پلاسما و پزشکی


يکي از مهمترين منابع آلودگي محيط زيست، زباله هاي بشري بخصوص زباله هاي بيمارستاني است

که به شکل هاي مختلف در طبيعت دفن مي شود. امروزه براي بازيافت يا انهدام زباله ها روش هاي مختلفي پيشنهاد شده است که متداولترين آنها انهدام زباله ها با احتراق شيميايي است. در اثر احتراق شيميايي مواد نه تنها آلودگي هوا بيشتر شده است بلکه توليد مواد راديواکتيو و سمي نيز افزايش يافته که در بعضي موارد شاهد جهش هاي ژنتيکي بوده ايم. ولي امروزه با کمک پلاسما، روشي ابداع شده است که مي تواند زباله را از بين ببرد. در صورتي که کمترين عوارض جانبي را داشته باشد، نام اين روش پيروليز پلاسما مي باشد.

اين روش قادر است زباله هاي بيمارستاني را طوري تجزيه کند که سازگار با محيط زيست باشد. ميزان انتشار آلاينده هاي خطرناک با روش احتراق شيميايي و پيروليز پلاسما مقايسه شده است. که نتيجه آن چيزي جز، پاک و مقرون به صرفه بودن و منبعي مطمئن براي توليد گاز هيدروژن با خلوص بالا مي باشد که پيروليز پلاسما، داراي آن است.

براي انجام پيروليز پلاسما زباله تحت تأثير قوس حاصل از الکترودهاي گرافيتي قرار گرفته و واکنش  
مي دهد. اين قوس حاصل از تخليه جريان
DC است، تخليه قوسي توسط منبع kw 50تأمين مي شود که داراي ولتاژV 125 و حداکثر جريان A 400 است. مشعل پلاسما داراي کاتد تنگستني خنک شونده و آند گرافيتي مي باشد. دماي قوس به حدود1000Cºمي رسد که اين دما براي ذوب کردن زباله هاي فلزي استفاده مي شود. پس مواد حاصل از پيروليز استفاده در مصالح ساختماني مي شوند. در اين روش نيازي به اکسيژن نمي باشد و محصولات سرشار از هيدروژن هستند، از طرف ديگر اين روش باعث تجزيه شدن مواد سنگين به سبکتر و جلوگيري از مواد سمي مانند NO  و يا Dioxin  مي شود.

 

پلاسماي سرد:

پلاسماي سرد روش جديدي که در علم پزشکي کاربرد فراوان دارد، اين روش که در دانشگاه ويرجينيا ساخته شده است، براي از بين بردن باکتري هاي مضر مورد استفاده قرار مي گيرد.

براي اين کار گاز مخلوطي شامل 97% هليوم، 3% اکسيژن را بين دو الکترود مسطح وارد کردند، پس ولتاژي در حدود چند کيلو ولت با فرکانس Hz 60 اعمال کردند، مزيت اين روش در توان پايين بين (50 تا 300 وات) پلاسماي زيادي توليد مي شود. در آزمايشگاهي که براي از بين بردن انجام شد. دونوع باکتري مورد استفاده قرار گرفت. که اين دو باکتري را در معرض هواي سرد قرار دادند و با ميکروسکوپ الکتروني تأثيرات آن را مشاهده کردند. بعد از گذشت حدود 15 دقيقه متوجه شدند که هر دوباکتري از بين رفته است، تکنيک به کاربرده شده در اين روش اينگونه بود که: ذرات باردار پلاسما در حدود چند ميکروثانيه آسيب شديدي به پوسته سلول باکتري وارد مي کند، زيرا کنش هاي الکترواستاتيک وارد بر پوسته بيروني سلول باکتري از نيروي کنش پوسته بيشتر مي شود. و علت نامگذاري اين روش با نام cold plasma اين است که چون اين روش در دما و فشار اتاق توليد مي شود و نياز به حرارت بالا ندارد. به پلاسماي سرد معروف است


مطالب مشابه :


پلاسما و پزشکی

مهندسی فیزیک پلاسما - only plasma براي انجام پيروليز پلاسما زباله تحت تأثير قوس حاصل از




پلاسما چيست

مهندسی محیط زیست - پلاسما چيست - 1- پيش گفتار معضل دفع زباله يکي از مشکلات قرن حاضر




زباله بدهید، برق بگیرید

اقتصاددان - زباله بدهید، برق بگیرید - پایگاه اطلاع رسانی دکتر بهنام ملکی - اقتصاددان




پلاسما، روش نوین دفع پسماند

پلاسما، يكي از جديدترين روش هاي دفع پسماند هاي جامد ومايع 1- پيش گفتار. معضل دفع زباله يکي از




ایا سطل زباله شما می تواند بحران انرژی را حل کند؟

تبخیر سازی پلاسما، زباله ها را در دمای بسیار بالا یعنی تا بیش از c°10000 در مقایسه با




آیا سطل زباله شما می تواند بحران انرژی را حل کند؟

هر چی+ خدمات کنترل حشرات و گندزدایی محل - آیا سطل زباله شما می تواند بحران انرژی را حل کند؟




انواع زباله و روش های دفع آن

کار و فناوری خواف - انواع زباله و روش های دفع آن - وبلاگ سرگروه آموزشی درس کار و فناوری




دفع زباله های بیمارستانی

دفع زباله های بیمارستانی. مقدمه: با وجود روشهاي جديد براي دفع زباله‌هاي بيمارستاني در




معرفی رشته مهندسی پلاسما

با ثریا تا ثریا - معرفی رشته مهندسی پلاسما - این وبلاگ شامل مطالب پراکنده علمی و دل نوشته




برچسب :