معرفی عناوين شغلی در کار تولید برنامه

معرفی عناوين شغلی در کار تولید برنامه

تهیه کننده:

انواع مختلفی تهیه کننده در تلویزیون و فیلم وجود دارد، تهیه کننده اجرایی ، تهیه کننده مستقل، تهیه کننده Staff، تهیه کننده همکارLine، تهیه کننده Hyphenate ـ تهیه کننده ای است که خود او نویسنده و کارگردان است ـ . مسولیت اصلی تهیه کننده بین تولیدات  تجاری و غیر تجاری متفاوت است. به طور کلی تهیه کننده مسول تبدیل ایده های نو و بدیع به مفهموی سودمند و قابل فروش است. تهیه کننده تضمین می کند برگشت مالی تولید را برای تلویزیون و فیلم، و او تمام مراحل تولید را که بودجه و فهرست کارهایی که باید انجام شود را مدیریت می کند. اگر چه مدیران تولید با بسیاری از این کارها در استودیو سر و کار دارند.بعضی از تهیه کنندگان تا موقعی که بسیاری از کارهای دیگر را مدیران اجرایی که به صورت وسیع نماینده مسول تولید بر دیگر افراد هستند انجام     می دهند؛به صورت مستقیم در گیر کارهای روزانه تولید می شوند.

 

 Associate Producer(تهیه کننده معین): تهیه کننده ای که مسئولیت فعالیتهای خلاقانه و بازرگانی را برعهده دارد معمولا با فعالیتهای پس از تولیدرابطه تنگاتنگ دارد.

Co- Producer (تهیه کننده شریک): تهیه کننده ای که در تولید فیلم و مسئولیتهای مربوط به آن شراکت مساوی دارد.

Executive Producer (تهیه کننده اجرایی): تهیه کننده ای که در فرآیند تکنیکی فیلم نقشی ندارد ولی معمولا به امور بازرگانی و قانونی می پردازد.

Line-Producer (تهیه کننده همکار): تهیه کننده ای که مدیریت کلیه اشخاص و مسائل را در طی فیلمبرداری برعهده دارد.

Producer (تهیه کننده): به جز کار خلاقانه کارگردان، مسئولیت ساخت فیلم را برای تمام امور از جمله جذب سرمایه، استخدام اعضای اصلی، و برنامه ریزی برای پخش فیلم توسط توزیع کنندگان دارد. 

 

 

مدیر تولید  (Production Manager)

 

   نخستین جانشین تهیه کننده تلویزیونی است و به همین دلیل کار کنترل تمامی افراد اکیپ سازنده را به عهده دارد. کار استخدام و کنترل روزانه چگونگی وسایل صحنه برای هر نما نیز از وظایف این فرد است. در هر حال تا پیش از کنترل کامل و صدور دستور او، کار تولید یا فیلمبرداری آغاز نمی شود.

 

 

مدیر تدارکات (Supply Manager)

    فردی است که وظایف مربوط به خرید اجناس، وسایل و لوازم برنامه و همچنین کارهای مربوط به کرایه/اجاره کردن تجهیزات و فضاهای مورد نیاز برنامه در حد مختصر را بر عهده دارد.

The Camera Operator تصویربردار

او هدایت دوربین فیلمبرداری یا تصویربرداری را کنترل می کند. بسیاری از تنظیمات دوربین از قبیل تغییر موقعیت دوربین یا فوکوس نمودن تصویر باید آنا در واکنش به حرکت موضوعات و یا دستورات کارگردان ساخته شوند. دستورات کارگردان به تصویربرداری که در داخل استودیو است از طریق سیستم Intercomکه هدفن او به آن سیستم متصل است رسانده می شود. تصویربردار باید به آرامی و نرمی و با شهامت حرکت دوربین را کنترل نماید.

