ایران از واردات منیزیم بی نیاز می شود/ چرخ حمایت کند می چرخد....ما امیدواریم

به گزارش خبرنگار مهر، چرخ محرک هر کشوری بستگی به صنعت آن کشور دارد و می ‌توان گفت اگر صنعت در هر کشوری فعال نباشد آن کشور پویایی و تحرک خود را از دست خواهد داد.

پذیرش این نکته، مسئولان را بر آن داشت تا همواره شعار حمایت از صنعت، صنعتگر و تولید کننده را در سال تولید ملی سر دهند اما تا چه اندازه این شعار محقق شده جای کمی تامل و درنگ دارد.

انبوه مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران که سد بزرگی در مسیر شکوفایی صنعت ایجاد کرده و نبود اراده قوی و برنامه‌ریزی برای حل آنها، این شائبه را ایجاد کرده که شاید ارزش و جایگاه صنعت در رشد و توسعه کشور برای مسئولان و دست اندرکاران به فهم واقعی بدل نشده است.

امسال در سال تولید ملی چرخ صنعت خراسان جنوبی برای تحقق شعار رهبری سرعت گرفته اما انگار این سرعت همپای حمایتهای مسئولان پیش نمی رود.

صنعتگران خراسان جنوبی امسال در گامی بزرگ در حوزه صنعت اولین کارخانه بزرگ شمش منیزیم کشور و خاورمیانه را با هدف بی نیاز سازی کشور از واردات منیزیم راه اندازی و به مرحله بهره برداری می رسانند و انجام این اقدام بزرگ می طلبد که حمایتهای بزرگی را هم داشته باشد که تا کنون محقق نشده است.

ایجاد اولین کارخانه شمش منیزم با دانش 100 درصد بومی

مدیرعامل کارخانه تولید کننده شمش منیزیم، در گفتگو با مهر اظهارداشت: شرکت شمش فلز رویال، مجری اولین کارخانه تولید شمش منیزیم در ایران و خاورمیانه است.

فرامرز کافی بیان کرد: با توجه به نصب تجهیزات و عملیات ساختمانی این کارخانه در دی ماه سال جاری، پیش ‌راه‌اندازی خواهد شد و همزمان با بهمن ‌ماه سال جاری رسما وارد چرخه تولید می ‌شود.

وی با بیان اینکه دانش فنی ساخت این محصول و ماشین آلات آن به صورت 100 درصد بومی از دانش مخترعان کشور است، تصریح کرد: استهسال منیزیم از سنگ معدن دولومیت را یکی از مخترعین ایرانی به ثبت رسانده که ما پس از گذشت فقط سه ماه از ثبت این اختراع آن را به مرحله تجاری سازی رساندیم.

وی با تاکید بر اینکه این کارخانه اولین کارخانه ای است که برای تولید کننده داخلی ارز می دهد، افزود: کارخانه شمش منیزیم فردوس اولین طرح مکانیزه تولید شمش منیزیم دنیا است.

هیچ یک از تعهدات دولت در راه اندازی نخستین کارخانه شمش منیزیم عملی نشده است

وی با بیان اینکه در سال تولید ملی تمام همت خود را بر این گماردیم که در راستای تحقق فرمایشات رهبری این کارخانه را راه ندازی و ایران را از واردات این محصول بی نیاز کنیم، بیان داشت: قطعا گام برداشتن در زمینه و سرمایه گذاری های کلان در این پروژه نیازمند حمایتهای دولت است.

وی عنوان کرد: علی رغم تاکیدات رهبری، مسئولان استان و در رده بالاتر ملی تا کنون هیچ حمایتی در تحقق شعارهایی که در حمایت از تولید ملی می زندند را عمل نکرده اند.

وی با انتقاد از اینکه دولت در راه‌اندازی نخستین کارخانه شمش منیزیم خاورمیانه شهرستان فردوس به هیچ یک از تعهدات خود در زمینه تامین زیرساخت‌های طرح عمل نکرده است، ‌افزود: دولت در تامین زیرساخت‌های این کارخانه از قبیل آب، برق، گاز و تلفن با توجه به اینکه جزو طرح ‌های آمایش نیز است، هیچ حمایتی نکرده است.

وی با بیان اینکه کارخانه شمش منیزیم به لحاظ اینکه جزء صنایع آلاینده است اجازه استقرار در شهرک صنعتی را نداشته و خارج از این محدوده راه اندازی شده است، گفت: این امر موجب شده که دولت به تعهدات خود در تامین زیر ساختها عمل نکند.

کافی ادامه داد: تاکنون بالغ بر هشت میلیارد ریال برای تامین زیرساخت‌های این کارخانه هزینه شده است که به رغم مکاتبات و نامه ‌نگاری‌های مختلفی که در سفر چهارم و بعد از آن با مسئولان انجام شده است تاکنون هیچ حمایتی از این پروژه در بخش تامین هزینه‌های زیرساخت‌ها نشده است.

