انتخاب رشته کارشناسی ارشد - بخش سوم

دوستان سلام

ابتدا از همگی عذر میخوام و امیدوارم تاخیر منو ببخشید. راستش به دو دلیل ارئه این پست دیر شد. اولا مخابرات بی ادب تلفن منو بدون اطلاع قبلی یکطرف کرده (!!) و دوما با دوستان به یک کوه نوردی جانانه رفتیم، مخصوصا اینکه دوستان اکثرا دانشجوی زباشناسی بودند و در کوه بحثهای خیلی خوبی مخصوصا در باب واجشناسی انجام شد که جای همگی خیلی خالی بود.(با صرف قلیون)

اما...قبل از بحث انتخاب رشته که با همفکری دو تن از استادان تنظیم شده، لازم است چند نکته مهم را متذکر شوم و خواهش میکنم به این نکات توجه فرمایید:

اولا اینکه اینجا یک وبلاگ کاملا علمی است (یا حداقل امیدوارم که باشد). هدف من این است که اینجا پایگاهی برای همه دوستداران زبانشناسی باشد و خوانندگان آن از زمانی که در این وبلاگ صرف میکنند به همان میزان استفاده ببرند. دوستانی هستند که اینجا را با وبلاگهای سرگرمی اشتباه گرفته اند. از این دوستان تقاضا دارم شان خوانندگان این وبلاگ را حفظ نمایند و به حق و زمان خوانندگان وبلاگ زبانشناسی همگانی احترام گذارند. وبلاگهای سرگرمی در اینترنت بوفور یافت میشود که مسلما این دسته از دوستان میتوانند زمان خیلی بهتری در آن وبلاگها داشته باشند.

دوما اینکه خواهش میکنم در قسمت نظرات فقط در مورد موضوع همان پست بحث نمایید. با اجازه دوستان من نظرات غیر مربوط را از پستهای مختلف حذف کردم.

و سوما اینکه اگر سال پیش کنکور ارشد میدادید آنوقت ارزش نظراتی را که در پست قبلی درج شده است را می فهمیدید.خود من پارسال هیچ معیاری برای انتخاب رشته نداشتم و شاید یکی از دلایلی که باعث من به حق خود نرسم همین بود. بنابراین از دوستان دانشجویی که من را در این مهم یاری میکنند صمیمانه ممنونم. دوستانی که از دانشگاه تهران علامه و مدرس با ارائه اطلاعات دقیق در راهنمایی دوستان کنکوری کوشیدند.

و در نهایت از صمیم قلب امیدوارم پس از اعلام نتایج حداقل همه خوانندگان این وبلاگ خوشحال و راضی باشند. انشا الله.

و اما انتخاب رشته:

من بنا بر قولی که داده بودم با استادانم صحبت کردم. اول اینکه در جریان باشید اساتید خیلی در این زمینه با احتیاط صحبت میکنند و بنا بر گفته یکی از استادانم نمیتوان براحتی در مورد اینکه کدام دانشگاه بهتر است صحبت کرد.

در انتخاب رشته زبانشناسی بایستی به این نکته توجه داشته باشید که زبانشناسی در مقطع دکتری میتواند شما را از نظر شغلی تضمین نماید. چه بسا دوستانی که در حال حاضر مدرک ارشد زبانشناسی دارند و ...

نکته بعدی اینکه دانشگاههایی که مقطع دکتری دارند برای ادامه تحصیل تضمین بالاتری را در اختیار شما قرار میدهند. نوع امتحان دکتری که بصورت غیر متمرکز برگزار میشود این امتیاز را به گروه زبانشناسی هر دانشگاه میدهد که دانشجویان دکتری را خود انتخاب نمایند. و مسلما داشجویان خود آن دانشگاه از امتیاز ویژه ای برخوردارند.

شاگرد اساتید بزرگ بودن نیز شانسی که رتبه کنکور شما به شما میدهد. مثلا واجشناسی که دکتر گلناز مدرسی تدریس مینماید یا دکتر زعفرانلو آن را برای شما تدریس میکند مسلما از یاد نخواهد رفت. یا شاگردی استاد صفوی و دکتر دبیر مقدم برای هر دانشجوی زبانشناسی نوعی آرزوست. ژس حیف است که دوستانی که رتبه های بالا دارند آنرا از دست بدهند.

