نکات مهم فصل 1و2 چهارم

800x600

 نکات مهم فصل 1و2 چهارم

 

۱-یکسان بودن رمز های ژنتیکی در جانداران نشان می دهد که رمز ژنتیکی یک اثر باستانی است که در همان مراحل آغازین تاریخچه ی حیات تکامل یافته است.با این وجوددانشمندان استثنا های بسیار کمی را در مورد عمومی بودن رمز ژنتیکی شناسایی کرده اند.در چندین پروتوزوآی تک سلولی رمزUAAوUGAبه جای آنکه نقش علامت پایان را بازی کنند،آمینواسید گلوتامین را رمز می نمایند.مثال های دیگری در میتوکندری نیز یافت شده است.

 

۲-تشکیل پیوندپپتیدی در جایگاهAریبوزوم نیازمند آنزیم پپتیدیل ترانسفراز می باشد.این آنزیم یک پروتئین نیست بلکه یک RNAریبوزومی موجود در ساختار زیر واحدبزرگ ریبوزوم است.چنین RNAای با فعالیت کاتالیتیک را تحت عنوان ریبوزیم می شناسند.

 

۳-در ویروس های RNAدار تومور زا جریان معمول انتقال اطلاعات در جهت معکوس،یعنی ازRNAبهDNAصورت می گیرد ونیازمند آنزیم رونوشت بردار معکوس می باشند به همین دلیل به آنها رتروویروس می گویند.

 

۳-RNAهای کوچکی که توسط RNAپلیمرازIIساخته می شوند snRNAنام دارند که نقش آنزیمی داشته و رونوشت اینترون ها را قطع می کنندوRNAکوچک،محصول رونویسیRNAپلیمرازIIIهمان۵SrRNAمی باشد که در ساختار ریبوزوم بکار می رود.

 

۴-نواحی غیر رمزکننده ی درون ژن را اینترون(توالی بینابینی)می نامند.در بیشتر موارد مجموع اندازه ی توالی های اینترونی یک ژن،بزرگتر از مجموع طول اگزون های آن ژن می باشد.در واقع اینترون ها به منزله ی سوپاپ اطمینانی برای پیشگیری از اثرات مخرب جهش ها در فنوتیپ می باشند چون جهش های واقع شده در اینترون ها ،اثرشان در فنوتیپ ظاهر نمی شود.

 

۵-نام آنزیم های محدود کننده از نام باکتری هایی گرفته می شود که از آنها جدا شده اند مثلا HindIIIاز هموفیلوس انفلوآنزا گرفته می شود و توالی AAGCTTرا شناسایی کرده و آن را بین دو تاAمی شکند.باکتری ها این آنزیم ها را به این دلیل تولید می کنند تا در هنگام حمله ی باکتریو فاژ ها از خود دفاع نموده و DNAفاژ را تجزیه کنند.اما باکتریDNAخودش را بعد از همانند سازی تغییر شیمیایی می دهدو آن را از تخریب محافظت می کند.به این صورت که یک گروه متیل توسط آنزیمی خاص به یک یا چند باز در جایگاه شناسایی آنزیم محدود کننده اضافه می شود تا دیگر شناسایی نگردد و بریده نشود.

 

۶-یان ویلموت اسکاتلندی وهمکارانش نام بره ی متولد شده را بعد از مرگ دالی پارتن(به انگلیسی: Dolly Parton) خواننده، آهنگساز، هنرپیشه و نویسندهٔ زن مشهور آمریکایی ،دالی گذاشتند.