وی یادآور شد: در راه اندازی کارخانجات که در شهرک‌های صنعتی هستند تامین زیرساخت‌ها با دولت است ولی به دلیل اینکه این کارخانه در محدوده شهرک صنعتی واقع نشده است از این قاعده مستثنی شده و هیچ کمک حمایتی دریافت نکرده است.

وی ادامه داد: با توجه به راه‌ اندازی این کارخانه در یک منطقه محروم کشور و به رغم دغدغه‌های فراوان رهبر معظم انقلاب و دولتمردان برای اشتغال‌زایی، ولی این پروژه تاکنون از حمایت دولتمردان مغفول مانده است.

حمایت از صنعت در خراسان جنوبی فقط در حد حرف

علی رغم اینکه بارها و بارها در جلسات مختلف مسئولان خراسان جنوبی حرف حمایت از تولید و سرمایه گذاران را می زنند و همیشه دادشان این است که سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری وارد استان نمی شود اما انگار آن روی قضیه طوری دیگر است.

انگار چرخ حمایتی در این استان فقط با شعار ها می چرخد نه با حمایتها و اگر سرمایه گذاری باشد که دلش برای آبادانی زادگاهش سوخته باشد و سرمایه های کلان مالی را برای عمران و آبادانی منطقه اش به این استان بیاورد حمایتی نیست که نیست.

خارج از ضوابط قانونی حمایت نمی کنیم

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در گفتگو با مهر در خصوص حمایت های دولت از ایجاد کارخانه شمش منیزیم در خراسان جنوبی گفت: تا کنون 15.5 میلون یور تسهیلات ارزی به این کارخانه شده و زمین برای احداث این کارخانه از سوی منابع طبعی اختصاص یافته است.

علیرضا جمیع با تاکید بر اینکه ما نمی توانیم حمایت خارج از قانون را اعمال کنیم، افزود: کمک هایی که به لحاظ تامین زیر ساخت می بایست می شد به دلیل اینکه کارخانه خارج از محدوده شهرک های صنعتی احداث شده و گیر قانونی دارد عملیاتی نشده است.

وی با بیان اینکه تامین زیر ساختهای صنعتی برای سرمایه گذاران بر طبق مصوبه دولت تا قبل از ورودی شهرکهای صنعتی است، تصریح کرد: بسیاری از کارخانجات صنعتی ما در خراج از محدوده شهرکها هستند که درگیر این مشکل هستند.

مشوق های سرمایه گذاری در استانهای محروم بیشتر شود/منتظر حمایت دولت نماندیم

مدیرعامل کارخانه شمش منیزیم خراسان جنوبی خود را فرزند این دیار می داند و می گوید: اگر اهل این منطقه نبودم شاید هیچ وقت برای سرمایه گذاری به این استان پا نمی گذاشتم اینجا تنها حرف از حمایت است و می توان به جرات گفت حمایت واقعی از صنعت صفر است.

کافی ادامه داد: دولت و پیگیری مسئولان خراسان جنوبی باید بر این باشد که مشوق های سرمایه گذاری را در این استان افزایش دهند در غیر این صورت هیچ وقت سرمایه گذاری میل و رغبتی به سرمایه گذاری در این استان نخواهد داشت.

وی گفت: عملکردها نشانی از حمایتها و عمل به تعهدات در خراسان جنوبی ندارد.

وی عنوان کرد: من هیچ وقت منتظر حمایت های دولتی نماندم و آبادانی کشور برایم دغدغه بوده که تا این مرحله کار را پیش برده ایم اما اگر قرار باشد روند فعلی پیش برود روی کاغذ ورشکسته ایم.

پیش ‌خرید محصول کارخانه شمش منیزیم ایران توسط کشورهای خارجی

مدیرعامل نخستین کارخانه تولید‌کننده شمش منیزیم خاورمیانه تاکید کرد: در حال حاضر دغدغه ‌ای مبنی بر فروش محصول در بازار نداریم زیرا تاکنون دو شرکت خارجی برای پیش‌ خرید این محصول وارد مذاکره شده اند.

وی ادامه داد: عملیات ساخت کارخانه تولید شمش منیزیم خاورمیانه در زمینی به مساحت 70 هزار متر مربع و هشت هزار متر زیربنا از سال 89 آغاز شده و در حال حاضر 90 درصد عملیات ساخت ابنیه و 70 درصد نصب ماشین‌آلات انجام شده است.

اختصاص 15.5 میلیون یورو برای راه‌اندازی اولین کارخانه شمش منیزیم خاورمیانه در ایران

کافی عنوان کرد: برای اولین بار در تاریخ صنعت کشور از محل اعتبارات ارزی با عاملیت بانک صنعت و معدن 15.5 میلیون یورو برای راه‌اندازی اولین کارخانه تولید شمش منیزیم در خاورمیانه به یک شرکت ایرانی سازنده ماشین‌ آلات اختصاص یافته که تاکنون 70 درصد این اعتبار جذب شده است.