اما از سویی دیگر این را نیز باید در نظر گرفت که شما در هر کجا که درس بخوانبد این سطح علمی و سواد شماست که راه را برای آینده شغلی شما هموار مینماید.  میزان کار و فعالیت شما، مقالات و پژوهشهای شما میتواند برگ برنده شما باشد فارغ از جایی که در آن درس میخوانید.

پس برای انتخاب دانشگاه موارد فوق را در نظر بگیرید.

دانشگاه تهران - دانشگاه علامه - تربیت مدرس- بهشتی - پژوهشگاه و الزهرا را شاید بتوان لیست اولویت انتخاب دانشگاههای تهران دانست.(این نظر دو استاد است نه من)

پیشنهاد میکنم حتما به چند مورد خوب فکر کنید و ببینید کدام یک برایتان اهمیت بیشتری دارد و با اولویت بندی آنها انتخاب درست را برا اساس شرایط خود انجام دهید:

۱- آیا قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری زبانشناسی را دارید؟

۲- آیا هزینه ها برایتان مهم است و توان اقتصادی خانواده به شما این اجازه را میدهد تا در شهر دیگر یا شبانه درس بخوانید؟

۳- به چه میزان دوست دارید تا از محضر اساتید بزرگ درس بگیرید؟ مثلا نحو گشتاری را که دکتر دبیر مقدم درس میدهند را با چه میتوان ارزش گذاشت؟

۴- میزان وابستگی شما به خانواده چقدر است. (مخصوصا برای خانمها)

۵- آیا زباشناسی را با علاقه میخوانید یا دلایل دیگری در آن سهیم است؟

شاید اگر به این سوالات صادقانه پاسخ گویید بتوانید به یک جمع بندی درست برسید.

و نکته آخر اینکه: هر جا که درس بخوانید و از هر استادی درس بگیرید و نام هر دانشگاهی که بالای مدرک کارشناسی ارشد شما ثبت شود در نهایت این سواد شماست که رتبه علمی شما را بالا میبرد. از آندسته معلمانی باشید که وقتی جلسه اول کلاس درستان تمام شد دانشجویانتان بهم بگویند عجب استاد با سوادی !!

موفقق باشید...


مطالب مشابه :


انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد گرایش مهندسی صنایع و مدیریت سیستم

در مورد ارزش مدرک مجازی هم باید شانس خوبی برا دکتری دارن. پارسال شبانه انرژی تهران و




اعلام جزئیات شرکت در کنکور کارشناسی ارشد سال 1392 / نحوه ثبت نام و زمان برگزاری آزمون

داشتن‌ مدرک ارشد و یا دکتری در همان رشته دوره شبانه، نیمه‌حضوری




بازهم مسئله مدارک دانشگاهی مالزی و هندوستان!

مدرک دانشگاه هاي های کم ارزش هاي روزانه ،شبانه ،پيام نور، غير




انتخاب رشته دانشگاه

این دوره ی تحصیلی مدرک(گواهی نامه)دکتری شبانه:دوره ای که در آن ارزش بیشتری




علم بهتر است یا ثرت؟ ثروت بهتر تر است!

می بینی که آقایان و آقازاده ها پول می دهند و مدرک می گیرند. دکتری شبانه ، پولی و ارزش شده




آشنایی با دانشگاه های پذیرنده کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی در سال 1393

استادان متخصص خوبی در زمینه انفورماتیک پزشکی دارد که مدرک شبانه خوابگاه و ارزش و




وضعیت زبانشناسی در ایران از دید اساتید این رشته

چراکه بهترین حالت شغلی در آن وجود مدرک دکتری و میگیرن شبانه هستند و ارزش بهتری داره




انتخاب رشته کارشناسی ارشد - بخش سوم

چه بسا دوستانی که در حال حاضر مدرک ارشد دکتری که بصورت غیر شهر دیگر یا شبانه




نتایج کنکور سراسری 92

پاسخنامه ارشد 94 - کلید اولیه ارشد 94 - سوالات دکتری 94 - پاسخنامه دکتری 9 (شبانه) ، نیمه




برچسب :