 

۷-درسیستم شماره گذاری مربوط به نامگذاری عوامل انعقاد خون ،شماره ها بیانگر ترتیب کشف فاکتور ها هستند و هیچ ارتباطی با ترتیب عملکرد آنها ندارند.مجموعا ۱۳ فاکتور در انعقاد خون نقش دارندکه اولین آنها فیبرینوژن است و شایع ترین نوع هموفیلی نوع کلاسیک آن می باشد (۸۵ درصد)که در اثر فقدان فاکتور شماره ۸ ایجاد می شود.( سینوس خونی که در شکل مغز وجود دارد چه نقشی دارد ؟

ایا گیرنده درد در اندامها نیز موجود است اگر خیر پس دردی که در اعضا و اندامها بوجود می اید چگونه درک میکنیم پاسخ در شماره ی ۷ و ۸ پست قبلی)

 

منبع:بیولوژی سولومون-خانه ی زیست شناسی

نکاتی در مورد فصل 1و2 زیست 2

۱-استیل کولین ضربان قلب را کاهش و نیکوتین آن را افزایش میدهد در واقع نیکوتین گیرنده های استیل کولین روی غشا سلول های کرومافین در بخش مرکزی غده ی فوق کلیه که اپی نفرین ترشح میکنندرا افزایش می دهد این سلول ها توسط نورون های پیش عقده ای سمپاتیکی که استیل کولین میانجی سیناپسی آنهاست تحریک می شوند لذا نیکوتین با افزایش گیرنده های استیل کولین باعث افزایش ترشح اپی نفرین و در نتیجه افزایش ضربان قلب ،تنفس ،فشار خون و قند خون می شود.

 

۲-لکوسیت ها میتوانند از بین سلول های پوششی ورید چه ها و مویرگها عبور کرده ووارد بافتها شوند.

 

۳-علت تفاوت در نفوذپذیری غشا به یون پتاسیم نسبت به سدیم به ماهیت نفوذپذیری انتخابی غشا مربوط می شود.

 

۴-لنفوسیت های‌‌‌‌‌‌‌B همانندگرانولوسیت ها در هنگام آماس و حتی در شرایط طبیعی می توانند از خون خارج شده و در بافتها به پلاسموسیت تغییر یابند وپادتن ها در بافت تولید شده و فاگوسیتوز ماکروفاژها را تشدید کنند چنانچه لنفوسیت ها در خون با میکروب ها تماس یابند تولید پلاسموسیت و پادتن در خون انجام خواهد گرفت در واقع پادتن ها در مایعات بدن(خون،لنف و آب میان بافتی)محلولند.

 

۵-اولین بار ژان نیکوت (که احتمالا نام نیکوتین از نام او گرفته شده)تنباکو را از پرتغال به پاریس برد و مورد استفاده ی پزشکی (مشتقات نیکوتین در درمان آلزایمر و پارکینسون کاربرد دارد)قرار داد.

 

۶-در تمام نورون های حرکتی،تمام نورون های پاراسمپاتیکی و نورون های پیش عقده ای سمپاتیکی و بخش هایی از سیستم عصبی مرکزی(ریشه های قدامی نخاع،قشر مغز،هیپوکمپ،هیپوتالاموس،هسته ی دم دار و نقاطی دیگر)و شبکیه ی چشم،ماده ی میانجی استیل کولین است.

 

۷-اين سينوس (سینوس سیاهرگی جمجمه)با آن معني که در ذهن مردم است فرق مي‌کند. منظور از اين سينوس، وريد‌هاي مغز است که خون را از مغز خارج مي‌کنند. وقتي چند تا از سياهرگ‌هاي مغز به هم مي‌پيوندند، يک حفره يا سياهرگ بزرگ تشکيل مي‌‌شود که به آن سينوس مي‌گويند و نبايد آن را با سينوس‌‌هاي بيني اشتباه گرفت...

 

از آنجايي که مغز در داخل جمجمه استخواني قرار دارد، داراي يک محدوديت حجمي‌‌ است و ميزان خون ورودي به مغز بايد با مقدار خون در حال تخليه از مغز در تعادل باشد. در غير اين صورت، فشار داخل مغز به شدت بالا مي‌رود و اين مساله موجب اختلال تخليه خون از مغز و در نتيجه عدم تعادل در مقدار خون ورودي و خروجي مغز مي‌شود. اين عدم تعادل موجب تورم بافت مغز مي‌شود.

