نقره ( Silver )


نقره عنصری فلزی به رنگ نقره ای می باشد که تقریباً کمیاب و گران قیمت می باشد. در آب و هوای خالص پایدار است ولی در معرض ازن ، سولفید هیدروژن و هوای دارای سولفور کدر می شود .نقره خالص بالاترین هدایت الکتریکی و گرمای و پایین ترین مقاومت را در بین تمام فلزات دارد . در سنگ معدنهای دارای آرژنتیت ، سرب ، سرب و رو ی ، مس و طلا یافت می شود .

نقره از زمانهای خیلی قدیم شناخته شده بود.این عنصر اولین بار از سرباره های آتشفشانی در آسیای صغیر و در دریای اژه پیدا شد. این آثار نشان می دهد که 3000 سال قبل از میلاد مسیح انسانهای توانایی این را داشتند که نقره را از سرب جدا کنند.
نقره هم به صورت آزاد در طبیعت وجود دارد و هم به صورت ترکیب در کانی آرژنیت Ag2S و ترکیبات نقره با عناصر مختلف انجام می شود مثل کلرید نقره، سرب ، سرب – روی، مس ، طلا و نهشته های نیکل – مس که منبع اصلی نقره هستند. معادن بزرگ نقره در کشورهای مکزیک، کانادا، پرو، آمریکا یافت می شود و مهمترین معدن نقره جهان در نیمکره غربی جهان وجود دارد.
نقره از خالص کردن و پالایش الکتریکی مس به دست می آید. نقره برای کاربردهای تجاری دارای خلوص 99.9 درصد است.
نقره خالص دارای درخشندگی بالاو فلزی براق است. سختی آن از طلا پایینتر است و دارای مفتول پذیری و چکش خواری بالایی بعد از طلا و پالادیم است. نقره خالص دارای خصوصیت رسانایی بالای جریان برق و الکتریسیته در بین تمام فلزات است و مقاومت کنتاکت الکتریکی آن پایین می باشد.
نقره استرلینگ برای استفاده در جواهر سازی، ظروف نقره و نقره آلات کاربرد دارد. این نوع نقره دارای 92.5 درصد نقره است و باقیمانده آن مس یا فلزات دیگر است. بیشترین کاربرد نقره در عکاسی است که حدود 30 درصد از مصرف صنعتی نقره آمریکا در بخش عکاسی می باشد. از ترکیبات در دندانسازی نیز استفاده می شود. از نقره برای ساخت آلیاژهای لحیم کاری و لحیم کاری برنجی ، اتصالات الکتریکی و از نقره – روی و نقره- کادمیم ظرفیت بالا برای باتریها استفاده می شود. از رنگهای حاصل ازنقره برای ساخت جوهر چاپ استفاده می شود . از این فلز در آیینه کاری و شیشه سازی ، رسوبگیری الکتروشیمیایی استفاده می شود . نقره تازه دارای انکسار بالای نور و درخشندگی بالا است ولی به سرعت درخشندگی خود را از دست می دهد و تیره می شود.
توانایی انعکاس اشعه ماورای بنفش را ندارد. نقره منفجر شونده دارای قدرت انفجار بالاست. از یدید نقره برای لقاح ابرها در تولید باران استفاده می شود. کلرید نقره دارای خصوصیت نوری بالا ست که می تواند برای ساخت مواد شفاف مورد استفاده قرار گیرد همچنین در سیمان برای ساخت شیشه از نقره اسفاده می شود. از نیترات نقره که یکی از مهمترین ترکیبات نقره است به طور گسترده در صنعت عکاسی استفاده می شود. نقره دارای صدها کاربرد مهم در صنایع مختلف در جهان می باشد.
نقره به خودی خود سمی نیست ولی ترکیبات نمک آن دارای خاصیت مسی هستند. پرتودهی نقره در هوا از 0.01 mg/m3 تجاوز نمی کند. دستگاه گردش خون می تواند ترکیبات نقره را جذب کند و باعث تحلیل بافتهای بدن انسان شود . که در این صورت پوست به رنگ خاکستری در می آید و به غشا مخاطی آسیب می رسد.
در ژانویه سال 1990 قیمت نقره حدود 5.25 دلار در یک اونس داد و ستد شد . قیمت نقره در بازار دارای نوسان می باشد.



130.jpg
ساختار بلوري عنصر نقره





اثرات نقره بر روی سلامتی :نمکهای محلول نقره به ویژه AgNO3، با غلظت بیش از 2 گرم (0.070 اوز) کشنده هستند. ترکیبات نقره به آهستگی توسط بافتهای بدن جذب می شوند و پیگمانهایی آبی یا سیاه در پوست ایجاد می کنند.
تماس با چشم: اگر مایع آن در تماس با چشم قرار گیرد، باعث آسیب شدید قرنیه می شود.
تماس با پوست: باعث سوزش پوست می شود. تماس مداوم با پوست باعث ایجاد آلرژی می شود. خطزات تنفس: قرار گرفتن در معرض بخار نقره با غلظت بالا باعث سرگیجه، مشکلات تنفسی، سردرد یا سوزش مجاری تنفسی می شود. غلظت بسیار بالای آن باعث خواب آلودگی، گیج خوردن، گیجی، بیهوشی، کما و در نهایت مرگ می شود.
مایع یا بخار آن باعث سوزش پوست، چشم، گلو یا ریه می شود. استفاده غلط از آن و تنفس مقداری از این محصول، زیان آور یا کشنده است.
خطرات خوردن: نسبتا سمی است. باعث اختلالات معده، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و خواب آلودگی می شود. اگر این ماده بلعیده شود، به ششها آسپیره می شود یا اگر استفراغ رخ دهد، باعث پنومونیتیس شیمیایی می شود که کشنده است.
اندامهای هدف: قرار گرفتن در معرض این ماده یا ترکیبی از آن، بر روی جانوران آزمایشگاهی اثرات زیر را داشته است:
-آسیب کلیه
-آسیب چشم
-آُسیب شش
-آُسیب کبد
-آنمی
-آسیب مغز