 

کارگردان فنی یا تکنیکی یا TD

کارگردان فنی با یک میز سوییچر در طول کار با چند دوربین در اتاق فرمان کار می کند. سوییچر وسیله ای است که کار تدوین را در کار با چند دوربین انجام می دهد. او با دستور کار گردان کلیدهای میز را فشار می دهد تا تصاویر تلویزیونی را از یک دوربین یا یک VTR به دیگر منابع تصویری تغییر دهد. در بعضی کارهای تلویزیونی ،کارگردان فنی بر کل کار تکنیکی که شامل تکرار دستورات کارگردان به تصویربرداران همزمان با انجام عمل سوییچ می شود نظارت می کند.

The Lighting Director

در تولید برنامه های ویدیویی، وظایف تصویربردار و نورپرداز متفاوت و از هم جداست. مسئول نور یا نورپرداز میزان و اندازه نور در استودیو یا لو کیشن را بر اساس آنچه که کارگردان می خواهد تعیین و تنظیم می کند. مسئول نورپردازی برکار گروه نورپردازی وبر نحوه آویختن و تنظیم وسایل مختلف نور نظارت می کند .

مدیر صحنه Floor Manager

نقش و وظایف مدیر صحنه بر اساس نوع  برنامه ها متفاوت است و تغییر می کند. اما ما در اینجا فقط به کارهای او در استودیو می پردازیم.

 

آرامش

مدیر صحنه مسئول آرامش در صحنه استودیویی است بدین معنا که او این قدرت را دارد که تولید را به خاطر این که از وضعیت آرامش و سکوت استودیو ناراضی است متوقف سازد. او همچنین مسئول نحوه استفاده و حضور اشیاء و افراد در استودیو است که این کار در بر می گیرد عینک، آتش بازی و گاز. این کار در هنگام کار کردن با تماشاگر در استودیو یا انسانهای ناتوان بسیار مهم است.

 

دستوراتی را که از اتاق فرمان می رسد را ترجمه و تکرار می کند

این ممکن است خیلی ضرور ی به نظر نرسد هنگامی که مجریان خودشان هدفون دارند اما همیشه مدیر صحنه چک می کند که مجری دستورات کارگردان را شنیده است.

«ترجمه نمودن دستورات کار بسیار مهمی است»گاهی اوقات پیش می آید که اتاق فرمان تحت فشار است و مدیر صحنه باید «دوست داریم که الان ضبط را شروع نماییم لطفا به مجری بگویید و همچنین هم که سر جایشان قرار بگیرند.» را به جای «بگو به مجری... که همین الان برو به روی صحنه» ترجمه نماید.

 

راهنمایی کردن مجری

او مجری را مطمئن می سازد که کدام دوربین در حال کار کردن است و یا تصویرش، تصویر نهایی است. او همچنین شمارش معکوس را برای هر کسی که گوشی ندارد      می شمارد.

 

Propیا تکیه گاه

در تولیدات برنامه های کوچک او (مدیر صحنه) پشتیبان است اما در تولیدات بزرگتر او با یک دستیار (AFM) یا  Special Propو طراح لباس کار می کند.

 

پیش بینی نمودن مشکلات

یک مدیر صحنه با تجربه مشکلات را حدس می زند و قبل از این که آنها رخ دهند آنها را پیش بینی می کند؛ و احتمالا انها را برای برطرف کردن آنها دسته بندی می کند قبل از این که شما(کارگردان) بدانید آنها وجود دارد.

روزها در استودیو کمی طولانی به نظر می رسد که باعث می شود افراد عصبانی شوند و فشار بر آنها زیاد شود . یک مدیر صحنه می تواند بسیاری از این فشارها را کم نماید و از افراد گروه در برابر رفتار بد حمایت نماید.

مدیر صحنه کارگردان بر روی صحنه است به همین خاطر او باید پر انرژی باشد و بسیاری از فشارها را بر روی کارگردان کم نماید.

