نقدي بر مجموعه پنجمين خورشيد

نقدي بر مجموعه پنجمين خورشيد

مجموعه پنجمين خورشيد داستاني تخيلي  است  که با کارگرداني عليرضا افخمي درست شده و در ايام پرفيض و ملکوتي ماه رمضان در ساعات پس از افطار، از شبكه سوم سيما پخش مي شود.

پنجمين خورشيد، داستان دو  دوست به نام‌هاي محسن و همايون است كه سال 1364 و در وضعيت بد اقتصادي زندگي مي‌كنند. آنها در حادثه‌اي، عتيقه‌اي خاص پيدا مي‌كنند كه قابليت سفر در زمان را دارد و محسن همراه عتيقه 24 سال در زمان سفر مي‌كند و در سال 1388 در تهران امروز خود را مي‌يابد. محسن كه با پديده‌هايي جديد و دور از ذهن مواجه مي‌شود، دلبسته دختري به نام هما مي‌شود و اتفاقات ديگري براي او مي‌افتد كه مجبور به بازگشت دوباره به سال 1364 مي‌شود....

با صرفنظر از اينكه آيا پديده شگفت انگيز سفر به زمان هاي آينده و پيشين مي تواند به واقعيات نزديك باشد يا نه ، نكاتي بسيار آموزنده در اين مجموعه وجود دارد كه مباحث قضا و قدر و علل عرضي و طولي را به نوعي براي بينندگان ترسيم مي نمايد كه سرنوشت هر فرد را قضا و قدر به تنهايي تعيين نمي كند. و کاش ذهن انسان‌ها می‌توانست آن قدر جهش و قدرت داشته باشد، تا آینده را ببیند و بتواند جلوی اشتباهاتش را بگیرد. 

اما انسان ها فقط می‌توانند باعقل و  منطق خود آن هم خیلی محدود، آینده نگری کرده و برای زندگی آینده خود تدابیری بیاندیشد. انسان‌ها با تجربیات و سرنوشت خود جلو می روند .

سفر در زمان آري يا نه ؟

مطابق علوم امروزي و قوانين موجود تا چه حد اين تخيل ( سفر در زمان ) مي تواند به واقعيات نزديك باشد.

یکی از جالبترین افکار بشر ، ایده جابجایی در بعد زمان است. البته اگر از یک بعد دیگر به قضیه نگاه کنیم همه ما مسافر زمان هستیم. همین الان که شما این نوشتار را می‌خوانید، زمان  به پیش می‌رود و آینده به حال و حال به گذشته تبدیل می‌شود. نشانه‌اش هم رشد موجودات است. ما بزرگ می‌شویم و می‌میریم. پس زمان در جریان است. آلبرت انیشتین با ارائه نظریه نسبیت خاص نشان داد که این کار از نظر تئوری شدنی است. بر طبق این نظریه اگر شیئ به سرعت نور نزدیک شود گذشت زمان برایش آهسته‌تر صورت می‌گیرد. بنابراین اگر بشود با سرعت بیش از سرعت نور حرکت کرد، زمان به عقب برمی‌گردد. مانع اصلی این است که اگر جسمی به سرعت نور نزدیک شود جرم نسبی آن به بینهایت میل می‌کند؛ لذا نمی‌شود سرعتي بیش از سرعت نور پیدا کرد. اما شاید یک روز این مشکل هم حل شود. برخلاف نویسنده‌ها و خیال پردازها که فکر می‌کنند سفر در زمان باید با یک ماشین انجام شود، دانشمندان بر این عقیده هستند که اینکار به کمک یک پدیده طبیعی صورت می‌گیرد. در این خصوص سه پدیده مد نظر است:

سیاهچاله‌های دوار

کرمچاله‌ها

ریسمانهای کیهان  

 سیاهچاله ماشینی برای سفر به زمان

سیاهچاله‌ها اگر یک ستاره چند برابر خورشید باشد و همه سوختش را بسوزاند، از آنجا که یک نیروی جاذبه قوی دارد لذا جرم خودش در خودش فشرده می‌شود و یک حفره سیاه رنگ مثل یک قیف درست می‌کند که نیروی جاذبه فوق العاده زیادی دارد طوری که حتی نور هم نمی‌تواند از آن فرار کند. اما این حفره‌ها بر دو نوع هستد. یک نوعشان نمی‌چرخند لذا انتهای قیف یک نقطه است. در آنجا هر جسمی که به حفره مکش شده باشه نابود می‌شود. اما یک نوع دیگر سیاهچاله نوعی است که در حال دوران است و برای همین ته قیف یک قاعده داره که به شکل حلقه است. مثل یک قیف واقعی است که ته آن باز است. همین نوع سیاهچاله است که می تواند سکوی پرتاب به آینده یا گذشته باشد. انتهای قیف به یک قیف دیگر به اسم سفیدچاله می‌رسد که درست عکس آن عمل می‌کند. یعنی هر جسمی را به شدت به بیرون پرتاب می‌کند. از همین جاست که می‌توانیم پا به زمانها و جهانهای دیگر بگذاریم.