قرار گرفتن در معرض این ماده یا ترکیبی از آن در انسان اثرات زیر را به دنبال دارد:
-ناهنجاریهای قلب
-اگر انسان دائما یا برای مدتی طولانی در معرض این ماده قرار داشته باشد، باعث آسیب مغز و صدمه سیستم عصبی می شود.
-تنفس مداوم یا تماس مداوم اتیل کتون با دست احتمال تشکیل نوروتوکسینهایی مانند هگزان را افزایش می دهد به ویژه اگر این تماس همزمان باشد.

اثرات زیست محیطی نقره :به طور کلی یون نقره، تحت شرایطی که غلظت یون نقره موجود در آب کم است، برای جانداران آبزی آب شیرین سمیت زیادی ندارد و pH آب، سختی، سولفیدها و بارهای محلول و آلی را افزایش می دهد. یون نقره برای جانداران بسیار سمی است. یون آزاد نقره با غلظت 1–5 µg/litre برای گونه های گیاهی آبزی و حساس، بی مهرگان و ماهیان استخوانی مضر است واگر غلظت آن 0.17 µg/litre باشد رشد ماهی قزل آلا را با مشکل مواجه می کند . غلظت 0.3–0.6 µg/litre. آن ، برای گونه های فیتوپلانکتون کشنده است.



131.jpg
عنصر نقره در طبيعت




تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده در تجزیه : 
اسپکترومتر جرمی ، میکروسکوپ ، کرماتوگرافی مایع و گازی ، اشعه x ، جذب اتمی ، مادون قرمز ، کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا و اسپکترومتر نشری


خواص فیزیکی و شیمیایی عنصر نقره :
عدد اتمی: 47
جرم اتمی: 107.868
نقطه ذوب : C° 961.78
نقطه جوش : C° 2162
شعاع اتمی : Å: 1.75
ظرفیت: 1
رنگ: نقره ای
حالت استاندارد: جامد
نام گروه: 11
انرژی یونیزاسیون : Kj/mol 731.0
شکل الکترونی: 5s14d10
شعاع یونی : Å 1.26
الکترونگاتیوی: 1.93
حالت اکسیداسیون: 1
دانسیته: 10.490
گرمای فروپاشی : Kj/mol 11.3
گرمای تبخیر : Kj/mol 250.58
مقاومت الکتریکی : Ohm m 0.0000000159
گرمای ویژه: J/g Ko 0.235
دوره تناوبی:5


درجه اشتعال : در حالت جامد غیر قابل اشتعال
شماره سطح انرژی : 5
اولین انرژی : 2
دومین انرژی : 8
سومین انرژی : 18
چهارمین انرژی : 18
پنجمین انرژی : 1

ایزوتوپ :ایزوتوپ نیمه عمر
Ag-105 41.3 روز
Ag-105m 7.2 دقیقه
Ag-106m 8.4 روز
Ag-107 پایدار
Ag-108 2.4 دقیقه
Ag-108m 130.0 سال
Ag-109 پایدار
Ag-109m 39.8 ثانیه
Ag-110 24.6 ثانیه

اشکال دیگر :
اکسید نقره Ag2O
کلرید نقره AgCl

منابع : سنگ معدن آرژنتیت
کاربرد : از ترکیب با ید برای ایجاد ابر مصنوعی به کار می رود . در جواهر سازی، سکه سازی ، فیلمهای فتو گرافیک ، کاغذهای الکترونیکی ، آئینه و باتری استفاده می شود .


مطالب مشابه :


نقره

منابع طبیعی. نقره جزء عناصر نسبتا کمیاب بوده و از نظر فراوانی در قشر جامد خصوصیات فلز نقره.




نقره - خصوصیات و کاربردهایش

طلا سکه نقره و جواهر یزد - منابع طبیعی. نقره _3که به فلز نقره احیا می‌شوند.




مقاله ای کامل در مورد نقره

در کتاب Genesis به فلز نقره اشاره شده است و در تپه منابع اصلی نقره مس مس-نیکل طلا سرب و سرب




شناسایی کاتیون های گروه 1

مهمترين مصرف اين فلز در ضرب سکه است . نقره همچنين داراي نشان دهنده یون نقره می باشد. منابع :




نقره.Ag.47

منابع طبیعی . نقره جزء عناصر نسبتا کمیاب بوده و از نظر فراوانی در قشر جامد خصوصیات فلز نقره .




نقره ( Silver )

شهر شیمی - نقره ( Silver ) - مقالات و اطلاعاتی مفید در مورد علم بسیار زیبای شیمی




منابع طبیعی افغانستان

معلومات عمومی افغانستان - منابع طبیعی افغانستان - General Information about Afghanistan - معلومات عمومی




قلع ( Tin )

قلع عنصری فلزی به رنگ سفید ـ نقره ای است که بالای c می شود.این فلز به عنوان منابع : سنگ




برچسب :