 

۸-اعصاب محيطي: شامل شبكه اي از رشته هاي عصبي است كه در سراسر بدن گسترده شده اند. تماس با پايانه هاي اين رشته هاي عصبي حس درد را به همراه خواهد داشت. در اندام هايي مثل پوست ، مفاصل، عضلات و ساير اندام هاي بدن ميليون ها عدد از اين پايانه ها كه به نام گيرنده‌‌هاي درد ناميده مي شود ديده مي شود اين گيرنده ها در نواحي اي كه بيشتر مستعد آسيب هستند مثل انگشتان دست و پاها تجمع بيشتري دارند. به همين دليل هنگامي كه يك براده فلز يا تراشه چوب وارد پوست دست مي شود درد بسيار شديدي را به همراه خواهد داشت. جالب است بدانيد در 5/2 سانتي متر مربع از پوست بيش از 1300 گيرنده درد وجود دارد. اين گيرنده ها انواع متفاوتي داشته كه هر يك تغييرات خاصي را احساس مي كنند. آنها همچنين التهاب موجود در بافتها و عفونت ها را كشف و شناسايي كرده و در اين حالت پيامهايي را به شكل تكانه هاي الكتريكي به نخاع و مغز مي فرستند.

 

احشای درونی بدن نظیر معده و روده ها نسبت به بریدن ، له كردن و سوزاندن حساس نیستند ولی اتساع آنها و كشش دیواره اقشای توخالی موجب بروز درد می شود . در اعضایی نظیر مغز،كبد طحال و كلیه ها خود نسج دارای حس درد نیستند ولی كپسول یا دیواره احاطه كننده آنها دارای حس درد است التهاب ،كشیده شدن یا آسیب دیدن این كپسول منجر به بروز درد می شود در مورد اعضایی كه درون پرده های غشایی قرار گرفته اند ، لایه های احشایی فاقد حس هستند،  ولی لایه های جداری ، نظیر لایه جداری پلور و صفاق در اثر التهاب و كشش، دچار درد می شوند .

 

 منبع:درسنامه خون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وفیزیولوژی سندگل و

 

 


مطالب مشابه :


نکات مهم فصل اول زیست پیش دانشگاهی

نکات مهم فصل اول زیست پیش با ورود trna حامل دومین آمينو اسيد به جايگاه a مرحله دوم شروع




نکات مهم فصل اول زیست پیش 1

نکات مهم فصل اول زیست پیش 1 ×در جهش يافته دوم ژن 2 نقص دارد. با نقص ژن 2 آنزيم 2 توليد نخواهد شد.




نکات فصل دوم پیش دانشگاهی – تکنولوژی زیستی

نکات فصل دوم پیش های حساس و مهم وکتور باشد مثلا سوالات زیست شناسی مطرح شده




نکات فصل 4 زیست پیش

نکات فصل 4 زیست پیش . چهارشنبه دوم اینم از نکات مهم فصل ۴.امیدوارم به دردتون خورده




نکات فصل 2 زیست پیش (تکنولوژی زیستی)

خلاصه نکات مهم کتاب انیمیشن های زیست سال دوم. نکات فصل 2 زیست پیش




نکات مهم تستی فصل اول زیست 2

نکات مهم تستی فصل اول شناسی دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی - کلبه زیست خط دوم کـم رنگ




نکات مهم فصل 1و2 چهارم

زیست دوم زیست 800x600 نکات مهم فصل ها توسط نورون های پیش عقده ای سمپاتیکی که




سوالات تست فصل دوم زیست شناسی پیش دانشگاهی

سوالات تست فصل دوم زیست شناسی پیش نکات درس زیست شناسی و آزمایشگاه 1.




برچسب :