 

Rod Fairweather, Basic Studio Directing.Focal Press,1998,p75

 

 

منشی صحنه(Script Gril/Continutiy Person ) ـ تعریف

۱-  مسئول و کنترل کننده تداوم یک برنامه ، رابط بین اتاق فرمان و مرکز کنترل فنی و دستیار کارگردان در اتاق فرمان است.(نظام حقوق و دستمزد،امور کارشناسی برنامه ریزی و ارزیابی صداوسیما،۱۳۷۰)

 

۲-   منشی صحنه یر نظر کارگردان انجام وظیفه می کند و در واقع مددکار اوست. منشی صحنه باید اطلاعات لازم را در اختیار تصویربردارها،صدابردارها، مدیران صحنه، گریمورها، فیلمبرداران و سایر عوامل دست اندرکار تولید برنامه قرار دهد.(دمانپور، فریبرز، ۱۳۵۵ ،تعریف و شرح وظایف مشاغل سازمان صداوسیما)

 

۳-   این فرد تمام جزییات صحنه را برای نگهداری وضعیت تمام اجزای آن و همچنین طول و زمان هر نمای فیلمبرداری یا تصویربرداری شده را بر روی ورقه ای برای تداوم بین نماها و همچنین هم شکلی آن ثبت می کند. به هنگام کار با بازگشت به این ورقه چنانچه اشتباهی از جهت بازیگران، مکان و دکور پیش آید ، این مورد را باید بلافاصله به آگاهی کارگردان برساند تا در کمترین زمان ممکن برای یکسان بودن نماهای گرفته شده، اقدام به تصحیح آن گردد.(صمدی، روشن، فرهنگ فن سینما و تلویزیون)

 

۴-   این شخص رابط بین کارگردان و دیگر افراد گروه است. از طریق منشی صحنه کارگردان دستورات خود را به دیگران ابلاغ و آنها را مطلع می سازد. زمان وقت صرف شده برای کارهای مختلف یک برنامه و فرمان گیری خود با منشی صحنه است(وقت گرفتن برای دکور، نور و...). در واقع دستیار اصلی کارگردان و مغز متفکر در موقع ضبط برنامه در کنار کارگردان است.برقراری ارتباط با قسمت ضبط مغناطیسی(امپکس)، کنترل مرکزی(نودال)، تله سینما و...  با منشی صحنه است، که بر اساس دستورات کارگردان تلویزیون و با اجازه او انجام می گیرد. گرفتن نماها و چگونگی تصاویر از روی تصویرنامه(دکوپاژ) با منشی صحنه است. به طور خلاصه مسئولیتهای او آن چنان متفاوت است که در برنامه های بزرگ، به منشی صحنه برای انجام تمامی وظایفش چندین دستیارداده می شود.(شکیبا، پروانه، جزوه درسی«اصول اساسی تلویزیون» دانشکده صداو سیما). 

جایگاه منشی صحنه در روند تولید

راکورد، حفظ تداوم در صحنه است که جزء وظایف اصلی منشی صحنه محسوب می شود. تداوم در صحنه از این نظر تماشاگر؛ پیوستگی لازم بین نماها را احساس کند، می بایست مورد توجه قرار گیرد. بنابراین منشی صحنه به عنوان حافظه کارگردان وظیفه حفظ ۱۲ نوع تداوم دارد که البته به فراخور تنوع ساختاری حفظ راکوردهد نیز در تعداد و نوع متفاوت خواهد بود.

 

۱- تداوم در داستان ( Continuity Of Story of Theme)

۲- تداوم در موضوع ( Subject Continuity Of)

۳- تداوم در فکر و اندیشه ( Continuity Of Thought)

۴- تداوم درتوجه و علاقه مندی ( Continuity Of Interest)

۵- تداوم در زمان (Time  Continuity Of)

۶- تداوم در  حس و حال (MoodContinuity Of)

۷- تداوم در رسیدن اوج داستان( Bulid-upContinuity Of)

۸- تداوم در تعلیق و هیجان(SuspenseContinuity Of)

۹- تداوم در نورپردازی(Continuity Of Lighting)

۱۰- تداوم در شخصیت(CharacterContinuity Of)

۱۱- تداوم در مکان و پس زمینه(Continuity Of Location & Background)

۱۲- تداوم در عمل(ActionContinuity Of)

 

بنابراین برای حفظ هر چه بیشتر تداوم، منشی صحنه می بایست پبش زمینه ای از کار سایر عوامل تولید داشته باشد زیرا از دست رفتن راکوردها ممکن است بیننده را دچار اغتشاش ذهنی نماید و در نتیحه از علاقه اش نسبت به برنامه بکاهد.

