوني‌ و حضور در جلسات




مجمع عمومي فوق العاده

براي اين نوع مجمع عمومي، در قانون بخش تعاوني و اساسنامه شركتهاي تعاوني صورت عدم مغايرت




مبانی کلی شرکتهای تعاونی ( تحقیقی کامل در مورد تعاونی همراه با فهرست و منابع )

تعاريف صاحب نظران شركتهاي تعاوني از فعاليت تعاوني در صورت وجود جلسات مرتب




برچسب :