کرم چاله ماشینی برای سفر به زمان

کرم چاله: یک سکوی دیگر گذر از زمان است که می‌تواند در عرض چند ساعت ما را چندین سال نوری جابجا کند. فرض کنید دو نفر دو طرف یک ملافه رو گرفته‌اند و می‌کشند. اگر یک توپ تنیس بر روی ملافه قرار دهیم یک انحنا در سطح ملافه به سمت توپ ایجاد می‌شود. اگر یک تیله به روی این ملافه قرار دهیم به سمت چاله‌ای که آن توپ ایجاد کرده است می‌رود. این نظر انیشتین است که کرات آسمانی در فضا و زمان انحنا ایجاد می‌کنند؛ درست مثل همان توپ روی ملافه. حالا اگر فرض کنیم فضا به صورت یک لایه دوبعدی روی یک محور تا شده باشد و بین نیمه بالا و پایین آن خالی باشد و دو جرم هم اندازه در قسمت بالا و پایین مقابل هم قرار گیرند، آن وقت حفره ای که هر دو ایجاد می کنند می تواند به همدیگر رسیده و ایجاد یک تونل کند. مثل این که یک میانبر در زمان و مکان ایجاد شده باشد. به این تونل می‌گویند کرم چاله. این امید است که یک کهکشانی که ظاهرا میلیونها سال نوری دور از ماست، از راه یک همچین تونلی بیش از چند هزار کیلومتر دور از ما نباشد. در اصل می‌شود گفت کرمچاله تونل ارتباطی بین یک سیاهچاله و یک سفیدچاله است و می‌تواند بین جهانهای موازیارتباط برقرار کند و در نتیجه به همان ترتیب می‌تواند ما را در زمان جابجا کند.

ریسمان های کیهانی ماشینی برای گذر به زمان

آخرین راه سفر در زمان ریسمانهای کیهانی است. طبق این نظریه یک سری رشته هایی به ضخامت یک اتم در فضا وجود دارند که کل جهان را پوشش می‌دهند و تحت فشار خیلی زیادی هستند. اینها هم یک نیروی جاذبه خیلی قوی دارند که هر جسمی را سرعت می‌دهند و چون مرزهای فضا - زمان را مغشوش می‌کند، لذا می‌شود از آنها برای گذر از زمان استفاده کرد.

نقدی برای بررسی سفر به زمان

چند اشکال در این کار است، اول اینکه اصلا نفس تئوری سفر در زمان یک پارادوکس است. پارادوکس یا محال نما یعنی چیزی که نقض کننده (نقیض) خودش در درونش است. یک مثال دیگر این است که اگر من در زمان به عقب برگردم، به تاریخی که هنوز بدنیا نیامده بودم، پس چطور می‌توانم آنجا باشم. یا مثلا اگر برگردم و پدربزرگ خودم را بکشم پس من چطور بوجود آمده‌ام؟

راه حل این همان نظریه جهانهای موازی است. طبق این نظریه امکان دارد چندین جهان وجود داشته باشد که مشابه جهان ماست، اما ترتیب وقایع در آنها فرق می‌کند. پس وقتی که به عقب بر می‌گردیم در یک جهان دیگر وجود داریم نه در جهانی که در آن هستیم. طبق این نظریه بینهایت جهان موازی وجود دارد و ما هر دست کاری که در گذشته انجام بدهیم یک جهان جدید پدید می‌آید.


مطالب مشابه :


اینترنت ADSL شاتل با دانلود شبانه رایگان و کاملا محدود !

شاتل طی اطلاعیه ای که در تاریخ ۵ دی ۱۳۹۰ منتشر کرد گفته بود که دانلود رایگان شبانه برای




زامبی چیست ؟

یا آن را بر اساس ساعات مانند نسخه رایگان avg را دانلود کنید، شما باید همارا. ستاره هاي




شگردهای سفر کم هزینه

احمد عاقلی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مرند اقتصاد مرند وبلاگی با موضوعات اقتصادی




نحوه رصد مریخ در آسمان امشب

کلیه مطالب ارائه شده رایگان بوده و بی صبرانه درخشنده در ساعات دانلود انیمیشن




نقدي بر مجموعه پنجمين خورشيد

کلیه مطالب ارائه شده رایگان بوده و بی صبرانه ماه رمضان در ساعات پس از دانلود شماره های




تسليت وفات دکتر ابوالقاسم قلمسیاه

کلیه مطالب ارائه شده رایگان بوده کارکنان ادارات ژاپن حتی بیش از ساعات دانلود انیمیشن




به وجود آمدن فصول

کلیه مطالب ارائه شده رایگان بوده و بی صبرانه چون طول ساعات هر روز در هر نقطه همارا سيستم




برچسب :