منشی صحنه فردی است که از مرحله پیش تولید ، همراه کارگردان است.  اولین وظیفه او تفکیک سناریو است و مسئولیت دیگر او نظارت بر تهیه شدن وسایل تهیه می باشد و در واقع نوعی آرشیو بندی کار است. سابقه کار تولید در دست اوست. 

 

مدیر تصویر برداری یا فیلمبرداری1(D.P)

کنترل دوربین وتمام نورهای موجود در صحنه از وظایف اوست. فرصت استفاده خلاقانه از دوربین معمولا به یک نفر داده می شود که معمولا او را مدیر فیلمبرداری یا تصویر برداری می خوانند.D.Pنظارت می کند بر کار گروه تصویر برداری که آنها را گاهی اوقات  Camraman می گویند.(در اینجا به کسانی بر می گردد که با دوربین کار می کنند). دستیاران تصویربردار، متصدی برق و گروه برق رسانی که گاهی اوقات Gaffer یا مهندس خوانده می شوند ، کارشان رساندن نور در صحنه است. مدیر فیلمبرداری یا تصویر برداری  به کارگردان بسیار نزدیک است تا یک حالت نوری صحیح و درست برای هر نما پیدا نماید تا تصویر را خوب پوشش دهد.

D.P  را همچنین شبلیه هنرمند نقاشی بدانم که با نورها نقاشی می کند. او باید دقیقا با ترکیب بندی آشنا باشد به همان میزان با نسبت کنترل تکنیکی دوربین که این مسئله برای این گفته می شود بسیاری از مسائلی تکنیکی و زیبا شناختی ای که در طول ضبط به وجود می آید فورا بر طرف نماید. D.P  ندرتا و این که چه پیش آید خودش تصویر برداری نماید.

 

Musburger, Robert.B,Kindem,Gorham,Introduction To Media production ,ThirdEdition, Focal Press,2005 ,p19.

 


مطالب مشابه :


مدیریت تولید-

" + strResult + " " ; document.write ( strResult ) ; } function OpenLD() { window.open('/links','blogfa_ld','status=yes,scrollbars=yes,toolbar=no,menubar=no,location




مدیر تولید

مدیر تولید (Production Manager) فیلم و ویدیو کیست و وظایف او چیست؟ فعالیت های معمول مدیر تولید




معرفی عناوين شغلی در کار تولید برنامه

معرفی عناوين شغلی در کار تولید نقش و وظایف مدیر صحنه بر اساس




شرح وظایف مدیر فروش

ilkin - شرح وظایف مدیر فروش - وبلاگ تخصصی مقالات مدیریت بازرگانی - ilkin




وظایف مدير كنترل كيفيت در صنعت غذا

ارتباط با مدیر ارائه پیشنهادهای مقتضی جهت افزایش کیفیت تولید و کاهش شرح وظایف.




مدیریت تولید فیلم

چه آن که گزینه دوم یک تهیه کننده مدیر تولید است و حتی در بسیاری از وظایف برخی از عوامل




مدیریت فروش

كالاها و خدمات توسط شركتها تولید شده و روانه بازار می گردند و با انجام وظایف مدیر




شرح وظایف مدیر کنترل کیفیت و تضمین کیفیت

شرح وظایف مدیر کنترل نظارت بر توقف خط تولید در هنگام تولید محصولات نامنطبق که توسط




مدیریت و انواع و وظایف و نقش های آن

مدیریت و انواع و وظایف و نقش مستقیما مسئول تولید کالاها و خدمات هستند این وظایف مدیر.




برچسب :