وی گفت: این اعتبار برای طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات کارخانه به شرکت سازنده ماشین‌آلات داده می ‌شود و با تکمیل هر مرحله، بخشی از اعتبارات توسط بانک صنعت و معدن پرداخت می‌ شود.

صادرات شمش منیزیم ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه

مدیرعامل نخستین کارخانه تولید‌کننده شمش منیزیم خاورمیانه با اشاره به اینکه برخی از کشورهای اروپایی نیز متقاضی این محصول هستند، اظهارامیدواری کرد: در گام نخست محصولات این کارخانه به کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه صادر ‌شود.

وی تصریح کرد: این کارخانه ظرفیت تولید شش هزار تن شمش منیزیم در سال را دارد که بعد از یک سال با توسعه فار دوم این کارخانه، این ظرفیت به 12 هزار تن در سال افزایش یابد.

چین و اوکراین 2 رقیب شمش منیزیم ایرانی

کافی، چین و اوکراین را دو رقیب اصلی محصول این کارخانه ذکر کرد و گفت: چین به لحاظ کمیت و اوکراین به لحاظ کیفیت رقبای اصلی شمش منیزیم ایرانی هستند که تلاش می‌ کنیم به لحاظ کیفیت اوکراین را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به ظرفیت بالای استان خراسان جنوبی در بخش معدن و فراوری مواد معدنی، افزود: دولت باید با توجه به اینکه معادن در این استان پراکنده‌اند برای تامین زیرساخت‌های مورد نیاز کارخانجاتی که در کنار این معادن و خارج از شهرک‌های صنعتی احداث می‌شود تصمیماتی اتخاذ کند.

وی اظهار امیدواری کرد: این خلاء قانونی از طریق مجلس برطرف شود.

مدیرعامل نخستین کارخانه تولید شمش منیزیم در خاورمیانه با تقدیر از مدیران بانک صنعت و معدن، مردم نجیب فردوس و فرماندار این شهرستان، بیان کرد: دولت باید تلاش کند سرمایه ‌گذارانی که با هدف ایجاد اشتغال و تولید ثروت قصد فعالیت در مناطق محروم را دارند، را جذب کند.

شعارها و عناوین راهبردی که هر سال از سوی مقام معظم رهبری اعلام می شود در واقع یک نگاه عالمانه، کار شناسانه و قابل توجه است که باید مورد توجه مردم ، سرمایه گذاران و مسئولان قرار گیرد.

تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی یک تکلیف برای همه مسؤولان و کار شناسان است که اگر بخواهیم از بروز بزه ها و آسیب های اجتماعی جلوگیری کنیم لازم است تقویت تولید ملی و حمایت از صنعتگران در قالب یک عزم ملی مد نظر همه قرار گیرد.

قوه مجریه ضامن اجرای این شعار مهم و حیاتی است و رشد تولیدات ایرانی و بی نیازی از کالا ها و سرمایه های خارجی در گرو امکانات و تسهیلات است و همکاری دولت در این زمینه با تولیدکنندگان، صنعتگران و سرمایه گذاران باید با پرهیز از شعارزدگی وارد فاز اجرایی شود.

................................

گزارش : فاطمه زیراچی


مطالب مشابه :


سنگ دولومیت (ترجمه)

اکتشاف معدن زمین از دولومیت به عنوان یک منبع کم اهمیت تر منیزیم استفاده گردیده است




ایران از واردات منیزیم بی نیاز می شود/ چرخ حمایت کند می چرخد....ما امیدواریم

ایران از واردات منیزیم بی نیاز می رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز




تکمیلی الیوین(olivine -(forsterite - fayalite

های قیمتی ، صنعتی استفاده می کند به عنوان ماسه نسوز و مواد ساینده ، سنگ معدن منیزیم و به




دولومیت (ترجمه )

اکتشاف معدن زمین شناسی اقتصادی تشکیل یافته درحالیکه دولومیت یک کربنات منیزیم کلسیم (CaMg




سنگ آهن هماتیت

سنگ آهن کرومیت اکسید کروم منیزیم آهن، تنها شرکت و معدن صنایع و معادن فولاد ایمان یکی




آشنایی با رشته معدن

معادن سرشار منیزیم، زغال سنگ،‌ مس و آهن هند یکی از دلایل اصلی سیطره انگلستان بر کشور هند بود.




معرفي جامع رشته ي دانشگاهي مهندسی معدن

مهندسی معدن دیباچه: معادن سرشار منیزیم، زغال سنگ،‌ مس و آهن هند یکی از دلایل اصلی سیطره




بیکران نمک

بیشتر از 5 درصد منیزیم داشته در آب دریاها و یا بصورت سنگ معدن منیزیم کلرید ، در




برچسب :